Ο αντιπρόσωπος φταίει κι όχι το μηχάνημα !

Re: Απάντηση: Ο αντιπρόσωπος φταίει κι όχι το μηχάνημα !

Γιατί, το γελάς ;

Ο αντιπρόσωπος στο "επίσημο service" τις έκανε τις ρυθμίζεις, κι έγινε ο ήχος ποιο αναλογικός !!!

Ευτυχώς που δεν έχουν μάθει ακόμα με τι μοιάζουν τα DAC chips . Και δεν εννοώ κάποιους που θα έπρεπε να είχαν ακολουθήσει ακαδημαϊική καρίερα

Αν ένα μηχάνημα έχει διάφορες ρυθμίσεις( πχ φίλτρα) που επιτρέπει
στον χρήστη να διαφοροποιεί και να προσαρμόζει τον ήχο-όσο γίνεται-στα
γούστα του, που βλέπεις το κακό?
Το πρόβλημα είναι διάφοροι που κατσαβιδιάζουνε ότι βρεθεί στο διάβα τους
πιστεύοντας ότι τα πάντα χρήζουν μετατροπής.
 
Σοβαρά τώρα...
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ώστε ο αντιπρόσωπος να "θάψει" ή να ανεβάσει τον ήχο ενός μηχανήματος...

Παράδειγμα 1:
Το μηχάνημα είναι εξ' αρχής καλό αλλά έρχεται με φτηνές κινέζικες λάμπες του ευρώ...
Ο αντιπρόσωπος αλλάζει τις λάμπες με κάποιες καλύτερες και πλασάρει το μηχάνημα απλά 20 - 30 ευρώ πιο ακριβά (όσο το κόστος που έχουν οι λάμπες που άλλαξε).

Παράδειγμα 2:
Ο πρώτος αντιπρόσωπος δεν γνωρίζει τι εστί matching και απλά επειδή πουλάει τα τάδε μηχανήματα και τα τάδε καλώδια τα βάζει όλα μαζί άσχετα αν το ένα κάνει για το άλλο.
Ο δεύτερος έχει άλλα καλώδια στην αντιπροσωπεία του τα οποία παίζουν καλύτερα με τα ίδια μηχανήματα (από τύχη) ή απλά το ψάχνει λίγο παραπάνω...


Οι περισσότεροι αντιπρόσωποι (αν όχι όλοι) προσπαθούν να παίξουν μόνο με τα μηχανήματα που έχουν...
Σκέψου τι γνώμη θα είχαμε για τα B&W π.χ. αν τα είχε αντιπρόσωπος που έφερνε μόνο SET ενισχυτές... :flipout:
 
Ναι βρε Γιώργο, αλλά στο άλλο σου θέμα διαμαρτύρεσαι για το service του αντιπροσώπου "από την πυλωτή" του και τώρα μιλάς για αγορές από το internet? Kάπου δεν κολλάει κάτι...:a0210:

Μιχάλη, το πρόβλημα δεν έγκειται στο ότι το service κάποιων αντιπροσώπων βρίσκεται σε πυλωτή. Εγκειται στο ότι δεν υφίσταται (σε αρκετές περιπτώσεις) εν Ελλάδι service πιστοποιημένο από τον ίδιο τον κατασκευαστή του προϊόντος.

Αλλά το θέμα μας εδώ δεν είναι το είδος της τεχνικής υποστήριξης που προσφέρουν οι Ελληνες αντιπρόσωποι.

Αν θέλετε σε κάποιο άλλο θέμα να δείτε τι προσφέρουν οι αγορες από internet σας δίνω ένα παράδειγμα για μια καλή αρχή:

Shipping costs to Greece are 20 EUR - we now offer free shipping on all orders above 299 EUR. Minimum purchase is 25 EUR. All prices in our Greek International Cyberstore include 19% Greek VAT, 30-day money-back guarantee and our 3-year warranty.
 
Ωραιος Γιωργο. Δηλαδη μας λες πως αντι να στηριξουμε τα μαγαζια εδω να αγοραζουμε απο το internet. Δηλαδη ολοι εμεις που εχουμε δωσει χιλιαδες ευρω για τα demo κομματια που διαθετουμε στους χωρους μας ωστε να μπορει ο υποψηφιος αγοραστης να ακουσει ή ακομη να παρει προς ακροαση σπιτι του ειμαστε βλακες! Και παλι μπραβο ρε φιλε. Ωραια ιδεα παντως να ερχεται καποιος να ακουει οτι γουσταρει στο μαγαζι και μολις αποφασισει, να αγοραζει μεσω internet.
 
