O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Αγαπητοι φιλοι,
αν κι οχι τοσο ψαγμενος, αλλα κι εγω με τον Benq W6500 προβλημα κουρασης , μετα απο 5-6 ωρες θεασης, δεν εχω.(και δεν ξερω και ποσους τροχους εχει !!!)
Για να μην πω οτι , με ενα πολυ απαλο φως αναμμενο στο χωρο του προβολεα, ισως και να αισθανομαι πιο ανετα ,ακομα και σε σχεη με τις led τηλεορασεις του σπιτιου, μετα απο αρκετες ωρες τηλεθεασης.

Ευχαριστω !!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

4,5-5 μέτρα είναι καλά?-bye-

Μια χαρά είναι...

Αν μιλάμε για 140" με αναλογίες 16:9, για να μπορέσεις να δεις όλη την ανάλυση του FullHD, θα πρέπει να καθίσεις όχι μακρύτερα από ~5,4 μέτρα...

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/projectors/jvc-dla-x3-3d-937022/review

Και νέο review για το μελλοντικό προβόλι μας, ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας τα προηγούμενα reviews άλλων ιστοσελίδων.

Δηλαδή υπέροχος σε εικόνα 2D, πολύ καλό contrast, μαύρο αλλά και κίνηση και συγχρόνως αθόρυβος. Σε 3D κρίνεται απο μέτριος έως απλά καλός, με το θέμα του crosstalk να υφίσταται σε μεγάλο βαθμό σε κάποιες περιπτώσεις.

Σε 3D κρίνεται απο μέτριος έως απλά καλός, με το θέμα του crosstalk να υφίσταται σε μεγάλο βαθμό σε κάποιες περιπτώσεις.
Να μας πουν και ποιον έχουν δει να παίζει καλύτερα 3D....

Ηρθε τις προαλλες ο Καστρουνης σπιτι μου για την καθιερωμενη ρυθμιση, μιας που ο προβολεας κοντευει τις 100 ωρες.
Μετα απο καφεδες, κοκα-κολες και σουβλακια, θαυμαστε τι εκανε ο ανθρωπος με οπλο τα εργαλεια του Lumagen (τα ρυθμιστικα του Χ3 τα αφησε σχεδον ανεπαφα):
attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• JVC X-3_01_04_11_ΓŽΒ£ΓŽΒ©ΓŽΒ€ΓŽβ€”ΓŽΒ‘ΓŽΕΈΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽΕΈΓŽΒ£ ΓŽΒ€ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ€”ΓŽΒ£ RGB...jpg
    JVC X-3_01_04_11_ΓŽΒ£ΓŽΒ©ΓŽΒ€ΓŽβ€”ΓŽΒ‘ΓŽΕΈΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽΕΈΓŽΒ£ ΓŽΒ€ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ€”ΓŽΒ£ RGB...jpg
    118.3 KB · Views: 209
  • JVC X-3_01_04_11_ΓŽΒ£ΓŽΒ©ΓŽΒ€ΓŽβ€”ΓŽΒ‘ΓŽΕΈΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽΕΈΓŽΒ£ ΓŽΒ€ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ€”ΓŽΒ£ GAMMA.jpg
    JVC X-3_01_04_11_ΓŽΒ£ΓŽΒ©ΓŽΒ€ΓŽβ€”ΓŽΒ‘ΓŽΕΈΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽΕΈΓŽΒ£ ΓŽΒ€ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ€”ΓŽΒ£ GAMMA.jpg
    122.9 KB · Views: 208
  • JVC X-3_01_04_11_ΓŽΒ£ΓŽΒ©ΓŽΒ€ΓŽβ€”ΓŽΒ‘ΓŽΕΈΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽΕΈΓŽΒ£ ΓŽΒ€ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ€”ΓŽΒ£ DEL...jpg
    JVC X-3_01_04_11_ΓŽΒ£ΓŽΒ©ΓŽΒ€ΓŽβ€”ΓŽΒ‘ΓŽΕΈΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽΕΈΓŽΒ£ ΓŽΒ€ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ€”ΓŽΒ£ DEL...jpg
    102.1 KB · Views: 208
  • JVC X-3_01_04_11_ΓŽΒ£ΓŽΒ©ΓŽΒ€ΓŽβ€”ΓŽΒ‘ΓŽΕΈΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽΕΈΓŽΒ£ ΓŽΒ€ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ€”ΓŽΒ£ CIE...jpg
    JVC X-3_01_04_11_ΓŽΒ£ΓŽΒ©ΓŽΒ€ΓŽβ€”ΓŽΒ‘ΓŽΕΈΓŽΒ ΓŽΕΈΓŽΒ₯ΓŽβ€ΊΓŽΕΈΓŽΒ£ ΓŽΒ€ΓŽβ€˜ΓŽΕ‘ΓŽβ€”ΓŽΒ£ CIE...jpg
    97.6 KB · Views: 209
Οπως αναμενοταν, τα αριστα διαγραμματα μεταφραζονται αντιστοιχως στο πανι:
Πεντακαθαρα χρωματα, αριστο gamma, καθαρα λευκα, "inky" blacks..
Δεν νομιζω οτι εχω δει ποτε καλυτερη εικονα σπιτι μου!

ΥΓ. Respect Μανωλη.. Ο ανθρωπος εχει "ξεφυγει"...:grinning-smiley-043

Το έχουμε γράψει άπειρες φορές, αλλά, μια ακόμα δεν χαλάει....η ρύθμιση στα μέσα μας είναι εκ των ων ουκ άνευ!!!

Μεγειά το καινούργιο προβόλι!!!;)

Όσο για τον Μανώλη...:grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: O JVC DLA-X3 στο ταβανι μου!

Takisot μου κάνεις μεγάλη ζημιά!:flipout:

Χρωματικά είδες μεγάλες διαφορές;

Απάντηση: ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Και τα σχεδιαγραμματα πριν και της θερμοκρασίας μετά.

Attachments

• JVC X3 RGB PRE.JPG
    JVC X3 RGB PRE.JPG
    71.1 KB · Views: 51
  • JVC X3 TEMP PRE.jpg
    JVC X3 TEMP PRE.jpg
    60.1 KB · Views: 51
  • JVC X3 TEMP POST.jpg
    JVC X3 TEMP POST.jpg
    62.7 KB · Views: 50
  • CIE 1931 JVC X3.JPG
    CIE 1931 JVC X3.JPG
    91 KB · Views: 51
Τάκη ξέρεις πολύ καλά ότι αποφεύγω να γράφω για τις δουλείες μου για να μην γίνομαι γραφικός.
Ας κάνουμε όμως μια εξαίρεση. Λοιπόν ο Τάκης είναι πολύ κ……ρδος μια και ο προβολέας του έχει απίστευτη σύγκλιση. Το λέω εγώ αυτό για να μην προλάβει κάποιος να πει ότι εφόσον είναι του Τάκη είναι και πολύ καλό. Νομίζω ότι όσοι τον έχουν δει θα συμφωνήσουν με εμένα.
Η όλη διαδικασία ήταν πολύ χρονοβόρα αλλά ταυτόχρονα και ευχάριστη. Ο προβολέας ήταν σχετικά ισορροπημένος με το μεγαλύτερο πρόβλημα στην χρωματική του παλέτα κάτι που με την βοήθεια του Radiance διορθώθηκε.
Η χρωματική διόρθωση έγινε και για υλικό 3D.
Σε απόλυτα νούμερα ο JVC του Τακη μετά την ρύθμιση πέτυχε ένα on/off contrast κάτι λιγότερο από 15.000:1.
Καλές και πολλές θεάσεις Τάκη γιατί από εδώ και πέρα δεν σε βλέπω να έχεις χρόνο.
Φυσικά είμαι εδώ για όποια απορία σας.

Τάκη ποσοστιαία πόσο καλύτερα βλέπεις με lumagen σε σχέση με χωρίς?

Δύσκολη ερώτηση αλλά επειδή ψήνομαι you know... :jester:

Νεκταριε, το εχω ξαναπει, η αγορα του Lumagen ηταν οτι πιο εξυπνο εχω κανει σε επιπεδο home cinema! Οι διαφορες μετα απο μια σωστη ρυθμιση ειναι δραματικες και ο lumagen παρεχει στον "μαστορα' τα καλυτερα δυνατα εργαλεια για να φερει την ρυθμιση στο maximum των δυνατοτητων του προβολικου... Δεδομενου οτι ο X3 δεν εχει CMS, αν σε ενδιαφερει η πιστοτητα στην εικονα, η αγορα του Luma (για εμενα) ειναι μονοδρομος..
Να σημειωθει, οτι και CMS να ειχε ο X3 οπως ο Χ7, αποκλειεται να μπορεις να το φερεις τοσο καλα, λογω καλυτερου software του Lumagen..

Νεκταριε, το εχω ξαναπει, η αγορα του Lumagen ηταν οτι πιο εξυπνο εχω κανει σε επιπεδο home cinema! Οι διαφορες μετα απο μια σωστη ρυθμιση ειναι δραματικες και ο lumagen παρεχει στον "μαστορα' τα καλυτερα δυνατα εργαλεια για να φερει την ρυθμιση στο maximum των δυνατοτητων του προβολικου... Δεδομενου οτι ο X3 δεν εχει CMS, αν σε ενδιαφερει η πιστοτητα στην εικονα, η αγορα του Luma (για εμενα) ειναι μονοδρομος..
Να σημειωθει, οτι και CMS να ειχε ο X3 οπως ο Χ7, αποκλειεται να μπορεις να το φερεις τοσο καλα, λογω καλυτερου software του Lumagen..
Τάκη, καλά το ότι είμαι ψημένος το ξέρεις ήδη:flipout:Εσύ παίζεις με τον XD αν δεν απατώμαι, ο οποίος σε hardware έχει θύρες hdmi 1.1; Με τα firmware update βρήκες προβλήματα handshake με τον jvc ή οτιδήποτε άλλο; Μου φαίνεται εξωπραγματικό ότι με ένα (απλό) firmware update ξεπεράστηκε ο hardware περιορισμός. Επειδή το μελετάω αρκετά θεωρώ ότι η lumagen είναι εταιρεία απο άλλο πλανήτη, όσον αφορά το support των προϊόντων της και τις δυνατότητες τους.

Ναι, το XD εχω, και περνα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ σημα 3D με ενα firmware update που επαναπρογραμματισαν το τσιπ!
Οι τυποι στην Lumagen ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ...

ΥΓ. Κανενα προβλημα με τον Χ3, αλλα και να ειχες, στελνεις ενα email και βγαζουν νεο update! :D

Ναι, το XD εχω, και περνα ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ σημα 3D με ενα firmware update που επαναπρογραμματισαν το τσιπ!
Οι τυποι στην Lumagen ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ...

ΥΓ. Κανενα προβλημα με τον Χ3, αλλα και να ειχες, στελνεις ενα email και βγαζουν νεο update! :D
Ναι αυτό είναι το πιο κουλό!!! Διάβαζα το forum τους, τους έκαναν αναφορά για κάποιο bug και μέσα σε 1 ώρα είχαν έτοιμο update! Ασύλληπτο...:a0210: