Ο δικός μου W5000

Re: Απάντηση: Re: Ο δικός μου W5000

Δημήτρη καλορίζικος.

Υπάρχει σχετική ρύθμιση στο κρυφό μενού.

Σε ευχαριστώ πολύ Μανώλη!

Το φαντάστηκα ότι θα υπάρχει.. Άλλωστε φαίνεται το τσιμπημένο sharpness στο desktop των Windows.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο δικός μου W5000

Σε ευχαριστώ πολύ Μανώλη!

Το φαντάστηκα ότι θα υπάρχει.. Άλλωστε φαίνεται το τσιμπημένο sharpness στο desktop των Windows.

Δημήτρη μεγάλη προσοχή στην χρηση του clarity control.

Δημητρη που παιζει καλυτερα σε θεμα κινησης , οταν του δωσεις 24 η 60 απο το πισι ?(για τα hd παντα)

Re: Απάντηση: Ο δικός μου W5000

Δημητρη που παιζει καλυτερα σε θεμα κινησης , οταν του δωσεις 24 η 60 απο το πισι ?(για τα hd παντα)

Όταν το PC δεν κλειδωνει στα 24p, μηπως ειναι καλυτερα να του δινει κανεις 50?

Κι αυτο γιατι στα 50 χρειαζεται μικροτερη μετατροπη απο τα 24 σε σχεση με τα 60.... (24+24=48 , 48+2=50 ....)

Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ???

Δεν έχω καταφέρει να του δώσω 24Hz. Δεν έχω προσπαθήσει και πολύ βέβαια - μια-δυο δοκιμές με το Powerstrip έκανα μόνο.

Ίσως το παλέψω σήμερα το βράδυ.

Όταν το PC δεν κλειδωνει στα 24p, μηπως ειναι καλυτερα να του δινει κανεις 50?

Κι αυτο γιατι στα 50 χρειαζεται μικροτερη μετατροπη απο τα 24 σε σχεση με τα 60.... (24+24=48 , 48+2=50 ....)

Η ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ ???

Σίγουρα όχι. Το 2:3 pulldown καταλήγει να δίνει καλύτερη κίνηση.

Έχουμε νέα!

Χτες το απόγευμα με επισκέφτηκε ο Μανώλης Καστρουνής, και έφερε μαζί του το αντικείμενο του πόθου:

attachment.php

Για τους λιγότερο "ματάκηδες", το ενδιαφέρον μέρος από την παραπάνω εικόνα είναι η τελευταία γραμμή.

Τον προβολέα μου τον είχα παραλάβει πέρυσι με firmware ver. 1.02, το οποίο μέχρι τώρα δεν είχα αναβαθμίσει. Ο λόγος ήταν ότι τα διάφορα fw που κυκλοφορούσαν έφτιαχναν μεν κάποια πράγματα, αλλά πείραζαν άλλα, με αποτέλεσμα στο τέλος η αναβάθμιση να μην αξίζει τον κόπο.

Παρά τα όποια μας παράπονα, είναι βασικό το ότι η BenQ συνέχισε να εξελίσσει ενεργά το fw του 5000, παρότι είχε περάσει σχεδόν ένας χρόνος από την κυκλοφορία του.

Με την κυκλοφορία λοιπόν του fw rev. 2.01 που έγινε πριν λίγο καιρό, και μετά από συζήτηση με τον Μανώλη, ήρθε η ώρα για αναβάθμιση.

Η διαδικασία της αναβάθμισης διήρκεσε λίγα λεπτά, και έγινε με τη βοήθεια του ειδικού καλωδίου και λογισμικού της Benq. Ο προβολέας δεν χρειάστηκε να ξεκρεμαστεί.

Αποτέλεσμα της αναβάθμισης ήταν να σβηστούν πλήρως οι παλιές ρυθμίσεις, καθώς και οι μετρητές ωρών, φίλτρων, κτλ.

Γενικά το μηχάνημα, από software μεριά, γίνεται "του κουτιού".

Τι κερδίσαμε λοιπόν από την αναβάθμιση; Έχουμε και λέμε:

- επιτέλους σωστή υποστήριξη 24fps. Ο προβολέας όντως παίρνει το σήμα των 24Hz και το διπλασιάζει στα 48Hz ώστε να το "δείξει" σωστά, χωρίς pull down. Αυτό μάλιστα φαίνεται και την φωτό παραπάνω - τα 48Hz που φαίνονται είναι ο ρυθμός που δουλεύει το panel. Αποτέλεσμα η πάρα πολύ καλή κίνηση. Καμία σχέση με πριν.

- σωστή λειτουργία των εργαλείων calibration (ISF mode). Με προηγούμενα fw το μηχάνημα έχανε τις ρυθμίσεις όταν έβγαινε από την πρίζα, και έπρεπε να περαστούν από την αρχή.
Σχετικά με αυτές τις ρυθμίσεις, το βασικό είναι ότι δίνουν τρομερή ευελιξία στον calibrator, σε σχέση με τις κλασικές ρυθμίσεις του απλού μενού, επιτρέποντάς του να κάνει κυριολεκτικά ότι θέλει με το μηχάνημα. Με τα κατάλληλα όργανα αλλά και (το σημαντικότερο!) την κατάλληλη εμπειρία, ο calibrator μπορεί να το φτάσει χρωματικά σε εξαιρετική ακρίβεια.

- Μεγαλύτερο εύρος λειτουργίας της ίριδας, κυρίως προς τα κάτω (κλειστή). Για να καταλάβετε, με το προηγούμενο fw την ίριδα την είχα τελείως κλειστή (0). Με το νέο, για να πάρω το ίδιο φως την έχω στο 2.

