Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

κι όμως...
το "έτσι έχουν μάθει" προς την κατεύθυνση της κατηγοριοποίησης λειτουργεί (αφού κρίνει κάτι αφαιρετικώς στα πλαίσια των ειωθότων σε μία ομάδα και όχι ειδικώς ως συμπεριφορά δεδομένου ατόμου). Απλώς εσύ το χρησιμοποιείς προς υπεράσπιση και όχι προς καταδίκη.

Το οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι εχουν μεγαλωσει στις ιδιες συνθηκες και στο ιδιο περιβαλλον ειναι γεγονος.
Ειτε το θελουμε ειτε οχι.
Και ειπα πριν οτι δεν τους υπερασπιζομαι, απλα τους κατανοω και δεν μπορω να τους μισησω για αυτο που εγιναν.

Ειναι κατανοητη η διαφορα νομιζω.

Ορισμένοι - εμού συμπεριλαμβανομένου - σνομπάρουν τους γύφτους . Ορισμένοι πάλι σνομπάρουν αυτούς που σνομπάρουν τους γύφτους . Δεν βρίσκω καμμία απολύτως διαφορά . Εσείς ;

Μήπως, λέω μήπως θα έπρεπε να κλειδωθεί το tread γιατί απλά
το εξαντλήσαμε ? λέω μήπως ?
To μόνο που μπορεί να γίνει αν συνεχιστή είναι μια
κοκορομαχία χωρίς τελειωμό

Δεν νομιζω Κωστα οτι με ενα κλειδωμα λυνεται μια κατασταση.....

Ισα ισα με το διαλογο εστω και ιντερνετικο μαθαινουμε ο ενας τον αλλο.:ernaehrung004:

Ενας συναδελφος γραφει μια ιστορια για ενα φτωχο παιδακι
Και πως ο ιδιος σκεφτεται να να του προσφερει βοηθεια.
Και δημιουργει συγκινηση στους αναγνωστες
Αυτο ομως που μου κανει εντυπωσει ειναι οτi αυτοι οι αναγνωστες
που διαβαζουν το post 179 δεν εξοργιζονται

εγω νοιωθω θλιψη και φοβο μ αυτη την καλωσηνη και την αγαπη
που κυκλοφορει αναμεσα μας

,

Το οτι ολοι αυτοι οι ανθρωποι εχουν μεγαλωσει στις ιδιες συνθηκες και στο ιδιο περιβαλλον ειναι γεγονος.
Και ειπα πριν οτι δεν τους υπερασπιζομαι, απλα τους κατανοω και δεν μπορω να τους μισησω για αυτο που εγιναν.

Να ρωτησω απλοικα...τουλαχιστον συμφωνεις οτι αν ειχαν βλαψει εσενα προσωπικα , την οικογενεια σου , ισως , ισως θα μπορουσε να αλλαξει αυτη σου η σταση ...και η ολη σου συμπεριφορα απεναντι τους ?

Και αν ναι....πως θα χαρακτηριζες τον εαυτο σου ?

Αν οχι..ποια πιστευεις θα ηταν τα ορια σου μεχρι να συμβει αυτο ?

Ενας συναδελφος γραφει μια ιστορια για ενα φτωχο παιδακι
Και πως ο ιδιος σκεφτεται να να του προσφερει βοηθεια.
Και δημιουργει συγκινηση στους αναγνωστες
Αυτο ομως που μου κανει εντυπωσει ειναι οτi αυτοι οι αναγνωστες
που διαβαζουν το post 179 δεν εξοργιζονται

εγω νοιωθω θλιψη και φοβο μ αυτη την καλωσηνη και την αγαπη
που κυκλοφορει αναμεσα μας

,

ποιο ειναι το ποστ 179 ?

Ορισμένοι - εμού συμπεριλαμβανομένου - σνομπάρουν τους γύφτους . Ορισμένοι πάλι σνομπάρουν αυτούς που σνομπάρουν τους γύφτους . Δεν βρίσκω καμμία απολύτως διαφορά . Εσείς ;

Δεν το έχω σκεφθεί.:chinscratch:
εγώ είμαι καχύποπτος απέναντι στους φιλάνθρωπους που επιδεικνύουν την καλή τους την καρδιά.
Κι απ ότι φαίνεται, έχω δίκιο :rolleyes:

Δεν νομιζω Κωστα οτι με ενα κλειδωμα λυνεται μια κατασταση.....

Ισα ισα με το διαλογο εστω και ιντερνετικο μαθαινουμε ο ενας τον αλλο.:ernaehrung004:

Εγώ ρε Ναθ βλέπω να πέφτουν εκατέρωθεν καρφιά , και σπόντες
Οι μεν προσπαθούν να πείσουν τους άλλους ότι έχουν δίκιο
Και όλο αυτό το πανηγύρι 25 Δεκεμβρίου
Έλεος ρε π@..στη μου Χριστούγεννα είναι έλεος!

Λοιπόν φίλοι του AVClub.
Δεν πρόκειται ποτέ να συμπαθήσω τους γύφτους τουλάχιστον όσο θα συμπεριφέρονται σαν γύφτοι.
Με τα ιδιαίτερα χαρίσματα που τους χαρακτηρίζουν (βρωμιά, κλεψιά, απατεωνιά)
Ούτε και τους αλβανούς που εγκληματούν εις βάρος μας μέσα στη χώρα μας.
Ούτε τους λαθρομετανάστες που πολύ κομψά ονομάσαμε "οικονομικούς μετανάστες"
Ούτε τα καλόπαιδα που ρημάζουν τις περιουσίες του κοσμάκη και για τα οποία είμαι υπέρ της καταστολής με όποιο τρόπο.
Αν σας κάψουν το αυτοκινητάκι σας θα δείτε τι καλή είναι η απόλυτη ελευθερία και η δημοκρατία μας.

Πρέπει να τους συμπαθήσω όλους αυτούς για να μην χαρακτηριστώ ρατσιστής;
Όχι ποτέ μου. Οπότε δεν κάνω για εδώ μέσα.
Συμπαθήστε εσείς τους καημένους τους γύφτους στο Ζεφύρι.
Ας πουλάνε ναρκωτικά στα παιδιά σας. Μυστικό ε; Κανείς δεν το ξέρει.
Αγαπήστε τους, Βάλτε τους και στο σπίτι σας. Δεν με ενδιαφέρει.
Εσείς είστε καλοί άνθρωποι, μορφωμένοι και πολιτισμένοι.
Ο παράδεισος είναι γεμάτος από σας και τους ομοίους σας.
Ξέρω όμως πολύ καλά ότι αυτά τα λέτε μόνο στα λόγια.
Αν έρθει στο σπίτι σας δίπλα να μείνει ένας γύφτος με τα παιδιά του, δεν θα σας αρέσει καθόλου. Κανέναν δεν αρέσει.
Εμένα με χωρίζει ένας τοίχος απ´αυτούς. Ευτυχώς στο μαγαζί, όχι στο σπίτι, αλλιώς θα είχα μετακομίσει.
Αν σας επιτεθεί ο χωρίς χαρτιά αλβανός και σας μαχαιρώσει για 10 ευρώ ή βιάσει την κόρη σας να δω πόσο θα τους συμπαθείτε.

Γι´αυτό λοιπόν δεν γίνεται να συμμετέχω σαν αγκάθι μέσα στα άνθη.
Σας αφήνω στο ωραίο αποστειρωμένο και ιδανικό περιβάλλον που ζείτε χωρίς να σας ενοχλώ.

Οι φίλοι μου από δω μέσα, θα συνεχίσουν να είναι φίλοι και θα συνεχίσουμε να περνάμε καλά όποτε βρισκόμαστε.
Θα συνεχίσω όμως να διαβάζω. Είμαι εθισμένος.
Θα συμμετέχω μόνο αν το κρίνω αναγκαίο για οποιονδήποτε λόγο.
Χρόνια πολλά σε όλους.

αυτο αγαπητε meletov

.

Last edited:
Λοιπον δεν ειχα κανενα σκοπο να το αναφερω αλλα μιας και ανοιξε η κουβεντα θα πω μια ιστορια που μου ειπε η μητερα μου στο γιορτινο τραπεζι.

Για μια Αλβανιδα καθαριστρια που σημερα Χριστουγεννα εφερε απο τον Κολωνο που μενει στο Περιστερι με το λεωφορειο ενα πιατο φαι απο το υστερημα της οικογενειας της σε μια κυρια Ελληνιδα στο απο κατω διαμερισμα απο την μητερα μου.
Η οικογενεια της εν λογω κυριας την εχει αφησει μονη και ερημη σε κακη σωματικη κατασταση να περασει το τελευταιο σταδιο της ζωης της.
Και η Αλβανιδα καθαριστρια ουτε καν δουλευει στην Ελληνιδα κυρια....
Απλα καθαριζει σε καποιο διαμερισμα και ετυχε να γνωριζει και να συμπονει την κατασταση της κυριας αυτης.

Το αναφερω μπας και ντραπει κανεις και δωσει τα συχαρικια και σε αυτην την γυναικα κι ας ειναι Αλβανιδα και ουτε καν ΒορειοΗπειρωτισσα........

Κατανοητή είναι μόνο η διαφορά των λέξεων κατανόηση και υπεράσπιση, όχι το τι ακριβώς θέλεις εν προκειμένω να πεις με αυτές.
Δεν τους υπερασπίζεσαι, αλλά τους κατανοείς (δηλαδή επισημαίνεις μία αιτιακή πορεία πίσω από μία συμπεριφορά, εάν κατάλαβα καλά) όμως λες ότι δεν μπορείς να τους μισήσεις για αυτό που έγιναν, άρα θεωρείς την αιτιακή πορεία την οποία προηγουμένως ξεχώρισες για την υπό κρίση συμπεριφορά ως ικανό λόγο ώστε τελικώς να μην ψέξεις τον επιδείξαντα τη συμπεριφορά, τουλάχιστον κατά τον προσωπικό σου κώδικα ηθικής. Αυτό δικανικώς λέγεται υπερασπιστικό επιχείρημα. Ακόμη και όταν αφορά σε απλές ελαφρυντικές περιστάσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

Δεν το έχω σκεφθεί.:chinscratch:

καμμία διαφορά . Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η αντιπάθεια προς ορισμένους τύπους του ανθρώπινου γένους . Αλλάζει απλώς το ιδεολογικό γυαλί με το οποίο τους βλέπει κανείς .

Να ρωτησω απλοικα...τουλαχιστον συμφωνεις οτι αν ειχαν βλαψει εσενα προσωπικα , την οικογενεια σου , ισως , ισως θα μπορουσε να αλλαξει αυτη σου η σταση ...και η ολη σου συμπεριφορα απεναντι τους ?

Και αν ναι....πως θα χαρακτηριζες τον εαυτο σου ?

Αν οχι..ποια πιστευεις θα ηταν τα ορια σου μεχρι να συμβει αυτο ?

Μου εχει συμβει λοιπον για να σου λυσω την απορια.......

Θυμωσα το ιδιο οσο με το αν εκανε την πραξη αυτη ( κλεψιμο τροχων ) ενας οποιοςδηποτε αλλος.

Τα ορια μου δεν τα γνωριζω.Ξερω ομως οτι το χρωμα η η καταγωγη δεν προκειται να επηρεασει ολη την φυλη του εγληματια στα ματια μου.

Εκτος αν εισαι σιγουρος οτι ολοι ειναι εγληματιες.
Γιατι εγω αμφιβαλλω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο άδικος και ξεχασιάρης Αη Βασίλης.

καμμία διαφορά . Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει η αντιπάθεια προς ορισμένους τύπους του ανθρώπινου γένους . Αλλάζει απλώς το ιδεολογικό γυαλί με το οποίο τους βλέπει κανείς .

χώρια που υπάρχει και το λογικό άτοπο, ο φιλάνθρωπος ο οποίος μισεί όμως τους γύφτους να είναι σε δυσμενέστερη θέση από τον γνησίως μισάνθρωπο που μισεί συν τοις άλλοις και τους γύφτους.
Κάτι αντίστοιχο είχε πει και ο Παρασκευόπουλος για την επιμέτρηση της ποινής στους καταδικασθέντες για την υπόθεση του Παντείου.
-bye-

Εγώ ρε Ναθ βλέπω να πέφτουν εκατέρωθεν καρφιά , και σπόντες
Οι μεν προσπαθούν να πείσουν τους άλλους ότι έχουν δίκιο
Και όλο αυτό το πανηγύρι 25 Δεκεμβρίου
Έλεος ρε π@..στη μου Χριστούγεννα είναι έλεος!

Kαι τα καρφια καλο κανουν τελικα....

οσο για τα Χριστουγεννα δε βαριεσαι......η υποκρισια δεν μπορει να κρυβεται πισω απο μια Αγια μερα....

Καλυτερα ετσι.

εγω δεν σνομπαρω αυτους αυτους που σνομπαρουν τους γυφτους

αλλα μ αρεσουν πολυ οι τσιγγανοι ..που παιζω ?

.

Κατανοητή είναι μόνο η διαφορά των λέξεων κατανόηση και υπεράσπιση, όχι το τι ακριβώς θέλεις εν προκειμένω να πεις με αυτές.
Δεν τους υπερασπίζεσαι, αλλά τους κατανοείς (δηλαδή επισημαίνεις μία αιτιακή πορεία πίσω από μία συμπεριφορά, εάν κατάλαβα καλά) όμως λες ότι δεν μπορείς να τους μισήσεις για αυτό που έγιναν, άρα θεωρείς την αιτιακή πορεία την οποία προηγουμένως ξεχώρισες για την υπό κρίση συμπεριφορά ως ικανό λόγο ώστε τελικώς να μην ψέξεις τον επιδείξαντα τη συμπεριφορά, τουλάχιστον κατά τον προσωπικό σου κώδικα ηθικής. Αυτό δικανικώς λέγεται υπερασπιστικό επιχείρημα. Ακόμη και όταν αφορά σε απλές ελαφρυντικές περιστάσεις.

Δεν με αφορουν τα δικανικα συμπερασματα φιλε Σεντ.

Στην Νομικη πηρα κουλουρα.
Λεω αυτο που πραττω και πιστευω.

άσχετο - υπάρχει σαφής διαφορά γύφτων και τσιγγάνων ή έχει να κάνει με ημινομαδικό ή μη του τρόπου διαβίωσης;

Δεν την έχω κατανοήσει ακόμη τη διαφορά...

Status
Not open for further replies.