ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα

Δεν ήταν καθόλου αυτό το πνεύμα μου, νομίζω πως ο,τι είπα ήταν ξεκάθαρο. Είπα πως όσο υπάρχει κόσμος που παγιδεύεται μέσα σε πλασματικές ανάγκες και ενδίδει σ'αυτές, τότε μοιραία πάντα τα νοικοκυριά θα'ναι χρεωμένα.

Αναφέρω ένα νομίζω εύστοχο παράδειγμα (εφόσον μιλάμε για πλασματικές ανάγκες):

Όταν αγόρασα προβολέα, τον πλήρωσα τότε 1500 ευρώ. Στην τράπεζα είχα 2000ευρώ, ενώ η "εμμονή" μου κόστιζε 3500. Το ότι αποφάσισα ότι είναι πιο συνετό το να πάρω αυτόν με τα 1500 ήταν θέμα δικό μου, και του πως με μεγάλωσαν οι γονείς μου.. Αν αποφάσιζα να πάρω αυτόν με τα 3500 και έπαιρνα καταναλωτικό δάνειο το οποίο ΔΕΝ μπορούσα να πληρώσω, τότε με συγχωρείς αλλά δε μου φταίει καμιά τράπεζα και κανένα Σύστημα... κάνω κάπου λάθος?

Τα Νοικοκυριά είναι Χρεωμένα κυρίως επειδή θέλουν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες και οχι γιά να αγοράσουν Προβόλια.
Τα χρήματα πού κερδίζουν οι Γονείς συχνά δεν επαρκούν γιά να καλύψουν Σχολεία,Φροντιστήρια Φαγητό ,Ντύσιμο..
Αυτό πού λέγανε κάποιοι ´ξεχασμένοι´και πάντα επίκαιροι ´Υπεραξία´...
Κάποιοι κερδίζουν δηλαδή απο την Δουλειά πού προσφέρουν οι Πολλοί.-bye-
Αν τώρα μερικοί αναγκάζονται να πάρουν θαλασσοδάνειο για να πάνε διακοπές γιά μιά βδομάδα γιά να μήν ´πήξουν´στην Αθήνα οπως τον υπόλοιπο χρόνο,να με συγχωρείς αλλά δεν θα τούς κατηγορήσω...

Last edited:
Στην Ελλάδα δεν διαμαρτυρόμαστε για τα περιορισμένα οικονομικά μας αλλά για τα ανθηρά οικονομικά του γείτονα...

Επίσης να πώ ότι οικονομική κρίση δεν έχουμε δει ακόμα! Αυτό που παίζει τώρα λέγεται χρηματοπιστωτική και επιρεάζει τους μεγάλους επενδυτές και τους τραπεζικούς ομίλους.

Να με συγχωρείς,αλλά γνωρίζω πάμπολλους αξιόπιστους ανθρώπους,πού τραβάνε μεγάλα ζόρια..
Η Κρίση ήδη υπάρχει.
Απολύσεις γινονται.
Οι Μεγάλες Κατασκευαστικές περιμένουν να αρχισει να κτίζεται το γήπεδο τού ΠΑΟ για να ανασάνουν και ηδη εχουν αρχίσει Απολύσεις..
Μικροβιοτέχνες δίνουν επιταγές για μετά απο 9-12 μήνες...
Η Κρίση είναι εδώ και έχει αγγίξει αρκετό κόσμο.
Το Κέντρο τής Αθήνας επίσης υποφέρει...
Βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν και να ζούν στην αγωνία τού επόμενου Μήνα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλ

Βλέπετε πουθενά αυτό πού θα λέγαμε ´Δικαιη Κατανομή Πλούτου'??
Το P.C.δεν είναι ´πολύτιμο αγαθό´,αλλά είδος πρώτης ανάγκης για ολους τούς νέους..
Το ίδιο και ένα αυτοκίνητο πού κοστίζει μιά λογική τιμή.
Απ´εκεί και πέρα τά είδη ρουχισμού επίσης...
Φαντάζεστε πώς οικογένειες τετραμελείς πού ζούν μέ 2000 ευρώ το μήνα δέν θα χρεωθούν γιά να έχουν μιά στοιχειωδώς αξιοπρεπή Ζωή??

Και εγω φανταζομαι οτι θα ηταν πολυ ομορφο ολοι οι ανθρωποι της γης να εχουν εξισου απο ολα,απο βασικα ειδη αναγκης μεχρι ομορφα ποιοτικα πραματα,και να μπορουν ολοι να χαιρονται μια ανετη ζωη,και την προοδο στις επιστημες και την τεχνολογια.

Ομως αυτο δεν προκειται να γινει ποτε.(μακαρι να διαψευσθω)Διοτι υπαρχει στη μεση το χρημα και το εγω(το οποιο εγω ειναι απο τη φυση μας δεν προκειται να βγει με τιποτα)Μακαρι να ερθουν ετσι τα πραγματα ωστε ολος ο κοσμος της γης να ειναι ηρεμος και ευτυχυσμενος και να μπορει να χαρει τα επιτευματα του.

Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Να με συγχωρείς,αλλά γνωρίζω πάμπολλους αξιόπιστους ανθρώπους,πού τραβάνε μεγάλα ζόρια..
Η Κρίση ήδη υπάρχει.
Απολύσεις γινονται.
Οι Μεγάλες Κατασκευαστικές περιμένουν να αρχισει να κτίζεται το γήπεδο τού ΠΑΟ για να ανασάνουν και ηδη εχουν αρχίσει Απολύσεις..
Η Κρίση είναι εδώ και έχει αγγίξει αρκετό κόσμο.
Βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν και να ζούν στην αγωνία τού επόμενου Μήνα..

Κυριε Σπυρο,απο τα λεγομενα σας νομιζω οτι δεν εχει γινει πολυ κατανοητη η απορια που εξεφρασα αρχικα.
Ασφαλως και υπαρχουν ανθρωποι τιμιοι,που δυσκολευονται,παλευουν κτλ.Ασφαλως πολλοι απολυονται.
Οταν ομως κυκλοφορειτε εξω,οπουδηποτε,εσεις βλεπετε μια γενικη κατασταση οικονομικης δυσκολιας?Τι συμπερασμα βγαζετε οταν απλως κυκλοφορειτε εξω,οπου και να ειναι,πολη η χωριο.Αν ηταν οι περισσοτεροι ετσι που λετε,θα επρεπε να μην υπηρχε ποτε τοση κινηση στους δρομους,τοση κινιση στις καφετεριες,στα σουβλατζιδικα,θα ηταν ολοι πολυ απλα ντυμενοι και γενικα θα εβγαινες εξω και θα το καταλαβαινες οτι ο κοσμος ζοριζεται.Εγω βλεπω οτι τα εχουμε ολα...ολοι σχεδον στην τριχα ντυμενοι,τα σπιτια τους,τα επιπλα τους,τα αμαξια(τα οποια ειναι υπερβολικα πολλα οπου κι αν πας)
Βγαινω εξω και βλεπω ΛΕΦΤΑ.ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.Αν "ειχαμε" δηλαδη λεφτα,θα ειχαμε ολοι φερραρι και βιλλα στην Εκαλη?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Κυριε Σπυρο,απο τα λεγομενα σας νομιζω οτι δεν εχει γινει πολυ κατανοητη η απορια που εξεφρασα αρχικα.
Ασφαλως και υπαρχουν ανθρωποι τιμιοι,που δυσκολευονται,παλευουν κτλ.
Οταν κυκλοφορειτε εξω,οπουδηποτε,εσεις βλεπετε μια γενικη κατασταση οικονομικης δυσκολιας?Τι συμπερασμα βγαζετε οταν απλως κυκλοφορειτε εξω,οπου και να ειναι,πολη η χωριο.

