Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια στιγμή σταματά να δουλεύει....

Re: Απάντηση: Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια στιγμή σταματά να δουλεύε

δηλαδή ; τι πληροφορία υπάρχει στο DNA τους ; η συλλογική συνείδηση ; οι ηθικοί φραγμοί ; οι οδηγίες για κάθε δραστηριότητα και συμπεριφορά μας ; ποιές είναι οι γνώσεις τους που υπερβαίνουν την ηλικία τους ; και πως δικαιολογείται αυτό σε σχέση με προηγούμενες γενιές ; αυξήθηκε η πληροφορία στο DNA ;

Δεν παραθέτει ο Ηρόδοτος το πείραμα ενός Φαραώ, που πήρε δυο νεογέννητα και τα απομόνωσε για να δει ποια λέξη θα έλεγαν πρώτα ώστε να βρει ποια από τις γλώσσες του κόσμου είναι η φυσική, η αρχέγονη γλώσσα των ανθρώπων που φέρει ο καθένας μέσα του; :Banane0:

Ιδού ένα ακόμη δείγμα υπερβολικής πίστης στα θαύματα της επιστημονικής ανακάλυψης όσων "κρύβουμε" μέσα μας.

ο εγκέφαλος πρακτικά είναι και πομπός και δέκτης ( με ηλεκτρικά χαρακτηριστικά περικαλώ !)
το πώς ακριβώς λειτουργεί με αυτήν την ένοια δεν έχει χαρτογραφηθει ακόμα

Re: Απάντηση: Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια στιγμή σταματά να δουλεύε

ο εγκέφαλος πρακτικά είναι και πομπός και δέκτης ( με ηλεκτρικά χαρακτηριστικά περικαλώ !)
το πώς ακριβώς λειτουργεί με αυτήν την ένοια δεν έχει χαρτογραφηθει ακόμα

Αυτό είναι απάντηση στα 3.000 χιλίομετρα (απόσταση Θεσσαλονίκης-Λονδίνου ή όσο είναι) που έγραψα παραπάνω; Εγώ είπα απλώς πως το απορρίπτω ως παιχνίδι του υποσυνειδήτου και καθαρή σύμπτωση, το να μιλάμε για πομποδέκτες με ηλεκτρικά χαρακτηριστικά είναι η απόπειρα επιστημονικής εξήγησης του φαινομένου; Άρα τα δέχεσαι τέτοια φαινόμενα, για να καταλάβω;

ΟΜΩΣ....
Όσοι, αντίθετα με εμένα, δέχεστε την ύπαρξη τέτοιου είδους φαινομένων (δεν θυμάμαι από ποιον αλλά κάπου παραπάνω γράφηκε κάτι για διδύμους) αλλά παρά ταύτα τα ανάγετε σε μυστήρια του φυσικού κόσμου που απλώς δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ο μηχανισμός τους, αυθαιρετείτε αγαπητοί. Δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να πιστεύετε. Δίχως κανένα απολύτως στοιχείο, μάλιστα αντίθετα σε αυτά που γνωρίζετε και δέχεστε ως δυνατά, πιστεύετε στη δύναμη της επιστήμης να εξηγήσει κάποτε ακόμη και αυτά, καταφεύγοντας σε κλισέ αναφορές στον κεραυνό, το θαύμα των πρωτογόνων κλπ. Προσωπικώς βρίσκω εντελώς παράλογο το να θεωρεί κανείς πως δυο εγκέφαλοι που επικοινωνούν από χιλιάδες χιλιόμετρα (κάτι που εγώ δεν δέχομαι εάν δεν το δω με τα μάτια μου) είναι ένα φυσικό φαινόμενο.

τι λες ; κι ο κβαντικός εναγκαλισμός τι είναι ; τα υποατομικά σωματίδια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και κάθε αλλαγή στο ένα αντανακλάται στο αντίστοιχο του ή με άλλα λόγια δύο απομεμακρυσμένα τμήματα ενός κβαντικού συστήματος εμφανίζονται να έχουν άμεση επικοινωνία μεταξύ τους. Η μέτρηση του ενός επιφέρει αυτόματα αλλαγή των ιδιοτήτων του άλλου .:firstprize:

τι λες ; κι ο κβαντικός εναγκαλισμός τι είναι ; τα υποατομικά σωματίδια είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και κάθε αλλαγή στο ένα αντανακλάται στο αντίστοιχο του ή με άλλα λόγια δύο απομεμακρυσμένα τμήματα ενός κβαντικού συστήματος εμφανίζονται να έχουν άμεση επικοινωνία μεταξύ τους. Η μέτρηση του ενός επιφέρει αυτόματα αλλαγή των ιδιοτήτων του άλλου .:firstprize:

Αλήθεια; Ε τότε έχω ένα φλυτζάνι γάλα στον πάγκο της κουζίνας παραδίπλα μου, για κάνε το κόλπο αυτό με τον εναγκαλισμό να μου το ζεστάνεις. Όχι πάνω από τους 60c παρακαλώ. :Banane0:

Αλήθεια, άθεος (τύπου Χώκινγκ εννοώ) και οπαδός της ομοιοπαθητικής (αυτή μου θύμισες) είναι έννοιες συμβατές μεταξύ τους;

Ποιές μεταθανάτιες εμπειρίες βρέ παιδιά??
Sorry αλλά τίποτα δεν πείθει περί τής υπάρξεώς τους..

Προθανάτιες οντως υπάρχουν ,και οι περιγραφές οσων επέζησαν ειναι παρόμοιες..
Ας οψεται η μεγάλη παραγωγή οπιοειδών τού εγκεφάλου,πού τίς ''προσφέρει''..

Απ´εκεί και πέρα ελπίζω νά μήν μπερδεύεται ο θάνατος μέ την ''νεκροφάνεια'.:D:D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια στιγμή σταματά

Αυτό είναι απάντηση στα 3.000 χιλίομετρα (απόσταση Θεσσαλονίκης-Λονδίνου ή όσο είναι) που έγραψα παραπάνω; Εγώ είπα απλώς πως το απορρίπτω ως παιχνίδι του υποσυνειδήτου και καθαρή σύμπτωση, το να μιλάμε για πομποδέκτες με ηλεκτρικά χαρακτηριστικά είναι η απόπειρα επιστημονικής εξήγησης του φαινομένου; Άρα τα δέχεσαι τέτοια φαινόμενα, για να καταλάβω;

δεν έχω πρόβλημα ,, δέχομαι πολλά και διάφορα
μεταφυσικό ενοούμε εντέλει κάτι που δεν έχει αναγνωριστεί με πρακτική εφαρμογή και επιστημονική απόδειξη

αυτό με τα διδυμα απλά συμβαίνει ..

υπάρχει μια πρακτική τον τελευταίο αιώνα ότι δεν αποδεικνύεται μεσω εμπραγματων πειραμάτων και συνακόλουθα αποτελέσματα να δείχνει παγανιστικό απομακρο και μεταφυσικό

κάτι ανάποδο με τον μεσαίωνα ,, εάν έλεγες ότι σε ματιάσανε με μάγια απο τρίχες παρθένας σε κοίταγαν συγκαταβατικά και με ευπιστία

εάν τους περιέγραφες το κινητό τηλέφωνο δεν το γλύτωνες το τρελοκομείο

Ποιές μεταθανάτιες εμπειρίες βρέ παιδιά??
Sorry αλλά τίποτα δεν πείθει περί τής υπάρξεώς τους..

Προθανάτιες οντως υπάρχουν ,και οι περιγραφές οσων επέζησαν ειναι παρόμοιες..
Ας οψεται η μεγάλη παραγωγή οπιοειδών τού εγκεφάλου,πού τίς ''προσφέρει''..

Απ´εκεί και πέρα ελπίζω νά μήν μπερδεύεται ο θάνατος μέ την ''νεκροφάνεια'.:D:D

είσται κομμουνιστής άθεος και εγκάθετος ,, δεν μετράτε
:ADFADF1::Banane0:

τι ακριβώς αναφέρεται σαν ιατρικός θάνατος εντέλει ?

Λοιπον αυτή τη στιγμή ακριβώς (είναι σημαδιακό) που διαβάζω το νήμα άραγε;
Εδώ γίνεται το φαινόμενο που περιέγραψα πριν.
Η μικρή 8 χρονών στο διπλανό δωμάτιο κλαίει. Δίπλα η μαμά της παρηγορεί.
Γιατί κλαίει;
Φοβάται μην πεθάνει ο μπαμπάς (εγώ).
Γιατί φοβάται; Γιατί είδε τον τρόμο, την απογοήτευση στα μάτια της μαμάς πριν λίγο καιρό όταν πέθανε ο παππούς,
Και τι γίνεται: Μεταβίβαση πληροφοριών. Για ένα ήσυχο ύπνο. Πόση αξία έχει ένας ήσυχος ύπνος.......

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια στιγμή σταμ

υπάρχει μια πρακτική τον τελευταίο αιώνα ότι δεν αποδεικνύεται μεσω εμπραγματων πειραμάτων και συνακόλουθα αποτελέσματα να δείχνει παγανιστικό απομακρο και μεταφυσικό

Αυτή δεν είναι όμως η ουσία της θέσης του Χώκινγκ; Δέχομαι μόνο ό,τι αποδεικνύεται; Ή το έχω καταλάβει λάθος.

Άρα εσύ δέχεσαι και κάτι που δεν αποδεικνύεται, αντιθέτως προς τον Χώκινγκ.

Ποιός τολμάει να πει στο μικρό την θεωρία του Xωκινγκ;

Λοιπον αυτή τη στιγμή ακριβώς (είναι σημαδιακό) που διαβάζω το νήμα άραγε;
Εδώ γίνεται το φαινόμενο που περιέγραψα πριν.
Η μικρή 8 χρονών στο διπλανό δωμάτιο κλαίει. Δίπλα η μαμά της παρηγορεί.
Γιατί κλαίει;
Φοβάται μην πεθάνει ο μπαμπάς (εγώ).
Γιατί φοβάται; Γιατί είδε τον τρόμο, την απογοήτευση στα μάτια της μαμάς πριν λίγο καιρό όταν πέθανε ο παππούς,
Και τι γίνεται: Μεταβίβαση πληροφοριών. Για ένα ήσυχο ύπνο. Πόση αξία έχει ένας ήσυχος ύπνος.......

Μα η μετάδοση πληροφοριών (το μεταβίβαση είναι μάλλον αδόκιμη ως λέξη) έγινε πρόσωπο με πρόσωπο, με το βλέμμα, ο ίδιος το λες. Όχι από 3.000 χιλιόμετρα όπως δέχονται άλλοι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάποια σ

Αυτή δεν είναι όμως η ουσία της θέσης του Χώκινγκ; Δέχομαι μόνο ό,τι αποδεικνύεται; Ή το έχω καταλάβει λάθος.

Άρα εσύ δέχεσαι και κάτι που δεν αποδεικνύεται, αντιθέτως προς τον Χώκινγκ.
απλά η κριτική μου διάθεση σε τέτοια φαινόμενα ζυγίζετε και απο τα δικά μου πιστέυω και τις εμπειρίες μου ,, δεν είναι κατα ανάγκη ότι πει η δεν πει ο εκάστοτε φυσικός

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο εγκέφαλος είναι απλώς μια μηχανή που κάπο

απλά η κριτική μου διάθεση σε τέτοια φαινόμενα ζυγίζετε απο τα δικά μου πιστέυω και τις εμπειρίες μου ,, δεν είναι κατα ανάγκη ότι πει η δεν πει ο εκάστοτε φυσικός

Μα αυτό λέω κι εγώ εξαρχής στο νήμα αυτό: ότι είναι τελικώς θέμα πίστης τέτοια ζητήματα, τα μη αποδεικνυόμενα.

