Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
35,874
127.0.0.1
Την Κυριακή το βράδυ ο πεθερός μου εμφάνισε εγκεφαλική αιμοραγία και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Εκεί αποφασίστηκε εν θερμώ η άμεση επέμβαση γιατί όπως είπε ο γιατρός ή γίνεται η επέμβαση ή ο άνθρωπος πεθαίνει. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει η επέμβαση στις 2 η ώρα το βράδυ.
Όταν τελείωσε η επέμβαση ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει εντατική μονάδα θεραπείας ελεύθερη και θα έβαζαν τον άνθρωπο ενώ ακόμη δεν έχει ανανήψει σε απλό δωμάτιο.
Από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα η μόνη αλλαγή ήταν ότι μεταφέρθηκε σε άλλο απλό δωμάτιο όπου έχουν μαζεμένους τους ασθενείς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Σήμερα μάλιστα ο γιατρός είπε ότι θα πρέπει να γίνει η ανάνηψη γιατί αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και λόγω αδύναμης καρδιάς κάτι τέτοιο θα τον σκότωνε!
Βέβαια τόνισε ότι επειδή δεν υπάρχουν τα μηχανήματα της εντατικής στο δωμάτιο να περιμένουμε για τα χειρότερα!
Και ρωτώ εγώ...
Όταν ερχόταν η στιγμή να πληρώσει τα ασφάλιστρά του στο κράτος αυτό τον ρώταγε αν τα έχει;
Αν ήταν κάποιος επώνυμος αυτό θα συνέβαινε;
Αν πάρω ΟΛΑ τα κανάλια τηλέφωνο και σκάσω μύτη εκεί εγώ θα φταίω;
Αν πάρω σβάρνα και αρχίσω να βαράω σκαμπίλια εμένα θα βάλουν φυλακή;

Το παραπάνω μήνυμα θα δημοσιευθεί σε πολλά fora έτσι για να ξέρουμε πως μας βλέπουν... Ένα κομμάτι κρέας!

Βασικά εύχομαι περαστικά... Τα υπόλοιπα που περιγράφεις είναι όντως ένα μέρος μιας πραγματικότητας. Η υπόλοιπη είναι μάλλον χειρότερη, αν κρίνω από τις ιστορίες που ακούω από τα πεθερικά μου που είναι και οι 2 γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία...

Το ίδιο μήνυμα θα σταλεί εντός ολίγου σε όλα τα κανάλια...

Με δημοσιογράφο που μίλησα μου είπε ότι θα γίνει πανικός γιατί είναι από τα θέματα που παίζουν πολύ αυτό τον καιρό...

Την Κυριακή το βράδυ ο πεθερός μου εμφάνισε εγκεφαλική αιμοραγία και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Εκεί αποφασίστηκε εν θερμώ η άμεση επέμβαση γιατί όπως είπε ο γιατρός ή γίνεται η επέμβαση ή ο άνθρωπος πεθαίνει. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει η επέμβαση στις 2 η ώρα το βράδυ.
Όταν τελείωσε η επέμβαση ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει εντατική μονάδα θεραπείας ελεύθερη και θα έβαζαν τον άνθρωπο ενώ ακόμη δεν έχει ανανήψει σε απλό δωμάτιο.
Από τη Δευτέρα μέχρι σήμερα η μόνη αλλαγή ήταν ότι μεταφέρθηκε σε άλλο απλό δωμάτιο όπου έχουν μαζεμένους τους ασθενείς που είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
Σήμερα μάλιστα ο γιατρός είπε ότι θα πρέπει να γίνει η ανάνηψη γιατί αλλιώς θα υπάρχουν προβλήματα ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και λόγω αδύναμης καρδιάς κάτι τέτοιο θα τον σκότωνε!
Βέβαια τόνισε ότι επειδή δεν υπάρχουν τα μηχανήματα της εντατικής στο δωμάτιο να περιμένουμε για τα χειρότερα!
Και ρωτώ εγώ...
Όταν ερχόταν η στιγμή να πληρώσει τα ασφάλιστρά του στο κράτος αυτό τον ρώταγε αν τα έχει;
Αν ήταν κάποιος επώνυμος αυτό θα συνέβαινε;
Αν πάρω ΟΛΑ τα κανάλια τηλέφωνο και σκάσω μύτη εκεί εγώ θα φταίω;
Αν πάρω σβάρνα και αρχίσω να βαράω σκαμπίλια εμένα θα βάλουν φυλακή;

Το παραπάνω μήνυμα θα δημοσιευθεί σε πολλά fora έτσι για να ξέρουμε πως μας βλέπουν... Ένα κομμάτι κρέας!

