Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Tέτοια εποχή ακριβώς πέρσι τα ίδια συνάντησα κι εγώ στον Ευαγγελισμό που είχα τον πατέρα μου.

Νοσηλευτές ελάχιστοι, μεταφορείς ασθενών ένας για καμιά 50ρια.
Οι σεκιουριτάδες είχαν αναλάβει να καλύψουν τα κενά!!! Μόνο εγχειρήσεις δεν έκαναν εκεί μέσα. Κουβάλαγαν ασθενείς, άλλαζαν μέχρι και τους ορούς!

Τα σοβαρά κράτη που έχουν αξιοπρέπεια έχουν στη λίστα τους ψηλά τα εξής δυο: Υγεία και Παιδεία.
Ας μην αναφερθώ ποιά κράτη είναι αυτά, λίγο πολύ τα ξέρουμε αλλά κάνουμε τα στραβά μάτια.

Οι καπιταλιστές (σαν κι εμάς) ψηλά έχουμε το κέρδος και τις καλές πωλήσεις.

Αυτή είναι η διαφορά κύριοι.

Tzimisce είσαι παλικάρι πραγματικά! Δώστους να καταλάβουν! Εύχομαι ξανά να βγει υγειής ο συγγενής σου μέσα από το χαός αυτό και ταυτόχρονα να έχουν αλλάξει κάποιοι τις προτεραιότητές τους.

Μα έτσι είναι, ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Είχαμε έναν φίλο με εγκεφαλικό (40 χρονών, τελικά δεν τα κατάφερε) και τον είχαν στον Ευαγγελισμό 20 μέρες σε κανονικό δωμάτιο (ίδια περίπτωση με του Μιχάλη).
Η απάντηση που πήρε η μητέρα του παιδιού απ την διοίκηση ήταν:
Λυπόμαστε πολύ κυρία μου, δυστυχώς η υγεία πλέον δεν είναι αγαθό για όλους.

Μα έτσι είναι, ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Είχαμε έναν φίλο με εγκεφαλικό (40 χρονών, τελικά δεν τα κατάφερε) και τον είχαν στον Ευαγγελισμό 20 μέρες σε κανονικό δωμάτιο (ίδια περίπτωση με του Μιχάλη).
Η απάντηση που πήρε η μητέρα του παιδιού απ την διοίκηση ήταν:
Λυπόμαστε πολύ κυρία μου, δυστυχώς η υγεία πλέον δεν είναι αγαθό για όλους.

και κατ επέκταση η ανθρώπινη ζωή. !

Ριξτε και μιά ματιά στά 45 εκατ.ανασφάλιστους τών Η.Π.Α. ή στην κατάσταση τών εκεί Δημοσίων Νοσοκομείων..Θυμίζουν Νοσοκομεία Αφρικανικών Κρατών.
Απο την Μητρόπολη αντιγράφουν τά Περιφερειακά Κράτη όταν κυβερνώνται από ανάλγητους.

Συμφωνώ με τους περισσότερους. Έτρεχα ένα μήνα στον Ευαγγελισμό για τη γιαγιά μου. Δεν γράφω λεπτομέρειες γιατί είναι ώρα φαγητού.

Απλά σε μία μεταφορά, της έκοψαν ένα κομμάτι κρέας από το αριστερό μπράτσο και την ανέλαβε πλαστικός. Μιλάμε για γυναίκα ετοιμοθάνατη.

Είμαι πολύ περίεργος που βρίσκουν τη ψυχραιμία πολλοί συνάνθρωποι μας ,που χάνουν αγαπημένα πρόσωπα, από αυτό το κ.λοσύστημα.

Εγώ φυλακή εύκολα.

Στο Ιπποκράτειο σε εγχείρηση καρδιάς της είχαν καταστρέψει τις φτέρνες. Έκανε 2 χρόνια να βάλει παπούτσι. Δεν είχαν γείωση τα μεταλλικά τραπέζια και έψηναν τους ασθενείς.
Γνώρισα έναν Κύριο που του έκαψαν το κεφάλι.

Το λευκό ποινικό μητρώο μου είναι ένα από τα θαύματα του κόσμου.

Τι χρειάζεται η μηχανή για να μην κολλήσει;:grandpa:

Όταν κάτι κολλάει σε μένα, του χώνω μπουφλίδια.
Αν συνεχίσει το πετάω να γκελάρει στον τοίχο.
Και τελικά αν δε δουλέψει το πετάω.

Με το λάδι θα ξανακολλήσει αργότερα και θα σου ζητάει και άλλο.

