Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

τι λες τωρα?? καταπληκτικη! Τραβηγμενη με την canon A620. Εκανε 2 ληψεις με φ/8 στο 1 δευτ η καθε μια και τις ενωσε (iso 50). Εκανε focus manually στο κατω μερος της φωτο στο καπακι με τ ανοιγματα.

Αλλα και φοβερο καδραρισμα. Πολυ καλος. Μπραβο του.

Για τέτοιο βάθος πεδίου οι μηχανές μας θέλουν f/22 και βάλε... Αυτό είναι το θετικό των κόμπακτ. Φυσικά το καδράρισμα είναι εκπληκτικό. Φαντασία να 'χεις...

Για τέτοιο βάθος πεδίου οι μηχανές μας θέλουν f/22 και βάλε... Αυτό είναι το θετικό των κόμπακτ. .

με απλα μαθηματικα :flipout: Τασο, μπορεις να μου εξηγησεις γιατι συμβαινει αυτο?

Λόγω απόστασης μοντούρας-αισθητήρα, εστιακού μήκους και μεγέθους αισθητήρα. Εάν βάλεις σε οποιονδήποτε online DOF calculator τα στοιχεία της μηχανής και της λήψης (Canon A620 @7.3mm -πραγματικά, 35mm αντίστοιχα- @f/8) θα δεις ότι με εστίαση στα 115 εκατοστά έχουμε (υπερεστιακή απόσταση) νετ τα πάντα από τα 55 εκατοστά μέχρι άπειρο.

Στη Nikon σου και σε εστιακό μήκος 23.5mm (δίνει κάδρο 35mm) και εστίαση επίσης στα 115 εκατοστά, ο υπολογιστής σού βγάζει ότι θέλεις f/25!

θενκς ε λοτ! Θα κατεβασω εναν τετοιο καλκιουλειτορ για να παρω μια γευση!

Μήπως να πάρουμε και μεις μια τέτοια μηχανούλα (οποιαδήποτε πόκετ ικανή) και να αφήσουμε το φ σε μη τρελά νούμερα;

Δεν είναι κακή ιδέα, το μόνο πρόβλημα με τις κόμπακτ είναι ότι πολλοί θέλουν να κάνουν τα πάντα με αυτές. Και μη ξεχνάμε είναι μηχανές που μπορούμε να δανείζουμε και στις γυναίκες μας μήπως και βγάλουν τίποτα. Τώρα τι να δώσω στη γυναίκα μου αύριο που συνοδεύει στην ημερήσια εκδρομή τον μεγάλο? Την 350D με τον 18-55 στο P. Ενώ εάν είχα μια κόμπακτ....

Τι θα λέγατε για ένα thread αφιερωμένο στις Compact;Καλές,κακιές,κλπ;

http://photo.net/photodb/photo?photo_id=4280221

Αυτή η φωτο τραβήχθηκε με μίνι τρίποδο και με μια κόμπακτ canon στο Σικάγο. Ζηλεύω πολύ, πάρα πολύ.

εχω την ιδια φωτογραφικη...νιωθω λιγο αχρηστος μετα απο αυτη τη φωτογραφια.
αξιζει κανεις να παρει φακο εχοντας αυτη τη μηχανη η να προχωρησει σε επομενη?
φοβερη photo!

Ορίστε και οι δικές μου κόμπακτ-νυχτερινές με την Olympus C770UZ, από τις πολύ λίγες νυχτερινές που έχω βγάλει.

Αν θυμάμαι καλά όλες στο 1 sec και ένα (πολύ) φτηνό τρίποδο. Υπάρχει το exif σε όλες. Καλά το θέμα δεν είναι και πολύ πρωτότυπο αλλα βγαίνει ωραίο ειδικά τη λεγόμενη Blue Hour και με τη συνεφιά που είχε :

Πανόραμα 3ων φωτό η πρώτη, κανονικές οι άλλες :

acrop3.jpg

acrop6.jpg

acrop4.jpg

Ωραιες Αλεξανδρε! Αυτο το μπλου αουρ (λυκοφως?) τι ωρα το πετυχαινεις? Αν θυμαμαι καλα διαρκει κανα 10λεπτο. σωστα?

Ωραίες και την κατάλληλη ώρα!
Το sharpness όμως είναι λίγο υπερβολικό -δημιουργεί άσπρα είδωλα και αποσπά την προσοχή.

Το blue hour είναι μόλις αρχίσει να νυχτώνει και διαρκεί λίγο.
Για το sharpness συμφωνώ, μόλις έιχα ξεκινήσει με τη φωτογραφία τότε και περνούσα μια κρίση "όσο πιο sharp τόσο καλύτερα" :flipout:

Είναι το ίδιο καράβι που έστειλα και πριν στις "βαρκούλες".
Εδώ όμως ο ήλιος έχει πέσει για τα καλά ενώ η προηγούμενη ήταν στις 7 το πρωί.
Τις τράβηξα το περασμένο ΣΚ στην Αργολίδα, λίγο έξω από το Ναύπλιο (Δρέπανο).
Και οι δύο είναι με μια παλιά compact (Nikon 4100).

sunset.jpg

Attachments

• sunset.jpg
    sunset.jpg
    45.7 KB · Views: 49

Και δυο πρόχειρες που προσπάθησα (κούνουσε το ρημάδι το καράβι) απο Βοστώνη προχθές. (με την G9)

Σούρουπο
Νύχτα