Ολα ειναι σχετικα: Οταν μιλαμε για 3D, το επιπλεον φως ειναι καλοδεχουμενο λογω της μεγαλης απωλειας απο τα γυαλια.
Σε 2D παλι, υπαρχουν ορια οπως πχ στην προσφατη εκθεση που το αποτελεσμα ηταν εκτυφλωτικό (οχι με την καλη εννοια..).
Ασχετο:
Γιαννη, πες την αλήθεια:
Ζεις για τα νούμερα και μόνο.
30% φωτεινότητα / 300 nits * 1.2 gain sqrt πλάτος οθόνης / βαθμούς μειωπείας Μεξικάνου Πόντικα = Ηδονή
![]()
![]()
![]()
Ο Μπαμπίκος θα διαφωνήσει...
Καλά τα νούμερα αλλά η ''αισθηση'' είναι που τελικά μετράει...
![]()
Ο Μπαμπίκος θα διαφωνήσει...
Καλά τα νούμερα αλλά η ''αισθηση'' είναι που τελικά μετράει...
![]()
Έχω εδώ και μια εβδομάδα τον dla x3. Αρχικά τον είδα να παίζει με stewart studiotek. Η απόδοση εκτοξεύτηκε όταν τον ταίριαξα σπίτι με τη firehawk. Το μαύρο και το κοντράστ άλλαξαν επίπεδο. To 3d είναι άκρως εντυπωσιακό. Τα γυαλιά θεωρώ ότι δεν "κατεβάζουν" τη φωτεινότητα όσο στη 50vt20 και σε συνδιασμό με το μέγεθος, δίνουν μια εκπληκτική εμπειρία.
Ο προηγούμενος προβολέας μου ήταν ο infocus in83. Γενικά πάντα ήμουν οπαδός της τεχνολογίας dlp. Έχοντας αυτόν ως αναφορά λοιπόν διαπίστωσα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του jvc.
Ο jvc είχε αρκετά καλύτερο μαύρο (πράγμα που δεν διαπίστωσα όταν τον είδα σε studiotek), ασύγκριτα καλύτερη κίνηση, αρκετά κοντραστάτη εικόνα.
Απο την άλλη, παρά το γεγονός ότι το κομμάτι που έχω έχει πολύ καλή σύγκλιση δεν φτάνει δυστυχώς σε ευκρίνεια τον infocus. Εκεί ο 83άρης ήταν άπαιχτος. Επίσης και τα χρώματα (χωρίς να σημαίνει ότι με ενοχλούν) δεν φτάνουν σε φυσικότητα τον infocus.
Όχι βέβαια ή τουλάχιστον όχι απαραίτητα. Οι studiotek και firehawk δεν είναι τα μοντέλα της οθόνης, αλλά τα υφάσματα που επιλέγεις να βάλεις στην οθόνη. Ανάλογα με τις συνθήκες του χώρου, τη θέση θέασης, τον προβολέα επιλέγεις. Γενικά η studiotek είναι μια πιο ουδέτερη οθόνη, που ταιριάζει σε χώρους με απόλυτα ελεγχόμενες συνθήκες φωτισμού (και λίγες ως καθόλου αντανακλάσεις) και προσφέρει μεγάλες γωνίες θέασης. Αντίθετα η firehawk κάνει θαύματα σε χώρους όπως σαλόνια (συνθήκες που δεν ελέγχουμε απόλυτα το φωτισμό) και απ'ότι κατάλαβα δίνει μεγάλο boost και στο 3d. Είναι μεγάλη συζήτηση και μάλλον δεν αφορά το θέμα.η studiotek δεν υποτιθεται οτι ειναι καλυτερη απο την firehawk με βαση την ιεραρχηση απο την εταιρια?
Έχω εδώ και μια εβδομάδα τον dla x3. Αρχικά τον είδα να παίζει με stewart studiotek. Η απόδοση εκτοξεύτηκε όταν τον ταίριαξα σπίτι με τη firehawk. Το μαύρο και το κοντράστ άλλαξαν επίπεδο. To 3d είναι άκρως εντυπωσιακό. Τα γυαλιά θεωρώ ότι δεν "κατεβάζουν" τη φωτεινότητα όσο στη 50vt20 και σε συνδιασμό με το μέγεθος, δίνουν μια εκπληκτική εμπειρία.
Ο προηγούμενος προβολέας μου ήταν ο infocus in83. Γενικά πάντα ήμουν οπαδός της τεχνολογίας dlp. Έχοντας αυτόν ως αναφορά λοιπόν διαπίστωσα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του jvc.
Ο jvc είχε αρκετά καλύτερο μαύρο (πράγμα που δεν διαπίστωσα όταν τον είδα σε studiotek), ασύγκριτα καλύτερη κίνηση, αρκετά κοντραστάτη εικόνα.
Απο την άλλη, παρά το γεγονός ότι το κομμάτι που έχω έχει πολύ καλή σύγκλιση δεν φτάνει δυστυχώς σε ευκρίνεια τον infocus. Εκεί ο 83άρης ήταν άπαιχτος. Επίσης και τα χρώματα (χωρίς να σημαίνει ότι με ενοχλούν) δεν φτάνουν σε φυσικότητα τον infocus.