Δυστυχώς ή ευτυχώς, (δεν θα το κρίνω εγώ αν είναι σωστό ή λάθος), η αγορά έτσι κινείται Γιάννη.
Καιρός είναι πλέον όσοι θέλουν να επιβιώσουν (και φυσικά μιλάω για τους αντιπροσώπους - μαγαζάτορες - πωλητές που ζουν από αυτό και δεν το έχουν για χόμπι) να συμβιβαστούν με την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
 
Το θεμα στοχοποιει καποιους συγκεκριμενους? ΕΑν ναι κατονομαστε τους. Γιατι εμενα μου φανηκε σαν "πασουλα" για να μπει ο "σεντερ φορ" και να σκοραρει σε αδεια εστια ενος και μοναδικου που προσπαθει να πραγματοποιησει οτι οι αλλοι θελουν και δεν τολμουν. Γραφω και ονομα δεν εχω προβλημα. Αλλα τετοια οργανωμενη επιθεση? Γιατι? Σας παραπληροφορησε? Σας πουλησε ξυνισμενο γαλα? Μηπως σας εκμεταλευτηκε? Μηπως σας εκοψε απο παρεα? Πολλες αποριες εχω ...
 
Re: Απάντηση: Ο αντιπρόσωπος φταίει κι όχι το μηχάνημα !

Εγκειται στο ότι δεν υφίσταται (σε αρκετές περιπτώσεις) εν Ελλάδι service πιστοποιημένο από τον ίδιο τον κατασκευαστή του προϊόντος.


[/B]

Τα hi-end μηχανάκια ΔΕΝ χαλάνε!
:D
 
Απάντηση: Re: Ο αντιπρόσωπος φταίει κι όχι το μηχάνημα !

Το θεμα στοχοποιει καποιους συγκεκριμενους? ΕΑν ναι κατονομαστε τους. Γιατι εμενα μου φανηκε σαν "πασουλα" για να μπει ο "σεντερ φορ" και να σκοραρει σε αδεια εστια ενος και μοναδικου που προσπαθει να πραγματοποιησει οτι οι αλλοι θελουν και δεν τολμουν. Γραφω και ονομα δεν εχω προβλημα. Αλλα τετοια οργανωμενη επιθεση? Γιατι? Σας παραπληροφορησε? Σας πουλησε ξυνισμενο γαλα? Μηπως σας εκμεταλευτηκε? Μηπως σας εκοψε απο παρεα? Πολλες αποριες εχω ...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Συμφωνώ όσο δεν πάει άλλο!
 
Απάντηση: Re: Ο αντιπρόσωπος φταίει κι όχι το μηχάνημα !

Ωραιος Γιωργο. Δηλαδη μας λες πως αντι να στηριξουμε τα μαγαζια εδω να αγοραζουμε απο το internet. Δηλαδη ολοι εμεις που εχουμε δωσει χιλιαδες ευρω για τα demo κομματια που διαθετουμε στους χωρους μας ωστε να μπορει ο υποψηφιος αγοραστης να ακουσει ή ακομη να παρει προς ακροαση σπιτι του ειμαστε βλακες! Και παλι μπραβο ρε φιλε. Ωραια ιδεα παντως να ερχεται καποιος να ακουει οτι γουσταρει στο μαγαζι και μολις αποφασισει, να αγοραζει μεσω internet.

Γιάννη, αν διαβάσεις προσεκτικά τα μηνύματά μου στο παρό θέμα θα διαπιστώσεις ότι δεν πρότεινα κάποιο κατάστημα για αγορές μέσω του Internet. Απλώς είπα στον Placebo να ανοιχτεί κάποιο άλλο θέμα προς συζήτηση, θέμα που ενδεχομένως θα αφορούσε τις υπηρεσίες που παρέχονται από γνωστά καταστήματα που πουλάνε και μέσω Internet, παραθέτοντας ταυτόχρονα και ένα τυπικό παράδειγμα.

Τώρα αν κάποιοι επαγγελματίες του χώρου αισθάνονται ότι με αυτά αδικούνται, αντιλαμβάνομαι ότι μερικώς έχουν δίκιο.

Τον παρόν θέμα όμως δεν άνοξε με σκοπό να βοηθήσουμε τις πωλήσεις high-end στην Ελλάδα ή να αυξήσουμε τις εισαγωγές της χώρας μας ή να βρούμε τρόπους μείωσης της ανεργίας και της μιζέριας.
 
Παρακαλώ μόνο για τις εμπειρίες σας σε μηχανήματα που όταν άλλαξαν αντιπρόσωπο έγιναν είτε πιο αποδεκτά από το κοινό, είτε έγιναν πιο προσιτά, είτε βελτιώθηκε ο ήχος τους.
 
Έχουμε λοιπόν έναν ενισχυτή ο οποίος πωλείται από τον πρώτο αντιπρόσωπο 10.000 ευρώ...
Αν τον συγκρίνεις με άλλους ενισχυτές αναλόγου κόστους, είναι από μέτριος εώς απαράδεκτος...
Τον παίρνει ο άλλος αντιπρόσωπος και τον πουλάει στα 5.000 ευρώ...
Αν τον συγκρίνεις με ενισχυτές αναλόγου κόστους είναι από τίμιος μέχρι πολύ καλός!

