O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Επειδή έχει περάσει πολύς καιρός και το θέμα υφίσταται μήπως μπορεί κάποιος να μου δώσει μια γνώμη? Έχει κάποιο θέμα ο προβολέας μου? Μήπως φταίει το HDMI καλώδιο? Το σήμα που εκπέμπει η Νόβα?

Όποιος γνωρίζει ας πει μια άποψη ρε παιδιά. Ξαναλέω συμβαίνει σε ορισμένες στιγμές κατα την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα βασικά εκεί το παρατηρώ στην πορεία της μπάλλας, γενικά σε τέτοιου είδους κίνηση. Αλλες φορές το κάνει άλλες όχι.

Ευχαριστώ εκ των προτερων.

Φίλε μου τώρα έτυχε να διαβάσω την παρατήρησή σου και θα ήθελα να σου πω ότι κι εγώ έχω το ίδιο "πρόβλημα" σε τηλεόραση Philips 9903, μόνο όμως κατά τη διάρκεια μεταδόσεων ποδοσφαιρικών αγώνων μέσω NOVA... Προφανώς και εγώ εκτιμώ ότι είναι πρόβλημα της "κυρίας"...

Sorry για το off topic!

Να ρωτήσω κάτι, τον προβολέα τον έχω τοποθετήσει πάνω σε ράφι το οποίο είναι βιδωμένο στον τοίχο. Βρίσκεται περίπου 2.6 μέτρα απο το πάτωμα και 50-60 εκατοστά πιο ψηλά απο το πάνω μέρος της προβαλλόμενης οθόνης. Τον έχω ίσια κανονικά και απλά έχω ρυθμίσει λίγο τα "ποδαράκια" του ώστε να προβάλλει πιο σωστά και χαμηλά.

Θα πρέπει να τον έχω ανάποδα? Επειδή κατα καιρούς διαβάζω τέτοια σχόλια σε αντίστοιχα topic.

Δεν χρειαζεται να ειναι αναποδα.Αυτο με τα ποδαρακια ομως δεν σου δημιουργει τραπεζιο?Υποθετω εχεις χαμηλωσει τα μπροστινα γιατι δεν σου εφτανε το lens shift?
Αν ναι , καλο ειναι να μην το χρησιμοποιεις και να βρεις εναν τροπο να τον βαλεις τοσο χαμηλα οσο χρειαζεται για το lens shift σου..

Απάντηση: Re: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Δεν χρειαζεται να ειναι αναποδα.Αυτο με τα ποδαρακια ομως δεν σου δημιουργει τραπεζιο?Υποθετω εχεις χαμηλωσει τα μπροστινα γιατι δεν σου εφτανε το lens shift?
Αν ναι , καλο ειναι να μην το χρησιμοποιεις και να βρεις εναν τροπο να τον βαλεις τοσο χαμηλα οσο χρειαζεται για το lens shift σου..

Ή να τον γυρίσει ανάποδα!!:D

To 0 του lens shift ξεκιναει απο offset δηλαδη στον Χ3?Αν ναι ειναι βολικο να γυρισει αναποδα.Απορω ομως πως θα γινει αυτο σε ραφι :p

To 0 του lens shift ξεκιναει απο offset δηλαδη στον Χ3?Αν ναι ειναι βολικο να γυρισει αναποδα.Απορω ομως πως θα γινει αυτο σε ραφι :p
Βάζεις ανάποδα (κρεμας) το ράφι :P

Καλημέρες!

Στον προβολέα μου η λάμπα έχει φτάσει αισίως τις 620 ώρες και νομίζω ότι ήρθε η στιγμή για την πρώτη αλλαγή λάμπας (να δούμε και λίγο φως παραπάνω!).
Έχω ακούσει περι βελτιωμένης έκδοσης λάμπας για τους Χ3/Χ30, μήπως γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο link ώστε να προχωρήσω σε άμεση παραγγελία?

Ευχαριστώ!

