Ο δικός μου W5000

Ρε παιδιά, πείτε μου πάλι (μέχρι να σερβιρισθεί το φαγητό) αυτο το Brillant color τι ακριβώς είναι και τι κάνει?
Και γιατί χωρίς αυτό ο προβολέας δεν αποδίδει τόσο καλά?

Επίσης εκείνη η unishape λαμπα που είχε ακουστεί πως μεταμορφώθηκε από Osram σε Philips?

Ρε παιδιά, πείτε μου πάλι (μέχρι να σερβιρισθεί το φαγητό) αυτο το Brillant color τι ακριβώς είναι και τι κάνει?
Και γιατί χωρίς αυτό ο προβολέας δεν αποδίδει τόσο καλά?

Επίσης εκείνη η unishape λαμπα που είχε ακουστεί πως μεταμορφώθηκε από Osram σε Philips?
Μη λες φαγητο, μη λες φαγητο...:flipout::flipout:

Ανακεφαλαιωνω. Μη λετε φαγητο, μη λετε κατσαρολα και προπαντως μη μιλησετε για βρασιμο. Να συμπληρωσω οτι ειμαι κατοχος του 5000 απο τη δευτερα που μας περασε...

Ανακεφαλαιωνω. Μη λετε φαγητο, μη λετε κατσαρολα και προπαντως μη μιλησετε για βρασιμο. Να συμπληρωσω οτι ειμαι κατοχος του 5000 απο τη δευτερα που μας περασε...

Μεγιές και σε εσένα Παναγιώτη ... Καλές θεάσεις. -bye-

τοτε στην ψησταρια
και εχω μια πελωρια λαχταρα να χτυπησω ενα
και κρατιεμαι με το ζορι
ελπιζω να αντεξω λιγο ακομα
2, κατι χρονια εχω να αλλαξω προβολακι :ADFADF1:

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν.

Για αρχή, ο W5000 είναι αρκετά διαφορετικός ως προς την τοποθέτηση σε σχέση με τον 7700. Οι διαφορές είναι στην τοπολογία του φακού (κέντρο στον w5000 αντί δεξιά στον 7700), στο μέγεθος, στην δυνατότητα lens shift του w5000 (στον κατακόρυφο άξονα), αλλά το πιο σημαντικό για τον χώρο μου: είναι Long throw, σε αντίθεση με τον 7700 ο οποίος ήταν short throw.

Αν συνδυάσουμε τον long throw χαρακτήρα με το μικρό zoom, παίρνουμε έναν προβολέα που χρειάζεται απόσταση για να ανοίξει αρκετές ίντσες.

Ο χώρος μου έχει μήκος 4.10μ, οπότε έπρεπε να ζοριστώ για να γεμίσω τις 90" του πανιού μου.

Ας αρχίσουμε.

Εδώ λοιπόν βλέπουμε τον 7700 λίγο πριν κατέβει:

IMG_1629_resize.JPG

Μια φωτογραφία για να καταλάβετε τη διαφορά στο μέγεθος:

IMG_1647_resize.JPG

..και στις συνδέσεις:

IMG_1649_resize.JPG

Όπως καταλαβαίνετε, για να ανοίξω τις 90" έπρεπε να εκμεταλλευτώ και το τελευταίο εκατοστό χώρου. Με γνώμονα αυτό, ξεκίνησα να φτιάχνω την καινούργια βάση του προβολέα. Μιας και δεν υπάρχει τίποτα σε έτοιμο στο εμπόριο που να κάνει για την τοποθέτηση που ήθελα να κάνω, έπρεπε να αυτοσχεδιάσω. Κράτησα το μπράτσο που είχα τοποθετήσει για τον 7700, αλλά έφτιαξα από λαμαρίνα 4mm μια καινούργια βάση την οποία βίδωσα στο κάτω μέρος του w5000.

IMG_1643_resize.JPG

Πάνω στη λαμαρίνα τοποθέτησα και 4 ντίζες οι οποίες θα βιδωθούν στο μπράτσο. Φρόντισα να βάλω και αυτοκόλλητα "πατάκια" για να μην γδάρουν τον προβολέα.

IMG_1650_resize.JPG
IMG_1651_resize.JPG

Και να το τελικό αποτέλεσμα:

IMG_1655_resize.JPG

Κατάφερα να ανοίγει και το παράθυρο!

Θα επανέλθω με τις εντυπώσεις μου..

Πολύ ωραία κατασκευή και πολυ καλες φωτογραφιες Δημητρη! :ernaehrung004:

Αυτο θα πει να "πιανει" το χερι σου που λένε...

Περιμενουμε τη συνεχεια με ανυπομονησία! :grandpa: