Νυχτερινή φωτογραφία

Άλλη μια καλή Κώστα, ήθελα να ρωτήσω: είναι τόσο καθαρή όσο δείχνει στις φωτογραφίες η ατμόσφαιρα?

Σπάνια είναι καθαρή η ατμόσφαιρα, μπορεί 1 στις 10 ημέρες να έχει κάπως καλή ορατότητα. Η ποιότητα αέρα επίσης είναι χάλια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

DSC_2581_zpsrtg9mrp9.jpg

DSC_2580_1_zpsf2whnkp7.jpg

Πρώτη σοβαρή προσπάθεια για φωτογράφιση του γαλαξία

Milky Way
by Iosif Michael, on Flickr

Πολυ καλη προσπαθεια! Το συνδιασες κ με το καμπαναριο-δεντρα! Μονο χρωματικα δεν ξερω τι θα μπορουσες να κανεις με τον κομματι του γαλαξια...

Πάρα πολύ ωραία.
F2.8,χρόνος 15sec και iso 1250!!!! γιατί έτσι?
Για δώστε γνώση παλικάρια να πειραματιστούμε και εμείς οι νέοι του γαλαξία.

Ευχαριστώ, παιδιά.
Θεόδωρε, νομίζω έχει να κάνει με το white balance.
Παναγιώτη, να αναφέρω τα λίγα που έμαθα.
1. Πρέπει να υπάρχει σκοτάδι, ούτε καν το φως του φεγγαριού, άρα μακριά από πόλεις
2. Διάφραγμα, τέρμα ανοικτό.
3. Χρόνος έκθεσης : 500 διά τα mm του φακού, αν έχεις full frame μηχανή. Για crop μηχανή, πρώτα πολλαπλασιάζεις τα mm επί 1.5 και ακολούθως διαιρείς.
Αν βάλεις περισσότερο χρόνο έκθεσης, θα βγάλεις τελικά την κίνηση των αστεριών (star trails).
4. Iso: γύρω στο 1600

Πολυ ωραια συνθεση.
Το 1966 στην Χαλκιδικη δεν ειχε ουτε καν ηλεκτρικο ρευμα.
Τις καλοκαιρινες βραδυες καπως ετσι βλεπαμε τον ουρανο.

Ευχαριστώ, φίλε. Είναι πανέμορφο το φαινόμενο όταν καταφέρεις να το δεις.
Παναγιώτη, και κάτι άλλο που ξέχασα ... manual focus και εδώ είναι η μεγάλη δυσκολία για να μην είσαι out of focus

Δημήτρη, δεν έγβαλα ψες star trails. Ήταν αδύνατο γιατί ήμαστε μεγάλη ομάδα ψες και συνεχώς κάποιοι άναβαν τους φακούς τους.
Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι και η μοναδική μου έως τώρα προσπάθεια για star trails. Νομίζω πως την έχω δημοσιεύσει ξανά.

Agios Sozomenos (re-edit)
by Iosif Michael, on Flickr

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παναγιώτη, είναι οι υπόλοιποι της ομάδας. Όλο και κάποιοι άναβαν φακούς για να ρυθμίσουν τις μηχανές τους.
Φυσικά κατά τη διάρκεια της λήψης μπορείς αν θες να φωτίσεις λίγο το προσκήνιο σου για να μην φαίνεται απλώς σιλουέτα.

Παιδιά φρένο θα μας κομπλάρετε και σε αυτήν την κατηγορία.:slapface:

Παναγιωτη αν σου αρεσει το θεμα θα επρεπε ηδη να εχεις προσπαθησει να βγαλεις στην Τηνο μιας κ ευνοοουν οι συνθηκες ;)