Εγώ θεώρησα τουλάχιστον άκομψη τη δημοσιοποίηση από μέρους του Μιχάλη των φιλάνθρωπων αισθημάτων του. Μερικά πράγματα επιμένω πως πρέπει να παραμένουν δικά μας και προσωπικά χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Μου θύμισε λίγο και τον Κώστα Χατζή η όλη φάση, με τον οποίο, πρέπει να σας εξομολογηθώ, ότι με πιάνουν τα γέλια από τότε που ήμουνα μικρό παιδί. Ομολογώ επίσης ότι αυτή η εκ βαθέων συγκίνηση του Μιχάλη με μπέρδεψε: καθένας μας εδώ γράφει και εκτίθεται και σου δίνει την ευκαιρία να πάρεις μιά ιδέα για πάρτη του διαβάζοντάς τον. Κι ο Μιχάλης, σε πολλές περιπτώσεις, στάζει χολή μιλώντας για "γυφτάκια", "Αλβανούς" κλπ - το άν έχει δίκιο, κάτω από ποιές συνθήκες τα λέει αυτά και κατά πόσο τα εννοεί, δεν το εξετάζω εδώ.
Βλέποντας όμως όλους εσάς, και στο εδώ φόρουμ και στο ...απέναντι, να συμφωνείτε ασμένως και πολλούς να δηλώνουν ότι κλαίνε και ντρέπονται για τον εαυτό τους (επειδή δεν σκέφτηκαν και εκείνοι να κάνουν κάτι παρόμοιο) ομολογώ ότι κλονίστηκα λιγάκι. "Ρε μπάς και κάνω λάθος; Τόσο πολύ πια απέχω από το να συντονισθώ με το κοινό αίσθημα;".
Θα σας απογοητεύσω: το συμπέρασμά μου είναι πως είμαι παντελώς χαλασμένος και αδυνατώ να σας καταλάβω. Τουλάχιστον κάποιους από εσάς.
Χρόνια Πολλά σε όλους.
Μερικά πράγματα επιμένω πως πρέπει να παραμένουν δικά μας και προσωπικά χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες
Κώστα θα συμφωνήσω....
Όμως κάθε Χριστούγεννα, θα προβάλουν στην τιβί τις γνωστές ιστορίες με το Σκρουτζ, τον άγγελο που ήρθε να βάλει τάξη στα κακώς κείμενα και θα μας δείξουν σε ποιά ενορία στρώσανε τραπέζι γιά τους φτωχούς που επί 364 μέρες τους κλείνουν την πόρτα, ή κοιτάνε (-με) από την άλλη πλευρά.
Το θέμα που ξεκίνησε ο Μιχάλης, προσωπικά, θεωρώ ότι ήταν μιά παραίνεση προς όλους, ένα σκούντημα.
Η "κατσάδα" από την πλευρά μου έγινε γιά ένα και μοναδικό λόγο:
Πιστεύω ότι όσοι βιάστηκαν να κρίνουν τον Μιχάλη το έκαναν πάνω στη βιασύνη του πληκτρολογίου καθώς ΔΕΝ τον γνωρίζουν. Τυχαίνει, όπως ξαναείπα, και γνωρίζω και τους τρείς σας, όπως και άλλους που έγραψαν εδώ. Και εδώ έγκειται η αδυναμία που επικαλείται ο Κώστας.
Τοποθετήθηκα, έχω γνώση των λόγων μου και των πράξεών μου και γι αυτό το έκανα.
Τώρα αν κάνω και λάθος, δεν με νοιάζει, Χριστούγεννα είναι.
Τέλος, το αν το θέμα δημοσιοποιήθηκε, πήρε έκταση και σε άλλα φόρα, και δικά μας μέλη έτυχαν ατυχών σχολιασμών (δεν είναι δα και η πρώτη φορά) σε άλλα φόρα, ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ προσωπικά, αλλά ούτε και ως AVCLUB.
Και δεν θα γίνω χωροφύλακας και δικηγόρος κανενός και μάλιστα σε ξένα χωράφια.