Νυχτερινή φωτογραφία

Re: Φωτογράφηση τη νύχτα

η Καλαμάτα από ψηλά....

Υ.Γ. Kosh η φώτο με την σελήνη είναι απλά απίστευτη και σαν έμπνευση και σαν δημιουργία...

80.jpg

Υπαρχει καποιο thread για φωτογραφηση πυροτεχνηματων?Νομιζω ειχα δει κατι αλλα η αναζητηση δεν μου βγαζει κατι..
Πλησιαζει η αναπαρασταση της εκρηξης του ηφαιστειου στη σαντορινη κ σκεφτομουν να μελετησω λιγο....

Υπαρχει καποιο thread για φωτογραφηση πυροτεχνηματων?Νομιζω ειχα δει κατι αλλα η αναζητηση δεν μου βγαζει κατι..
Πλησιαζει η αναπαρασταση της εκρηξης του ηφαιστειου στη σαντορινη κ σκεφτομουν να μελετησω λιγο....

http://digital-photography-school.com/how-to-photograph-fireworks

Αντε μπας και δουμε καμια φωτογραφια της Σαντορινης. Ενα χρονο παρακαλαμε:flipout:

Thanks!!!
Μολις το διαβασα...αντε να δω αν θα καταφερω τιποτα.....
ΥΓ αφου ειπαμε ..προεχει το organization των φωτο μου πρωτα κ η καταληξη στο workflow...τρομαρα μου...λιγο τα μπανακια λιγο το διαβασμα φωτογραφικων βιβλιων που με επεισες να κανω....κ εχουμε μεινει πισω.....
εξαλλου το καλο πραγμα αργει!!!:flipout:-bye-

@ Kosh

> Off topic <

Με τη ψηφιακή TV θα τις ξηλώσουν τις κεραίες αυτές?
Τέλεια η φωτογραφία, θα μείνει να θυμίζει άλλες εποχές.

Σάμος by night...

Όρμος και Κάμπος, τα 2 χωριουδάκια στο βάθος...

attachment.php

Attachments

• DSC_1558.jpg
    DSC_1558.jpg
    19.9 KB · Views: 165

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη με το χέρι, οπότε no pixel peeping :-) ...
Η ιστορία που είναι πίσω από τη φωτογραφία είναι ότι έχουμε κάνει κράτηση, έχουμε αργήσει να πάμε, αλλά τελευταία στιγμή καθυστερώ την παρέα (6 άτομα) για να βγάλω τη φωτογραφία...στην προσπάθεια μου, σκοντάφτω στο πεζοδρόμιο και πέφτω στο δρόμο ενώ έρχονται αυτοκίνητα που περνάνε τελικά 10 εκατοστά από το κεφάλι μου, χτυπάω πόδι, χέρι, και το parasoleil του φακού που είχα πάνω, ματώνω και αχρηστεύω τελειώς το καπάκι του φακού που κράταγα στο χέρι. Η φωτογραφία βγήκε μετά, ενώ ήμουν ματωμένος και χτυπημένω και τα άκουγα από όλους... φάγαμε όμως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αρνάκι....

Εστιατόριο στη Βαρκελώνη
3810673693_0981bdd6ba_o.jpg

Παρασολέιγ για βράδυ? Μάλλον θα ξέμεινε πάνω ε?

Πάντως χαρά στο κουράγιο σου. Έχεις πολύ σταθερό χέρι.

..και μετά σου λένε μερικοί ότι η φωτογραφία είναι ακίνδυνο χόμπυ -bye- :grinning-smiley-043

να υποθέσω ότι κάτι σε αραβικό φάγατε, η αρχιτεκτονική του κτιρίου κατα εκεί με πάει.

jim το είχα πάνω για προστασία.....ΕΥΤΥΧΩΣ!!!! .....γιατί δεν φοράω φίλτρο μπροστά.....

Ηλία, καμία σχέση...τοπικό φαγητό με βάση το αρνί....θεωρείτε το καλύτερο εστιατόριο στη Βαρκελώνη για κρέας..... είχε και βάφτιση όταν πήγαμε... εξ ου και ο προβολέας στο πάνω παράθυρο που χαλάει τους χρωματισμούς....

Δεν θέλω....προτιμώ τις φωτογραφίες έτσι....γενικά είμαι πολύ προσεκτικός οπότε δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα....παλιότερα είχα αλλά το έβγαλα.....

Συρακούσες.
Το συντριβάνι με το άγαλμα της Άρτεμης στην πλατεία Αρχιμήδη στο νησάκι της Ορτυγίας.
Επίσης από σκαναρισμένο provia με τον 24mm/2.8 της Nikon
attachment.php

Attachments

• artemis.jpg
    artemis.jpg
    190.3 KB · Views: 177

αν και παραφορτωμένη, πολύ ωραίος φωτισμός και σκιές!

Απάντηση: Φωτογράφηση τη νύχτα

Λάθος μπορεί να είναι αλλά αυτό δεν της στερεί καθόλου την ατμόσφαιρα. Ίσα ίσα την κάνει πιό δραματική.
Εάν ο Ηλίας επέλεγε film tungsten αμφιβάλλω εάν είχε το ίδιο impact.
Eίπαμε οι κανόνες στη φωτογραφία υπάρχουν για να τηρούνται, αλλά και για να καταπατώνται εάν χρειαστεί!!:flipout::flipout:-bye-

Last edited:

συμφωνω αλλα μηπως θα της πηγαινε καλυτερα ενα σωστο wb με λιγο παραπανω θερμοτητα στη φωτο ; Λιγο πιο ζεστη εννοω..
απλως κοιταω την φωτο με μια διαφορετικη αποψη:)

Θεωρητικά τουλάχιστον δεν έχεις άδικο για το WB,
αλλά αν τραβήξεις με daylight film ένα φωτισμένο μνημείο το βράδυ κάπως έτσι θα βγει.

Η φωτογραφία με τα αγάλματα στο συντριβάνι δίνει μια ζεστή ατμόσφαιρα...Μπράβο ηλία!

Φοβερός αυτός ο 24mm ρε παιδί μου...

Στα πλαίσια της φωτογραφίας από γέφυρες, της φωτογραφίας της κίνησης του δρόμου από κάτω: