1. Το να διαβάζεις ένα τέτοιο θέμα, διασταυρωμένα αληθινό, σε τοπική εφημερίδα, μπορεί να είναι γελοίο, μπορεί να είναι αποκρουστικό αλλά βγάζει και γέλιο. Σε εμένα βγήκε αυτό το γέλιο και δεν νοιώθω ένοχος, χυδαίος ή φτηνός επειδή το διάβασα και το αναδημοσίευσα, ούτε έχω τίποτα με τις μειονότητες που ακολουθούν τέτοιες πρακτικές.
2. Δεν είχα επ' ουδενί σκοπό να προκαλέσω αντιπαράθεση ανάμεσα στους "ευγενείς" και τους "λαχαναγορίτες" του φόρουμ μας. Ίσως τώρα την έχω αλλά όχι όταν παρέθετα την "είδηση". Ας μου συγχωρεθούν οι χαρακτηρισμοί, έχω μείνει στην εποχή των BBS και του ρομαντισμού της.
3. Το AVClub Cafe είναι περιοχή μελών όπου δεν μπορούν να δούν περαστικοί ή άλλοι ώστε να σχηματίσουν άσχημη εικόνα για εμάς, αν τίθεται θέμα.
4. Το φόρουμ και το ιντερνέτ γενικότερα, μας δίνει την απεριόριστη δυνατότητα να επιλέξουμε αν θέλουμε να δούμε κάτι ή όχι. Όσοι διάβασαν το θέμα αυτό, το έκαναν με την θέλησή τους και καλώς διατύπωσαν την όποια γνώμη τους μέχρι του σημείου που αυτή δεν είναι προκλητική ή προσβλητική.
5. Στους κανονισμούς λειτουργίας δεν έχω δει κάποια λίστα (Ατζέντα) με τα επιτρεπόμενα ή όχι θέματα προς συζήτηση. Υποθέτω ότι αυτό εμπίπτει στην κατηγορία "κοινωνικά" (δεύτερη παράγραφος στα "Γενικά"). Επίσης, δεν έχω δει πουθενά να αναφέρεται ότι τα θέματα προς δημοσίευση πρέπει να υποβάλλονται προς έγκριση από τους διαχειριστές. Άρα σωστά έχω υποθέσει περί ελευθερίας άποψης /λόγου.
Παρ' όλα αυτά όμως η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα να κλειδώσει ή και να διαγράψει θέματα που είναι α)άσχετα β)προσβλητικά γ)προκλητικά δ)δημιουργούν ένταση και χαλούν την επικρατούσα ατμόσφαιρα.
6. Για τον λόγο που αναφέρεται στο 5.β. θα παρακαλούσα την διαχείριση όχι απλώς να κλειδώσει το θέμα αλλά να το διαγράψει.
Καλό θα ήταν αμέσως μετά να γίνει μια συζήτηση περί αυτού που τείνει να καθιερωθεί -εδώ μέσα- ώς ορθό (πολιτικά, όχι το άλλο). Δυστυχώς έχω την άποψη ότι διαμορφώνονται δύο τάσεις (μόνο) (βλ. παρ.2)