Νυχτερινή φωτογραφία

Ευχαριστώ!
Εγώ περίμενα να ακούσω διάφορα επειδή περισσότερο το αυτοκίνητο κοιτούσα πως θα δείχνει παρά από φωτογραφικής αποψης.....

Eίναι με μια sony NEX-5 με τον 16mm 2.8 φακό. Στην πρώτη φοράει και ένα fish eye adapter γι'αυτό και φαίνονται έτσι όλες οι γωνίες.
Οι πρώτες 2 είναι στο χέρι
Η τρίτη με τρίποδο F/9 ISO 400 στα 4 δευτερόλεπτα. (ότι πρόλαβα δηλαδή για να προλάβω το καράβι πριν περάσει)
Έχει πέσει και κάργα photoshop :BDBDG54:
Είναι jpeg όλες γιατί δεν έχω βάλει plug in να διαβάζει raw :bigcry:

άλλη μια με τη NEX-5 στο χέρι και στο αυτόματο πρόγραμμα
celica_st202_underground_design_by_underground_design-d5fw2ic.jpg

test2.jpg

Eνα τέταρτο πριν τα μεσάνυχτα... Aπείραχτη, μόνο resize.
Pentax K100, τρίποδο, 27mm, iso 200, f/5, 30 δευτερόλεπτα

Last edited:
Eυχαριστώ. Ευτυχώς είχε άπνοια. Πιστεύω οτι το βασικότερο στην νυχτερινή φωτογράφιση είναι να έχει κανείς μαζί του ενα λευκό ματ δείγμα, και να κάνει χειροκίνητη ρύθμιση λευκού αμέσως μόλις ανοίξει την μηχανή και κάθε φορά που αλλάζει βασική πηγή φωτισμού.

Πιστεύω οτι το βασικότερο στην νυχτερινή φωτογράφιση είναι να έχει κανείς μαζί του ενα λευκό ματ δείγμα, και να κάνει χειροκίνητη ρύθμιση λευκού αμέσως μόλις ανοίξει την μηχανή και κάθε φορά που αλλάζει βασική πηγή φωτισμού.

Η μπορείς να πάρεις κάτι τέτοιο http://michaeltapesdesign.com/whibal.html

γενικά το hdr δεν μου αρέσει αυτή θα μπορούσε να ήταν καλή χωρίς τόσα προβλήματα halos

Καιρό είχα να βάλω φωτό εδώ!
Με τον Macro Sigma 150 mm.

Pleiades crop by ChrisBrn, on Flickr

Καλύτερα δείτε τη στο flickr όπου έχει μπει πάνω αρκετή πληροφορία για το τι υπάρχει στο πεδίο