Ο JVC HD1 είναι απόκτημα "θηλυκό"

Και κοπια ασφαλειας ειπαμε (το σιν σιτι).

Υπνο θελω σιγουρα.!!!

Περιμενω λιγο κα κρυωσει το παιδι, να το βαλω ξανα στο κουτι του.....

Μπον ουι το μποθ οφ γιου-bye-

Ντίνο, κάνε μου μιά χάρη φίλε.
Την άλλη φορά που θα τον ξαναβάλεις άνοιξέ τον για λίγο (στα 3 μέτρα) και πες μου πως παίζει. Αντέχει από άποψη φωτεινότητας.

Re: Απάντηση: Ο JVC HD1 είναι απόκτημα "θηλυκό"

Ντίνο, κάνε μου μιά χάρη φίλε.
Την άλλη φορά που θα τον ξαναβάλεις άνοιξέ τον για λίγο (στα 3 μέτρα) και πες μου πως παίζει. Αντέχει από άποψη φωτεινότητας.

Τι ακριβως θελεις να κανω?
Να τοποθετησω τον προβολεα στα 3 μετρα απο την οθονη,

ή

να "ανοιξω" 3 μετρα πλατος οθονης? (και απο τι αποσταση)
Η οθονη που εχω ομως εχει πλατος 2,74 (θα μου λειπουν 26 ποντοι)

Ντίνο μην μπαίνεις στον κόπο να μετακινείς τον προβολέα σου πέρα δώθε. Όπως
τον έχεις εκεί τοποθετημένο, απλά άνοιξε το ζουμ και ας βγει η εικόνα έξω από την οθόνη.Δώσε καμιά 30ριά πόντους ακόμα και πες μου αν θα μπορούσε να παίξει αξιοπρεπώς σε αυτές τις ίντσες.Από άποψη φωτεινότητας μιλάω πάντα αν επαρκεί το φως. Εγώ θα τον τοποθετήσω στα 5,5μέτρα από το πανί.
Τί εννοείς όταν λες οτι στα 6 μέτρα που θα τον βάλεις δεν είναι και η καλύτερη τοποθέτηση;
θενκς Ντίνο.

Με γειά με γειά! :) Αίντε καλές προβολές - μια απορία εχω μονο..
σε μια φωτογραφία που ο προβολέας είναι συνδεδεμενος στο dvd player, ..τι καλόδιο είναι αυτο που βλέπω; :/ μοιάζει παρα πολυ σε UTP .. hdmi είναι; (δεν είχα την ευκαιρία ακόμα να βάλω hdmi :( )
Επίσης - ασχετο... ωραίο σπίτι/τοποθεσία πανιού :) /me likes

Re: Απάντηση: Ο JVC HD1 είναι απόκτημα "θηλυκό"

Ντίνο μην μπαίνεις στον κόπο να μετακινείς τον προβολέα σου πέρα δώθε. Όπως
τον έχεις εκεί τοποθετημένο, απλά άνοιξε το ζουμ και ας βγει η εικόνα έξω από την οθόνη.Δώσε καμιά 30ριά πόντους ακόμα και πες μου αν θα μπορούσε να παίξει αξιοπρεπώς σε αυτές τις ίντσες.Από άποψη φωτεινότητας μιλάω πάντα αν επαρκεί το φως. Εγώ θα τον τοποθετήσω στα 5,5μέτρα από το πανί.
Τί εννοείς όταν λες οτι στα 6 μέτρα που θα τον βάλεις δεν είναι και η καλύτερη τοποθέτηση;
θενκς Ντίνο.

Δεν μου ειναι προβλημα η μετακινηση μιας και δεν εχω την βαση του. (δουλευει τραπεζακι)

Εσυ λοιπον, θελεις 3 μετρα οθονη απο τα 5,5 μετρα. Σωστα?
Θα το κανω και θα σου πω (και φωτογραφησω) - ισως και αποψε.

Λεγοντας οτι απο τα 6 μετρα δεν θα ειναι και η καλυτερη του, εννοω :

Οτι θα ηταν καλυτερα αν αντι 6 μετρα - 124", 4 μέτρα σε 100"
Το λεω αυτο ουχι απο προσωπικη εμπειρια αλλα απο οτι διαβαζω/ακουω απο του πιο ειδικους. (οτι δλδ δεν ειναι τοσο φωτεινος)

Περι ορεξεως βεβαια, ξερεις.

Με γειά με γειά! :) Αίντε καλές προβολές - μια απορία εχω μονο..
σε μια φωτογραφία που ο προβολέας είναι συνδεδεμενος στο dvd player, ..τι καλόδιο είναι αυτο που βλέπω; :/ μοιάζει παρα πολυ σε UTP .. hdmi είναι; (δεν είχα την ευκαιρία ακόμα να βάλω hdmi :( )
Επίσης - ασχετο... ωραίο σπίτι/τοποθεσία πανιού :) /me likes

Ευχαριστω.

