Νυχτερινή φωτογραφία

IMO είναι λάθος το f11, το long exposure δε σου προσέφερε κάτι και λόγω έλλειψης βάθους πεδίου η φώτο είναι φλατ και το μάτι ψάχνεται -δε φαίνεται αν το θέμα είναι η εκκλησία ή το άγαλμα- :)

IMO είναι λάθος το f11, το long exposure δε σου προσέφερε κάτι και λόγω έλλειψης βάθους πεδίου η φώτο είναι φλατ και το μάτι ψάχνεται -δε φαίνεται αν το θέμα είναι η εκκλησία ή το άγαλμα- :)

Κ αν το θεμα ειναι κ τα 2; :huh2:

Προφανώς το θέμα είναι και η εκκλησία και το άγαλμα που "δείχνει" τον ναό μέσω της γωνίας λήψης, γιαυτό και το f11 ώστε να είναι όλα όσο πιο νετ γίνεται.
Το long exposure το έκανα για να πιάσω το μετακινούμενο σύννεφο υγρασίας πάνω από το κάστρο που φωτίζεται από του προβολείς.

Δε μπορείς να τα βάλεις όλα σε μια φωτογραφία. Τράβα μια για την εκκλησία και μια το άγαλμα :p. Δεν ξέρω αν θα δούλευε με κάποιο άλλο κάδρο ή με άλλα χιλιοστά στο φακό, απλά σχολίασα τη συγκεκριμένη περίπτωση :).

Προφανώς το θέμα είναι και η εκκλησία και το άγαλμα που "δείχνει" τον ναό μέσω της γωνίας λήψης, γιαυτό και το f11 ώστε να είναι όλα όσο πιο νετ γίνεται.
Το long exposure το έκανα για να πιάσω το μετακινούμενο σύννεφο υγρασίας πάνω από το κάστρο που φωτίζεται από του προβολείς.

Το "προφανώς" δεν είναι τόσο προφανές, γιατί νόμιζα ότι το θέμα είναι το άγαλμα. Είναι στο κέντρο του κάδρο σου και κάπως πιο εστιασμένο..

Επειδή το βγάζει όλος ο κόσμος, δε σημαίνει ότι μου αρέσει και το αποτέλεσμα :p

Για να μιλήσω με επιχειρήματα: την έκανα στα γρήγορα γιατί πρέπει να φύγω σε λίγο, και με όσες δυνατότητες επεξεργασίας έχει ένα screenshot

Capturea.jpg~original

Η φώτο έχει ξεκάθαρο θέμα και πρωταγωνιστή και με το φωτισμό που του έβαλα, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται από πίσω και η εκκλησία. Κάπως έτσι θα την έκανα. Μπορείτε να τη συγκρίνετε με την αρχική και να μου πείτε αν συμφωνείτε με αυτό που λέω ή όχι. Αν η φώτο ενοχλεί το Μάνο, ας τη σβήσουν οι διαχειριστές :)

Προτιμώ την πρώτη εκδοχή και συμφωνώ και με το σχόλιο του δημιουργού. Και εγώ την ίδα προσέγγιση θα είχα σ' αυτό το θέμα.

Σας ευχαριστώ. Να βάλω και μια εικόνα από την άλλη πλευρά της γέφυρας που είχε και έναν πολύ όμορφο ουρανό

Αυτά τα κολομπλέ κολολεντ μεγάλος μπελάς .. οτι είναι φωτισμένο ετσι και κρασάρει εύκολα αλλά και βγαίνουν εκτος gamut οποτε πάλι σαν κρασάρισμα είναι .. εκτος αν το εκμεταλευτείς δημιουργικά, ο τερμα αριστερός πιδακας σαν άγαλμα φαίνεται ;)

Ωραίες οι βραδινες στη Χαλκίδα Κώστα! Αυτα βλέπω και θελω να πετάξω το κουβαδακι! Να ρωτησω μιας και ασχετος, αυτο που τα φωτα εχουν σαν "ακτινες" ειναι θεμα φακου σωστα;