Νυχτερινή φωτογραφία

Η εξέδρα της ταβέρνας 'Καλός Γιαλός' στο Πόρτο Ράφτη η οποία πλεον δεν υπάρχει, αφού ξηλώθηκε όλη η κατασκευή και αφαιρέθηκαν πλήρως τα μπετά από την παραλία.

Ωραία εικόνα και mood, κακώς ξηλώνονται αυτές οι εξέδρες. Νομίζω αποτελούν μέρος της συλλογικής μας ταυτότητας. Απλά θέλει διευθέτηση και αυστηρούς κανόνες το ζήτημα (και έλεγχο-τήρηση)

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Η φωτογραφία συνδιαστηκε υπέροχα με το ντοκυμαντέρ που έβλεπα εχθές από τα πλωτά σπίτια στη λίμνη Union του Σιάτλ, με ενδιέφερε κυρίως τεχνικά αφού εφαρμόζονται ότι πιο εξελιγμένο σε υλικά συνδιαστικά με γνώσεις ναυπηγικής.

Θα βάλω και εγώ μια, από κινητό την ανεβάζω (δεν την βλέπω καλά) μετά από μια ψιλό επεξεργασία στην μηχανή, με τις οποίες συμπιεσεις κατά την μεταφορά...
1d1696d2cdff7f2a108869af62968905.jpg

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ξεκίνησες στα βαθιά με δύσκολο θεματάκι (βράδυ και με ομίχλη), για να γράψει και λίγο καλύτερα ο κιτ φακός 14-42R δοκίμασε ένα κλικ ακόμη πιο κλειστο διάφραγμα f=5.6 ειδικά στα 14 mm. Έτσι κιαλλιως και αυτή με τρίποδο δεν την έβγαλες ? ή με κάπου ακουμπισμένη την μηχανή ?

Ακουμπητός ή σε τρίποδο μην ξεχνάς να κλείνεις την σταθεροποίηση, αλλιώς η μηχανή μπερδεύεται και σου θολώνει (απειροελάχιστα) το τελικό αποτέλεσμα.

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Ναι χρησιμοποίησα τρίποδα για την φωτογραφία. Αυτό με την σταθεροποίηση δεν το γνώριζα... Δλδ όταν βγάζω νυχτερινές με τρίποδα θα πρέπει να απενεργοποιώ τον σταθεροποιητή με κάποιο τρόπο?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας. Ναι χρησιμοποίησα τρίποδα για την φωτογραφία. Αυτό με την σταθεροποίηση δεν το γνώριζα... Δλδ όταν βγάζω νυχτερινές με τρίποδα θα πρέπει να απενεργοποιώ τον σταθεροποιητή με κάποιο τρόπο?

ναι έτσι προτείνει η εταιρία (με Οκ φωναζεις το SCP και πατας off στο IS1) και καλό είναι να το κάνεις, αλλά αν το τριποδακι ειναι πολύ ελαφρύ και έχει αέρα θα έλεγα ότι δεν είναι κακο να το αφήσεις. Στα τελευταια μοντέλα (ΕΜ1.2), η σταθεροποιηση σε μακρυς χρονους απενεργοποειται αυτοματα αλλά όχι στη δική σου μηχανή.

Θα το δοκιμάσω να δω διαφορά. Όποια άλλη συμβουλή έχετε όσον αφορά διαφραγματα, τεχνικές κτλ για να βελτιωθω στην νυχτερινή φωτογράφιση θα το εκτιμούσα :)

Κλασσική περίπτωση που προτιμούμε το "όρθιο" κάδρο: Περιέχει 2 ψηλά θέματα, πύργο/ρολόι και ουρανοξύστη που αφενός πρέπει να χωρέσουν και αφετέρου να τονίσουμε τον επιβλητικό όγκο/ύψος τους - θα βλέπαμε και δρόμο με το χαρακτηριστικό διώροφο λεωφορείο...