O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

αν τον βάλω στα 3.50-3.70 μέτρα τι πρόβλημα θα έχω? Ή μήπως δεν με παίρνει καθόλου γιατί είναι πολύ κοντά?

Απάντηση: Re: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

αν τον βάλω στα 3.50-3.70 μέτρα τι πρόβλημα θα έχω? Ή μήπως δεν με παίρνει καθόλου γιατί είναι πολύ κοντά?

Δεν σε παίρνει, είσαι πολύ κοντά.....από 4 μέτρα και πάνω (φακός-οθόνη) να υπολογίζεις για τις 135 ίντσες.

τουλάχιστο θα έχω μαξιμουμ φωτεινότητα, ε? Πρέπει όμως να μου πείτε ακριβώς απόσταση και αν είναι σε ευθεία γραμμή με το πάνω μέρος του πανιού ή το κέντρο του

Κατι που παρατηρησα χθες βραδυ και ουσιαστικα επιβεβαιωσε κατι που ειχα διαβασει στο Avsforum: Αν βαλετε υλικο 3D αμεσως με το που ανοιξει ο προβολεας, υπαρχει περιπτωση να δειτε ghosting. Εβαλα το Tangled 3D αμεσως με το που ανοιξε ο JVC και οντως ειχε στην εισαγωγικη σκηνη. Μετα απο 10-15 λεπτα, ξαναδοκιμασα να δω την ιδια σκηνη και το ghosting ειχε εξαφανιστει!
Αρα, αν ειναι να δειτε 3D, αφηστε τον προβολεα να ζεσταθει λιγο...

Τα Philips PTA-03 τα πήρε κανείς να μας πει εντυπώσεις?

Έχει αρχίσει και πέφτει η τιμή τους.

Από amazon.de

http://www.amazon.de/gp/offer-listi...8&s=ce-de&qid=1300088474&sr=8-1&condition=new

Αλλά και από Ελλάδα

http://www.skroutz.gr/c/310/aksesouar-tv.html?keyphrase=philips+pta03

Ακόμη δεν έχω διαβάσει πουθενά όσο κι αν ψάξω ότι τα γυαλιά αυτά δεν κάνουν.

Ένα ακόμη άρθρο που το επιβεβαιώνει.

http://www.saitti.org/2011/02/09/958/

Παρόλα αυτά υπάρχει μια παράγραφος μου με ανησυχεί κυρίως για την οθόνη που έχω ήδη παραγγείλει.

One word of warning, though, and it’s about polarization. Most active shutter glasses employ a horizontal or vertical polarizing filter in the lens. JVC uses horizontal filters in its active shutter glasses, but Xpand X103s and Philips glasses have vertical filters. This is not an issue if your screen does not maintain polarization. AVS Forum has a good discussion on which screens maintain polarization and to what degree.

Υπάρχει κάποιος τρόπος από τα specs μιας οθόνης να ελέγξουμε το παραπάνω?

Ακόμη δεν έχω διαβάσει πουθενά όσο κι αν ψάξω ότι τα γυαλιά αυτά δεν κάνουν.

Ένα ακόμη άρθρο που το επιβεβαιώνει.

http://www.saitti.org/2011/02/09/958/

Παρόλα αυτά υπάρχει μια παράγραφος μου με ανησυχεί κυρίως για την οθόνη που έχω ήδη παραγγείλει.

One word of warning, though, and it’s about polarization. Most active shutter glasses employ a horizontal or vertical polarizing filter in the lens. JVC uses horizontal filters in its active shutter glasses, but Xpand X103s and Philips glasses have vertical filters. This is not an issue if your screen does not maintain polarization. AVS Forum has a good discussion on which screens maintain polarization and to what degree.

Υπάρχει κάποιος τρόπος από τα specs μιας οθόνης να ελέγξουμε το παραπάνω?

Για διαβασε εδω:

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1300238

Το διάβασα κι από ότι κατάλαβα κάθε οθόνη πρέπει να μετρηθεί για να δούμε αν διατηρεί το polarization. Δεν υπάρχει κάπου στα manuals.

Επίσης επειδή έχω παραγγείλει οθόνη με gain 1.0 (νομίζω...) μήπως είναι λάθος κίνηση? Είναι πολύ σημαντικό το gain στο 3D?

Τάκη, βάλε όποτε μπορείς κανένα screenshot από τον προβολέα να δούμε πως παίζει στο χώρο σου.
Άντε γιατί ψήνονται κι άλλοι από ότι κατάλαβες... :grinning-smiley-043

Το διάβασα κι από ότι κατάλαβα κάθε οθόνη πρέπει να μετρηθεί για να δούμε αν διατηρεί το polarization. Δεν υπάρχει κάπου στα manuals.

Επίσης επειδή έχω παραγγείλει οθόνη με gain 1.0 (νομίζω...) μήπως είναι λάθος κίνηση? Είναι πολύ σημαντικό το gain στο 3D?

Πονεμενη ιστορια το gain.. Αν ειναι καλη η οθονη και γλυτωσεις το πολυ λαμπύρισμα & hot spotting, τοτε ναι, καλο κανει γιατι χρειαζεσαι πολυ φως για 3D. Αν ειναι ομως να λαμπυρίζει οπως η Stewart 5D που ειδαμε στην εκθεση, ασε καλυτερα...
Το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να δοκιμασεις..

Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Και τι συμπερασμα βρε να βγαλεις απο ενα screenshot; ;)

ε καλα από το τιποτα κατι ειναι και αυτο. Μετα από 32 σελ. μπλα μπλα μπλα, μια φωτο την αξιζει το φορουμ!!

τακη αν μπορεις να βαλεις και καμια φωτο που να φαινεται πιξελ για να δουμε λιγο και απο συγκλιση... θα εκτιμουσα αν εβαζες πως ειναι η συγκλιση σε επιπεδο πιξελ οταν εχεις γραμματα στην οθονη π.χ ενα λογοτυπο ή τα ακρα τησ ταινιας οταν εχεις λευκο...οσο για την οθονη απο οτι εχω διαβασει καλυτερα ειναι να εχεις δυο... μια για 2ντ και μια για 3ντ... η 5ντ οθονη θελει ειδικο τυπο προβολεα... εχει να κανει με την πολωση...

Last edited:
Απάντηση: Re: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

η 5ντ οθονη θελει ειδικο τυπο προβολεα... εχει να κανει με την πολωση...

Τι σημαίνει αυτό?

Μήπως εννοείς λιγότερα ''φώτα''?

Γιατί όποιον προβολέα και να της έριχνες με 2000 lumens πάλι υπερφωτισμένη εικόνα θα είχες.

Re: Απάντηση: Re: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Τι σημαίνει αυτό?

Μήπως εννοείς λιγότερα ''φώτα''?

Γιατί όποιον προβολέα και να της έριχνες με 2000 lumens πάλι υπερφωτισμένη εικόνα θα είχες.
There is no such thing like πολυ φως / Τακης said :p