Ο καιρός γαρ... DSLR !!

Re: Απάντηση: Ο καιρός γαρ... DSLR !!

Βεβαια ο Tim Burton γύρισε το Corpse Bride χρησιμοποιώντας σώματα Canon 1DS MkII και φακούς Nikon, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία :flipout:

Καθόλου άλλη. Και εγώ σώμα Canon έχω, αλλά με φακούς Pentax και Nikon τραβάω! Τι τα έχουμε τα ανταπτόρια!

Re: Απάντηση: Ο καιρός γαρ... DSLR !!

έγώ θα την κάνω την ερώτηση κι ας είναι και πατάτα !!

οι φακοί της Nikon ταιριάζουν και στην 450 ?
.

Πατάτα! :flipout::flipout::flipout:

-bye-

16-85 + 70-300vr ειναι λιγο ποιοτικοτερος συνδυασμος και με μεγαλυτερο ευρος απο τον 18-200. Αλλα ειναι δυο φακοι και ακριβοτερο πακετο.
.

Τι να τον κάνει κανείς τον 70-300 στην DX μηχανή;
Άντε ...το 105 κάτω άκρο να το φάω....το 450;;;;

Για εμένα προσωπικά ο 16-85 είναι η πιο ισορροποημένη επιλογή καθημερινού φακού (24-128 @35mm)
Μπορεί να σταθεί άνετα μόνος του στο....95% των καθημερινών περιπτώσεων.

Από εκεί και πέρα μπορεί κάποιος να καλύψει όλο το φάσμα αναγκών του με εναν 18-200...κανοντας τους απαραίτητους συμβιβασμούς σε βάρος, μέγεθος ταχύτητα, φωτεινότητα.

Last edited:
Συμφωνώ. Εάν υπήρχε ο αντίστοιχος σε Canon (15-80) τον έπαιρνα με κλειστά μάτια. Ένας all around πάντα χρειάζεται.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο καιρός γαρ... DSLR !!

Οχι. Αλλο μοντουρα Canon, άλλο μοντουρα Nikon. Οι 3rd party (Sigma, Tamron, Tokina, Κλπ) κατασκευαστές φτιάχνουν συνήθως και για τις δύο.

Βεβαια ο Tim Burton γύρισε το Corpse Bride χρησιμοποιώντας σώματα Canon 1DS MkII και φακούς Nikon, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία :flipout:

Αλέξανδρε ευχαριστώ .

έχω την εντύπωση πάντως οτι η Nikon προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία σε φακούς ή μήπως είναι πιο ποιοτικοί απο της Canon ?

Τίποτα. Οπως λέει ο send με ανταπτορες όλα γίνονται (αλλα θεώρησα ότι εννοούσες απλά να πάρεις το φακό και αν βάλεις στη μηχανή).
Και από τους δύο συστήματα δεν έχω μεγάλη εμπειρία (πρόσφατα απόκτησα Nikon, μεχρι τώρα είχα Konica Minolta). Και οι δύο έχουν τεράστια ποικιλία. Επίσης ότι πληρώσεις παίρνεις. Αλλη φωτογραφία θα δεις από έναν 24-70L ή τον αντίστοιχο 24-70 της Nikon και άλλη από του κιτ. Και τα δύο συστήματα έχουν εξαιρετικούς φακούς

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο καιρός γαρ... DSLR !!

Πατάτα! :flipout::flipout::flipout:

-bye-

άσε και ήμουν σχεδόν σίγουρος:flipout:
αλλά δεν έχανα και τίποτα να ρωτήσω.. με τις πατάτες μαθαίνουμε άλλωστε.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο καιρός γαρ... DSLR !!

Αλέξανδρε ευχαριστώ .

έχω την εντύπωση πάντως οτι η Nikon προσφέρει μεγαλύτερη ποικιλία σε φακούς ή μήπως είναι πιο ποιοτικοί απο της Canon ?

Και οι δύο είναι κορυφαίες.
Στην υψηλότερη κατηγορία τους, η Nikon υπερτερεί σε ευρυγώνιους, η Canon σε τηλεφακούς.
Πρόσεξες κάτι άσπρα μπουριά με κόκκινο σειρήτι που κρατάνε οι φωτογράφοι στους αγώνες που εάν κρίνω από το άβατάρ σου παρακολουθείς? Canon είναι.

Οι Nikkor είναι επίσης "λιγάκι" (10% κατ' ελάχιστο) τσιμπημένοι στην τιμή, σε σχέση με τους αντίστοιχους Canon. Άλλοι τα αξίζουν, άλλοι όχι.

Τι να τον κάνει κανείς τον 70-300 στην DX μηχανή;
Άντε ...το 105 κάτω άκρο να το φάω....το 450;;;;

ε πως? Κι αν σου κατσει ενα ταξιδακι (μεχρι την Τανζανια, :BDGBGDB55:οχι μακρια,) να δεις το "great migration"(λεμε τωρα), πως θα πας? Τα 300mm τα θες για προπονηση εκει.

Για καθημερινες αναγκες μιλαμε:elefant:

ε πως? Κι αν σου κατσει ενα ταξιδακι (μεχρι την Τανζανια, :BDGBGDB55:οχι μακρια,) να δεις το "great migration"(λεμε τωρα), πως θα πας? Τα 300mm τα θες για προπονηση εκει.

Με φαντάζεσαι σε τέτοια εκδρομή να φωτογραφίζω μόνο με σταθερούς?
Θα χρειαζόμουν έναν βαστάζο για να μου κουβαλάει το πλήρες σετ. Σκέτος Χένρυ Μόρτον Στάνλεϋ μιλάμε.

imagemagic.php

Με το συμπάθειο :grinning-smiley-043. Sigma 300-800.

Sigma 150-500/5-6.3 OS.

Κάτω από δίκιλο και σταθεροποιημένος. Και στα 850 ευρώ. Τώρα από απόδοση δεν ξέρω. Πάντως ζουμ μέχρι 500 και σε αυτά τα χρήματα, και βάρος.... δεν....

Εεεε...αμα είναι να γλυτώσω από τα λιοντάρια...με 300 και πάνω θα φωτογραφίζω! :D

Απάντηση: Re: Ο καιρός γαρ... DSLR !!

...από ό,τι με την 350D στην οποία είχα βάλει (απ' τσ' Κινέζ') οθόνη εστίασης με διπλό ημικύκλιο.
Sorry για το εκτος θέματος, το ημικύκλιο είναι αυτό που το μισό πάει αριστερά και το υπόλοιπο δεξιά και ρυθμίζεις μέχρι να συγκλίνουν; Είναι αποτελεσματικό; Που μπορώ να βρώ περισσότερες πληροφορίες; Απ'το ebay το πήρες;

όχι αριστερά-δεξιά, αλλά πάνω-κάτω. Θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις εάν χρησιμοποιείς κατά βάση AF φακούς. Εάν έχεις μία 40 ή 450D με τα μεγάλα σκόπευτρα και το live view δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος παρά για κάτι καλό και ακριβό.

Απάντηση: Re: Ο καιρός γαρ... DSLR !!

όχι αριστερά-δεξιά, αλλά πάνω-κάτω. Θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις εάν χρησιμοποιείς κατά βάση AF φακούς. Εάν έχεις μία 40 ή 450D με τα μεγάλα σκόπευτρα και το live view δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος παρά για κάτι καλό και ακριβό.
Την 400d εχω. Με τους AF όλα καλά. Με τους βιδωτούς όμως... ειδικά αν πέσει και λίγο ο φωτισμός.... (let them go!)