Άλλαξε κάτι στον ήχο του ενισχυτή; Όχι...
Ο ενισχυτής όμως άλλαξε κατηγορία τιμής... ;)

Για τα πάντα υπάρχει κάποια εξήγηση...
 
Εδώ που τα λέμε, δεν έχεις κι άδικο, αν και αυτό είναι ένα από τα πολλά σενάρια που παίζονται στην πραγματικότητα. Πάντως, επειδής ακούς μεν με λάμπες αλλά κατά βάθος είσαι καλό παιδί, θα σου πω κάτι. Η αντιπροσώπευση μιας φίρμας είναι κάτι που κατά περίπτωσιν εντάσσεται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία, το ισχυρό μέρος είναι ο κατασκευαστής και φυσικά το αδύναμο ο αντιπρόσωπος, όπου η τιμολόγηση είναι αποκλειστική ευθύνη του κατασκευαστή, και καθορίζεται με βάση την οικονομική δυναμικότητα της εκάστοτε χώρας. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλοι οι μεγάλοι, και οι λιγότερο μεγάλοι, Sony, Philips, LG, Β&W – Classe, ο όμιλος Harman, η Linn, η Arcam, κλπ.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο κατασκευαστής είναι μικρού βεληνεκούς, όσον αφορά την παραγωγική του κλίμακα, και κατά συνέπεια και από οικονομικής πλευράς, και ο αντιπρόσωπος σαφώς ισχυρότερος. Στην περίπτωση αυτή, είναι ο αντιπρόσωπος που καθορίζει την τιμή, ακόμη και ερήμην του κατασκευαστή. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως ο αντιπρόσωπος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, ο κόσμος έχει ξυπνήσει, και η ροή πληροφόρησης, αγαθών και χρήματος είναι πλέον πανεύκολη – καμιά σχέση με την απαράδεκτη κατάσταση της δεκαετίας του ’70. Το κλασικό παράδειγμα της Ελληνικής αγοράς είναι ο Ορφέας, που έχει μαζέψει στο portofolio του όλα τα πιθανά και απίθανα ονόματα, ακόμη κι αν παράγουν ένα κομμάτι το μήνα. Εδώ, αν ο κατασκευαστής διαφωνήσει στην τιμή πώλησης, έχει δύο επιλογές. Ή αποδέχεται την πραγματικότητα, ή αλλάζει αντιπρόσωπο, κάτι που είναι δίκοπο μαχαίρι, και συνήθως αποφεύγεται.

Πάντως, η θεαματική πτώση της τιμής ενός μοντέλου βολεύει πολύ τον κατασκευαστή να συμπέσει με την αλλαγή αντιπροσώπου, καθώς έτσι είναι πολύ εύκολο να διοχετευθεί στην αγορά η άποψη, πως για την υψηλή τιμή ευθυνόταν ο παλιός αντιπρόσωπος, που είναι το «καμένο χαρτί» της ιστορίας. Σε άλλη περίπτωση, η πτώση της τιμής χωρίς κάποιον «τρίτο πρωταίτιο» είναι πολύ δύσκολη υπόθεση και χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς, ειδικά εάν το προϊόν έχει ήδη πουληθεί αρκετά στην παλιά – αλμυρή τιμή.

Όσον αφορά τις αγορές μέσω Internet, μετά λύπης μου βλέπω πως το μόνο που ίσως έχουν τη διάθεση να κάνουν οι έλληνες αντιπρόσωποι, είναι να αντιτάξουν τη δυνατότητα της διατήρησης χώρου επίδειξης, προβάλλοντες εαυτούς κάτι σαν ηρωικό παιδί του λαού που το χτυπάνε οι λαιστρυγόνες της παγκοσμιοποίησης, της νέας νάξης πραγμάτων και δέν ξέρω τί άλλο, και έως ένα σημείο, το κόλπο πιάνει, αλλά με πτωτική τάση συν τω χρόνω - ευτυχώς. Υπάρχει βεβαίως και κόσμος που αγοράζει από το Internet, από εκεί που θα βρει φθηνότερα, κι υπό την προϋπόθεση πως τείνει να αποτελέσει τη μεγαλύτερη μάζα, είναι αυτός που καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς. Άλλωστε, ο κόσμος που αγοράζει έτσι, έχει ξυπνήσει, είναι συνειδητοποιημένοι και ενημερωμένοι καταναλωτές, που δεν μασάνε από ματσαρίσματα, καλώδια και άλλες τέτοιες ανοησίες. Οπωσδήποτε όμως, ένας ανασταλτικός επί τούτου παράγων είναι το μεγάλο βάρος και ο όγκος. Δύσκολα θα παραγγείλει κάποιος μεγάλα ηχεία δαπέδου από τον Thomann, ή από οπουδήποτε αλλού. Θα προτιμήσει να πληρώσει κάτι παραπάνω, για να έχει την ευθύνη της ασφαλούς μεταφοράς ο τοπικός έμπορος, κι αυτό δεν είναι κάτι κακό.