Αν όμως ρίχνεις δυνατές σφαλιάρες θα το ξανασκεφτεί.

Ποτέ μου δεν έχω λαδώσει για πράγματα που δικαιωματικά είναι δικά μου.
Μου ανήκουν συνταγματικά και κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε καν να σκεφτεί να μου τα πάρει πίσω!

Μιχάλη κανονικά αυτή θα έπρεπε να ήταν η αντιμετώπιση από όλους μας και όχι μόνο σε θέματα υγείας.

Δυστυχώς όμως, το σύστημα είναι τόσο καλολαδομένο, που όταν η ζωή κρέμεται πραγματικά σε μια κλωστή, προτιμάς το αγνό παρθένο λάδι , παρά το να το παίξεις "Ρομπέν των Δασών". Διότι αν "φύγει" κάποιος τι να τις κάνεις τις σφαλιάρες μετά; Λες και θα τιμωρηθεί κανένας ή θα ιδρώσει το αυτί κανενός; Μετά θα είναι αργά. Πάντα θα σε τρώει η απορία "μήπως αν τα είχα στάξει θα τον είχα σώσει τον άνθρωπό μου;" Τουλάχιστον εμένα θα με τρώει.

Ξαναλέω: δυστυχώς.

Και όποιος δεν έχει λεφτά για λάδι?

κάνει τον σταυρό του και προσεύχεται να είναι τυχερός.

Συγνώμη για το την πεζή απάντηση, αλλά οι υπόλοιπες απαντήσεις ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας στην Ελλάδα.

Παίδες, δεν μιλάμε για ένα χιλιαρικάκι το οποίο μπορεί να αλλάξει χέρια.
Μιλάμε για 3.000 ευρώ τη βραδιά + ότι άλλο χρειαστεί ο ασθενής Χ αρκετές βραδιές.
Για αυτό το λόγο οι κλινικές δεν δέχονται καν ιδιώτες χωρίς ιδιωτική ασφάλιση!

Το θέμα είναι ότι απλά δεν υπάρχουν μονάδες εντατικής θεραπείας επειδή απλούστατα έχουν κόστος!
Και αυτοί που ψηφίζετε (εγώ δεν έχω βγάλει καν εκλογικό βιβλιάριο) προτιμούν να τα κάνουν βίλες και κότερα!

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έτρωγε ξύλο στη Μακρόνησο και πλέον βρίζει ακόμη και το κόμμα που υποστήριζε!

Τάσο, σήμερα ο Μιχάλης, αύριο εσύ, μεθαύριο εγώ.
Δε γίνεται να συνεχιστεί αυτός ο φαύλος κύκλος επ' άπειρον.

Αλλά, αν κινηθεί νομικά και ξεσηκώσει κόσμο σήμερα ο Μιχάλης, αύριο εγώ και μεθαύριο εσύ, μόλις δουν ότι οι μεμονωμένες περιπτώσεις γίνονται κανόνας, τότε θα το ξανασκεφτούν.

Έτσι αλλάζει η κατάσταση, όχι με ηττοπάθεια.
Και στην τελική, σόρρυ που γίνομαι ωμός, αλλά ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά, δε γίνεται.

Η ηλιθιότητα και η συστηματική άγνοια ,πώς πολεμούνται ?

Το έγραψε και ο Σπύρος αλλά εμείς επιμένουμε στην "Ελληνική Τραγωδία".
Για τραβάτε να αρρωστήσετε ή να πάθετε ατύχημα στο Αμέρικα,να σας πώ εγώ πώς θα σας φανεί μετά η Ελλάδα.(Αυτό για την παραμύθα του "όξω όλα είναι καλύτερα")

Εχουμε ελλείψεις τρομερές.Δεν το διακαιολογώ με τίποτα αυτό.Το έζησα και με τους δύο μου γονείς,το ζώ από κοντά καθημερινά απ τις περιγραφές της αδελφής μου.Εχουμε πολλούς επίορκους.
Και δυστυχώς ο Αβραμό δεν το κατέχει το άθλημα..
Οτι πρόλαβε και έκανε ο Κακλαμάνης.Ανοιξε όλα τα Νοσοκομεία και τις εφημερίες.Αποσυμφορήθηκαν τα Μεγάλα Νοσοκομεία για σοβαρότερα περιστατικά.
Ομως οι "βολεμένοι" αντιστάθηκαν και τον έκαναν να φύγει.Δειλία από μέρους μου..
Ας λουστούμε τώρα τον Δημητράκη που μόνο να τα βάφει νοιάζεται (και όχι να τα εξοπλίζει..).