Το καλωδιο ειναι ενα HDMI 2μετρο monster cable.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο JVC HD1 είναι απόκτημα "θηλυκό"

Οτι θα ηταν καλυτερα αν αντι 6 μετρα - 124", 4 μέτρα σε 100"
Το λεω αυτο ουχι απο προσωπικη εμπειρια αλλα απο οτι διαβαζω/ακουω απο του πιο ειδικους. (οτι δλδ δεν ειναι τοσο φωτεινος)

Περι ορεξεως βεβαια, ξερεις.[/QUOTE]

Το θέμα της φωτεινότητας είναι μια πονεμένη ιστορία.
Στα διάφορα ριβιου που διαβάζω γράφουν για τους περισσότερους προβολείς οτι μπορούν να παίξουν καλά μέχρι 100 ίντσες.(Εξαιρείται ο HD81).
Στη δοκιμή που έκαναν τα παιδιά εκεί, στην οθόνη του Τάσου ο JVC τα πήγε καλά σε οθόνη 2.75μ γιατί ανησυχείς;
Η φωτεινότητα που αναγράφουν τα εγχειρίδια των προβολέων σε λούμεν δεν αντιπροσωπεύει πάντα την πραγματικότητα.
Η καλύτερη μέτρηση είναι τα νιντς που επιστρέφουν από συγκεκριμένα τετ μ πανιού-οθόνης.. Για παράδειγμα ο benq 10000 γράφει 1200 λουμ και δίνει 60νιντς ο περλ γράφει στο εγχειρίδιο 900λουμ και πέρνεις στο πανί επίσης 60 λουμ. Ο πανυ 1000 γράφει 1100λουμ και έχει 80 νιντς Να μην πω και για τον ρουμπι 800λουμ 77νιντς από τους πιό φωτεινούς της κατηγορίας.
Άρα;
Εμείς δεν ξέρουμε ακόμα ακριβείς μετρήσεις σε νιντς για τον JVC.
Πέρα από όλα αυτά όμως εγώ θα προτιμήσω από μια πολύ καλή εικόνα 100 ιντσών μια όχι και τόσο καλή 140 ιντσών.
Και αυτό το λέω αφού είδα με τα μάτια μου εικόνα 140 ιντσών από τον πανυ 900 και με υλικό SD (ο πανυ έχει κι αυτός 60νιντς) φαντάζομαι οτι με υλικό HD
θα ήταν καλύτερα. Αν μου έδινες 90 ίντσες από το ρούμπι δεν θα την άλλαζα με αυτό που είδα και ας μην ξέρω καν πως παίζει ο ρουμπι.(φαντάζομαι πολύ καλά)
Περιμένω εντυπώσεις Ντίνο, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι βιάζομαι όποτε μπορέσεις.

Συμφωνώ απόλυτα Θωμά.Αυτά τα περί φωτεινότητας είναι πολύ σχετικά ανάλογα με το κάθε προβόλι και τον κάθε χώρο προβολής και σηκώνουν πολλές κουβέντες.Γιά παράδειγμα στον χώρο μου ο Pearl έπαιζε στις 123 ίντζες απο 5,30 μέτρα απόσταση χωρίς κάποιο πρόβλημα φωτεινότητας, και ας έλεγαν ότι δεν κάνει πάνω απο 100 ίντζες...

Κάτι ανάλογο είχα ρωτήσει και το Γιάννη πριν από λίγο καιρό για τον περλ και μου είχε απαντήσει με προθυμία.(να´σαι καλά Γιάννη-bye- )
Μέχρι να πάρω καινούργιο προβολέα θα ζαλίσω πολύ κόσμο.
Νά είστε καλά όλοι.
Είμαστε μιά ωραία διαδικτυακή παρέα! :guitarist:

Last edited:
Συμφωνώ απόλυτα Θωμά.Αυτά τα περί φωτεινότητας είναι πολύ σχετικά ανάλογα με το κάθε προβόλι και τον κάθε χώρο προβολής και σηκώνουν πολλές κουβέντες.Γιά παράδειγμα στον χώρο μου ο Pearl έπαιζε στις 123 ίντζες απο 5,30 μέτρα απόσταση χωρίς κάποιο πρόβλημα φωτεινότητας, και ας έλεγαν ότι δεν κάνει πάνω απο 100 ίντζες...

Γιαννη ... γιατι λες επαιζε .;;; τωρα εχεις παρει κατι αλλο ;;;;

παει ο Περλ ;;-bye-

Γιαννη ... γιατι λες επαιζε .;;; τωρα εχεις παρει κατι αλλο ;;;;

παει ο Περλ ;;-bye-

Γιατί ο Pearl πωλήθηκε....όχι ακόμη δεν έχω πάρει τίποτα άλλο....η μετακόμιση στην επαρχία δεν είναι πλέον πολύ μακρυά...

Ειχατε δεν ειχατε, chat το κανατε.
Που εισαι βρε Zebius να πουμε τιποτα?

Τελικά έχει διακριβωθεί εάν το εν λόγω θηλυκό πρώτευσε στην απόκτηση του Ντίλα;;;

Χμμμ....

Di - La
|
NoS

Ποιος ξερει, εξαλλου απο οτι λενε σε αλλο ποστ, δεν ειναι και τοσο καλη αγορα....

Απάντηση: Re: Ο JVC HD1 είναι απόκτημα "θηλυκό"

Ποιος ξερει, εξαλλου απο οτι λενε σε αλλο ποστ, δεν ειναι και τοσο καλη αγορα....

Ναί όντως... Πολύ χάλια είναι..... Το έχω ακούσει κι εγώ... -bye-