Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα
Τα Νοικοκυριά είναι Χρεωμένα κυρίως επειδή θέλουν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες και οχι γιά να αγοράσουν Προβόλια.
Τα χρήματα πού κερδίζουν οι Γονείς συχνά δεν επαρκούν γιά να καλύψουν Σχολεία,Φροντιστήρια Φαγητό ,Ντύσιμο..
Αυτό πού λέγανε κάποιοι ´ξεχασμένοι´και πάντα επίκαιροι ´Υπεραξία´...
Κάποιοι κερδίζουν δηλαδή απο την Δουλειά πού προσφέρουν οι Πολλοί.
Αν τώρα μερικοί αναγκάζονται να πάρουν θαλασσοδάνειο για να πάνε διακοπές γιά μιά βδομάδα γιά να μήν ´πήξουν´στην Αθήνα οπως τον υπόλοιπο χρόνο,να με συγχωρείς αλλά δεν θα τούς κατηγορήσω...
Δεν ήταν καθόλου αυτό το πνεύμα μου, νομίζω πως ο,τι είπα ήταν ξεκάθαρο. Είπα πως όσο υπάρχει κόσμος που παγιδεύεται μέσα σε πλασματικές ανάγκες και ενδίδει σ'αυτές, τότε μοιραία πάντα τα νοικοκυριά θα'ναι χρεωμένα.
Αναφέρω ένα νομίζω εύστοχο παράδειγμα (εφόσον μιλάμε για πλασματικές ανάγκες):
Όταν αγόρασα προβολέα, τον πλήρωσα τότε 1500 ευρώ. Στην τράπεζα είχα 2000ευρώ, ενώ η "εμμονή" μου κόστιζε 3500. Το ότι αποφάσισα ότι είναι πιο συνετό το να πάρω αυτόν με τα 1500 ήταν θέμα δικό μου, και του πως με μεγάλωσαν οι γονείς μου.. Αν αποφάσιζα να πάρω αυτόν με τα 3500 και έπαιρνα καταναλωτικό δάνειο το οποίο ΔΕΝ μπορούσα να πληρώσω, τότε με συγχωρείς αλλά δε μου φταίει καμιά τράπεζα και κανένα Σύστημα... κάνω κάπου λάθος?
Τα Νοικοκυριά είναι Χρεωμένα κυρίως επειδή θέλουν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες και οχι γιά να αγοράσουν Προβόλια.
Τα χρήματα πού κερδίζουν οι Γονείς συχνά δεν επαρκούν γιά να καλύψουν Σχολεία,Φροντιστήρια Φαγητό ,Ντύσιμο..
Αυτό πού λέγανε κάποιοι ´ξεχασμένοι´και πάντα επίκαιροι ´Υπεραξία´...
Κάποιοι κερδίζουν δηλαδή απο την Δουλειά πού προσφέρουν οι Πολλοί.
Αν τώρα μερικοί αναγκάζονται να πάρουν θαλασσοδάνειο για να πάνε διακοπές γιά μιά βδομάδα γιά να μήν ´πήξουν´στην Αθήνα οπως τον υπόλοιπο χρόνο,να με συγχωρείς αλλά δεν θα τούς κατηγορήσω...
Last edited: