Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Όταν μου τα είπε αυτά τα πράγματα ο γιατρός μου ήρθε να ανέβω στη σχολή να πάρω το σπαθί μου...
Έλεος δηλαδή! Τι είναι σημαντικότερο;
Η ζωή ενός ανθρώπου;
Οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων;
Οι μίζες που παίρνουν;

Δεν είναι θέμα φάκελου...
Αν δεν γίνει κάτι σήμερα θα πάρω δάνειο να βάλω τον άνθρωπο σε ιδιωτικό νοσοκομείο.
Το κόστος του δωματίου; 2.500 ευρώ την ημέρα το πιο φτηνό.
Τι καλύπτει το ΙΚΑ; 65 ευρώ την ημέρα!

Περαστικά και καλή δύναμη.

Ελπίζω σύντομα οι Γερμανοί να αγοράσουν όλο το κράτος σαν νομικό πρόσωπο μπας και δούμε άσπρη μέρα.......

Περαστικά και ταχεία ανάρρωση εύχομαι.

Τα κανάλια και οι "Τριανταφυλόπουλοι" φίλε μου δυστυχώς δεν θα στείλουν γιατρό, ούτε θα βρουν κρεβάτι. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Αυτή τη στιγμή θα εύχονται τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη του θέματος ώστε να "πουλήσει" ακόμα περισσότερο. Μην δίνεις τροφή στα κοράκια, μην τους κάνεις να νιώθουν ακόμα πιο σπουδαίοι.
Μείνε κοντά στον συγγενή σου.

Καταρχην ευχομαι το καλυτερο για τον ανθρωπο και περαστικα...

πριν καμποσο καιρο μπηκε στον Ευαγγελισμο ο πατερας καποιας γνωστης μου...
ο ανθρωπος ηταν αρκετα σοβαρα αλλα οι γιατροι εκει μεσα μετα απο λιγες μερες εκριναν σωστο να τον βγαλουν εξω αφου οπως ειπαν δεν μπορουν να κανουν και πολλα πραγματα (και πως δεν εχουν και κρεβατια)...
μου ειπε πως εχει η κατασταση και της απαντησα οτι εχω εναν γνωστο ανθρωπο (μεγαλης ηλικιας) που εχει φαει το συγκεκριμενο νοσοκομειο με το κουταλι
λογο προβληματων υγειας τα τελευταια 25 τουλαχιστον χρονια...

το ειπα στον ανθρωπακο και προσφερθηκε να παει να βρει καποιους απο τους
γιατρους που ξερει εκει μεσα ετσι ωστε να τον κρατησουν καποιες μερες παραπανω για να περασει το κρισιμο της καταστασης...

δυστυχως η απαντηση που πηρε ηταν η εξης´,,,,"Κυριε μου εδω ειναι νοσοκομειο δεν ειναι ουτε νεκροτομειο ουτε ξενοδοχειο"....

με αυτα και με αυτα η συγκεκριμενη κυρια αναγκαστηκε και βρηκε καποιον
γνωστο της που ειχε μια Α θεση στην πολιτικη ζωη της χωρας και ετσι εμεινε ο ανθρωπος αυτος για περιπου 15 μερες ακομα μεσα...

να τους χαιρομαστε γενικοτερα...

Και από εμένα ειλικρινά να περάσουν όλα.
Περαστικά του και σύντομα πίσω στους δικούς του, μακριά από τα κ@@ονοσοκομεία...

Αν δεν γίνει κάτι σήμερα θα πάρω δάνειο να βάλω τον άνθρωπο σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Από προσωπική εμπειρία που έχω είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

Κρεββάτι στην εντατική δύσκολα θα βρεις.

Απάντηση: Re: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Από προσωπική εμπειρία που έχω είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις.

Κρεββάτι στην εντατική δύσκολα θα βρεις.

Nα συμπληρώσω ότι πέρσυ τέτοια εποχή, είχαμε το πεθερό μου με βαρύ πνευμονικό οίδημα ΣΤΟ Κρατικό Νίκαις και αναγκαστήκαμε να βάλουμε στο τέλος Πολιτικό μέσον για να βάλουμε το άνθρωπο σε δωμάτιο ΜΕΘ.
Όπως είπε ο Μανωλάκος, ΞΕΣΚΙΣΕ ΤΟΥΣ.

Τι καλύπτει το ΙΚΑ; 65 ευρώ την ημέρα!

Αυτή είναι η πραγματικότητα...
και να μας τα κρατάνε με τον τσαμπουκά κάθε μήνα και να είμαστε στην ουσία ανασφάλιστοι (δεν πιστεύω να αισθάνεται κανένας ασφαλισμένος με το ΙΚΑ) και να αναγκάζονται (όποιοι έχουν οικονομική δυνατότητα) να ΞΑΝΑπληρώνουν για να αισθάνονται ασφαλισμένοι. Πικρή ιστορία.

Πρώτ' απ' όλα περαστικά στον άνθρωπο και το συντομότερο!

Κουράγιο! Φρόντισε να είσαι κοντά στους δικούς σου ανθρώπους και κυρίως στη γυναίκα σου μιας και μιλάμε για τον πατέρα της.
Κάνε ότι μπορείς σχετικά με τη μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του θέματος και αν μπορείς μη σταματήσεις ακόμα κι αν μέσω της "πίεσης" καταφέρεις τον αρχικό σου στόχο.

Έχουν ήδη ειπωθεί τα περισσότερα και άλλωστε μιλάμε για μια απαράδεκτα γνωστή σχεδόν σε όλους μας κατάσταση.
Καθημερινά εγκλήματα χωρίς τιμωρία!
Φρίκη, εμετός και αηδία, λύπη και αγανάκτηση!
Τί να σου κάνουν οι λέξεις για να περιγράψουν αυτό το αίσχος;!

Περαστικά και καλή δύναμη. Έφαγα τα Νοσοκομεία (Ιδιωτικά και Κρατικά, σε Ελλάδα και Κύπρο) με το κουτάλι φέτος αφού νοσηλεύτηκαν και οι δύο γονείς μου με αρκετά σοβαρά περιστατικά (εγκεφαλικά, πνευμονικά οιδήματα, εντατικές κλπ) και μπορώ να σε καταλαβω. Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα προσπάθησε να μεταφερθείς σε δωμάτιο ΜΕΘ σε ιδιωτικό. Αν έχεις τις κατάλληλες διασυνδέσεις, ψάξε και βρες τρόπο να πας σε ΜΕΘ κρατικού νοσοκομείου (δεν ξέρω ποιον πρέπει να βρεις και να μεσολαβήσει). Νοσηλευτικά πάντως εγώ είδα ότι τα Ιδιωτικά από τα Δημόσια διαφέρουν κυρίως ως προς το τι φαίνεται και το πόσο σε προσέχουν οι νοσηλευτές και οι νοσοκόμες. Το επίπεδο των Ιατρών είναι εφάμιλλο και στα δύο είδη νοσοκομείων.

Πάντως στα κόστη που εξετάζεις για ΜΕΘ σε ιδιωτικό κοίτα καλά τι σου προσφέρουν. Γιατί μπορεί να λένε 2500 το δωμάτιο/ημέρα αλλά μπορεί να μην συμπεριλαμβάνονται τυχόν φάρμακα και θεραπείες που ανεβάζουν το κόστος ακόμα και στο διπλάσιο.

Μιχάλη καλό κουράγιο και καλή δύναμη, αυτό σου εύχομα ολόψυχα γιατί.....δυστυχώς ξέρω την πραγματικότητα.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και μετά ξέσκισε τους, τώρα ρίξε όλη την ενέργεια σου στο τι θα γίνει άμεσα και πως έστω κι αν χρειαστεί λάδι (θα κοστίσει λιγότερο από μεθ ιδιωτικού) και μετά ασχολήσου να τους ξεφτιλίσεις, η ανθρώπινη ζωή προέχει.

Τα περισσότερα είναι γνωστά επι χρόνια..
Οι ελλείψεις κρεβατιών στίς ΜΕΘ των Δημοσιων Νοσκομείων είναι εξακριβωμενες και καταγεγραμένες εδώ και 10-15 χρόνια τουλάχιστον.Τα θέματα αυτά έχουν ´παίξει´συχνά στά κανάλια αλλά ούτε τά κανάλια δίνουν σημασία ούτε οι Αρμόδιοι.
Μοναδική λύση κάποιες φορές είναι η μεταφορά σε ιδιωτικές ΜΕΘ όπου τά νοσηλεια είναι εξοντωντικά..
Υπ´όψιν οτι ορισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν κάνει συμβάσεις με Ταμεία γιά μέρος κρεβατιών τους πού βρίσκονται στην ΜΕΘ αλλά ´όλως περιέργως´όλα ειναι πάντα καλυμένα γιά τούς ασφαλισμένους τών Ταμείων.
Επίσης κάποιες φορές -δυστυχώς αλλά γίνεται λόγω ελλείψεως κλινών-προτιμώνται περιστατικά νέων ανθρώπων απο ηλικιωμένους γιά να νοσηλευτούν σε κάποια ΜΕΘ.
Αυτό δεν σημαίνει υποχρεωτικά κάποια ύποπτη συναλλαγή,αλλά επιλογή εξ ανάγκης(π.χ. ένας νέος πολυτραυματίας απο ατύχημα προτιμάται απο έναν ηλικιωμένο).
Kαι τέλος υπάρχει ,γιά κάποιες περιπτώσεις και η ´άνωθεν παρεμβαση´γιά εξεύρεση κλίνης(στην Ελλάδα άλλως τε ζούμε).
Πάντως το πρόβλημα με τις ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία είναι δραματικό...
Υπόψιν οτι σύμφωνα με διεθνείς μελέτες οι Γιατροί των ΜΕΘ είναι οι πιό στρεσαρισμένοι γιατροί απόλες τίς ειδικότητες λόγω τών άθλιων συνθηκών εργασιας αλλά και λόγω τής μεγάλης εντάσεως της συγκεκριμένης ειδικότητας.
Υ.Γ.
Υπάρχει πάντως μιά περίπτωση,εάν δόσει το Νοσοκομείο γνωμάτευση οτι δεν έχει κρεββάτι στην ΜΕΘ ,να μεταφερθεί ένας ασθενής σε ιδιωτικό και να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος τών χρημάτων απο το Ταμειο του...
Ομως συχνά τά Ταμεία βρίσκουν διάφορα προσκόματα και ταλαιπωρούν τούς ασφαλισμένους τους...
Το ΕΣΥ έχει διαλυθεί εδώ και 20 χρόνια και χειροτερευει διαρκώς,με προφανή σκοπό τήν στροφή όλων στά Ιδιωτικά Νοσοκομεία ακόμα και άν χρειάζεται οι πολίτες να ξεπουληθούν....................
Τzimisce Καλή Δυναμη.!!!!!!!!!!!!!

Τzimisce πάνω από όλα περαστικά.Ο Ευαγγελισμός όντως έχει πτέρυγα VIP.Δυστυχώς όμως ο πεθερός σου δεν είναι ο Ζαχόπουλος......

τι πάει να πει δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία και προσωπικό ?? , ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω

είναι σαν να πας να γράψεις το παιδί σου στο Γυμνάσιο και να σου πούνε οτι δεν υπάρχουνε αίθουσες και καθηγητές και να τον φέρεις σε έξι μήνες ή να τον βάλουνε να κάτσει στο προαύλιο ...

να κόψουνε τον κωλο τους να φτιάξουν τα χάλια που υπάρχουνε σε αυτή τη χώρα .... επιτέλους .......

περαστικά και καλή δύναμη

τι πάει να πει δεν υπάρχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία και προσωπικό ?? , ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω

είναι σαν να πας να γράψεις το παιδί σου στο Γυμνάσιο και να σου πούνε οτι δεν υπάρχουνε αίθουσες και καθηγητές και να τον φέρεις σε έξι μήνες ή να τον βάλουνε να κάτσει στο προαύλιο ...

να κόψουνε τον κωλο τους να φτιάξουν τα χάλια που υπάρχουνε σε αυτή τη χώρα .... επιτέλους .......

περαστικά και καλή δύναμη

Αυτό πέστο στα Υπουργεια Υγείας και Πρόνοιας πολλών κυβερνήσεων που πέρασαν ή μας κυβερνούν
Και εάν αναρωτιέσαι για το γιατί δεν κοβουν τον κ@λο τους να βρουν Προσωπικό και Κρεβάτια ψάξε καλύτερα στην μεγάλη Μαφία τών προμηθειών στα Νοσοκομεία...
Εκεί χάνονται όλα τά λεφτά...
Εάν ψάξεις στο παρελθόν μέχρις και σήμερα θα δείς γιατί κάποιοι Υπουργοί με καλές προθέσεις έφυγαν ´νύκτα´επειδή προσπάθησαν να ψάξουν το σύστημα προμηθειών...
Ενας απ´αυτούς,πού αδιαμφισβήτητα χαίρει πλήρους εκτιμήσεως και για τίς προθέσεις του,αλλά και γιά την εντιμότητά του ήταν και ο Αλέκος Παπαδόπουλος..

συμφωνώ οτι το θέμα των προμηθειών είναι πηγή κακού, το οτι δεν γίνονται προυπολογισμοί στα νοσοκομεία δεν είναι τυχαίο .....