Πρώτα απ΄όλα περαστικά να είναι Μιχαλάκο.
Δεύτερον τι περίμενες? περίθαλψη και κατανόηση?
Τώρα όλοι είναι σε διακοπές αδερφέ, απαγορέυεται να αρρωστήσει κάποιος,
από Σεπτέμβρη και βλέπουμε.
Ενοχλείς δεν το καταλαβαίνεις?
Ενα σωρό μαύρες ζώνες έχεις, μπες και κάν' τους τα Terminator1 στο αστυνομικό τμήμα μια κατάσταση!

φίλε Μιχαλη εύχομαι περαστικά στον άνθρωπο
μην μασάς τίποτα, έχεις απόλυτο δίκιο
άντε να το κάναν αυτό σε κανένα επώνυμο πρόσωπο.....
εμείς για αυτούς είμαστε πλάσματα ενός κατώτερου Θεού

Περαστικά και καλή δύναμη να έχει ο άνθρωπος!

Αν τους έδινες κάνα χιλιάρικο, θα είχε γίνει περδίκι.
Κυνήγα τους! Έτσι τους χρειάζεται!

Περαστικά στον άνθρωπο βασικά.

Κατά τα άλλα τα πράγματα δυστυχώς είναι όπως τα λένε τα παιδιά. Αυτή είναι η στυγνή πραγματικότητα.
Αν δεν έχεις κάνει ιδιωτική ασφάλεια να νοσηλευτείς σαν άνθρωπος, δυστυχώς είσαι DEAD MEAT. Συγνώμη για την έκφραση, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Και το χειρότερο είναι ότι θα εξακολουθήσει να είναι.

Στη χώρα που ζούμε δυστυχώς έχουν απαξιωθεί σχεδόν όλα !

Μιχάλη εύχομαι περαστικά στον πεθερό σου !

Το μόνο που πρέπει να πούμε είναι περαστικά, όλα τα άλλα είναι ωμή πραγματικότητα όπως άλλωστε είπαν όλοι οι φίλοι.

Πρωτα περαστικα στον ανθρωπο και γρηγορα να γινει καλα.

Τωρα στη Ελλαδα τι περιμενες??? Σωστη η κινηση για τα καναλια μην τους χαριστεις.

Δεν πρόκειται να τους αφήσω σε χλωρό κλαρί.
Ήδη έχω ενημερώσει Alter, Alpha, Mega, Antenna, και τον Τριανταφυλόπουλο.

Αυτό που έμαθα είναι ότι στο ίδιο νοσοκομείο υπάρχει κλειστή πτέρυγα VIP για την περίπτωση που σκάσει μύτη κάποιος επώνυμος. Βέβαια το έθεσα σαν ερώτημα στα κανάλια γιατί δεν είμαι 100% σίγουρος.

Έχω κάνει ήδη κίνηση για δικηγόρο και περιμένω τηλέφωνό του!

Μιχάλη περαστικά εύχομαι!
Επιβεβαιώνω τα όσα λες… ίδια περίπτωση πριν από 40 μέρες και με γνωστό μου – άλλο νοσοκομείο αττικής – ίδια περίπτωση ακριβός.
Αρχικά οι γιατροί λένε εγχείρηση ή τα χειρότερα… και κατά συνέπεια η επιλογή είναι άμεσα εγχείριση.
ΜΕΤΑ μαθαίνεις ότι δεν υπάρχει εντατική.
Το χειρότερο ήταν ότι ο συγκεκριμένος φίλος είναι μόλις 37 χρονών… ευτυχώς πάει καλύτερα.

περαστικά στον άνθρωπο ..

και καλή επιτυχία στο "γολγοθά" που διάλεξες να ακολουθήσεις.

Μπράβο σου πάντως.

Nα δω πόσους σταυρούς θα πάρει η Υπουργάρα ο Αβραμό μέσα από το φόρουμ στις εκλογές...

Κάτι μου λέει πολλές...
...γιατί είμαστε "ώριμοι" και έχουμε ορθή πολιτική κρίση:flipout::flipout:

Tzimisce περαστικά και όλα να τελειώσουν αισίως σου εύχομαι.

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά...
Το επόμενο βήμα φυσικά ήταν οι εφημερίδες.
Ενημερώθηκαν: Ελεύθερος Τύπος, Πήγασος, Καθημερινή, Τα Νέα, Το Έθνος, το Βήμα και το press.gr...

Τελικά αν πραγματικά γίνει κάτι "Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει"!