Νυχτερινή φωτογραφία

Πολυ ωραια. Δεν ξερω την περιοχη, αλλα φανταζομαι σε ενδιεφερε πιο πολυ το επιγειο θεμα παρα ο ουρανος. Ειναι τραβηγμενη να κοιταει ανατολικα- βορειο ανατολικα λογικα. Αν βρεις ενα θεμα που κοιταει προς τον νοτο θα πιασεις το κεντρο του γαλαξια αναμεσα σε τοξοτη και σκορπιο με πιο εντυπωσιακο αποτελεσμα.

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθές στον πευκοδάσος του σχινιά. Είναι σωστή η διεύθυνση που λες, είναι τραβηγμένη Α,ΒΑ. Στην αντίθετη διεύθυνση Ν,ΝΔ είχε έντονη φωτορύπανση από την πόλη της Αθήνας. Εκανα και κάποιες δοκιμές για το κέντρο του γαλαξία αλλά δεν ήταν κατάλληλη η θέση μου. Σήμερα που θα ξαναβγώ το βράδυ για μια βόλτα θέλω να βρώ ένα ποιό καλό μέρος και να δοκιμάσω.

Johnjohn νομίζω οτι η θάλασσα ¨Χυνεται ¨ στα αριστερά . Ο στραβός ορίζοντας μου δημιουργεί πολυ περίεργο αρνητικό συναίσθημα.

εχω την εντυπωση οτι κ εγω την παταω πολλες φορες με στραβο οριζοντα λογω του οτι το προσκηνιο φαινεται ευθυγραμμισμενο Σε αυτη την περιπτωση που διορθωσουμε τον οριζοντα δεν θα χαλασει το προσκηνιο;; Γενικα προτιμουμε ευθυγραμμισμενο οριζοντα;;

βασικά δεν την έχω πατήσει γέρνοντας την μηχανή κατά λάθος αλλά πρέπει να έχει θέμα η μηχανή μου το οποίο δεν ξέρω αν φτιάχνεται. Οσες βγάζω κοιτάζοντας από το viewfinder μου γέρνουν κι ας εχω οριζοντιώσει πολύ προσεκτικά, ενώ αν τις βγάλω από την οθόνη βγαίνουν σωστές. Τι μπορεί να φταίει? Μαλιστα μερικές φορές γέρνω αντιθετα για να βγει οριζοντια αλλά δεν το πετυχαίνω ευκολα.

μία μοίρα δεξιόστροφα, καλύτερα?

LimniVouliagmenis2011-2 by jomor147, on Flickr

Last edited:
Καλύτερα! Θα έλεγα ότι είναι τροπικό μέρος.
Κακαλιος Στέργιος. Μπορεί να έχεις δίκιο. Άλλα στα δικά μου μάτια ξεγελάει πολύ. Ίσως στα δεξιά η σκιά των βουνών στη θάλασσα να δημιουργεί ψευδαίσθηση.

Last edited:
δεν ξέρω επίσης αν και οι καρέκλες στην μέση και αριστερά που γέρνουν αν επηρρεάζουν την αίσθηση αυτή

Δοκίμασα στις 1.2-1.3 μοίρες από την αρχική. Ο ορίζοντας ισιώνει εντελώς αλλά το νερό μπροστά του ξεγελά πάλι το μάτι. Σε αυτές τις μοίρες όμως η άμμος γέρνει δεξία, δεν δείχνει, αλλά γέρνει πραγματικά. Επίσης τότε και οι καρέκλες γέρνουν πολύ.

Μάλον έπρεπε να φέρεις συνεργείο να ισιώσει την άμμο πρώτα! :ADFADF1:

Πρώτη ας πουμε νυχτερινη φωτο(αρχαριος, διαβαζω ομως) με με την καινουργια "μεγαλουτσικη" μηχανη,(E-pl5) μιας και ειχα κομπακτ μεχρι τωρα. Ελπιζω να ανεβηκε σωστα :)
http://livadia - viotia by gianliv, on Flickr