Δεν εχω νουμερα , αλλα πρεπει να ειναι πανω απο 50%.Πόσο περίπου είναι αυτή η απώλεια σε φως στο 3D? Ένα 30%, ας πούμε? Ή εξαρτάται από τα γυαλιά κάθε εταιρείας ώστε να έχουμε σημαντική αυξομείωση φωτεινότητας από υλοποίηση σε υλοποίηση?
Καλημέρα. Η οθόνη μου είναι 106''. Η απόσταση θέασης είναι περίπου τα 4 μέτρα. Τον προβολέα μου τον ρύθμισαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι περιμένω κάποια στιγμή τον Μανώλη (στο άμεσο μέλλον) στη Ρόδο.Καλοριζικος και καλοθεατος!
Πιστευω οτι θα δεις ακομα καλυτερη εικονα εαν στον ρυθμισει επαγγελματικα ο Μανωλης ή καποιος αλλος εξισου εμπειρος.
Για την συγκριση με τον 83, οντως ως μονοτσιπος θα εχει ελαφρως καλυτερη ευκρινεια η οποια ομως δεν θα φανει στις ταινιες, ακομα και σε BR λογω της ακομα μικροτερης πραγματικης αναλυσης αυτων. Επισης, o infocus απο "μαμα" εχει τεχνητο sharpening στην εικονα του στην standard ρυθμιση και πρεπει να τον βαλεις στην "smooth" για να παιξει σωστα χωρις ringing βασει pattern. Ενα κλικ πανω στο sharpness μας κανει να πιστευουμε οτι ενας προβολεας εχει μεγαλυτερη ευκρινεια. Χρωματικα συμφωνω, οτι out of the box παιζει καλυτερα απο τον Χ3.
Ειμαι πολυ περιεργος να δω πως παιζει με την firehawk. Ποσες ιντσες ειναι η οθονη σου;
Μήπως όμως έχει σημασία και η οθόνη και πόσο φώς συγκρατεί;Δεν εχω νουμερα , αλλα πρεπει να ειναι πανω απο 50%.
Και εχει σημασια και η υλοποιηση/γυαλια καθε εταιριας. Πχ στον Sony 90 σκοτεινιαζε ο κοσμος μεσα απο τα γυαλια, σε σημειο που δεν αξιζει...
Καλημέρα. Η οθόνη μου είναι 106''. Η απόσταση θέασης είναι περίπου τα 4 μέτρα. Τον προβολέα μου τον ρύθμισαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι περιμένω κάποια στιγμή τον Μανώλη (στο άμεσο μέλλον) στη Ρόδο.
Αν θυμάμαι καλά εσύ έχεις και τον lumagen, οπότε φαντάζομαι μπορείς να μαζέψεις πολλές ανορθογραφίες. Τον έχεις ρυθμίσει (τον x3), έφερες τα χρώματα του;
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ θα ήθελα να δώ το ματσάρισμα lumagen με x3.
Μήπως όμως έχει σημασία και η οθόνη και πόσο φώς συγκρατεί;
Δεν εχω νουμερα , αλλα πρεπει να ειναι πανω απο 50%.
Και εχει σημασια και η υλοποιηση/γυαλια καθε εταιριας. Πχ στον Sony 90 σκοτεινιαζε ο κοσμος μεσα απο τα γυαλια, σε σημειο που δεν αξιζει...
Ποιό μοντέλο έχεις αν επιτρέπεται;Αρρυθμιστος παιζω ακομα.. Περιμενω να φτασω κοντα στις 100 ωρες για να ερθει ο Μανωλης. Ο Lumagen παντως κανει θαυματα. Μου ειχε ρυθμισει τον HD-1, εξαιρετικα!
...υπάρχει βέβαια το μειονέκτημα ότι δε μπορώ να χρησιμοποιήσω γυαλιά απο άλλες εταιρίες.Βεβαια! Απο οτι ξερω, η δικια σου, διατηρει την πολικοτητα του φωτος σε συνδυασμό με τα γυαλια της JVC οποτε εχεις πιο φωτεινη εικονα σε 3D απο οτι καποιος αλλος με αλλη οθονη του ιδιου ονομαστικου gain...
Και που να μπούν και οι led στο παιχνίδι!Ευχαριστώ Τάκη!!
Πολύ μεγάλο ποσοστό όντως....τελικά μερικά πράγματα είναι για να βαράς το κεφάλι σου στον τοίχο:
Αν θέλουμε μεγάλη οθόνη θέλουμε φως, αν έχουμε φως δεν έχουμε μαύρο, αν δεν έχουμε μεγάλη οθόνη δεν αξίζει το 3D, αν δεν έχουμε πολύ φως επίσης, όμως αν έχουμε πολύ δεν θα μπορούμε να το ρεγουλάρουμε σε 2D. Από την άλλη, δεν θέλουμε ίριδες αλλά θέλουμε και το μαύρο της Κούρο. Θέλουμε και το μαύρο της Κούρο με τα lumens του Benq και του Infocus. Θέλουμε το ον/οφ της JVC με την ευκρίνεια και το άνσι, όμως, του 83. Θέλουμε το punch των DLP, αλλά, ταυτόχρονα και την ξεκούραστη εικόνα των τρίτσιπων. Είμαστε DLPάκηδες και ζηλεύουμε τις ευκολίες τοποθέτησης των τριπάνελων.....
Να συνεχίσω ή πάμε όλοι μαζί για το τρελλοκομείο??![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.