Δημήτρη φυσικά και μπορείς! Η μηχανή σου είναι με το παραπάνω καλή και ικανή για τέτοιες φωτογραφίες!
Μεράκι να έχεις και θα μας εκπλήξεις όλους!![]()
Μια χαρά είναι Μήτσο.
Σε ευχαριστώ Ηλία!![]()
Kώστα: O γαλαξίας! Μπράβο πολύ καλή!
Δημήτρη: σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Να το παινευτώ λίγο...
Η συγκεκριμένη φωτογραφία βγήκε στο front page του flickr, έχει μέχρις στιγμής 2.530 views (από 86 χώρες) και δημοσιεύτηκε (μετά από άδειά μου) στην Αμερική, την Κορέα και την Κίνα.![]()
για πείτε και στον νέο να μαθαίνει...τι ακριβώς είναι αυτό???τραβάω πιο πολύ μέρα παρά νύχτα....View attachment 81691
χρήστο δεν είναι δικιά μου αν πάει εκεί το μπράβοΣε ευχαριστώ Ηλία!![]()
Kώστα: O γαλαξίας! Μπράβο πολύ καλή!
αυτήν την απορία έχω και εγω...ήταν η επόμενη ερώτηση μου...chrisssb τις photo τις επεξεργαζεσαι?
και πως μπορούμε να το δούμε με γυμνό οφθαλμό για να το σκοπεύσουμε???Ειναι το κεντρο του Γαλαξια μας, αν δεν κανω λαθος
Ναι, όχι τίποτε ιδιαίτερο όμως.
Όταν είναι μεγάλο το ISO μείωση θορύβου κλπ
Και φυσικά stacking στα star trails (δεν βγάζω "μονοκόμματη" φωτογραφία για star trails)
χρήστο δεν είναι δικιά μου αν πάει εκεί το μπράβο(μακάρι να ήταν χαχα) είμαι σε άλλη κατηγορία εγώ...πιο πολύ τοπία HDR και ir
αυτήν την απορία έχω και εγω...ήταν η επόμενη ερώτηση μου...
και πως μπορούμε να το δούμε με γυμνό οφθαλμό για να το σκοπεύσουμε???![]()

τι εννοείς δάσκαλε?????![]()
Δημήτρη φυσικά και μπορείς! Η μηχανή σου είναι με το παραπάνω καλή και ικανή για τέτοιες φωτογραφίες!
Μεράκι να έχεις και θα μας εκπλήξεις όλους!![]()
Μια χαρά είναι Μήτσο.
Όχι και δάσκαλος αδερφέ! προς θεού! και εγώ μαθαίνω... είναι εδώ μέσα άλλοι πραγματικοί πραγματικοί μάστορες και δάσκαλοι!
Star trails είναι οι φωτογραφίες όπου λόγω μεγάλης έκθεσης τα αστέρια βγαίνουν σαν γραμμές (και όχι σαν τελείες).
Υπάρχουν 2 τρόποι να βγάλεις τέτοια φωτογραφία:
- Μια φωτογραφία μεγάλης έκθεσης πχ 45 λεπτά
- Πολλές συνεχόμενες φωτογραφίες που το συνολικό άθροισμα της έκθεσης να δίνει τον ίδιο χρόνο πχ τα 45 λεπτά.
Προτιμώ τον δεύτερο για να μη ζεσταίνεται η μηχανή αλλά και γιατί έχω καλύτερο έλεγχο. Πχ αν περάσει ένα αυτοκίνητο με προβολείς μέσα στο πλάνο δεν χαλάει όλη η προσπάθεια απλά μια φωτογραφία την οποία απλά δεν χρησιμοποιώ.
τρόπος του λέγεινΌχι και δάσκαλος αδερφέ! προς θεού! και εγώ μαθαίνω... είναι εδώ μέσα άλλοι πραγματικοί πραγματικοί μάστορες και δάσκαλοι!
Star trails είναι οι φωτογραφίες όπου λόγω μεγάλης έκθεσης τα αστέρια βγαίνουν σαν γραμμές (και όχι σαν τελείες).
Υπάρχουν 2 τρόποι να βγάλεις τέτοια φωτογραφία:
- Μια φωτογραφία μεγάλης έκθεσης πχ 45 λεπτά
- Πολλές συνεχόμενες φωτογραφίες που το συνολικό άθροισμα της έκθεσης να δίνει τον ίδιο χρόνο πχ τα 45 λεπτά.
Προτιμώ τον δεύτερο για να μη ζεσταίνεται η μηχανή αλλά και γιατί έχω καλύτερο έλεγχο. Πχ αν περάσει ένα αυτοκίνητο με προβολείς μέσα στο πλάνο δεν χαλάει όλη η προσπάθεια απλά μια φωτογραφία την οποία απλά δεν χρησιμοποιώ.
ασπετα..τι εννοεις 45 λεπτα εκθεσης?
πατας κλειστρο και περιμενεις 45 λεπτα να κανει το 2ρο κλικ..?
σορι εαν παρανοησα,αλλα δεν καταλαβα..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.