O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Στης 3 τα ξημερώματα ετοιμάζουμε ποπ κορν, coca cola, και με καλή παρέα θα παρακολουθήσουμε τον τελικό Dallas-Heat. Ο προβολέας μέσο Novasports HD θα δώσει πάλι ρέστα και θα με κάνει να νιώσω ότι κάθομαι στις μπροστινές θέσεις του γηπέδου για άλλη μια φορά.:party:

Last edited:
Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Τωρα εντυπωσεις...

Σε 2D ο νεος προβολεας εχει λιγο καλυτερο μαυρο απο τον παλιο και μαλλον λιγο περισσοτερο φως στο normal mode, ενω σιγουρα περισσοτερο φως στο high. Κατα τα αλλα, μολις ρυθμιστει με τον lumagen δεν περιμενω δραματικες αλλαγες σε σχεση με τον HD-1. Αυτο ομως που απολαμβανω ειναι τα ηλεκτροκινητα "καλουδια" (κλεισιμο φακου, lens shift, zoom, focus) και την απολυτα αθορυβη λειτουργια του σε normal (low lamp) mode.
Το μονο ισως που με χαλασε ελαφρα ειναι οι μεγαλυτερες διαστασεις του απο τον HD-1 και το οτι ειναι λιγο πιο ασχημος (ευτυχως πολυ πιο ομορφος απο την αμεσως προηγουμενη γενια των 350/750 :D )
Σε 3D ειδα οτι ειχα δει και στον Χ7: Πολυ καλη αισθηση 3D, μηδαμινο εως ελαχιστο crosstalk και επαρκη φωτεινοτητα..Βεβαια, οσο η λαμπα θα γερνα, αυτο θα αλλαξει σιγουρα οποτε αρχιζω να σκεφτομαι μηπως πρεπει να προμηθευτω μια οθονη με υψηλοτερο gain ωστε οταν η λαμπα ειναι φρεσκια να παιζω με κλειστη ιριδα και οταν "ψοφαει" να την ανοιγω σταδιακα..
Επισης, στο θεμα crosstalk παρατηρησα οτι εξαρταται πολυ απο το υλικο: Σε καλα transfers οπως το Avatar και το Legend of the Guardians ειναι "αορατο". Σε λιγοτερο καλα οπως το "Despicable me" που ειδα χθες, κανει την εμφανιση του που και που..
Σε γενικες γραμμες, ο Χ3 εκατσε "κουτι" στο συστημα μου, μιας που λογω lumagen δεν ανησυχω για την απουσια CMS απο τα ρυθμιστικα του προβολεα, μιας που ο Μανωλης θα μπορεσει να τον φερει αριστα με το κορυφαιο CMS του Lumagen το οποιο μαλιστα λειτουργει και σε 3D!

Τελικά Takisot, και μετά από την ρύθμιση που σου έκανε ο Καστρουνής, οι εντυπώσεις σου όσον αφορά τη σύγκριση του Χ3 με τον HD1 παραμένουν ίδιες; Θεωρείς (αν εξαιρέσεις την δυνατότητα για 3D) ότι αξίζει η αναβάθμιση;

Ναι, παραμενουν οι ιδιες, μιας που και ο παλιος JVC ειχε επισης ρυθμιστει απο τον Μανωλη μεσω Lumagen.
Παντως, αν δεν ενδιαφερεσαι για 3D και ηλεκτροκινητα καλουδια, δεν θα δεις μεγαλες διαφορες στην εικονα (εχει λιγο καλυτερο κοντραστ ουσιαστικα).

Last edited:

Ναι, παραμενουν οι ιδιες, μιας που και ο παλιος JVC ειχε επισης ρυθμιστει απο τον Μανωλη μεσω Lumagen.
Παντως, αν δεν ενδιαφερεσαι για 3D και ηλεκτροκινητα καλουδια, δεν θα δεις μεγαλες διαφορες στην εικονα (εχει λιγο καλυτερο κοντραστ ουσιαστικα).

Πάντως μου κάνει εντύπωση πως ένας προβολέας τετραετίας στέκεται ακόμα ανταγωνιστικά απέναντι σε ένα κορυφαίο μοντέλο όπως ο Χ3. Δηλαδή είναι μια ηλεκτρική συσκευή που τέσσερα χρόνια μετά έχει χάσει περίπου μόνο το 50% της αξίας της; (αν υποθέσουμε πως η εικόνα που παράγει αντιστοιχεί σε ένα προβολέα της κατηγορίας των 2000 ευρώ).