Οτι υπάρχει Κρίση...
Οτι οι Μισθοί ειναι Χαμηλοί γιά την μέση οικογένεια.
Μην ξεχνάτε πώς ακόμα στην Ελλάδα λειτουργεί ,εν μέρει το σύστημα τής Οικογένειας οπου ο πατέρας η ή μητέρα ´τσοντάρουν´σε ένα ζευγάρι..
Αυτό σε λίγο θα εκλείψει...
Το οτι ο κόσμος πάει σε ταβέρνες δεν σημαίνει μή-κρίση.
Εχω φίλους ιδιοκτήτες μικρών μπάρ πού μου λένε πώς ο κόσμος βγαινει μέν ,αλλα η κατανάλωση εχει μειωθεί πολύ.
Επίσης η Οικονομική δύναμη τής Μεσαίας Τάξης συρρικνώνεται και υπάρχει συμπίεση πρός τα κάτω.
Απο την άλλη ανήκω σε μιά Παραγωγική Ηλικία και συζητάω μέ πολλούς φίλους ή γνωστούς ποικίλων εισοδημάτων,και διαπιστώνω ζόρια...
Οι τιμές αυξάνονται στα αγαθά πρώτης ανάγκης και οι Μισθοί μένουν καθηλωμένοι..
Ιδιώτες με καλή οικονομική επιφάνεια ζορίζονται και απολύουν προσωπικό.
Το ίδιο διαπιστώνω και στην δουλειά μου.
Ανθρωποι που γνωρίζω χρόνια και καθ´όλα έντιμοι ζορίζονται για να καλύψουν τίς ανάγκες τους ή τα επαγγελματικά τους ανοίγματα.
Δείτε τι γίνεται στην Οικοδομή και στίς Κατασκευές ή στην Ναυτιλία ή και στον Τουρισμό..
Και τά δικά μου εισοδήματα επίσης παρότι παραμένουν σταθερά και με συγκεκριμένα και λογικά ´ανοίγματα´έχουν μικρότερη αγοραστική αξία απότι μιά πενταετία πρίν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Οτι υπάρχει Κρίση...
Μην ξεχνάτε πώς ακόμα στην Ελλάδα λειτουργεί ,εν μέρει το σύστημα τής Οικογένειας οπου ο πατέρας η ή μητέρα ´τσοντάρουν´σε ένα ζευγάρι..
Αυτό σε λίγο θα εκλείψει...
Εχω φίλους ιδιοκτήτες μικρών μπάρ πού μου λένε πώς ο κόσμος βγαινει μέν ,αλλα η κατανάλωση εχει μειωθεί πολύ.
Επίσης η Οικονομική δύναμη τής Μεσαίας Τάξης συρρικνώνεται και υπάρχει συμπίεση πρός τα κάτω.
Απο την άλλη ανήκω σε μιά Παραγωγική Ηλικία και συζητάω μέ πολλούς φίλους ή γνωστούς ποικίλων εισοδημάτων,και διαπιστώνω ζόρια...
Ιδιώτες με καλή οικονομική επιφάνεια ζορίζονται και απολύουν προσωπικό.
Το ίδιο διαπιστώνω και στην δουλειά μου.
Ανθρωποι που γνωρίζω χρόνια και καθ´όλα έντιμοι ζορίζονται για να καλύψουν τίς ανάγκες τους ή τα επαγγελματικά τους ανοίγματα.
Δείτε τι γίνεται στην Οικοδομή και στίς Κατασκευές ή στην Ναυτιλία ή και στον Τουρισμό..
Και τά δικά μου εισοδήματα επίσης παρότι παραμένουν σταθερά και με συγκεκριμένα και λογικά ´ανοίγματα´έχουν μικρότερη αγοραστική αξία απότι μιά πενταετία πρίν.

Δεν διαφωνω με ολα οσα λετε.Ομως την απορια που εχω πως θα την σχολιαζατε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα

Δεν διαφωνω με ολα οσα λετε.Ομως την απορια που εχω πως θα την σχολιαζατε?

Αν εννοείτε τούς Αεριτζήδες Νεόπλουτους πού δημιουργήθηκαν τήν τελευταία εικοσιπενταετία απο την Παρα-Οικονομία δέν ξεπερνάνε το 15 %..
Οτι και άνθρωποι μετρίων οικονομικών δυνατοτήτων κάποιες φορές ´υπερβάλλουν´δεκτό.
Αλλά δεν βλέπω παντού Φεράρι και Καγιέν...
Αυτά τα βλέπω σε συγκεκριμένους Κύκλους.
Επίσης μήν ξεχνάτε πώς άνθρωποι πού εργάζονται πολύ και έχουν Οικογένεια και ειναι πάνω απο 35 ετών έχουν μειώσει κατά πολύ τίς Εξόδους τους γιά πάμπολλους λόγους.
Αυτοί μπορεί να έχουν εξοπλίσει το σπίτι τους καλύτερα γιά τον όποιο ελεύθερο χρόνο έχουν..
Ομως η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί αρκετά.
Απο την άλλη μου φαινεται φυσιολογικό μια Οικογένεια μέτριας Οικονομικής δύναμης να χρεωθεί γιά να πάρει στά παιδιά της κάποια ρούχα αξιοπρεπή...
Και είναι πασιφανές πώς οι περισσότεροι Ψωνίζουν απο Μεγάλα Καταστήματα πού έχουν φτηνά ειδη και οχι διάφορα Κυριλέ.
Επομένως πιστεύω πώς υπάρχει κρίση πού αγγίζει μεγάλο μέρος τής Ελληνικής Κοινωνίας η οποία βέβαια πληρώνει και ένα άναρχο Συστημα πού έχει να εκσυγχρονιστεί απο την Βαυαροκρατία.
Αλλά εξόσων ενημερώνομαι στο Εξωτερικό με τις Μεγάλες Βιομηχανίες και τά Τραπεζικά Λόμπυ τά πράγματα ειναι ακομα χειρότερα.
Προσφατο ειναι το παράδειγμα τής Χρεωκοπίας τού Ισλανδικού ´Θαυματος´άλλως τε.

