Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Σαν αντιμετώπιση και νοσηλεία δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα...
Οι γιατροί προσπαθούν να βοηθήσουν όσο μπορούν.
Το σύστημα βρωμάει!

δυστυχώς το σύστημα είναι απλωμένο παντού και βρωμάει απο παντού.

ας είναι καλά πάντως οι γιατροί(όχι απαραίτητα όλοι βέβαια) και οι νοσηλευτές γιατί αλλιώς ...........

Παιδιά οι κλίνες στις ΜΕΘ δεν φτάνουν,ξέρω οτι επαναλαμβάνομαι,και δυστυχώς αυτή είναι η τωρινή κατάσταση.

Δηλαδή να βγάλουν τους ήδη νοσηλευόμενους για να βάλουν καινούριους ?
Περιμένεις την σειρά σου (ή την ..μοίρα σου)..

Απάντηση: Re: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Μίλησα και λένε ότι δεν υπάρχει κρεβάτι...

Nα ρωτήσεις στο Ταμείο του πεθερού σου μήπως και καλυπτουν νοσηλεία σε ιδιωτική ΜΕΘ εάν υπάρξει επίσημη ιατρική γνωμάτευση οτι δεν υπάρχει κρεβάτι ΜΕΘ σε Δημοσιο Νοσοκομείο.
Και επίσης εάν το Ταμείο του έχει κάποια σύμβαση με ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων.
Πίεσέ τους.
Ειναι ίσως η μοναδική λύση.
Εάν επιτρέπεται τι Ταμείο έχει ο πεθερός σου??

Re: Απάντηση: Re: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Εάν επιτρέπεται τι Ταμείο έχει ο πεθερός σου??

Ότι ταμείο και να έχεις στο τέλος καταλήγεις στο ΙΚΑ όταν παίρνεις τη σύνταξή σου.
Το ΙΚΑ καλύπτει... 65 ευρώ τη βραδιά. :violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Δηλαδή να βγάλουν τους ήδη νοσηλευόμενους για να βάλουν καινούριους ?

Να σταματήσουν να τα μασάνε και να επενδύσουν λίγα χρήματα!
Πόσες ΜΕΘ θα γινόντουσαν αν δεν είχαν μασήσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να φτιάξουν το site του δήμου;
Πόσα άλλα εκατομμύρια έχουν μασήσει;
Πότε θα σταματήσουν;

Πρέπει μήπως να βγούμε στο δρόμο και να αρχίσουμε να τα σπάμε όλα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Ότι ταμείο και να έχεις στο τέλος καταλήγεις στο ΙΚΑ όταν παίρνεις τη σύνταξή σου.
Το ΙΚΑ καλύπτει... 65 ευρώ τη βραδιά. :violent-smiley-030:

Yπάρχουν περιπτώσεις πού καλύπτονται νοσηλείες σε ιδιωτικά όταν υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας,όπως στην περίπτωση τού πεθερού σου..
Εσείς επιλέξατε Δημοσιο Νοσοκομείο,πού όμως δεν μπορεί να εξυπηρετήσει λόγω πληρότητας θέσεων.Δεν επιλέξατε ιδιωτικό έτσι για την πλάκα.
Οπότε η ερώτηση προς το ΙΚΑ πρέπει να είναι:´Εφ´όσον πάρουμε επισημη γνωμάτευση γιά επείγουσα μεταφορά σε ΜΕΘ στην οποία να αναγράφεται οτι το Δημοσιο Νοσοκομείο που τον πήγαμε δεν μπορεί να ανταπεξέλθει λόγω πληρότητας κλινών,τι γίνεται??'.
Kάποια άλλα ταμεία το δέχονται γι´αυτό επιμένω..
Υ.Γ.
Μαζί με μια βεβαίωση μεταφοράς απο το Ε.Κ.Α.Β.

Last edited:
Πάντως στο Τζάνειο όταν νοσηλευόταν ο μακαρίτης κι εμένα πατέρας μου είχε 17 ολοκαίνουριες ΜΕΘ και δεν είχε προσωπικό να της επανδρώσει.

Άλλη μακακία αυτό.

Περαστικά ευχομαι...κάνε ότι σε φωτίσει...αλλά είναι τόσοι πολλοί αυτοί που ειναι στην ουρά που απλά θα ξαναβγούν στη φόρα όλες οι όμορφες ιστορίες που αφορούν στις ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομείων.

Όσον αφορά στον Ιπποκράτη για το πως βλέπουν το θέμα τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, ευτυχώς δεν έχει να κάνει με τους γιατρούς. Αλλά όπως ξέρεις όλα τα μεγάλα μαγαζιά (πολυεθνικες, ασφαλιστικές, εμπορικα καταστήματα), έτσι λειτουργούν. Η διαφορά των ιδιωτικών νοσοκομείων είναι ότι υπάλληλοι-εργαζόμενοι σε αυτά τα μαγαζιά είναι γιατροί και νοσημευτικό προσωπικό.

Όταν άνθρωποι ακέραιοι καθ όλα όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να κάνει κάτι επί τοις ουσίας...ας περιμένουμε απο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Άλλως τε αυτός ξέρει τί θα πει εργαζόμενος-συνατξιούχος-άρρωστος και δημόσια περίθαλψη-εκπαίδευση κοκ. Γεννήθηκε, μεγάλωσε μέσα στο λαό...και προσπαθεί πάντα να του προσφέρει.

