Νυχτερινή φωτογραφία

balux46-47.jpg

19.jpg

32.jpg

Γιάννη τώρα τις είδα, άψογος!
Σπύρο που είναι αυτό?

Στις Αλυκές Αναβυσσου......Είχα ξεχάσει το εξάρτημα που βιδώνει πάνω στο τρίποδο την μηχανή και την ακούμπησα χύμα επάνω....δυο φορές παραλίγο να μου πέσει...την έπιασα στον αέρα στην κυριολεξία:afro:

ps..ειχα κάνει πιο ανοιχτό κάδρο (η γραμμή της θάλασσας κάτω αριστερά έπεφτε πάνω στην γωνία..) ,αλλά μετά είδα πως στην παραλία δεξιά είχε ένα κάρο σκουπίδια και το κροπαρισα κάτι που δεν είχα σκοπό....

Last edited:
ωραια ληψη αλλα δε ξερω....μου φαινεται πολυ ψυχρη.Ισως λαθος wb?
λιγο πιο ζεστη θα της πηγαινε πιστευω.Η επισης να παιζες λιγο με το "hue" και οχι με το temperature

ωραια ληψη αλλα δε ξερω....μου φαινεται πολυ ψυχρη.Ισως λαθος wb?
λιγο πιο ζεστη θα της πηγαινε πιστευω.Η επισης να παιζες λιγο με το "hue" και οχι με το temperature

Το wb ειναι ρυθμισμένο για λήψη σε λάμπα φθορισμού....εκτός από την κορνίζα δεν έχω κάνει καμιά επεξεργασία...

ps αν θες "κάνεις παιχνίδι" και την ξαναποσταρεις όπως την φαντάζεσαι...δεν υπάρχει πρόβλημα

Last edited:
Στη συναυλία του ανηψιού μου
Χαμηλή ταχύτητα, ανοιχτό διάφραγμα, υψηλό ISO, φυσικά χωρίς φλας
8-3.jpg

Νύχτα στο Gottegerg (λήψη χωρίς τρίποδο, στο "χέρι")
DSC_4921.jpg

Χριστούγεννα στο Αγρίνιο
DSC_5012.jpg

Ας βάλω και εγώ την δικιά μου προσπάθεια για star trails ... Μην με "φάτε", τώρα μαθαίνω :p

SONY NEX-3, Voigtlander 35mm, 1.4F, ISO 200

Χρειάστηκαν:
75 λήψεις των 30sec
Τρίποδο
1 μπύρα
Κάμποσα τσιγάρα
Συνολικός χρόνος περίπου 30 λεπτά

Παύλο ψήσατε τίποτα? Χάνονται κάποιες λεπτομέρειες στην οθόνη μου, πίσω έχεις θάλασσα?

Teo για προπόνηση καλή είναι, όταν μάθεις (και μας πείς και εμάς), θα πρέπει να βρείς καλύτερο "περιβάλλοντα χώρο" :a0210:

Ας βάλω και εγώ την δικιά μου προσπάθεια για star trails ... Μην με "φάτε", τώρα μαθαίνω :p

SONY NEX-3, Voigtlander 35mm, 1.4F, ISO 200

Χρειάστηκαν:
75 λήψεις των 30sec
Τρίποδο
1 μπύρα
Κάμποσα τσιγάρα
Συνολικός χρόνος περίπου 30 λεπτά

τεο : καλη ιδεα για star trails ειναι να στρεψεις την φωτογραφικη προς τον πολικο αστερα να ανοιξεις τα mm του φακου και να κανεις το ιδιο πραγμα.Βεβαια καπου που δεν εχει φωτορυπανση:) (θα βγουν ομοκεντροι κυκλοι απο τις τροχιες..ψαξε στο google)

Παυλο η πρωτη μαρεσεη παρα πολυ..

Teo για προπόνηση καλή είναι, όταν μάθεις (και μας πείς και εμάς), θα πρέπει να βρείς καλύτερο "περιβάλλοντα χώρο" :a0210:

Καλά σίγουρα το θέμα μου είναι ολίγον τι τραγικό χαχαχα. Έχω όμως στο μυαλό μου 2-3 μέρη που πιστεύω θα βγουν
πολύ ωραία ;)

τεο : καλη ιδεα για star trails ειναι να στρεψεις την φωτογραφικη προς τον πολικο αστερα να ανοιξεις τα mm του φακου και να κανεις το ιδιο πραγμα.Βεβαια καπου που δεν εχει φωτορυπανση:) (θα βγουν ομοκεντροι κυκλοι απο τις τροχιες..ψαξε στο google)

Thanks for the tip. Αυτό έχω σκοπό να κάνω στις επόμενες ;). Απλά ήθελα να δω εάν μπορώ να τα καταφέρω
με την NEX-3.

Lector_Teo Καλή Επιτυχία! Τα trails πάντα με ταξιδεύουν!

Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

Lector_Teo Καλή Επιτυχία! Τα trails πάντα με ταξιδεύουν!

Το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι με τις μπύρες που πίνω κατά τη διάρκεια, θα καταλήξω έτσι :ADFADF1: χαχαχα