Εννοω οτι κυκλοφωροντας εξω,οπου και να παω βλεπω οτι ολοι ειναι μια χαρα.Με λιγα λογια,μου δινεται η εντυπωση οτι ο κοσμος τα εχει ολα.

δεν μπορω να συνδεσω αυτα που λεει ολος ο κοσμος για τα λεφτα,με αυτα που βλεπω.Οπου και να παω.Πολυ απλα,αυτα που βλεπω δεν ειναι φτωχεια.Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι ειμαστε μια χαρα και κατι παραπανω.Δεν ξερω αν χρεωνονται
με καρτες,η δεν εχουν αλλα το παιζουν οτι εχουν.
Βασικα,επαναλαμβανω οτι ο λογος που ποσταρα αρχικα ειναι διοτι παρατηρω και γινεται πολυς ντορος με το θεμα λεφτα,και κανεις δεν καθεται να ασχοληθει με το τι κανουν οι ανθρωποι σημερα,πως φαιρονται ο ενας στον αλλο,στο περιβαλλον,με τι ασχολουνται τα παιδια,οι νεοι(ποσοι νεοι πειραζουν τα αυτοκινητα τους,με δυσαρεστες συνεπειες...)
Ολο ακουω για φτωχεια,κριση και φτωχεια δε βλεπω.Τι να πω.Οταν ακουω σχολια σαν αυτα που λετε(που δεν αμφιβαλλω οτι λετε αληθεια) και μετα
βγω εξω απο το σπιτι μου πραγματικα νευριαζω.Απλα δεν κολλαει το ενα με το αλλο.Απο τη μια αυτα που λετε(και λενε οι περισσοτεροι)και απ'την αλλη αυτα που βλεπω καθημερινως οπου σταθω και οπου βρεθω.

Κοιτάξτε.
Μια Κοινωνία απολύτως κατακερματισμένη δέν μιλά πολύ παρά μονον σε δικούς της ανθρώπους.
Επίσης η Φτώχεια απο την Οικονομική Κρίση έχει διαφορά.
Φτωχοί υπήρχαν και υπάρχουν..
Το θεμα είναι πώς αυξάνονται οι Νεόπτωχοι..
Και μιάς και αναφερόμαστε στην Σημερινή Κατάσταση το θέμα ειναι πώς η Μεσαία Τάξη ,πού αποτελούσε τον Κορμό τής Κοινωνίας,συμπιέζεται και κινδυνευει να προλεταριοποιηθεί.
Υ.Γ.
Επι τη ευκαρία Καλώς Ορίσατε στο ´Φτωχικό ´μας.:flipout:

Και Καλή Διαμονή.:grinning-smiley-043

Εννοω οτι κυκλοφωροντας εξω,οπου και να παω βλεπω οτι ολοι ειναι μια χαρα.Με λιγα λογια,μου δινεται η εντυπωση οτι ο κοσμος τα εχει ολα.

δεν μπορω να συνδεσω αυτα που λεει ολος ο κοσμος για τα λεφτα,με αυτα που βλεπω.Οπου και να παω.Πολυ απλα,αυτα που βλεπω δεν ειναι φτωχεια.Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι ειμαστε μια χαρα και κατι παραπανω.Δεν ξερω αν χρεωνονται
με καρτες,η δεν εχουν αλλα το παιζουν οτι εχουν.
Βασικα,επαναλαμβανω οτι ο λογος που ποσταρα αρχικα ειναι διοτι παρατηρω και γινεται πολυς ντορος με το θεμα λεφτα,και κανεις δεν καθεται να ασχοληθει με το τι κανουν οι ανθρωποι σημερα,πως φαιρονται ο ενας στον αλλο,στο περιβαλλον,με τι ασχολουνται τα παιδια,οι νεοι(ποσοι νεοι πειραζουν τα αυτοκινητα τους,με δυσαρεστες συνεπειες...)
Ολο ακουω για φτωχεια,κριση και φτωχεια δε βλεπω.Τι να πω.Οταν ακουω σχολια σαν αυτα που λετε(που δεν αμφιβαλλω οτι λετε αληθεια) και μετα
βγω εξω απο το σπιτι μου πραγματικα νευριαζω.Απλα δεν κολλαει το ενα με το αλλο.Απο τη μια αυτα που λετε(και λενε οι περισσοτεροι)και απ'την αλλη αυτα που βλεπω καθημερινως οπου σταθω και οπου βρεθω.