Δυσάρεστα και θανάσιμα περιστατικά υπήρχαν και θα υπάρχουν δυστυχώς στην Ιατρική.Και ουχί μόνον στην Ελλάδα,το επαναλαμβάνω.
Μην αρχίσουμε και λαϊκίζουμε επικίνδυνα.Ευτυχώς εχουμε και εξαίρετους γιατρούς και νοσοκομεία.

Υ.Γ. Να δώ τον Τσίπρα να τα βάζει με το σύστημα και να το αλλάζει και ας χάσω το αυτοκίνητό μου..

Δημήτρη Έχω μία ένσταση στα γραφόμενα περί Αμερικής. Ενώ αναγνωρίζω ότι εκεί αν δεν έχεις ιδιωτική ασφάλεια είσαι τελειωμένος αν αρρωστήσεις, εντούτοις, ο αμερικανός δεν είναι καθόλου υποχρεωμένος να πληρώνει στο ΙΚΑ, είτε για τον εαυτό του είτε για τον υπάλληλό του. Για την πάρτη μου και μόνο το ΙΚΑ εισπράτει κάθε μήνα περι τα 900 ευρώ. 350 από εμένα και τα άλλα από την ΕΡΤ. Πες μου τώρα, αν τα έσκαγα αυτά τα λεφτά στην Χ ιδιωτική ασφάλιση 14 φορές το χρόνο, τι συμβόλαιο θα αγόραζα για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη; Το νόμισμα έχει δύο όψεις.

Σαφώς και έχει δύο όψεις.
Απλά καλό είναι να μην βλέπουμε μόνο την μαύρη.

δεν διαφωνώ ως προς τα άλλα.

Αλλά αν αρχίσω να γράφω και για το επίπεδο η την υγειονομική "παιδεία" του Ελληνα ασθενούς θα φύγουμε τελείως απ το θέμα..:grandpa:

Kαι τά 45 εκατ.Αμερικανοί που δεν μπορουν να πληρώσουν ιδιωτική ασφάλεια Φωτη στο Αμερικα τι θα γίνουν??
Εχεις υπ´όψιν σου τίς συνθηκες των Δημ.Νοσοκομειων που επικρατούν εκεί??

Eδω τουλάχιστον έστω και κατω απο μετριοτατες συνθηκες μπορεί και αυτός που βρισκεται στο Ταμειο Προνοιας να παιρνει δωρεάν φάρμακα και να εχει στοιχειωδη περίθαλψη..
Επίσης έχει αναρωτηθει κανείς πώς και τά λαμπερα ιδιωτικα Γυναικολογικά Νοσοκομεια στην Ελλάδα μόλις βρουν τά ´σκούρα´είτε στην λεχώνα είτε στο νεογνό στέλνουν τά περιστατικά σούμπιτα στο ´Αλεξάνδρα´ή στο ´Ελενα´??

Οι τρομερές ελλείψεις του εδώ συστήματος Υγείας ειναι επειδή δημιουργήθηκε ενα Ε.Σ.Υ. μή ελεγχόμενο χωρίς ουσιαστικές κρίσεις τών Γιατρών ,όπως επίσης οτι ο θεσμός τής πληρους και αποκλειστικής απασχόλησης δεν προωθεί τελικά την Δημόσια Υγεία,αλλά ούτε την έρευνα...
Να ληφθουν ακομα υποψιν οι εντελώς λαϊκιστικες καταστασεις οπου φαγώθηκαν άπειρα λεφτά για να φτιαχτούν εντελώς άχρηστα Κεντρα Υγειας τά οποια ουδέποτε επανδρώθηκαν,ενώ με τά ιδια λεφτά θα μπορουσε να έχει δημιουργηθει περιθαλψη στα μεγάλα νοσοκομεια της Επαρχίας...
Τελος προσωπική μου πεποιθηση είναι πώς ακομα και εάν οι μισθοί θαταν καλύτεροι στο Δημόσιο πάλι θα επικρατούσε το φακελάκι σε ορισμενους...
Περαν της αυξησεως των μισθων απαιτούνται και αυστηροι έλεγχοι γιά τούς ´εκβιαστές´που συνηθως διασώζονται λογω τών κομματικων διασυνδέσεών τους...

