Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

Τσάκαλε Ντίνο, η 2η και η 4η μου άρεσαν πάρα πολύ, αλλά ειδικά το καδράρισμα της 2ης δεν παίζεται. :a0210: Εκείνο το φανάρι του αυτοκινήτου δεξιά μόνο να έλλειπε...

Φιλε Ντινο οταν λες νυχτα μονο με το φως των αστεριων κυριολεκτεις???
Αν ναι, θεωρω τρομερα εντυπωσιακο το οτι αποτυπωνονται τα χρωματα σαν να ειναι μερα , ενω με πανσεληνο ειναι ψυχρα.
Με φιλμ φανταζομαι ετσι?

Re: Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Ειναι ο δρομος που παει για χαλκιδικη και οχι ο περιδερειακος.
Στο υψος της αερογεφυρας της Νεας Ελβετιας. (η συνέχεια της εγνατιας-καραμανλή μετα την βούλγαρη ειναι ο δρομος.)

Κι έλεγα, κάτι μου θυμίζει αλλά δε μου έβγαινε το μέρος με τίποτα.
Βασικά, μου έφερνε πολύ σε ένα παρόμοιο σκηνικό πάνω στη Λαγκαδά...

Φίλε Ντίνο η δεύτερη είναι παρα πολύ καλή! Όντως το φανάρι στο πλάι την χαλάει λίγο.
Πώς τις έβγαλες αυτές? Αν θυμάμαι καλά με μία Canon τραβάς έτσι? Με αυτήν είναι?

Φιλε Ντινο οταν λες νυχτα μονο με το φως των αστεριων κυριολεκτεις???
Αν ναι, θεωρω τρομερα εντυπωσιακο το οτι αποτυπωνονται τα χρωματα σαν να ειναι μερα , ενω με πανσεληνο ειναι ψυχρα.
Με φιλμ φανταζομαι ετσι?
AlexTheodin Φίλε Ντίνο η δεύτερη είναι παρα πολύ καλή! Όντως το φανάρι στο πλάι την χαλάει λίγο.
Πώς τις έβγαλες αυτές? Αν θυμάμαι καλά με μία Canon τραβάς έτσι? Με αυτήν είναι?

Παιδια ειναι οπως τις εβγαλε η μηχανη.Αν εχετε τον Firefox εγκαταστηστε στα προσθετα τον Exif viewer για να δειτε με δεξι κλικ τα εχιφ και λεπτομερειες σε τι διαφραγμα ταχυτητα και ΙΣΟ τις ειχα παρει.
Εκεινη την βραδυα ειχε φεγγαρι παντως για αυτο και εγραψε σκιες στα περβαζια του δρομου.Ειναι τραβηγμενες γυρω στις 11 η ωρα νυχτα.
- Αλεξ ειναι με την Cannon 400D.Αν τραβηξεις με φεγγαρι μονο μακρια απο φωτορυπανση στο δινει αυτο το αποτελεσμα.Εδω εμενα μου εκανε εντυπωση οτι αποτυπωσε την διαφορα στα χρωματα του βυθου στην θαλλασα πραγμα που δεν το περιμενα.Στο προσοφθαλμιο της μηχανης δεν εβλεπα ουτε περιγραμματα απο βουνα καν.Ο φακος ητανε του σετ ο 18-55.(ξεφτιλα)
Το φαναρι του αυτοκινητου πραγματι ηθελε κροπαρισμα αλλα θα χαλουσα τα
exif για αυτο το αφησα.
Εδω ειναι πισω απο το αυτοκινητο ο βραχος στα 1600 ΙΣΟ με διαφραγμα 3.5 και με 15 δευτερολεπτα εκθεση.
(δεν τις αφηνα παραπανω μην μου βγαλει star trails επειδη ημουνα με απλο τριποδο)

IMG_1148.jpg

Last edited:

..χμμ..και εδω λιγο.."φωτοσοπισμενη" να φυγει το αυτοκινητο απο το καδρο.

fixed-Img_1151.jpg

Μιας και σας ζηλευω, να βαλω και εγω ?

Εχω κανει και στις δυο resize (σορυ) για να μπορεσω να τις ανεβασω.

Για την πρωτη, (στο ...πεζουλι)

focal length : 17
f : 4., στα 1/6

Δευτερη, (στο χερι)

focal length : 33
f : 4.5, στα 1/25

μηχανη canon 40D, φακος 17-85

Λοιπον, ωραιο φεγγαρακι σημερα, πανσεληνος, καθαρος ουρανος με μερικα διασπαρτα συννεφα που ποτε σκεπαζουν και ποτε οχι το φεγγαρακι...

Προσπαθω να βγαλω μερικες φωτογραφιες με τον 70-300 και δοκιμαζω διαφορα... υπαρχει καποιος οδηγος ομως? Αν και δεν τις περασα στο pc ακομα οσες εβγαλα, εχω την εντυπωση οτι ειναι καλυτερα η φωτομετρηση σε σποτ και διαφραγμα περιπου 11-16 σε προτεραιοτητα διαφραγματος και iso 200. Ετσι φαινεται μεν η σεληνη αλλα δεν φαινονται τα συνεφα γυρω γυρω...
Αν φωτομετρησω στα συνεφα μου καιγεται η σεληνη... με φωτομετρηση κεντρου βαρους, και ιδιες παραμετρους, φαινονται τα συννεφα αλλα καιγεται παλι η σεληνη...

Κανενας γρηγορος οδηγος υπαρχει?

Φωτομέτρηση κέντρου βάρους, αντιστάθμιση -1 στοπ (και πάλι καμμένη θα βγει εκ πρώτης όψεως η Σελήνη), ανέβασμα του recovery στη μετατροπή του raw.

Kαι μια απο μενα με τον καινουριο φακο. Τι σας λεει;
DSC02584.jpg

Απο πισω ψηλα υπαρχει λιγο φως απο προβολεις γηπεδων αλλα γενικα υπηρχε σκοταδι.

Last edited:

Ωραίος!Που να δεις μηχανή στερεωμένη σε γραμματοκιβώτιο,καφάσι,κολώνα...:flipout:

Με γειές!!

Το θέμα όμως, ποιο ακριβώς είναι? Ο δρόμος; Τα δέντρα; Ή πώς ο νέος φακός βγάζει τα φώτα τη νύχτα;

Το θέμα όμως, ποιο ακριβώς είναι? Ο δρόμος; Τα δέντρα; Ή πώς ο νέος φακός βγάζει τα φώτα τη νύχτα;
δεν μπορω να πω οτι εβλεπα θεμα ετσι οπως στερεωσα τη μηχανη. Απλα δοκιμαζα πως βγαζει τη νυχτα.