Είναι απλό αγαπητέ.
Όπου σταθείς και όπου βρεθείς και όσους και να δεις, δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα του πληθυσμού σε χώρο που είναι ειδικά φτιαγμένος γι' αυτό.
Σκέψου για κάθε έναν που απολαμβάνει το ποτάκι του σε ένα μπαρ ότι αυτό είναι πολυτέλεια για άλλους δέκα.

Κυριε Σπυρο,πιστευετε πως αν ο κοσμος που δυσκολευετε με τα λεφτα δε δυσκολευοταν,και ειχε οικονομικη ανεση,πιστευετε οτι η κοινωνια μας θα γινοταν καλητερη?Σκεφτειτε λιγο ο περισσοτερος κοσμος που θα χρησιμοποιουσε τα παραπανω λεφτα.

Εγω πιστευω πως πριν τα λεφτα,πρεπει να εχει ωριμασει καποιος για να μπορει να τα διαχειριστει καλητερα και να τα χρησιμοποιει σε ομορφα πραγματα και οχι για να εξυψωθει στα ματια των αλλων.Για καποιο λογο πιστευω πως αν η οικονομικη κατασταση των ελληνων ηταν πολυ καλητερη,η ελλαδα θα ηταν πολυ χειροτερη απο τωρα.Ακουγεται πολυ ασχημο αυτο που λεω,(και δεν εννοω οτι πρεπει να ζοριζεται ο κοσμος και να μην εχει λεφτα),αλλα τι να κανω αυτο πιστευω..
Σαφως υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που με την καλητερη οικονομικη ανεση θα ειναι πιο ηρεμοι και πιο παραγωγικοι,θα ασχοληθουν με ωραια πραματα,ομως πιστευω οι περισσοτεροι θα φανε τα λεφτα σε ακριβα αυτοκινητα,σε χιλια δυο αλλα πραματα και θα γινουν περισσοτερο αλλαζονες,οτι "ειμαι εγω και κανεις αλλος"

Η Κρίση ήδη υπάρχει.
Απολύσεις γινονται.

H γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά είναι ανεξάρτητα της συγκεκριμένης κρίσης που περνάμε. Θυμάμαι μάλιστα πολύ καλά ότι γίνονταν και πρίν. Από το Ευρώ και ύστερα πάμε κατα διαόλου. Επιπρόσθετα στην Ελλάδα δεν υπάρχει συλογική συνείδηση του καταναλωτή (πρώτος φταίχτης εγώ, δεν το αρνούμαι) και οι τιμές ξεφύγαν παραπάνω.
Το παράδειγμα της Ισλανδίας που αναφέρθηκες, αλλά και της Αργεντινής παλαιότερα μας δείχνουν τι ακριβώς είναι οικονομική κρίση!

...
...

...Ναυτιλία ... Είναι πολυ διαφορετικής μορφής το "πρόβλημα" εδώ, ασ το αφήσουμε έξω από την "κρίση"

Πολλά μαζεμένα και δεν κατάφερα να τα quote-άρω, σωστά (σόρυ)

Οι μισθοί είναι χαμηλοί τα τελευταία τριάντα χρόνια

Ο κόσμος δεν πάει στις "ταβέρνες" περισσότερο από φόβο για το αύριο παρά από άδεια τσέπη!

Από τιμές δεν τα πάω καλά. Αυτό που ξέρω είναι ότι βάζουμε ένα ποσό στο "κουτί" κάθε μήνα και με αυτό περνάμε... Τα τελευταία 2 χρόνια δεν χρειάστηκε να κάνουμε καμία αύξηση στο κουτί!

