Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

ειναι κριμα να εχεις την μηχανη και τους φακους και να να μην εχεις ενα τριποδο να κανεις την δουλεια σου. Δεν λεω καποιο ακριβο. Βεβαια δεν λεω και καποιο πολυ φθηνο. Αλλα αν μπορεις να παρεις καποιο πχ manfroto αλουμινιου θα σου ανοιξει νεους οριζοντες. και αυτο στο λεω εγω που ημουν επιφυλακτικος στην αγορα τριποδου (λογω κουβαληματος). Αλλα τελικα καταντησα να μην βγαινω χωρις τριποδο για landscape ή νυχτερινη.
Προσπαθησε να ειναι οσο το δυνατον πιο μαζεμενο και να εχει ενα max load γυρω στα 3,5-4 κιλα.

Όντως χρειάζεται.
Το έχω βάλει στο πρόγραμμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Πώς δεν γίνεται. Ωστόσο δεν παρουσιάζουν όλοι οι φακοί (και ειδικώς οι ζουμ) καλή συμπεριφορά με τους πολλαπλασιαστές, ακόμη και να είναι "ποιοτικοί" οι τελευταίοι.

Αν, ας πουμε, χρησιμοποιησω εναν 55-300, το αποτελεσμα θα ειναι χειροτερο ως προς τι? Ποιοτητα εικονας? Εστιαση?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Αν, ας πουμε, χρησιμοποιησω εναν 55-300, το αποτελεσμα θα ειναι χειροτερο ως προς τι? Ποιοτητα εικονας? Εστιαση?

Είναι τόσο απλό που μπορείς να δοκιμάσεις και να δεις τα αποτελέσματα μόνος σου. Γενικά είναι εύκολο θέμα και αυτές τις μέρες έχει καλό φεγγάρι για πειραματισμούς.

Στα 200iso θέλεις γύρω στο ταχ.125 και f11. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να υπερφωτίσεις και να καούν τα φωτεινά τμήματα της σελήνης. Η σελήνη δεν είναι απλά ένας φωτεινός δίσκος, έχει λεπτομέρειες στην επιφάνεια της οι οποίες μπορούν και πρέπει να φανούν στο αποτέλεσμα. Για αυτό δες τη φωτό στην οθόνη της μηχανής σου αφού τη μεγαλώσεις καλά για να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα.

Επίσης είναι λάθος να προσπαθείτε να βγάλετε τη σελήνη χωρίς τρίποδο, η ευκρίνεια θα πέσει πολύ. Αν δεν έχετε τρίποδο δοκιμάστε να στηρίξετε τη μηχανή κάπου πρόχειρα πχ πάνω σε ένα τραπεζι με αυτοσχέδια στηρίγματα, πολλές φορές αυτό το κόλπο δουλεύει. Όσο για το φακό εννοείται ότι όσο μεγαλύτερος τόσο πιο καλά αλλά με 200αρη και πάνω θα έχετε ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Μια ακόμη καλή συμβουλή είναι να βγάζετε τη σελήνη όσο ακόμη είναι χαμηλά στον ορίζοντα, φαίνεται μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή από ότι όταν εχει σηκωθεί ψηλά στον ουρανό.

Παλιότερα είχε γίνει μια παρόμοια συζήτηση σε αυτό το thead

Θα δοκιμαζα αλλα δεν εχω τετοιο φακο ακομα (τριποδο πηρα παντως). Ειναι στα πολυ αμεσα σχεδια μου ενας 55-300 η 28-300 η κατι τετοιο τελος παντων.

Ισως το επισπευσω και για την αλλη βδομαδα, μηπως και προλαβω το αυγουστιατικο.

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

σελήνη με HDR και 3d αίσθηση απο sigma sd14

Last edited:
Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

δεν ξέρω γιατι δεν μου ανεβάζει την φωτογραφία...

"Τσιριγιώτης Μάριος" και όποιοι άλλοι ποστάρετε φωτογραφίες της πανσελλήνου, θα μας μας πείτε με τι φακό??
(Για μας τα στραβάδια που φτάνουν μεχρι 135 se dSLR και 210 σε film?)
Ωραίες, υποκλίνομαι!

με την d300 κ τον nikon 70-200 + 1.7 teleconverter και τριποδο.
f/5.6 και 1/100 στα 320mm.

attachment.php

Attachments

• DSC_7363 - Version 2.jpg
    DSC_7363 - Version 2.jpg
    45.9 KB · Views: 218