Update απο το προηγούμενο post

Έχω παραλάβει καινούργια λάμπα , συγκεκριμένα την τελευταία παρτίδα, με το μεταλλικό "μαραφέτι" που έχουν βάλει στην πίσω μεριά, έχω γράψει ήδη 55 ώρες, και είμαι και στην ευχαριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το μηχάνημα είναι και επίσημα καλιμπραρισμένο απο τον φίλο Μανώλη Καστρουνή εδώ και λίγες ώρες. Αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω να κάνω με "άλλο μηχάνημα". Η μέρα με την νύχτα με τις default ρυθμίσεις του.Αυτή την στιγμή είμαι τουλάχιστον 2 επίπεδα πάνω σε εικόνα, χρώματα , μαύρο, σε όλα γενικά. Και αυξημένη φωτεινότητα κατά 10 nits παρακαλώ. Μόλις βρω χρόνο θα ανεβάσω και photos να δείτε τις διαφορές. Όσοι δεν το έχετε κάνει ,πραγματικά αξίζει αυτό το project.

Update απο το προηγούμενο post

Έχω παραλάβει καινούργια λάμπα , συγκεκριμένα την τελευταία παρτίδα, με το μεταλλικό "μαραφέτι" που έχουν βάλει στην πίσω μεριά, έχω γράψει ήδη 55 ώρες, και είμαι και στην ευχαριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το μηχάνημα είναι και επίσημα καλιμπραρισμένο απο τον φίλο Μανώλη Καστρουνή εδώ και λίγες ώρες. Αυτό που έχω να πω είναι ότι έχω να κάνω με "άλλο μηχάνημα". Η μέρα με την νύχτα με τις default ρυθμίσεις του.Αυτή την στιγμή είμαι τουλάχιστον 2 επίπεδα πάνω σε εικόνα, χρώματα , μαύρο, σε όλα γενικά. Και αυξημένη φωτεινότητα κατά 10 nits παρακαλώ. Μόλις βρω χρόνο θα ανεβάσω και photos να δείτε τις διαφορές. Όσοι δεν το έχετε κάνει ,πραγματικά αξίζει αυτό το project.

Μπορείς να μας πεις από πήρες την λάμπα;

Ευχαριστώ

Την λάμπα την αγόρασα απο εδώ,

http://store.aikotradingstore.com/ συγκεκριμένα το link είναι αυτό http://store.aikotradingstore.com/j...dla-rs40u-dla-rs50-dla-rs60-video-projectors/. To συνολικό κόστος μαζί με μεταφορικά μου βγήκε στα 370 ευρώ. Το έψαξα αρκετά απο πλευράς τιμής-μεταφορικών πριν καταλήξω εκεί . Απο Ελλάδα την έβρισκα στα γνωστά μαγαζιά στα 350 ευρώ αλλά δεν μπορούσαν να μου εγγυηθούν ότι θα έχουν την τελευταία παρτίδα και για μένα έπαιξε ρόλο αυτό. Άλλωστε μιλάμε για μηδαμινή διαφορά. Να αναφέρω ότι είχα άψογη εξυπηρέτηση και είχα και άμεσες απαντήσεις στα mail που τους έστελνα. Σε καμια δεκαριά μέρες απο την ημερομηνία παραγγελίας την είχα στα χέρια μου.

Παραθέτω τις τελικές μετρήσεις απο το καλιμπράρισμα

Το χρωματικό τρίγωνο είναι προ-ρύθμισης και τα υπόλοιπα είναι έυκολο να καταλάβετε τα πριν και τα μετά. Αύριο η μεθαυριο ακολουθούν και οι ανάλογες φωτό ώστε να τα δείτε και επι του πρακτέου.

Attachments

• CIE 1931 PRE CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12_.jpg
    CIE 1931 PRE CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12_.jpg
    20.2 KB · Views: 187
  • GAMMA POST CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12.jpg
    GAMMA POST CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12.jpg
    21.1 KB · Views: 188
  • GAMMA PRE CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12_.jpg
    GAMMA PRE CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12_.jpg
    21.1 KB · Views: 187
  • GRAYSCALE POST CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12_.jpg
    GRAYSCALE POST CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12_.jpg
    46.3 KB · Views: 187
  • GRAYSCALE PRE CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12_.jpg
    GRAYSCALE PRE CALIBRATION JVC DLA X-3_29_08_12_.jpg
    32.6 KB · Views: 186
Last edited:
Τον X3 έχω Γιαννη όχι τον καινούργιο τον 30αρη.Όχι εξωτερικό δεν διαθέτω.

Μα και από τα διαγράμματά φαίνεται ποσό εξαιρετική δουλεία έχει κάνει παρόλο την έλλειψή cms.