Αν εννοείτε τούς Αεριτζήδες Νεόπλουτους πού δημιουργήθηκαν τήν τελευταία εικοσιπενταετία απο την Παρα-Οικονομία δέν ξεπερνάνε το 15 %..
Οτι και άνθρωποι μετρίων οικονομικών δυνατοτήτων κάποιες φορές ´υπερβάλλουν´δεκτό.
Αλλά δεν βλέπω παντού Φεράρι και Καγιέν...
Αυτά τα βλέπω σε συγκεκριμένους Κύκλους.
Επίσης μήν ξεχνάτε πώς άνθρωποι πού εργάζονται πολύ και έχουν Οικογένεια και ειναι πάνω απο 35 ετών έχουν μειώσει κατά πολύ τίς Εξόδους τους γιά πάμπολλους λόγους.
Αυτοί μπορεί να έχουν εξοπλίσει το σπίτι τους καλύτερα γιά τον όποιο ελεύθερο χρόνο έχουν..
Ομως η αγοραστική τους δύναμη έχει μειωθεί αρκετά.
Απο την άλλη μου φαινεται φυσιολογικό μια Οικογένεια μέτριας Οικονομικής δύναμης να χρεωθεί γιά να πάρει στά παιδιά της κάποια ρούχα αξιοπρεπή...
Και είναι πασιφανές πώς οι περισσότεροι Ψωνίζουν απο Μεγάλα Καταστήματα πού έχουν φτηνά ειδη και οχι διάφορα Κυριλέ.
Επομένως πιστεύω πώς υπάρχει κρίση πού αγγίζει μεγάλο μέρος τής Ελληνικής Κοινωνίας η οποία βέβαια πληρώνει και ένα άναρχο Συστημα πού έχει να εκσυγχρονιστεί απο την Βαυαροκρατία.
Αλλά εξόσων ενημερώνομαι στο Εξωτερικό με τις Μεγάλες Βιομηχανίες και τά Τραπεζικά Λόμπυ τά πράγματα ειναι ακομα χειρότερα.
Προσφατο ειναι το παράδειγμα τής Χρεωκοπίας τού Ισλανδικού ´Θαυματος´άλλως τε.

Εδώ είμαι 100% σύμφωνος!

Η Αθήνα έχει 5 εκατομμύρια κόσμο.
Φυσικά η παραλιακή είναι γεμάτη, τα μπουζούκια κλπ κλπ.
Και λοιπόν?
Αν είναι πάνω από το 15% είναι ζήτημα.
Απλά το άλλοθι αρκετών και τίποτα παραπάνω.

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Κυριε Σπυρο,πιστευετε πως αν ο κοσμος που δυσκολευετε με τα λεφτα δε δυσκολευοταν,και ειχε οικονομικη ανεση,πιστευετε οτι η κοινωνια μας θα γινοταν καλητερη?Σκεφτειτε λιγο ο περισσοτερος κοσμος που θα χρησιμοποιουσε τα παραπανω λεφτα.

Εγω πιστευω πως πριν τα λεφτα,πρεπει να εχει ωριμασει καποιος για να μπορει να τα διαχειριστει καλητερα και να τα χρησιμοποιει σε ομορφα πραγματα και οχι για να εξυψωθει στα ματια των αλλων.Για καποιο λογο πιστευω πως αν η οικονομικη κατασταση των ελληνων ηταν πολυ καλητερη,η ελλαδα θα ηταν πολυ χειροτερη απο τωρα.Ακουγεται πολυ ασχημο αυτο που λεω,(και δεν εννοω οτι πρεπει να ζοριζεται ο κοσμος και να μην εχει λεφτα),αλλα τι να κανω αυτο πιστευω..
Σαφως υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που με την καλητερη οικονομικη ανεση θα ειναι πιο ηρεμοι και πιο παραγωγικοι,θα ασχοληθουν με ωραια πραματα,ομως πιστευω οι περισσοτεροι θα φανε τα λεφτα σε ακριβα αυτοκινητα,σε χιλια δυο αλλα πραματα και θα γινουν περισσοτερο αλλαζονες,οτι "ειμαι εγω και κανεις αλλος"

Τα χρήματα δεν κάνουν τον κόσμο καλύτερο υποχρεωτικά.
Χωρίς Παιδεία και Πολιτισμό ο κόσμος παραμένει ´Ακατέργαστος´...
Ομως αυτό δεν σημαίνει πώς ολοι δέν δικαιούνται ένα καλύτερο επίπεδο Ζωής στά Βασικά Αγαθά οπως ειναι η Υγεία και η Παιδεία.
Το μεγαλύτερο εισόδημα πάντως δίνει ,μέσω μιάς επαρκούς Παιδείας,την δυνατότητα σε περισσότερο αριθμό Ανθρώπων νά καλλιεργηθεί.
Και φυσικά δεν μιλάω για τούς Νεόπλουτους ,ούτε γι´αυτούς πού τά βρήκαν έτοιμα και δεν κοπίασαν στην Ζωή τους.
Υπάρχει ομως σημαντική μερίδα Ανθρώπων πού στερείται βασικά πράγματα(ακομα και να πάει μια τριμελής Οικογενεια τακτικά στον Κινηματογράφο)

Last edited:

Το κλειδί, για μένα, είναι σε αυτή σου τη φράση. Να σε ρωτήσω κάτι?? Βγαίνεις καθημερινά και βλέπεις 10-100-1000 άτομα να διασκεδάζουν, να ψυχαγωγούνται, να ψωνίζουν. Τι ποσοστό είναι οι παραπάνω στο εν δυνάμει αγοραστικό κοινό που την ίδια ώρα κάθεται στο σπίτι του??

