Νυχτερινή φωτογραφία

Σε ευχαριστώ πολύ!

Και οι δύο έχουν βγει με τον canon EF 24-105 L IS F4.
Είναι ο μόνος φακός που έχω μέχρις στιγμής αλλά είναι εξαιρετικός κανονικό pass par tous!

Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου ελεγε καποιες ρυθμισεις για να εξασφαλισω την καλυτερη ληψη(συμφωνα παντα με τις δυνατοτητες της φωτογρ.μηχανης) σε συνθηκες χαμηλου φωτισμου.Ελπιζω να μην ειμαι εκτος θεματος,ευχαριστω εκ των προτερων.
Καλησπέρα , για να έχεις πιο καθαρές νυχτερινές λήψεις θα χρειαστείς υποχρεωτικά τρίποδο.
Ρυθμίζεις το iso στην χαμηλότερη τιμή και για αρχή προτίμησε το Ap.Priority πρόγραμμα.
Ρυθμίζεις το διάφραγμα σχετικά κλειστό εξαρτάται από την μηχανή 5,6-8 (έτσι θα γράψουν ωραία και τα φώτα σαν αστεράκια)
και ρυθμίζεις την έκθεση με το κουμπί exposure compensation ανάλογα.
Εάν τραβάς jpeg πρέπει να ρυθμίσεις το WB συνήθως επιλέγεις tungsten.
Αργότερα με την εμπειρία θα πάς στο Manual Mode (εάν διαθέτει η μηχανή σου).
Ελπίζω να βοήθησα και ας με διορθώσουν-συμπληρώσουν οι παλιοί εάν χρειάζεται . διότι και εγώ συνάδελφος αρχάριος είμαι..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Νυχτερινή φωτογραφία

Καλησπέρα , για να έχεις πιο καθαρές νυχτερινές λήψεις θα χρειαστείς υποχρεωτικά τρίποδο.
Ρυθμίζεις το iso στην χαμηλότερη τιμή και για αρχή προτίμησε το Ap.Priority πρόγραμμα.
Ρυθμίζεις το διάφραγμα σχετικά κλειστό εξαρτάται από την μηχανή 5,6-8 (έτσι θα γράψουν ωραία και τα φώτα σαν αστεράκια)
και ρυθμίζεις την έκθεση με το κουμπί exposure compensation ανάλογα.
Εάν τραβάς jpeg πρέπει να ρυθμίσεις το WB συνήθως επιλέγεις tungsten.
Αργότερα με την εμπειρία θα πάς στο Manual Mode (εάν διαθέτει η μηχανή σου).
Ελπίζω να βοήθησα και ας με διορθώσουν-συμπληρώσουν οι παλιοί εάν χρειάζεται . διότι και εγώ συνάδελφος αρχάριος είμαι..
Εχει manual mode γι αυτο και ζητησα απ' οποιον γνωριζει να μου δωσει ρυθμισεις,ευχαριστω για την ανταποκριση.

ρυθμίσεις που να καλύπτουν γενικά το φωτογράφηση με χαμηλό φωτισμό είναι αδύνατο. Συνήθως είναι μεταβλητές ανάλογα με τις συνθήκες (κάποιος τεχνητός φωτισμός, φεγγαρι κ.λ.π), το θέμα (κινούμενο-σταθερο, πορτραίτο-τοπιο), και βέβαια το εξοπλισμό που έχεις.

Για αυτές που ανέβασες για παράδειγμα θα σου έλεγα υποχρεωτικά τρίποδο ή κάποιου είδους στήριξη. Δες λίγο τα βασικά της φωτογραφίας (διαφραγμα, ταχύτητα, ευαισθησία) και πως επηρεάζουν το αποτέλεσμα και πειραματίσου

Σε ευχαριστώ πολύ!

Και οι δύο έχουν βγει με τον canon EF 24-105 L IS F4.
Είναι ο μόνος φακός που έχω μέχρις στιγμής αλλά είναι εξαιρετικός κανονικό pass par tous!

Πω πωωω ... είδα τιμή και με έπιασε η καρδιά μου χαχαχα ...

Εγώ έχω την NEX-3 και ψάχνω κάποιον wide φακό για star trails γιατί τώρα έχω τον voigtlander nokton 35mm f/1.4 και δεν με καλύπτει. Ούτε σε mm αλλά ούτε η γωνία του η οποία είναι 63˚.

Μπορείς να μου προτείνεις κάποιον άλλο; ή γενικά σε mm να κοιτάξω; Νομίζω ότι οποιοσδήποτε 24άρης wide θα μου κάνει ...

Ορίστε και 2 δείγματα με τον Voigtlander Nokton 35mm f/1.4

Αν δείτε και εκεί που "σημάδευα" τον Πολικό Αστέρα δεν με καλύπτουν τα 35mm ... οπότε θέλω κάτι πιο wide αλλά ταυτόχρονα και φθηνό ... δεν είμαστε για έξοδα τώρα ;)

Attachments

• Startrails-mesologi-from-anatoli.jpg
    Startrails-mesologi-from-anatoli.jpg
    52.1 KB · Views: 44
  • Startrails-polaris.jpg
    Startrails-polaris.jpg
    37.7 KB · Views: 42
Ορίστε και 2 δείγματα με τον Voigtlander Nokton 35mm f/1.4

Αν δείτε και εκεί που "σημάδευα" τον Πολικό Αστέρα δεν με καλύπτουν τα 35mm ... οπότε θέλω κάτι πιο wide αλλά ταυτόχρονα και φθηνό ... δεν είμαστε για έξοδα τώρα ;)

Πολύ ωραίες!! :a0210:

Exposure 33
Aperture f/4.0
Focal Length 24 mm
ISO Speed 3200

Κανονικά έπρεπε να βγει πολύ καλύτερη αλλά ήμουν άτυχος!
Αν και ήμουν ψηλά και μακριά από φώτα, φύσηξε αέρας και έφερε τρομερή ποσότητα υγρασίας!
Εκεί που όταν κατέβηκα από το αυτοκίνητο δεν έβλεπα που πατάω, μέσα σε 5 λεπτά ο χώρος φωτίστικε σαν να είχε φεγγάρι!!!

EDIT: Σας ευχαριστώ παιδιά!

Μπορείς να μου προτείνεις κάποιον άλλο; ή γενικά σε mm να κοιτάξω; Νομίζω ότι οποιοσδήποτε 24άρης wide θα μου κάνει ...

Θα σου 'λεγα να κάνουμε τράμπα αν σε ενδιέφερε (για λίγο καιρό για δοκιμή), να σου έστελνα τον Sigma 10-20 και να δοκίμαζα κι' εγώ τον Nokton που θέλω αλλά μπαίνω στρατό τώρα.. :p

Ωραίος ο γαλαξίας, πρέπει να το δοκιμάσω κι' εγώ όποτε ξαναανέβω πάνω..

Θα σου 'λεγα να κάνουμε τράμπα αν σε ενδιέφερε (για λίγο καιρό για δοκιμή), να σου έστελνα τον Sigma 10-20 και να δοκίμαζα κι' εγώ τον Nokton που θέλω αλλά μπαίνω στρατό τώρα.. :p

Θα έβγαζα κάτι star trails μούρλια με τον sigma 10-20 ... Μόνο που είμαι σε επαρχία (Μεσολόγγι) λόγο πρακτικής στο ΤΕΙ ... Πότε με το "καλό" μπαίνεις;

Mετα το κεντρο, υπολογισε να παρεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ φωτογραφικη μηχανη. Και δυο μεγαλες καρτες. Ο στρατος εχει πολυ θεμα.

Εγω σκεφτομαι ποσες φωτογραφιαρες εχω χασει. Οποια κατηγορια θελεις. Landscape αφου τα στρατοπεδα ειναι στη φυση.
Magiclight αφου σιγουρα θα σου κατσει σκοπια την καταλληλη ωρα.
Street γιατι τα στιγμιοτυπα ειναι απειρα. Και πορτρετο γιατι απειρες ειναι οι φυσιογνωμιες.
Και κτιρια, οχηματα κτλ.

Μην το φοβηθεις, μια ΝΕΧ ειναι ο,τι πρεπει.

racer κοίτα να περάσεις καλά, για μένα ήταν οι τελευταίες διακοπές μακράς διαρκείας... εντάξει στις κατασκηνώσεις έχεις και κάποιες υποχρεώσεις :flipout: