Νυχτερινή φωτογραφία

Σε ευχαριστώ Ηλία! :)
Kώστα: O γαλαξίας! Μπράβο πολύ καλή!

Δημήτρη: σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Να το παινευτώ λίγο...
Η συγκεκριμένη φωτογραφία βγήκε στο front page του flickr, έχει μέχρις στιγμής 2.530 views (από 86 χώρες) και δημοσιεύτηκε (μετά από άδειά μου) στην Αμερική, την Κορέα και την Κίνα. :)

Last edited:
τι λετε ρε παιδια...!
εσεις δεν παιζεστε..!!
αψογες φωτογραφιες..!!
αληθεια-οταν με το καλο μαθω καλα την nikon d3000 με φακο 18-55 vr,μπορω να τραβαω τοσο καλα ή οι μηχανες που εχετε ειναι αλλης κλασης?

Δημήτρη φυσικά και μπορείς! Η μηχανή σου είναι με το παραπάνω καλή και ικανή για τέτοιες φωτογραφίες!
Μεράκι να έχεις και θα μας εκπλήξεις όλους! :)

Δημήτρη φυσικά και μπορείς! Η μηχανή σου είναι με το παραπάνω καλή και ικανή για τέτοιες φωτογραφίες!

Μια χαρά είναι Μήτσο.

φτιαξτε με-φτιαξτε με..!
ωραια γενικως η φωτογραφια,αλλα αυτη η νυχτερινη,ειναι αλλη φαση.
τωρα με το τριποδο,θα γινει χαμος.!

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Δημήτρη: σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Να το παινευτώ λίγο...
Η συγκεκριμένη φωτογραφία βγήκε στο front page του flickr, έχει μέχρις στιγμής 2.530 views (από 86 χώρες) και δημοσιεύτηκε (μετά από άδειά μου) στην Αμερική, την Κορέα και την Κίνα. :)

Έλα ρε φίλε, αυτά πρέπει να τα μαθαίνουμε!
Εύγε!

Και μια ωραία εκδήλωση για όσους είναι στα Γιάννενα (ή κοντά):

Αύριο βράδυ στις 9 στο θέατρο της Δωδώνης:
Wednesday, July 18, 2012

Αστρονομική Εκδήλωση στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης

dodoni.JPG

η ΙΒ´ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων
http://www.yppo.gr/1/g1540.jsp?obj_id=55

το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης
http://ioanninacity.wordpress.com/πρόγραμμα-πολιτιστικών-εκδηλώσεων-δ/

και η Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων
http://ioanninastronomy.blogspot.com/

συνδιοργανώνουν

την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 21:00

Στον Αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης, μπροστά από το αρχαίο θέατρο

Παρουσίαση “ Ένα ταξίδι στ’ Άστρα ”
του Νικόλαου Ματσόπουλου αστρονόμου του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Θα ακολουθήσει αστρονομική παρατήρηση ουράνιων αντικειμένων με τηλεσκόπια.

Για την
Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων |

ΥΓ. φυσικά και θα πάρω μαζί μου την camera...ελπίζω να μπορέσω να βγάλω καμία φωτό! :)

Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

chrisssb τις photo τις επεξεργαζεσαι?

για πείτε και στον νέο να μαθαίνει...τι ακριβώς είναι αυτό???τραβάω πιο πολύ μέρα παρά νύχτα....View attachment 81691

Ειναι το κεντρο του Γαλαξια μας, αν δεν κανω λαθος

Last edited:

χρήστο δεν είναι δικιά μου αν πάει εκεί το μπράβο :)(μακάρι να ήταν χαχα) είμαι σε άλλη κατηγορία εγώ...πιο πολύ τοπία HDR και ir
chrisssb τις photo τις επεξεργαζεσαι?
αυτήν την απορία έχω και εγω...ήταν η επόμενη ερώτηση μου...
Ειναι το κεντρο του Γαλαξια μας, αν δεν κανω λαθος
και πως μπορούμε να το δούμε με γυμνό οφθαλμό για να το σκοπεύσουμε???:)

Ναι, όχι τίποτε ιδιαίτερο όμως.
Όταν είναι μεγάλο το ISO μείωση θορύβου κλπ
Και φυσικά stacking στα star trails (δεν βγάζω "μονοκόμματη" φωτογραφία για star trails)

Ναι, όχι τίποτε ιδιαίτερο όμως.
Όταν είναι μεγάλο το ISO μείωση θορύβου κλπ
Και φυσικά stacking στα star trails (δεν βγάζω "μονοκόμματη" φωτογραφία για star trails)

τι εννοείς δάσκαλε?????:)

χρήστο δεν είναι δικιά μου αν πάει εκεί το μπράβο :)(μακάρι να ήταν χαχα) είμαι σε άλλη κατηγορία εγώ...πιο πολύ τοπία HDR και ir

αυτήν την απορία έχω και εγω...ήταν η επόμενη ερώτηση μου...

