Νυχτερινή φωτογραφία

γιατι ειναι δυσκολη?:))
ΝΟμιζω αν ειχες λιγοτερο φως (μισο η ενα στοπ περιπου) θα ηταν και πιο ενδιαφερον

γιατι ειναι δυσκολη?:))
ΝΟμιζω αν ειχες λιγοτερο φως (μισο η ενα στοπ περιπου) θα ηταν και πιο ενδιαφερον

Εξαιτιας των συνθηκων φωτογραφισης (φωτισμου βασικα).
Το δοκιμασα αυτο που ειπες αλλα δεν μου αρεσε το αποτελεσμα.
Ξεπερασα τις δυνατοτητες του συνδιασμου αισθητηρα-χερι.
Με τριποδο ομως και base iso θα δουλευε καλα αυτο που λες.

(Φυσικα ολοι γνωριζετε ποιο ειναι..)

Leo η δεύτερη είναι τεχνικά άψογη, αλλά λίγο "κλαταρισμένη" θεματικά με όλα αυτά τα φώτα και τον κόσμο πίσω από το πρώτο πλάνο. Είναι κι αυτό άποψη βέβαια...

Έλα ρε συ Χρήστο, πού εξαφανίστηκες;
Ομορφη η φωτο, εγώ θα έκανα ένα ψιλοκροπ κατω και δεξιά!

Ευχαριστώ πολύ Νάσσο!
Τρέξιμο φίλε μου, πολύ και άγριο.... είχα 4 εβδομάδες να βγάλω φωτογραφία! :(

Διαφωνω Νασο.

Το σκοτεινο κομματι της φωτογραφιας "ζυγιζει" με το σκοτεινοτερο απο τον ουρανο αριστερο πανω μερος και διακοπτεται απο το φωτισμενο ουρανο.

Αν εκοβε εκει που λες το δεντρο θα εστεκε χωρις υποσταση. Τωρα εχει λογο υπαρξης και δεσποζει στο καδρο.

Αν ειχε κατι ακομα σαν θεμα θα ηταν τελεια.Κι ετσι ομως ειναι πολυ ομορφη.

Μπραβο.

Leo η δεύτερη είναι τεχνικά άψογη, αλλά λίγο "κλαταρισμένη" θεματικά με όλα αυτά τα φώτα και τον κόσμο πίσω από το πρώτο πλάνο. Είναι κι αυτό άποψη βέβαια...

Μαλλον 'προχειρη' ληψη ηταν Δημητρη...
Χρηστο εμενα μου αρεσει οπως την ανεβασες.

Σας ευχαριστώ πολύ! :)

Άλλη μια από την ίδια θέση και επίσης μια από τους μύλους στη Λευκάδα...

Αυτή με του μύλους αναγκάστηκα να την κόψω γιατί περνούσαν συνεχώς αυτοκίνητα και στις άκρες της είχε χαλάσει.

Moonshine by ChrisBrn, on Flickr

Broken by ChrisBrn, on Flickr

Πολυ ωραιες οι τρεις τελευταιες Χρηστο, ειδικα η πρωτη επιασε ωραια και τις αποχρωσεις.

Διαφωνω Νασο.

Το σκοτεινο κομματι της φωτογραφιας "ζυγιζει" με το σκοτεινοτερο απο τον ουρανο αριστερο πανω μερος και διακοπτεται απο το φωτισμενο ουρανο.

Αν εκοβε εκει που λες το δεντρο θα εστεκε χωρις υποσταση. Τωρα εχει λογο υπαρξης και δεσποζει στο καδρο.

Αν ειχε κατι ακομα σαν θεμα θα ηταν τελεια.Κι ετσι ομως ειναι πολυ ομορφη.

Μπραβο.
Kosh, καταλάβαίνω τι λες, αλλά στα μάτια μου αυτό που δεσπόζει στο κάδρο είναι το φεγγάρι στο κέντρο, γι' αυτό και η συγκεκριμένη πρότασή μου!
Όπως και να χει, ομως, είναι όντως πολύ όμορφη με πολύ ωραίο χρώμα!

normal_IMG_0119-1.JPG

υπαρχει μια δυνατοτητα (ένα εφέ) που λεγετε warmify νομιζω το εχουν ολα τα προγραμματα επεξεργασιας εγω το εκανα με το picasa που ειναι πιο noob friendly
μιας και τα βαριεμαι αυτα νομιζω το αποτελεσμα ειναι αξιοπρεπες παντος

(Η φωτογραφια ειναι τραβηγμενη με τριποδο μιας και η Canon PowerShot SX 30 IS δεν ειναι οτι καλυτερο για νυχτερινες ληψεις )

Last edited:

_MG_5260 as Smart Object-1 by 1L1as, on Flickr

_MG_5267 by 1L1as, on Flickr

Τις ανεβαζω στις νυχτερινες και οχι στις χριστουγεννιατικες γιατι τις επεξεργαστηκα για.... νυχτα!!! Κοινως, διαβασα κατι αρθρακια για επεξεργασια του θορυβου σε καθε καναλι ξεχωριστα καθως και σαρπενινγκ σε Lab mode και ειπα να δοκιμασω. Διαφορά δεν ειδα...

Και μια οφ τοπικ ερωτηση, με την ευκαιρια. Εφτασα τις 200 φωτο στο φλικερ, αν συνεχισω να ανεβαζω, αυτες που δεν θα φαινονται στο φλικερ, δεν θα φαινονται και στο φορουμ η όπου αλλου τις εχω ανεβασει ή απλως δεν θα ειναι ορατες στο φλικερ?