Σήμερα που έβλεπα ποδόσφαιρο στο Novasports 2, βασικά το έχω παρατηρήσει κι άλλες φορές, σε κάποιες κινήσεις παρατηρώ κάτι σαν ψιλοτρεμόπαιγμα κάτι τέτοιο στην πορεία της μπάλλας, δεν το κάνει συνέχεια, αλλά συμβαίνει.
Το clear motion drive είναι ενεργοποιημένο. Σε ταινίες η σε ντοκυμαντέρ δεν έχω παρατηρήσει ακόμα κάτι παρόμοιο. Επίσης έβαλα λίγο πιο μετά κάποιο άλλο αθλητικό κανάλι που είχε πάλι ποδόσφαιρο και στα 2-3 λεπτά που παρακολούθησα μπορώ να πω ότι δεν το παρατήρησα. Γενικά όμως το βλέπω κατα καιρούς.

Υπάρχει κάποιο θέμα με τον προβολέα , ή είναι της Νόβα-σήματος... Δεν ξέρω πραγματικά γιαυτό ρωτάω.

Επειδή έχει περάσει πολύς καιρός και το θέμα υφίσταται μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μια γνώμη? Έχει κάποιο θέμα ο προβολέας μου? Μήπως φταίει το HDMI καλώδιο? Το σήμα που εκπέμπει η Νόβα?

Όποιος γνωρίζει ας πει μια άποψη ρε παιδιά. Ξαναλέω συμβαίνει σε ορισμένες στιγμές κατα την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα βασικά εκεί το παρατηρώ στην πορεία της μπάλλας, γενικά σε τέτοιου είδους κίνηση. Αλλες φορές το κάνει άλλες όχι.

Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Teri δεν μπορώ να σε βοηθήσω, διότι δεν βλέπω πολυ τηλεόραση μέσω του προβολεα ούτε έχω nova.
Κάτι Ert hd που είχα δει μια χαρα τα είχε παίξει...

Από τα λίγα που ξέρω είναι θέμα scaler αλλά και εγώ στον X3 δεν έχω βάλει μπάλα για να σου το επιβεβαιώσω.Που να δεις στην vt20 τι γίνεται από τρεμουλιάσματα στα πάνινγκ.

Eυχαριστώ παληκάρια. Η αλήθεια είναι ότι το παρατηρούσα -σε μικρότερο βαθμό- και στην G20 που είχα. Οπότε όλα οκ να μην ανησυχώ.

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας σε κάτι.

Στο μυαλό μου στριφογυρίζει η ιδέα αγοράς ps3 ή XBOX 360. Θέλω να τα συνδέσω με τον προβολέα μου και το home theater που έχω και θέλω την βοήθειά σας για την συνδεσμολογία. Σας παραθέτω αναλυτικά τι διαθέτω και τι συνδεσμολογία έχω κάνει μέχρι τώρα.

Προβολέας JVC DLA X3 με 2 hdmi εισόδους. Η πρώτη φευγει απο το προβόλι και πάει πίσω απο το home cinema. H δευτερη ξανά απο το προβόλι και πισω απο τον Kaon του ΟΤΕ. Ο προβολέας έχει λοιπόν 2 εισόδους και οι 2 πιασμένες. Το Home cinema που έχω είναι αυτό http://www.skroutz.gr/s/93124/Panasonic-SC-BT205.html?keyphrase=Panasonic+SC-BT205. Στο κάτω μέρος της σελίδας αναφέρεται και η συνδεσιμότητά του.

Θα ήθελα λοιπόν να βρω έναν τρόπο ώστε να έχω και εικόνα στην παιχνιδομηχανή μέσα απο τον προβολέα αλλά και ήχο απο τα 5.1. Γνωρίζω βέβαια ότι θα χρειάζεται κάθε φορά να βάζω και να βγάζω το hdmi, ok δεδομένο.

Για τον ήχο όμως χρειάζομαι την βοήθειά σας.

Υπάρχουν λύσεις χωρίς να βάζεις-βγάζεις καλώδια π.χ. με την αγορά ενός splitter. Το P.S. το συνδέεις στον ενισχυτή μέσω οπτικού καλωδίου για ήχο.

Mε το splitter θα έχω κάποια απώλεια σε ποιότητα εικόνας?