Νυχτερινή φωτογραφία

πρωτη φορα τραβαω φεγγαρι
για την ιστορια παντως
crop με τον 70-200 f/4
f/16, 100 iso,1/80 sec

DSC_9868a.jpg

Μ' αρέσει που στηθήκαμε χθες όλοι για το φεγγάρι, ενώ το φαινόμενο, το οποίο μάλιστα δεν θα είναι καν όσο εντυπωσιακό το περιμένουμε, θα κορυφωθεί απόψε!

Ας βάλω και εγώ για πρώτη φορά καμιά φωτογραφία, μιας που η νυχτερινή φωτογράφηση πάντα με έλκυε ιδιαίτερα.

ΑΗΣ μεγαλόπολης, μηχανή 550d,*φακός μαλλον ο 70-200 is f4. στήριξη στον ουρανό του αυτοκινήτου.

Αν θυμάμαι καλά μάλλον ανύπαρκτη ή ελάχιστη επεξεργασία και επίσης βαρέθηκα να cropαρω και έτσι ο ουρανός του αυτοκινήτου σε κάποια είναι ορατός.

Attachments

• factory.jpg
    factory.jpg
    37.6 KB · Views: 81
  • factory 2.jpg
    factory 2.jpg
    34.9 KB · Views: 68
  • factory 3.jpg
    factory 3.jpg
    30.4 KB · Views: 76
Νικόλα, εξώκοσμες!

GoMar πολύ μ' αρέσει η παρέα σας...

Νάσο πες μας με τι και πώς τράβηξες...

Μ' αρέσει που στηθήκαμε χθες όλοι για το φεγγάρι, ενώ το φαινόμενο, το οποίο μάλιστα δεν θα είναι καν όσο εντυπωσιακό το περιμένουμε, θα κορυφωθεί απόψε!

Ναι αλλά σήμερα είχαμε συννεφιά, όπως και περιμέναμε!
Και χθες σε κενό από σύννεφα το έβγαλα.

Νάσο πες μας με τι και πώς τράβηξες...

Με D7000, 70-200 + TC20 III @ 400mm. Iso 200 - f/7,1 - 1/125 και φυσικά τρίποδο.
Και διάφορα πράγματα στο lightroom και στο photoshop, όπου και έγινε b/w με το λατρεμένο silver efex. Και μάλιστα δεν είχε νυχτώσει τελείως την ώρα της λήψης. Άλλο τι φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα -bye-

Και μία απο εμένα χωρίς να διεκδικώ δάφνες τεχνικής, παρόλα αυτά παραμενει μια απο τις αγαπημένες μου για το 2010 λογω συναισθήματος.

Με τα πιτσιρίκια λιγο πριν την κορυφή στα Λευκά όρη μέσα Αυγούστου με ψοφόκρυο. Εμεις, η φωτιά και ο έναστρος ουρανός ο οποιος αποτυπώθηκε με την Μεγάλη Άρκτο πάνω απο τα κεφάλια μας.

15secs έκθεση σχεδόν στο χέρι (ακουμπώντας σε πέτρα). Λίγο κροπ και unsharp mask.

dsc1070e.jpg

Ωραία εικόνα είναι, εάν δεν έκοβες το κεφάλι του αριστερού και εφήρμοζες λιγάκι αποθορυβοποίηση για τον ουρανό, θα ήταν ακόμη ωραιότερη.

Δυστυχως το "ξυράφισμα" ηταν απο την αρχη, σχεδον δεν εβλεπα τι τραβαγα οι συνθήκες ηταν βάρβαρες πιστεψτε με. Οσο για το θόρυβο θα το προσπαθήσω αλλα φοβαμαι μη μου σκοτώσει τα αστερια...

Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

15secs έκθεση σχεδόν στο χέρι (ακουμπώντας σε πέτρα).]

15 δευτερολεπτα και βγηκαν ετσι? Ή μας κανεις πλακα ή τα πιτσιρικια ειχαν παγωσει απο το κρυο και δεν κινουνταν ντιπ... :award:

Εγω τετοιες βγαζω με 1/100 τουλαχιστον...:bigcry:

Οντως ωραια στιγμη...

Αφου τους ειπα "ακινητοι μεχρι να σας πω!" παγωμένα ηταν ετσι κι αλλιως οποτε δεν ηθελε και πολυ.... εξου και οι θολουρες με τις αναγκαστικές μικροκινησεις σε τοσο μεγάλο χρονικο διάστημα. Απ οτι θυμαμαι ειχα δωσει προτεραιότητα διαφράγματος οποτε ο χρόνος δεν ηταν δικο μου θέμα.

Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

Και μία απο εμένα χωρίς να διεκδικώ δάφνες τεχνικής, παρόλα αυτά παραμενει μια απο τις αγαπημένες μου για το 2010 λογω συναισθήματος.

Με τα πιτσιρίκια λιγο πριν την κορυφή στα Λευκά όρη μέσα Αυγούστου με ψοφόκρυο. Εμεις, η φωτιά και ο έναστρος ουρανός ο οποιος αποτυπώθηκε με την Μεγάλη Άρκτο πάνω απο τα κεφάλια μας.

15secs έκθεση σχεδόν στο χέρι (ακουμπώντας σε πέτρα). Λίγο κροπ και unsharp mask.

:a0210:
Είναι σίγουρα πολύ ατμοσφαιρική!

Ερέτρια by night... Είχε αρκετό αέρα, γι αυτό και οι αντανακλάσεις δεν βγήκαν όπως θα ήθελα...

IMGP3608%20forum.jpg

Όσοι έχουν απορία, πως φαίνεται ένα ferryboat, όταν πιανει λιμάνι στα 30 sec, ιδού...

IMGP3607%20forum.jpg

@Λεωνίδα ευχαριστώ...

Slovakia - Bratislava by night

Sony WX-1 mode νυχτερινη λήψη με τρίποδο (περβάζι για την ακρίβεια)

Attachments

• bratislava_castel.jpg
    bratislava_castel.jpg
    139 KB · Views: 48
  • bratislava new town.jpg
    bratislava new town.jpg
    168 KB · Views: 47
  • bratislava_danube1.jpg
    bratislava_danube1.jpg
    143.9 KB · Views: 47