Τέλος, αναφορικά με το σέρβις, ομιλών εξ ιδίας εμπειρίας, σε όλες τις περιπτώσεις, το όποιο σέρβις τελεί σε συνεργασία με τον εκάστοτε κατασκευαστή, έχοντας στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα, service manual, ανταλλακτικά και ο,τιδήποτε άλλο χρειάζεται για οποιαδήποτε επισκευή. Απλώς, εάν το ισχυρό μέρος είναι ο κατασκευαστής, τότε το σέρβις τυγχάνει της έγκρισής του, ενώ εάν είναι το αδύναμο μέρος, συνεργάζεται με το σέρβις εκών – άκων. Άλλωστε, στη μικρή και ολιγομελή ψωροκώσταινα, είναι γνωστό τοις πάσι πως ένας – δυό καλοί και ικανοί ηλεκτρονικοί έχουν συγκεντρώσει το σέρβις για πολλά και ηχηρά ονόματα, χωρίς φυσικά να έχουν κανένα πρόβλημα οι άνθρωποι. Το πρόβλημα μπορεί να το έχουν κάποιες ψωνάρες, που δεν τους κάθεται καθόλου καλά να δουν το βαρύ γυαλιστερό αντικείμενο του ψώνιου τους να περιμένει τη σειρά του να επισκευασθεί, δίπλα σε mini συστηματάκια της Aiwa, Sansui της δεκαετίας του ’80 και ηχεία Namco της δεκαετίας του ’70. (Ενώ κατά πως θα ήθελαν, το σέρβις έπρεπε να είναι ρετιρέ απέναντι από τον πύργο της Interamerican και στα παράθυρα να έχει χρυσά πόμολα)... Βέβαια, όταν το μηχανάκι γιατρευτεί, επιστρέφει στο οξυζενέ δωμάτιο του χαϊεντά ιδιοκτήτη του, και συνεχίζει να παίζει και να του δίνει χαρά, και το όλο σκηνικό είναι πλέον μια δυσάρεστη ανάμνηση.

Μάλιστα, θυμήθηκα και μια φάση που είχε πει ο Ξυθάλης σε μια συνέντευξή του, σε παλιότερο τεύχος του AV Extreme, όπου κάποιος του είχε πάει κάτι για επισκευή, και είχε αμφιβολίες αν θα του έκανε καλές κολλήσεις, σαν τις αυθεντικές. Κι έλεγε ο άνθρωπος, πως ήταν σε θέση να κάνει κόλληση καλύτερη από οποιονδήποτε ανειδίκευτο ή ειδικευμένο βιομηχανικό εργάτη – και σιγά την υψηλή τεχνολογία δηλαδή, αλλά ο άλλος ήταν ανένδοτος. Και θα ήταν η κόλληση καλής ποιότητας; Και άμα η παλιά είχε ασήμι κι αυτή όχι. Και μήπως θα άλλαζε ο ήχος; Μήπως το μηχάνημα θα έχανε την αυθεντικίλα του; Να, με τέτοιες @@λακίες γανώνουν το μυαλό του κάθε ανυποψίαστου, και τον φέρνουν ένα βήμα πριν τον ψυχίατρο. Βέβαια, για να παρασυρθεί κάποιος από τέτοιους επιτηδείους έμπορες και ρηβιούερς, ε, δε χρειάζεται μοναχά να είναι ανυποψίαστος και άσχετος περί τα ηλεκτρονικά, πρέπει να το θέλει και ο απαυτός του, πρέπει να έχει το γονίδιο του θύματος. Αλλιώς δε γίνεται.

(Τώρα, ένας φίλος θα νομίζει πως αναφέρομαι σ’ αυτόν - Γιάννη δεν αναφέρομαι σ’ εσένα, το ξέρεις).
 
Κώστα, ξέχασες να αναφέρεις ότι τα καθαρόαιμα μηχανήματα high-end αν πάθουν κάτι κακό -που δεν χαλάνε ποτέ, αλλά λέμε τώρα- , ο αντιπρόσωπος τα στέλνει για επισκευή στο εξωτερικό, στον κατασκευαστή τους δηλαδή.

Επίσης υπερβάλεις όταν λες ότι δεν παίζουν ρόλο οι κολλήσεις. Σε λίγο θα μας πεις ότι τα high-end τα κολάνε με το ίδιο κολητήρι που κολάνε και τα playstation.

Well done !