@fragoulisnaval
Κλινικά νεκρός είναι ο εγκεφαλικά νεκρος του οποίου η καρδια λειτουργει. Οταν η καρδιά σταματήσει Δλδ δείξει ισοηλεκτρικη γραμμή το ηλεκτροκαρδιογραφημα ο ασθενής είναι νεκρος. Αν καταφέρει να επανέλθει είναι άλλο ζήτημα...

Μα νομίζω ότι αυτό λέω και εγώ παραπάνω.....

Οι άνθρωποι που μελετήθηκαν ήταν κλινικά νεκροί (ξέρεις όταν η γραμμή της καρδιάς στο μηχάνημα γίνει ευθεία...)...διάβασε το βιβλίο πρώτα και μετά σχολίασε σε παρακαλώ.

Αλήθεια; Ε τότε έχω ένα φλυτζάνι γάλα στον πάγκο της κουζίνας παραδίπλα μου, για κάνε το κόλπο αυτό με τον εναγκαλισμό να μου το ζεστάνεις. Όχι πάνω από τους 60c παρακαλώ. :Banane0:

Αλήθεια, άθεος (τύπου Χώκινγκ εννοώ) και οπαδός της ομοιοπαθητικής (αυτή μου θύμισες) είναι έννοιες συμβατές μεταξύ τους;

Το βραβείο φυσικής Βολφ για το 2010 στους πρωτοπόρους του κβαντικού εναγκαλισμού http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=129055

είσται κομμουνιστής άθεος και εγκάθετος ,, δεν μετράτε
:ADFADF1::Banane0:

τι ακριβώς αναφέρεται σαν ιατρικός θάνατος εντέλει ?

Αθεος δεν είμαι..Στούς αγνωστικιστές συγκαταλέγω τον εαυτό μου,πού μάλιστα ενδιαφέρονται και γιά την θρησκειολογία...
Μάλιστα οσο βαριέμαι τίς παραχριστιανικές φανατίλες,άλλο τοσο βαριέμαι τίς απόλυτες ''επιστημονικές '' αποφάνσεις πού τείνουν νά αποκτήσουν θεολογική χροιά ,δηλαδή ακριβώς το αντίθετο απ´αυτό πού πρεσβεύει η σοβαρή επιστήμη

Αποσα γνωριζουμε λοιπόν έως σήμερα δέν φαινεται νά προκύπτουν αποδειξεις μεταθανάτιας εμπειρίας ..Στό μέλλον δεν μπορώ νά γνωρίζω.

Ο ορισμός τού θανάτου μετατρέπεται αρκετά συχνά και υπάρχουν ποικίλες εκφάνσεις..
Ο πιό απλός και περιεκτικός ιατρικά,μού φαινεται αυτός:"Θάνατος ειναι η παύση όλων τών ζωτικών λειτουργιών ενός οργανισμού συμπεριλαμβανομένων τού καρδιακού ρυθμού,τής εγκεφαλικής λειτουργίας καί τής αναπνοής''..

Απ´εκεί και πέρα ορίζονται κάποια ιατρικά πρωτόκολλα,βάσει τών οποίων ενας γιατρός μπορεί νά πιστοποιήσει τον θάνατο.

Το βραβείο φυσικής Βολφ για το 2010 στους πρωτοπόρους του κβαντικού εναγκαλισμού http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=129055

Κάτι τέτοιες προόδους στη βασική έρευνα προβάλλουμε... για να δικαιολογήσουμε εν τέλει ότι λειτουργούν κάτι πχ ...πιουριφάιερς :Banane0:

@ fragoulisnaval
Όχι δεν λέμε το ίδιο. Κλινικά νεκρος και εγκεφαλικά νεκρος είναι το ίδιο πράγμα δλδ η καρδιά λειτουργεί και ο εγκέφαλος όχι. Αν κάνεις ηλεκτροκαρδιογραφημα σε έναν κλινικά νεκρό θα έχεις καρδιακό ρυθμό. Αν ομως το ΗΚΓ δείχνει ευθεία γραμμή τότε η καρδιά έχει σταματήσει και θεωρείται νεκρος (και οχι κλινικα νεκρός).

Last edited: