Νυχτερινή φωτογραφία

Απάντηση: Re: Νυχτερινή φωτογραφία

Οι πρώτες έχουν αρκετά ανεβασμένη την έκθεση χωρίς να χρειάζονται κάτι τέτοιο. Η τελευταία είναι πολύ σωστή, αλλά όλες μαζί μου μεταφέρουν την μεγεία της νύκτας & του έναστρου ουρανού.

(Η τελευταία είναι στην Παλαιά Πεντέλη ?)
Κέρδισες!

Κώστα αποδεικνύεις τήν ικανότητα σου εκ τού αποτελέσματος ότι ό εξοπλισμός δέν είναι τό σημαντικότερο πάντα αλλά ό γνώστης φωτογράφος.Καλό μάθημα γιά τούς νεοεισερχόμενους καί όχι μόνο.

Κώστα μας μετέφερες την ατμόσφαιρα!
Η συγκεκριμένη φωτογραφία μου δίνει την εντύπωση ότι υπάρχει αρκετός τεχνητός φωτισμός στο περιβάλλον, έχω δίκιο ή είναι μεγάλος ο χρόνος έκθεσης;

Οπως ξέρετε, έχω φωτογραφήσει αρκετά βραδυνά αστικά τοπία και θα έλεγα ότι μου αρέσουν ως θέματα και τα προτιμώ κιόλας.

Με τόσες και τόσες πόλεις και εικόνες που έχω καταγράψει, είναι διαπιστωμένο ότι η υπερέκθεση ναι μεν καταγράφει ποιό 'φωτεινά' το θέμα αλλά δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα που δεν μπορώ να διορθώσω, όπως τα καμμένα στις φωτεινές πηγές, τις θολές σιλουέτες σε κινούμενα θέματα, κάνει το νερό ποιό θολό κλπ.

Προτιμώ πλέον να χρησιμοποιώ χρόνους μικρότερους, πχ από 2"-4" και (f): όσο χρειαστεί. Καμιά φορά, μπορεί το θέμα να χρειάζεται προτεραιότητα διαφράγματος, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις επιλέγω μεσαία διαφράγματα (f) και μετά την ταχύτητα.

Η παραπάνω φωτογραφία είχε τις εξής τιμές : Speed: 1.6" / f:2.8 / ISO: 200 / Focal Length: 16mm

Η επεξεργασία που της έκανα ήταν κυρίως :

- Διόρθωση προοπτικής & παραμορφώσεων του φακού
- Φωτεινότητα τοπίου (αυτό που ονόμασες εσύ τεχνητός φωτισμός)
- Διόρθωση θερμοκρασίας φωτισμού (είχε πολλά μπλέ, κίτρινα & magenta χρώματα) που έγιναν τελείως ουδέτερα

Αυτά τα ολίγα

Πολυ καλή αλλά προσωπικά διαφωνώ με την επιλογή της Νο3 επεξεργασίας να γίνουν τόσο ουδέτερα τα φώτα της νύχτας, βέβαια απο την άλλη ταιριάζει με το μοντέρνο στύλ των ουρανοξυστών αλλά πάντα τη νύχτα δεν θέλω να την νιώθω τόσο παγωμένη χρωματικά.

Τώρα μάλιστα μπήκες πολύ δυνατά , αυτή είναι νυχτερινή με τα ολα της. :SFGSFGSF:

Υπέροχες, Κώστα! Η πόλη προσφέρεται, όπως μας έδειξες πολλές φορές, για νυκτερινή φωτογράφιση. Μπράβο!
Και του Πάνου μου αρέσει. Αν υπήρχε και κάπου στο προσκήνιο το ανθρώπινο στοιχείο πιστεύω πως θα αποκτούσε μεγαλύτερη δυναμική.