Αυτά είναι που πρόσεξα σε πρώτη φάση, και που κυρίως μας απασχολούν.

Το τελικό αποτέλεσμα μετά την ρύθμιση του Μανώλη είναι εντυπωσιακό, και "στα χαρτιά" αλλά και στο μάτι. Τα χρώματα είναι πραγματικά φυσικά, το grayscale σωστό, και το "βράσιμο" σε ακόμα μικρότερα επίπεδα (όχι ότι πριν με πείραζε..).

Σε όσους έχουν ακόμα με παλιό fw, συνιστώ ανεπιφύλακτα να προχωρήσουν σε αναβάθμιση. Πραγματικά, δεν θα το μετανιώσουν. Αν πούμε ότι το μηχάνημα πριν την αναβάθμιση έπαιζε πολύ καλά, τώρα παίζει μια κατηγορία καλύτερα. Ειδικά σε συνδυασμό με ένα σωστό calibration, που έχουμε πει ότι ειδικά για τον 5000 είναι πρακτικά απαραίτητο, παίρνουμε ουσιαστικά καινούργιο μηχάνημα.

Υ.Γ. For the record το δικό μου έχει 520+ ώρες λειτουργίας, και η φωτεινότητά του είναι ελάχιστα μειωμένη.

Attachments

• IMG_2329_benq_5000_2.01.jpg
    IMG_2329_benq_5000_2.01.jpg
    45.9 KB · Views: 186
Το ότι κατάφερες τον Ρατατούλη να σου έρθει είναι μεγαλύτερο επίτευγμα και από τα 24 και απ´οτιδήποτε άλλο! :p

Εννοείται ότι πλέον πρέπει να ''σε δούμε'' (και να φάμε και καμιά πίτσα της προκοπής :p)

Καλλιο αυγα παρα πουρε! :p
Και για τον Μανωλο και για το firmware!
Οπως φαινεται ομως, το καλο πραγμα αργει!
Αντε, πες καμια εντυπωση παραπανω.. Σε τι σκηνες αναφορας παρατηρησες διαφορες σε σχεση με πριν;
Σου μετρησε contrast ratio;

Παιδιά, την ώρα που τελειώσαμε δεν είχα το κουράγιο να πάρω σβάρνα όλες τις γνωστές σκηνές.. Περιορίστηκα σε μια ωρίτσα χαλαρώματος, απλά απολαμβάνοντας την κίνηση.. :p

(ναι, μεγάλο το απωθημένο..)

Επίσης, λόγω της ώρας, δεν μπήκαμε σε διαδικασίες μέτρησης contrast.

Περισσότερα απόψε..

(εννοείτε ότι θα τα δείτε και με τα μάτια σας.. αν καταφέρετε να σηκώσετε κεφάλι από τις πίτσες.. :p )

απλά απολαμβάνοντας την κίνηση.. :p

(ναι, μεγάλο το απωθημένο..)
Ψέματα και Αρκουδέϊδες (αλλουνού tm αυτά) έχω να δηλώσω!

Εσύ δεν είσαι που μας έλεγες ότι το πρόβλημα στην κίνηση δεν ήταν και τόσο σοβαρό τελικά;

Ουουου λέμε!

:p :p (εβαλα 2 smilies για σιγουριά αυτή τη φορά :p)

Απάντηση: Re: Ο δικός μου W5000

Ψέματα και Αρκουδέϊδες (αλλουνού tm αυτά) έχω να δηλώσω!

Εσύ δεν είσαι που μας έλεγες ότι το πρόβλημα στην κίνηση δεν ήταν και τόσο σοβαρό τελικά;

Ουουου λέμε!

:p :p (εβαλα 2 smilies για σιγουριά αυτή τη φορά :p)

Κι εγώ έχω την ίδια άποψη... Γι' αυτό και είμαι λίγο περίεργος να δώ τι συμβαίνει τώρα ώστα να κάνει το Δημήτρη να λέει "καμία σχέση".

Εσύ τώρα Μπάμπη το σοβάρεψες και πάλι εγώ θα βρω τον μπελά μου :p

Re: Απάντηση: Re: Ο δικός μου W5000

Κι εγώ έχω την ίδια άποψη... Γι' αυτό και είμαι λίγο περίεργος να δώ τι συμβαίνει τώρα ώστα να κάνει το Δημήτρη να λέει "καμία σχέση".

Στους υπόλοιπους μπορεί να μην κάνει μεγάλη εντύπωση, αλλά σε εμένα που ζω με τον προβολέα και που τον δουλεύω κάθε μέρα, η διαφορά μου βγάζει μάτι. Ίσως επειδή αυτό ήταν το ουσιαστικό θέμα που είχε ο προβολέας για εμένα από την αρχή, και που παραλίγο να με αποτρέψει από την αγορά του.

Είπαμε, το είχα απωθημένο.. :p

Τώρα πια το ξεπέρασε, και είμαι πολύ χαρούμενος. :)

Σε λίγο καιρό που θα το συνηθίσω, λογικά θα ηρεμήσω..

Απάντηση: Re: Ο δικός μου W5000

Εσύ τώρα Μπάμπη το σοβάρεψες και πάλι εγώ θα βρω τον μπελά μου :p

Επίτηδες, για να στη "σπάσω"... Να σε εκθέσω... Επειδή τελευταία πολύ που "μπαίνεις".. -bye-
icon10.gif