Διότι για να βγάλεις το συμπέρασμα ''εμένα μου φαίνεται ότι ο κόσμος έχει χρήματα'' πάει να πει ότι συγκρίνεις επί του συνόλου. Αν 100 είναι έξω και 1000 μέσα, ναι, υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Κάπως, έτσι, πιστεύω, είναι τα πράγματα....

Σήμερα άκουσα ότι ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων για τον μήνα Μάϊο, που θεωρείται ο καλύτερος, έπεσε κατα 30% σε σχέση με πέρσυ. 30%...τεράστιο νούμερο για τη μικρή και τη μεσαία επιχείρηση. Όλες οι παραπάνω επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες στις τράπεζες. Κάθε μέρα σχεδόν, περνάει από τα χέρια μου και ένας πλειστηριασμός που αφορά, κατά βάση, μεσαίες αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις. Το υπόλοιπο ποσοστό αφορά ιδιώτες που πίστεψαν ότι βρήκαν τον παράδεισο με τις κάρτες. Φευ.....τα ακίνητά τους αλλάζουν χέρια και περιέρχονται στις τράπεζες.

Θέλω να πω, με λίγα λόγια, ότι πρέπει να έχεις μια βάση για τη σύγκριση. Το ότι η οικονομία μας κινείται από την παραοικονομία και τις υπερτιμολογήσεις με μορφή αλυσίδας, δεν μπορεί σε καμμιά περίπτωση να δηλώσει ευμάρεια.

H γνώμη μου είναι ότι όλα αυτά είναι ανεξάρτητα της συγκεκριμένης κρίσης που περνάμε. Θυμάμαι μάλιστα πολύ καλά ότι γίνονταν και πρίν. Από το Ευρώ και ύστερα πάμε κατα διαόλου. Επιπρόσθετα στην Ελλάδα δεν υπάρχει συλογική συνείδηση του καταναλωτή (πρώτος φταίχτης εγώ, δεν το αρνούμαι) και οι τιμές ξεφύγαν παραπάνω.
Το παράδειγμα της Ισλανδίας που αναφέρθηκες, αλλά και της Αργεντινής παλαιότερα μας δείχνουν τι ακριβώς είναι οικονομική κρίση!

Iσλανδία και Αργεντινή Χρεωκόπησαν...
Αποτέλεσμα τής πλήρους Καταρρεύσεως ενός συστήματος.
Η Κρίση δεν οδηγεί πάντα σε κατάρρευση..
Προσωπικά διαπιστώνω απο πάμπολλα παραδειγματα(και συμπεριλαμβανω και την Ναυτιλια και τις Κατασκευες γιατι απασχολούν πολλούς εργαζομένους που πρωτοι πληρώνουν την ´νυφη´)πώς η Αγοραστική δύναμη τού Πληθυσμού διαρκώς μειώνεται..
Και αυτο σημαινει Κρίση..
Για κατάρρευση δεν μπορώ να προβλέψω φυσικά.
Και αλήθεια η Συνειδηση τού Καταναλωτή στις ΗΠΑ ,που εχει το μεγαλύτερο Εξωτερικό Χρεος και ειναι η πιό υπερχρεωμένη χώρα στον Κοσμο στο Εσωτερικό της πού πήγε??
Στην Βρεττανία,Χώρα σαφώς πιο Ισχυρή ο Μπράουν παλευει να μαζεψει τά ασυμμάζευτα και απλώς η Μαυρη Τρυπα βαθαινει.

Last edited:
Τεχνικά χρεοκοπείς κάθε φορά που δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου και δανείζεσαι όλο και περισσότερο από αυτό που μπορείς να ξοφλήσεις. Δυστυχώς αυτό το κατώφλι το έχουμε διαβεί καιρό τώρα.

Για την Ναυτιλία είναι τεράστιο το θέμα. Μέχρι και αυτόνομο νήμα ανοίγει. Εδώ δεν υπάρχει ποτέ "μη θεμητή κρίση"...

