Νυχτερινή φωτογραφία

Are you using a Hydrogen-Alpha filter chrisssb ?
If you're very interested in astrophotography you should get 2 important filters ( Deep Sky Filter [ Light polution reduction ] + Hydrogen-Alpha filter [ reduces frequencies other than IR to allow the camera to capture more red from the nebulaes, it's either this, or removing the IR filter from your camera ] )
You may also want to invest into an astrotracker, this will allow you to take very long exposures without star trails.
But once again, the best way would be capturing several exposures ( such as 10* 2minutes exposures ) and stack them with registax or deepskystacker, getting a more contrasty image with less noise.

Δεν έχω κανένα αστρονομικό φίλτρο Bill.
Και ο φακός (500mm) δανεικός είναι.
Έχω ήδη το astrotrack το οποίο έχει καταπληκτική ακρίβεια (5arcsec) και τα καταφέρνει εξαιρετικά και με τον 500ρι... Αυτά τα "trails" που βλέπεις στην φωτό είναι από τον πολύ δυνατό αέρα.
Αν σκεφτείς ότι ο φακός είναι 500ρης και ο χρόνος της φωτό 2 λεπτά και 30 δεύτερα καταλαβαίνεις γιατί...
Έχεις δίκιο για το stacking αλλά χτες ήταν αδύνατο να αντέξω το κρύο... Έχω πάει για φωτογραφίες σε -26 oC και δεν κρύωσα όσο χτες!!! Η θερμοκρασία ήταν κάτω του μηδενός αλλά είχε έναν αέρα που θέριζε! Θα επανέλθω όταν οι συνθήκες είναι καλύτερες.

Από Ha φίλτρο ξέρεις αν υπάρχει για φωτογραφικούς φακούς?

Έχουνε και για φωτογραφικούς φακούς.
Ελλάδα δεν ξέρω αν θα βρείς, λογικά θα καταλήξεις σε παραγγελία από το εξωτερικό.
Καλή μάρκα είναι η Lumicon αλλά δεν έχουνε ποικιλία σε μεγέθη.
Οι περισσότεροι έχουνε καταλήξει να κάνουνε πατέντα και να βάζουνε μικρό φίλτρο ανάμεσα στον φακό και την μηχανή ( rear lens element ).

Ναι για φίλτρο rear lens έχω δει αλλά για άλλες μηχανές (όχι την 5D MKII).
Θα το ψάξω καλύτερα, θα κοιτάξω για Lumicon.

Φανταζομαι θα το εχετε διαβασει και αυτο... αν και δεν ξερω αν λεει κατι ενδιαφερον...

Very basic stuff το link σου.

Νομίζω πως ο chrisssb έχει εμβαθύνει αρκετά στο astrophotography για να ξέρει όλα τα παρακάτω, και αρκετά ακόμα ;)

Ελπίζω να μην παρεξήγησες τον τρόπο γραφής μου, δεν σου την λέω ή οτιδήποτε.
Ίσα ίσα χρήσιμο το link σου για όποιους θέλουνε να ξεκινήσουνε τώρα την αστροφωτογραφία ;)

a_night___the_bar_004_by_etsap-d6x67if.jpg

a_night___the_bar_003_by_etsap-d6x67hw.jpg

a_night___the_bar_002_by_etsap-d6x67bz.jpg

a_night___the_bar_001_by_etsap-d6x67c0.jpg

Νυχτερινη δεν ειναι μονο η αστροφωτογραφια, σωστα ?

Με τη μικρουλα NEX 3N, κατα τη χτεσινοβραδυνη μας εξοδο (ουαου, βγηκα Σαββατο βραδυ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ...!!) στο σπιτι των "παλιοροκαδων" στο Χαλανδρι (οι ... καποιας ηλικιας ροκαδες Αθηναιοι θα το ξερουν)

Ελπίζω να μην παρεξήγησες τον τρόπο γραφής μου, δεν σου την λέω ή οτιδήποτε.)

Επειδη σε βλεπω ξεπορτιζεις σε αλλα νηματα (ακομα δεν βγηκες απο το αυγο, νεος γαρ στο σαιτ) αν δεν συμμετεχεις απαξ εβδομαδιαιως στο ενα και μοναδικο νημα, μπορει και να... παρεξηγηθω... :HTEHETH63:

:flipout::flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Ηλια, καλες εκθεσεις εχεις στα νυχτερινα σου... Χερατες ειναι να υποθεσω?

Ηλια μου, εμενα τον Ηλια εννοεις ??? :ernaehrung004:

Ναι, σχεδον ολες μου οι φωτο ειναι χερατες, παντα...
Το manfrotto το τρωει η σκονη...

Επειδη σε βλεπω ξεπορτιζεις σε αλλα νηματα (ακομα δεν βγηκες απο το αυγο, νεος γαρ στο σαιτ) αν δεν συμμετεχεις απαξ εβδομαδιαιως στο ενα και μοναδικο νημα, μπορει και να... παρεξηγηθω... :HTEHETH63:

:flipout::flipout::grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

challange.jpg

Τα λέμε σε κανά 30-45αριά λεπτάκια στο μοναδικό νήμα :D

E... αφου τα λες ετσι ωραια Χαρη :grinning-smiley-043, ας βαλω καμμια ακομη...:idea:

Δεν ηξερα αν επρεπε να παει στα αγαλματα ή στις αρχιτεκτονικες, αλλα αφου και το αγαλμα ειναι κομμενο και το κτιριο επισης, ας τη βαλω στις νυχτερινες, γιατι με εντυπωσιασε η φωτομετρηση και το δυναμικο πεδιο του αισθητηρος... το αγαλμα ειναι στα βαθια σκοταδια και το κτιριο πισω σε δυνατο φως... ωστοσο, κοψε λιγο απο δω, ραψε λιγο απο κει... καλη μου φαινεται...

_MG_6143_DxO_LR.jpg by 1L1as, on Flickr