Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

love 'em!!! Πολυ ωραια προσεγγιση!!!

πες μας και λιγα λογακια....

χρονος 10-15 δευτερα και πολωτικο?

στην επεξεργασια τι εκανες (μπλε καναλι)?

Αμφότερες στα 15 δεύτερα, η πρώτη iso100, η δεύτερη iso320, δίχως φίλτρο, μου άρεσε το awb της μηχανής (μάλλον το έπαιρνε από τα φώτα πίσω) και απλώς δούλεψα μικρορυθμίσεις στις ήδη υπάρχουσες αποχρώσεις του μπλε, στην πρώτη ο φακός ανοικτός (f/4), στη δεύτερη έπεσε αποθορυβοποίηση.

Πάρα πολύ ωραίες αποχρώσεις του μπλέ...

15"ε; χμ... με βάζεις σε σκέψεις δοκιμών...

Παλαιό φρούριο Κέρκυρα.

attachment.php

Attachments

• DSC_0072.jpg
    DSC_0072.jpg
    76 KB · Views: 124

Ωραία είναι jim αλλά νομίζω ότι ήθελε λιγότερο χρόνο. Τα φωτεινά είναι λίγο καμένα. Με τι φακό;

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Καλή.Κάτω δεξιά βλέπω κάποια αντανάκλαση στο νερό...θα μπορούσες να την εκμεταλλευθείς ίσως;:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Καλή.Κάτω δεξιά βλέπω κάποια αντανάκλαση στο νερό...θα μπορούσες να την εκμεταλλευθείς ίσως;:grinning-smiley-043

Όχι γιατί δεν είχε περιθώρια. Περνούσε μια βάρκα και έχει γράψει μια γραμμή κόκκινη και από την άλλη μεριά, βρέθηκε μια κεφάλα μές τη μέση.

Σε νοιώθω...

Αυτή τη φωτογραφία την τράβηξες χωρίς τρίποδο ρε θηρίο;Μπράβο!!

Υποθέτω ότι είτε είχε στήριξη πχ σε κανένα παγκάκι ή κανένα τρίποδο της πλακός. Δυστυχώς στερείται ευκρίνειας. Το σταθερό τρίποδο είναι βασικότατο στη νυχτερινή φωτογραφία.

Διαφωνω λιγο....

ριξε μια ματια στις δικες μου λιγο πισω.

Ολες στο χερι .

Απλα πρεπει να στηριζουμε καλα το κορμι μας

Το "στήριγμα άνευ τριπόδου" μπορεί να είναι σωτήριο σε πολλές περιπτώσεις (όχι πάντα με επιτυχία), αλλά πρέπει να υπάρχει στήριγμα κάπου κοντά.

Όταν είσαι σε μια παραλία και θες να βγάλεις το ηλιοβασίλεμα, ένα σταθερό τρίποδο είναι απαραίτητο.Νομίζω γι'αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε.

Επίσης, το τυχαίο στήριγμα πολλές φορές σε περιορίζει στη γωνία που θες να επιλέξεις...

Υποθέτω ότι είτε είχε στήριξη πχ σε κανένα παγκάκι ή κανένα τρίποδο της πλακός. Δυστυχώς στερείται ευκρίνειας. Το σταθερό τρίποδο είναι βασικότατο στη νυχτερινή φωτογραφία.

Σε τρίποδο της πλάκας, μισοανεπτυγμένο και πάνω σε παγκάκι με κλίση (είχα ανοίξει το ένα πόδι περισσότερο).
Στα κτίρια είναι με πλήρη ανάπτυξη το τρίποδο.

Για ρίχτε μια ματιά, για ρίχτε μια ματιά...

Σημερα ξημερωματα στο λιμανι της Κορινθου.

Με μινι τριποδακι πανω στο αυτοκινητο (με σβηστη τη μηχανη :operator: )

Attachments

• IMG_2204resize.jpg
    IMG_2204resize.jpg
    47 KB · Views: 75

Πολύ ωραία έγραψε το πλοίο και οι αντανακλάσεις. Ούτε καν σου έβγαλε θάμβωση ο προβολέας. Είδες που τον κακολογείς τον φακό του κιτ?

Πολύ ωραία έγραψε το πλοίο και οι αντανακλάσεις. Ούτε καν σου έβγαλε θάμβωση ο προβολέας. Είδες που τον κακολογείς τον φακό του κιτ?

Εγω κακολογω το φακο του κιτ?
Εσεις μου τον ειπατε "καπακι". :violent-smiley-030:

Τελος παντων, χαιρομαι που σας αρεσαν αν και εγω δεν ενθουσιαστηκα και τοσο πολυ.
Προχθες το βραδυ ηταν και δευτερο πλοιο εξω απο το λιμανι αλλα βαρεθηκα να κατεβω. Εχασα μαλλον.

Απάντηση: Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Σημερα ξημερωματα στο λιμανι της Κορινθου.

Με μινι τριποδακι πανω στο αυτοκινητο (με σβηστη τη μηχανη :operator: )

Πολυ ωραια φωτο ! Ουτε καμενα και με αρκετη πληροφορια στα σκοτεινα ... :grinning-smiley-043

Σ´ευχαριστώ Βαγγέλη!

Μόλις αδειάσω από τον φόρτο εργασίας, θα υποστεί την ανάλογη επεξεργασία!!