Last edited:
Επί της ουσίας δεν νομίζω να διαφωνούμε. Απλά τα λεφτά εκεί πιάνουν τόπο (με αρκετές επιφυλάξεις βέβαια). Τα λεφτά εδώ, όχι (συνήθως). Βέβαια δεν μηδενίζω τα πάντα. Και στον οδοντίατρο του ΙΚΑ πήγα φέτος και μου έκανε μια χαρά καθαρισμό, και τα φάρμακα των γονιών μου μια χαρά μου τα πληρώνει το ΙΚΑ. Απλά όλα αυτά να ξέρουμε ότι τα έχουμε πληρώσει. Και θεωρώ ότι ειδικά στις περιπτώσεις της ΜΕΘ, το ΙΚΑ οφείλει να πληρώνει παραπάνω.

Edit: Το παραπάνω post πήγαινε στον Δημήτρη

Last edited:
Re: Απάντηση: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Kαι τά 45 εκατ.Αμερικανοί που δεν μπορουν να πληρώσουν ιδιωτική ασφάλεια Φωτη στο Αμερικα τι θα γίνουν??
Εχεις υπ´όψιν σου τίς συνθηκες των Δημ.Νοσοκομειων που επικρατούν εκεί??

Eδω τουλάχισοτν έστω και κατω απο μετριοτατες συνθηκες μπορεί και αυτός που βρισκεται στο Ταμειο Προνοιας να παιρνει δωρεάν φάρμακα και να εχει στοιχειωδη περίθαλψη..
Επίσης έχει αναρωτηθει κανείς πώς και τά λαμπερα ιδιωτικα Γυναικολογικά Νοσοκομεια στην Ελλάδα μόλις βρουν τά ´σκούρα´είτε στην λεχώνα είτε στο νεογνό στέλνουν τά περιστατικά σούμπιτα στο ´Αλεξάνδρα´ή στο ´Ελενα´??

Μα και εδώ πληρώνουμε Σπύρο. Πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα; Οι λαθρομετανάστες τι περίθαλψη έχουν; Καλύτεροι από τους άστεγους στις ΗΠΑ; Η ένστασή μου έχει να κάνει με το τι υπηρεσίες εχω εδώ για τα λεφτά που πληρώνω εγώ και ο εργοδότης μου για εμένα, και τι υπηρεσίας θα είχα αν τα ίδια λεφτά τα έδινα σε ιδιωτική ασφαλεια. Απλά νομίζω πως είναι τα πράγματα.

Δεν νομίζω οτι οι λαθρομετανάστες "χωράνε" στο συγκεκριμμένο θέμα.

Οι οικονομικοί μετανάστες ναί.Και για αυτούς ,πίστεψέ με,πολλές φορές γίνεται υπέρβαση εις βάρος των υπολοίπων ,ακριβώς για να μην κατηγορηθούμε για ρατσισμό.

Αλλά ακόμα και όσους μαζεύουν ετοιμόρροπους από τα "παράλια" τους περιθάλπουν με την μία.
Δεν αρνήθηκε σε κανέναν το σύστημά μας την άμεση και επείγουσα περίθαλψη.

Σε άλλες χώρες μπορεί και να τους πετούν στη θάλασσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο γραψαρχιδισμός του κράτους και η αξία μιάς ζωής

Μα και εδώ πληρώνουμε Σπύρο. Πόσοι είναι οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα; Οι λαθρομετανάστες τι περίθαλψη έχουν; Καλύτεροι από τους άστεγους στις ΗΠΑ; Η ένστασή μου έχει να κάνει με το τι υπηρεσίες εχω εδώ για τα λεφτά που πληρώνω εγώ και ο εργοδότης μου για εμένα, και τι υπηρεσίας θα είχα αν τα ίδια λεφτά τα έδινα σε ιδιωτική ασφαλεια. Απλά νομίζω πως είναι τα πράγματα.

Ολοι οι νομιμοι μετανάστες στην Ελλάδα μπορουν να εχουν δημοσια περιθαλψη..
Αυτο ειναι παγιο.
Και πολλες φορες τα νοσοκομεια κανουν τα στραβα ματια και για τους λαθρομεταναστες .
Για την ιδιωτική ασφάλεια δεν εχω αντιρρηση αρκει να μην βαρανε κανονι..
Οσο για το ΙΚΑ αρκει να δει κανεις τά χρηματα που του οφειλουν ολα τα ιδιωτικα Κανάλια και πάμπολλες επιχειρήσεις...
Εάν υπήρξε απαιτηση πληρωμής θα ειχε διορθωθει η κατάσταση..