και πως μπορούμε να το δούμε με γυμνό οφθαλμό για να το σκοπεύσουμε???:)

Το κέντρο του γαλαξία είναι το φωτεινότερο τμήμα του (έχει μεγαλύτερη πυκνότητα) και βρίσκεται πάντα στο νότο! Είναι εύκολο να το βρείς, το δύσκολο είναι να πετύχεις ουρανό χωρίς φωτορύπανση. Πρέπει να πας αρκετά μακριά από αστικά κέντρα (και να μην είναι νότια από εσένα).
Τον πιο σκοτεινό ουρανό μέχρις στιγμής τον έχω πετύχει πάνω από το Μέτσοβο (στην Κατάρα) όπου λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών έχει και μειωμένη υγρασία.
Μια που έβγαλα στο Μονοδένδρι και είχα νότια τα Γιάννενα (και πίσω από βουνό) δείτε πως "μολύνθηκε"...

colorful night sky by ChrisBrn, on Flickr

Τα σύννεφα που "βάφτηκαν" κίτρινα ήταν τόσο αχνά που με το μάτι δεν φαινόταν!!!

τι εννοείς δάσκαλε?????:)

Όχι και δάσκαλος αδερφέ! προς θεού! και εγώ μαθαίνω... είναι εδώ μέσα άλλοι πραγματικοί πραγματικοί μάστορες και δάσκαλοι! :)
Star trails είναι οι φωτογραφίες όπου λόγω μεγάλης έκθεσης τα αστέρια βγαίνουν σαν γραμμές (και όχι σαν τελείες).
Υπάρχουν 2 τρόποι να βγάλεις τέτοια φωτογραφία:
- Μια φωτογραφία μεγάλης έκθεσης πχ 45 λεπτά
- Πολλές συνεχόμενες φωτογραφίες που το συνολικό άθροισμα της έκθεσης να δίνει τον ίδιο χρόνο πχ τα 45 λεπτά.
Προτιμώ τον δεύτερο για να μη ζεσταίνεται η μηχανή αλλά και γιατί έχω καλύτερο έλεγχο. Πχ αν περάσει ένα αυτοκίνητο με προβολείς μέσα στο πλάνο δεν χαλάει όλη η προσπάθεια απλά μια φωτογραφία την οποία απλά δεν χρησιμοποιώ.

Μια χαρά είναι Μήτσο.

Όχι και δάσκαλος αδερφέ! προς θεού! και εγώ μαθαίνω... είναι εδώ μέσα άλλοι πραγματικοί πραγματικοί μάστορες και δάσκαλοι! :)
Star trails είναι οι φωτογραφίες όπου λόγω μεγάλης έκθεσης τα αστέρια βγαίνουν σαν γραμμές (και όχι σαν τελείες).
- Πολλές συνεχόμενες φωτογραφίες που το συνολικό άθροισμα της έκθεσης να δίνει τον ίδιο χρόνο πχ τα 45 λεπτά.
Προτιμώ τον δεύτερο για να μη ζεσταίνεται η μηχανή αλλά και γιατί έχω καλύτερο έλεγχο. Πχ αν περάσει ένα αυτοκίνητο με προβολείς μέσα στο πλάνο δεν χαλάει όλη η προσπάθεια απλά μια φωτογραφία την οποία απλά δεν χρησιμοποιώ.

ασπετα..τι εννοεις 45 λεπτα εκθεσης?
πατας κλειστρο και περιμενεις 45 λεπτα να κανει το 2ρο κλικ..?
σορι εαν παρανοησα,αλλα δεν καταλαβα..

τρόπος του λέγειν :)
ναι τωρα κατάλαβα...εχω δει τέτοιες φώτο...αλλά πολύ περίμενε βρε παιδί μου...:)βέβαια το αποτέλεσμα σε ανταμείβει...

ασπετα..τι εννοεις 45 λεπτα εκθεσης?
πατας κλειστρο και περιμενεις 45 λεπτα να κανει το 2ρο κλικ..?
σορι εαν παρανοησα,αλλα δεν καταλαβα..

χρειάζεσαι τηλεκοντρλ γαι τόσα λεπτά έκθεση...ή αλιος ντεκλασερρρρρ...!!!με 15 ευρα κάνεις δουλειά..απαραίτητο εργαλείο...
ναι στην ουσία ανοίγει το κλείστρο και κλείνει όταν θες εσυ...έχουν επιλογή ολες η μηχανές...bulk αν δεν κάνω λάθος γράφει...

Last edited:
κοντρολ για ποιο λογο?
εαν η μηχανη μου υποστηριζει τοσο μεγαλους χρονους,παταω το κλειστρο και την αφηνω.
μου διαφευγει κατι?
επισης γιατι τοσο μεγαλο χρονο εκθεσης.πολυ δεν ειναι?
δεν μας αρκουν ας πουμε 30 δευτερ?

Ο μέγιστος χρόνος που η μηχανή σου δίνει στα προγράμματα (Av, M κλπ) είναι 30 sec.
Αν θες παραπάνω, υποχρεωτικά Bulb και ντεκλασέρ.