Είναι απλό αγαπητέ.
Όπου σταθείς και όπου βρεθείς και όσους και να δεις, δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα του πληθυσμού σε χώρο που είναι ειδικά φτιαγμένος γι' αυτό.
Σκέψου για κάθε έναν που απολαμβάνει το ποτάκι του σε ένα μπαρ ότι αυτό είναι πολυτέλεια για άλλους δέκα.

Συνεχιζω και πιστευω οτι αυτο για το οποιο ξεκινησα το ποστ δεν εχει γινει κατανοητο.

Το ποσοστο των ανθρωπων που βλεπω καθημερινα να ειναι μια χαρα ειναι τεραστιο.Δεν ειναι μονο το μπαρ.Ειναι υπερβολικα πολυς κοσμος,σε πολλα μερη,σε διαφορες δραστηριοτητες.Μα παω στο μετρο,μα παω σε οποια σχολη η σχολειο,αμαξια,σπιτια,υλικα αγαθα,πως να το εξηγησω...Φανταστειτε οτι αυτο που γινεται στην Αθηνα,τον κοσμο που βγαινει,που κινηται με τα αυτοκινητα,που ψωνιζει τοσα πραγματα καθημερινως,που διασκεδαζει που που χιλια πραγματα,αυτο συμβαινει σε ολη την Ελλαδα,πολεις,κωμοπολεις,ακομα και χωρια.Ειναι παρα παρα πολλοι ολοι αυτοι.Πως αλλιως να το πω.Δεν ειναι ετσι μια χωρα που πασχει οικονομικα.
Σιγουρα υπαρχουν πολλοι που ζοριζονται,αλλα εγω αυτα που βλεπω καθημερινα δε δικαιολογουν σε καμια περιπτωση την γκρινια και την εκφραση "δεν εχει ο κοσμος λεφτα"
Εσεις ποτε δεν σας εχει δημιουργηθει αυτη η απορια?
Οταν βγειτε το πρωι απο το σπιτι σας και γυρισετε το βραδυ,ολο αυτο που εχετε δει ολη μερα ειναι κοσμος που δεν εχει να ξοδεψει?Μικροι και μεγαλοι.

mstr@
Θερινές διακοπές ποσοι πηγαινουν πάνω απο μια βδομάδα σε Ξενοδοχεία??
Τα καλά Ξενοδοχεια ειναι γεμάτα Ρωσους και λιγους πλουσιους Ελληνες.
Ολοι οι Υπόλοιποι την ´βγάζουν´σε Συγγενείς,στην Επαρχία.
Αυτό επίσης ειναι ένα Κριτήριο του οτι ο κόσμος ζορίζεται.

Το ποσοστο των ανθρωπων που βλεπω καθημερινα να ειναι μια χαρα ειναι τεραστιο.Δεν ειναι μονο το μπαρ.Ειναι υπερβολικα πολυς κοσμος,σε πολλα μερη,σε διαφορες δραστηριοτητες.Μα παω στο μετρο,μα παω σε οποια σχολη η σχολειο,αμαξια,σπιτια,υλικα αγαθα,πως να το εξηγησω...Φανταστειτε οτι αυτο που γινεται στην Αθηνα,τον κοσμο που βγαινει,που κινηται με τα αυτοκινητα,που ψωνιζει τοσα πραγματα καθημερινως,που διασκεδαζει που που χιλια πραγματα,αυτο συμβαινει σε ολη την Ελλαδα,πολεις,κωμοπολεις,ακομα και χωρια.Ειναι παρα παρα πολλοι ολοι αυτοι.Πως αλλιως να το πω.Δεν ειναι ετσι μια χωρα που πασχει οικονομικα.
Σιγουρα υπαρχουν πολλοι που ζοριζονται,αλλα εγω αυτα που βλεπω καθημερινα δε δικαιολογουν σε καμια περιπτωση την γκρινια και την εκφραση "δεν εχει ο κοσμος λεφτα"
Εσεις ποτε δεν σας εχει δημιουργηθει αυτη η απορια?
Οταν βγειτε το πρωι απο το σπιτι σας και γυρισετε το βραδυ,ολο αυτο που εχετε δει ολη μερα ειναι κοσμος που δεν εχει να ξοδεψει?Μικροι και μεγαλοι.

Έτσι ακριβώς είναι γιατί είμαστε καλοπερασάκηδες, δεν δηλώνουμε όλα τα εισοδήματά μας και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ αυτή που περνάμε.
Του χρόνου, αν βέβαια δικαιωθούν οι κασάνδρες της ΕΕ, θα καταλάβεις τι είναι πραγματική κρίση. (το απέυχομαι ...)

Status
Not open for further replies.