Απάντηση: Re: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

ας περιμένουμε απο τον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Άλλως τε αυτός ξέρει τί θα πει εργαζόμενος-συνατξιούχος-άρρωστος και δημόσια περίθαλψη-εκπαίδευση κοκ. Γεννήθηκε, μεγάλωσε μέσα στο λαό...και προσπαθεί πάντα να του προσφέρει.
Πράγματι βρε παιδάκι μου, πολύ προσπάθεια! Έχει ιδρώσει το αυτί του από την υπερπροσπάθεια!

Δυστυχώς όσο σκληρό κι αν ακουστεί εδώ και τώρα αυτό που θα πω, κάπου στους περισσότερους από εμάς, μας αξίζουν τα όσα ζούμε! Δεν γίνονται τυχαία όλα αυτά. Δεν ανεβαίνουν μόνοι τους όλοι αυτοί εκεί που είναι.
Οι υπόλοιποι τί φταίνε όμως;!

Ελπίζω, άνθρωποι σαν τον Tzimisce (και όχι μόνο βέβαια) να βοηθήσουν μήπως και κάποια στιγμή αρχίσουμε να ζούμε σε μια καλύτερη κοινωνία...

Oh yes...
Μια βομβίτσα θέλει στη Βουλή...:smash:

Εάν δεν ξεσηκωθούν όλοι δυστυχώς δεν γίνετε τίποτα !

Όσοι από μας κοιμούνται ας ξυπνήσουν επιτέλους.​

Μια βομβίτσα θέλει στη Βουλή...

Ναι... Για να πετύχεις τον καψιμιτζή, την καθαρίστρια και κανέναν ξεχασμένο ασφαλίτη.

Τις διακοπούλες τους κάνουν αυτή τη στιγμή! Στη βουλή θα τους πετύχεις μόνο για να υπερψηφίσουν την αύξηση του μισθού τους!

Αλλά τι να λέμε τώρα; Αφού και στις επόμενες εκλογές το 70+ % των Ελλήνων αυτούς θα ψηφίσουν πάλι! Υπάρχει λόγος να αλλάξουν τροπάριο;

αν γινόταν μαζική αποχή απο τις εκλογές....

περίποου στο 50%, τι θα γινόταν ?

κι αν και στις επαναληπτικές γινόταν ακριβώς το ίδιο?

θα παίρναν χαμπάρι οτι ο λαός τους γυρνάει την πλάτη ?

sorry για το o/t Tzimisce

αν γινόταν μαζική αποχή απο τις εκλογές....

περίποου στο 50%, τι θα γινόταν ?

κι αν και στις επαναληπτικές γινόταν ακριβώς το ίδιο?

θα παίρναν χαμπάρι οτι ο λαός τους γυρνάει την πλάτη ?

sorry για το o/t Tzimisce

τι θα γινοταν??απολυτως τιποτα...
θα μοιραζαν το 50 τις εκατο μεταξυ τους θα εκαναν και μια κυβερνιση συνεργασιας και θα μας ελεγαν να μην εχουμε και μεγαλες απαιτησεις
απο αυτην την κυβερνηση επειδη θα ειχε και καλα τα χερια δεμενα:fahne90:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Να σταματήσουν να τα μασάνε και να επενδύσουν λίγα χρήματα!
Πόσες ΜΕΘ θα γινόντουσαν αν δεν είχαν μασήσει 1 εκατομμύριο ευρώ για να φτιάξουν το site του δήμου;
Πόσα άλλα εκατομμύρια έχουν μασήσει;
Πότε θα σταματήσουν;

Μάλλον ναί....

Κουράγιο φίλε...

Φίλε Tzimisce περαστικά στον πεθερό σου.

Αυτά είναι που δείχνουν και το επίπεδο πολιτισμού μιας κοινωνίας και όχι οι "πολιτιστικές εκδηλώσεις" με ποιήση του Κώστα Δεμεξέρειουτογείτονας και το "Βυσσινόκηπο" από τη θεατρική ομάδα μας "Νοικοκυρές σε αδιέξοδο και άλλοι αργόσχολοι".
Γιατί που να πάρει, πέρα από την κακοδιαχείρηση και τη διαφθορά, πρέπει να χαλάμε και δεκάδες εκατομ. το χρόνο για να διαφημίζει το κράτος τον εαυτό του στις εφημερίδες (λες και αν γίνεται έργο, πρέπει να μου το πουν, δεν θα το δω και μόνος μου, ή αν είμαι δυσαρεστημένος από το ΥΠΕΧΩΔΕ θα πάψω να είμαι πελάτης).

Παρόμοια εικόνα κι εγώ με τον πατέρα μου Τρίτη του Πάσχα στο "Γεννηματάς". Οι 3-4 γιατροί έτρεχαν πανικόβλητοι, κάποια στιγμή μέτρησα 8 φορεία μέσα στο γραφείο τους (από το ΕΚΑΒ)+ και τα 4 εξεταστήρια γεμάτα. Πως να δουλέψεις έτσι?
Φυσικά ήταν αδύνατον να ακολουθήσουν τη σειρά προτεραιότητας, οπότε φαντάζεστε τι γινόταν απ´έξω, τα νεύρα κ.τ.λ
Το φαιδρότερο όλων είναι ότι οι περισσότεροι δεν θα έπρεπε καν να είμαστε εκεί (δεν κινδύνευε άμεσα η ζωή, όπως στον πεθερό σου, αυτό άλλωστε σημαίνει επείγον, αλλά πού να πας να σου βγάλουν άμεσα μια εξέταση αίματος ένα καρδιογράφημα και πιθανόν έναν υπέρηχο για να κριθεί αν χρειάζεσαι νοσηλεία?.

Πού πήγε εκείνη η έρμη πρωτοβάθμια περίθαλψη που χρόνια ακούω και ακόμα δεν βλέπω?