ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Status
Not open for further replies.
Συνεχιζω και πιστευω οτι αυτο για το οποιο ξεκινησα το ποστ δεν εχει γινει κατανοητο.

Το ποσοστο των ανθρωπων που βλεπω καθημερινα να ειναι μια χαρα ειναι τεραστιο.Δεν ειναι μονο το μπαρ.Ειναι υπερβολικα πολυς κοσμος,σε πολλα μερη,σε διαφορες δραστηριοτητες.Μα παω στο μετρο,μα παω σε οποια σχολη η σχολειο,αμαξια,σπιτια,υλικα αγαθα,πως να το εξηγησω...Φανταστειτε οτι αυτο που γινεται στην Αθηνα,τον κοσμο που βγαινει,που κινηται με τα αυτοκινητα,που ψωνιζει τοσα πραγματα καθημερινως,που διασκεδαζει που που χιλια πραγματα,αυτο συμβαινει σε ολη την Ελλαδα,πολεις,κωμοπολεις,ακομα και χωρια.Ειναι παρα παρα πολλοι ολοι αυτοι.Πως αλλιως να το πω.Δεν ειναι ετσι μια χωρα που πασχει οικονομικα.
Σιγουρα υπαρχουν πολλοι που ζοριζονται,αλλα εγω αυτα που βλεπω καθημερινα δε δικαιολογουν σε καμια περιπτωση την γκρινια και την εκφραση "δεν εχει ο κοσμος λεφτα"
Εσεις ποτε δεν σας εχει δημιουργηθει αυτη η απορια?
Οταν βγειτε το πρωι απο το σπιτι σας και γυρισετε το βραδυ,ολο αυτο που εχετε δει ολη μερα ειναι κοσμος που δεν εχει να ξοδεψει?Μικροι και μεγαλοι.

Και πάλι όμως θα σου πω πως το "όπου σταθώ και όπου βρεθώ" δεν είναι αντιπροσωπευτικό.
Μου κάνει εντύπωση που λες ότι βλέπεις κάτι τέτοιο στο μετρό γιατί εγώ το μόνο που βλέπω στο μετρό είναι κόσμο να τρέχει να προλάβει τις υποχρεώσεις του. Ποιο μετρό χρησιμοποιείς; :p

ένα μικρό παράδειγμα της κρίσης...

Σαρωνίδα, συζητώντας με ιδιοκτήτη ταβέρνας μου είπε ότι "ναι τα Σ/Κ γίνεται χαμός, αλλά τις καθημερινές που είχαμε πάντα κίνηση, έχουμε φάει φόλα"....

Φούρναρης, φέτος μόνο τα Σ/Κ δουλειά, ίσως ένα 10% πάνω από πέρυσι, αλλά τις καθημερινές είμαστε 40% κάτω..... κάντε την αφαίρεση, πάμε για 30% κάτω στο σύνολο !!!

Περιπτεράς : εδώ συμβαίνει το ανάποδο, 30% πάνω τα Σ/Κ, 10% κάτω τις καθημερινές !!!

απλά μικρά παραδείγματα από ένα προάστιο της Αθήνας, αυτό που βλέπω εγώ καθημερινά στη Σαρωνίδα είναι το εξής, κλειστά σπίτι τις καθημερινές, ανοιχτά σπίτια (αλλά λιγότερα από πέρυσι) τα Σ/Κ !!!!!!

Συνεχιζω και πιστευω οτι αυτο για το οποιο ξεκινησα το ποστ δεν εχει γινει κατανοητο.

Το ποσοστο των ανθρωπων που βλεπω καθημερινα να ειναι μια χαρα ειναι τεραστιο.Δεν ειναι μονο το μπαρ.Ειναι υπερβολικα πολυς κοσμος,σε πολλα μερη,σε διαφορες δραστηριοτητες.Μα παω στο μετρο,μα παω σε οποια σχολη η σχολειο,αμαξια,σπιτια,υλικα αγαθα,πως να το εξηγησω...Φανταστειτε οτι αυτο που γινεται στην Αθηνα,τον κοσμο που βγαινει,που κινηται με τα αυτοκινητα,που ψωνιζει τοσα πραγματα καθημερινως,που διασκεδαζει που που χιλια πραγματα,αυτο συμβαινει σε ολη την Ελλαδα,πολεις,κωμοπολεις,ακομα και χωρια.Ειναι παρα παρα πολλοι ολοι αυτοι.Πως αλλιως να το πω.Δεν ειναι ετσι μια χωρα που πασχει οικονομικα.
Σιγουρα υπαρχουν πολλοι που ζοριζονται,αλλα εγω αυτα που βλεπω καθημερινα δε δικαιολογουν σε καμια περιπτωση την γκρινια και την εκφραση "δεν εχει ο κοσμος λεφτα"
Εσεις ποτε δεν σας εχει δημιουργηθει αυτη η απορια?
Οταν βγειτε το πρωι απο το σπιτι σας και γυρισετε το βραδυ,ολο αυτο που εχετε δει ολη μερα ειναι κοσμος που δεν εχει να ξοδεψει?Μικροι και μεγαλοι.

Αποτελει και μαγικη εικονα αυτο.

Την ιδια στιγμη που καποιοι απλως φαινεται να περνουν καλα , καποιοι αλλοι (γονεις ) γενιες ολοκληρες εχουν ματωσει.Γιατι στην Ελλαδα υπαρχει αυτο το στοχειο της οικογενειας εντονο.

Σε απλοικα μαθηματικα τωρα τι σημαινει αυτο.

Αν καποιος παιρνει 700-800 Ε φανταζει δυσκολο εως απιθανο να μπορει να δωσει 300-400 Ε νοικι ,κοινοχρηστα κλπ.Αν δε θελει να συντηρηθει μονος του εξ'ολοκληρου ειναι σχεδον αδυνατο.

Τι γινεται τωρα ?

Μενει στο πατρικο (μεχρι τα 30 βαλε ) και τα εξοδα αυτα εξαφανιζονται.

Αν τωρα μερα παρα μερα (δεν ειναι και λιγο ) βγινει εξω και πινει δυο ποτα θα πληρωσει 150-200 Ε.Μερα παρα μερα ετσι (ποσοι το κανουν αυτο , το χειμωνα πχ ) ? Πολυ λιγοτερα απο το πιο πανω ποσο.

Ετσι εχουμε καποιον που δινει την αισθηση οτι καθε μερα βγαινει , εχει λεφτα ,ξοδευει.Αν δε βαλει και 50-60 Ε δοσεις το μηνα (για κανα 3,4 χρονια ) θα εχει παρει και ολα αυτα τα καταναλωτικα προιοντα που φανταζουν εξωπραγματικα για την κατασταση του.Στα οποια βεβαια παλι βοηθανε οι γονεις (στην αγορα αυτοκινητου πχ ).

Εχει αυτος λεφτα ? Οχι.
Φαινεται οτι ξοδευει καθημερινα ? Ναι.

Στο μετρό πάντως μια και αναφέρθηκε, αν κυκλοφορήσεις κοντά στο Σύνταγμα μεσημέρι, θα δεις πολύ κόσμο να τρέχει να προλάβει, αλλά θα δεις και πολύ κόσμο να κρατάει συνολικά 5-6 σακούλες Attica, μέσου κόστους συνολικά περί το ένα χιλιάρικο.... Δεν μπορώ να μην αναρρωτιέμαι λοιπόν, πως γίνεται ενώ εγώ που είμαι απ'τους τυχερούς και τα βγάζω πέρα με σχετική άνεση να έχω πατήσει το πόδι μου σ'αυτό το μαγαζί 2-3 φορές στη ζωή μου κι αυτές μόνο για να αλλάξω δώρα που μου'φεραν, και να υπάρχει τόσος κόσμος που πάει "για ψώνια" ξοδεύοντας ένα χιλιαρικάκι έτσι για μια έξοδο...

Μάλλον τελικά πρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου φτωχό και κακομοίρη. Μ'αρέσει πάντως που δεν είμαι έτσι και σέβομαι τα λεφτά, είτε όταν ήταν χορηγία των γονιών μου, είτε όταν είναι κερδισμένα δικά μου.

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Έτσι ακριβώς είναι γιατί είμαστε καλοπερασάκηδες, δεν δηλώνουμε όλα τα εισοδήματά μας και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΗ αυτή που περνάμε.
Του χρόνου, αν βέβαια δικαιωθούν οι κασάνδρες της ΕΕ, θα καταλάβεις τι είναι πραγματική κρίση. (το απέυχομαι ...)

Γιατι πρέπει να δηλωνουμε ολα τα εισοδήματά μας???
Ρωταω γενικά...
Ποια Ανταποδοτικότητα έχει το συγκεκριμένο Κράτος σε Δωρεάν Υγεια και Παιδεία??
Ποσοι μπαινουν στα Νοσοκομεια δωρεάν μονον βασει τής κύριας ασφάλισής τους??
Ποσοι παίρνουν τά Παιδιά τους στις 4 το Απογευμα απο τα Δημοσια Σχολεία,διαβασμένα και δεν τα τρέχουν σαν παλαβοι σε διάφορα ´φροντιστήρια´
Ποιά ανταποδοτικότητα υπάρχει σε Συντάξεις??Η Ανταποδοτικότητα τών Ομολόγων μήπως??
Γιατί ο Πολίτης ´οφείλει´νάναι ´Νομοταγής´σε ένα Κράτος που διαρκώς Παρανομεί απέναντι στην Κοινωνία.??
Aπο το 96 εως σήμερα ολοι εχουμε πληρώσει πάνω απο 1000 Εμμεσους Φορους.Οπως ακριβώς το γράφω...1000 έμμεσοι φόροι...
Που ακούστηκε να φορολογουνται εισοδήματα πάνω απο 23000 ευρώ τον χρόνο με 40% οταν ο Πολίτης δέν παίρνει πίσω τά Στοιχειώδη ενός Κράτους Δικαίου??
Nα υπάρχει φορολόγηση Αυστηρή ακομα και στο 50% ολων των εισοδημάτων αλλά να έχουμε Σοβαρή δωρεάν Υγεια και Παιδεία όλοι...
Τοτε ναί...
Οποιος δεν ειναι Νομιμος να τον τσακίζουν..
Τώρα απλά νοιώθω Ηλίθιος...Η έτσι με θεωρεί η Λογίστριά μου.....................
Υ.Γ.
Σαν ελευθερος επαγγελματίας θα πάρω συνταξη μετά απο 35 χρονια δουλειά 1150 ευρώ απο ´Ευγενές Ταμείο´..Και φυσικά εφ´άπαξ Γιόκ..
Ποσα έχω δώσει στο Ταμειο αυτό επι μιαν εικοσαετία???Αστο καλύτερα.

Last edited:

Στο μετρό πάντως μια και αναφέρθηκε, αν κυκλοφορήσεις κοντά στο Σύνταγμα μεσημέρι, θα δεις πολύ κόσμο να τρέχει να προλάβει, αλλά θα δεις και πολύ κόσμο να κρατάει συνολικά 5-6 σακούλες Attica, μέσου κόστους συνολικά περί το ένα χιλιάρικο.... Δεν μπορώ να μην αναρρωτιέμαι λοιπόν, πως γίνεται ενώ εγώ που είμαι απ'τους τυχερούς και τα βγάζω πέρα με σχετική άνεση να έχω πατήσει το πόδι μου σ'αυτό το μαγαζί 2-3 φορές στη ζωή μου κι αυτές μόνο για να αλλάξω δώρα που μου'φεραν, και να υπάρχει τόσος κόσμος που πάει "για ψώνια" ξοδεύοντας ένα χιλιαρικάκι έτσι για μια έξοδο...

Μάλλον τελικά πρέπει να θεωρώ τον εαυτό μου φτωχό και κακομοίρη. Μ'αρέσει πάντως που δεν είμαι έτσι και σέβομαι τα λεφτά, είτε όταν ήταν χορηγία των γονιών μου, είτε όταν είναι κερδισμένα δικά μου.

Ειναι στατιστικώς σημαντικά αυτά τα παραδείγματα???????????:D:D
Οσο για τον πολύ κόσμο τού Attica με τα Χιλιάρικα Ψώνια επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω.-bye--bye-

Γιατι πρέπει να δηλωνουμε ολα τα εισοδήματά μας???
Ρωταω γενικά...
Ποια Ανταποδοτικότητα έχει το συγκεκριμένο Κράτος σε Δωρεάν Υγεια και Παιδεία??
Ποσοι μπαινουν στα Νοσοκομεια δωρεάν μονον βασει τής κύριας ασφάλισής τους??
Ποσοι παίρνουν τά Παιδιά τους στις 4 το Απογευμα απο τα Δημοσια Σχολεία,διαβασμένα και δεν τα τρέχουν σαν παλαβοι σε διάφορα ´φροντιστήρια´
Ποιά ανταποδοτικότητα υπάρχει σε Συντάξεις??Η Ανταποδοτικότητα τών Ομολόγων μήπως??
Γιατί ο Πολίτης ´οφείλει´νάναι ´Νομοταγής´σε ένα Κράτος που διαρκώς Παρανομεί απέναντι στην Κοινωνία.??
Aπο το 96 εως σήμερα ολοι εχουμε πληρώσει πάνω απο 1000 Εμμεσους Φορους.Οπως ακριβώς το γράφω...1000 έμμεσοι φόροι...
Που ακούστηκε να φορολογουνται εισοδήματα πάνω απο 23000 ευρώ τον χρόνο με 40% οταν ο Πολίτης δέν παίρνει πίσω τά Στοιχειώδη ενός Κράτους Δικαίου??
Nα υπάρχει φορολόγηση Αυστηρή ακομα και στο 50% ολων των εισοδημάτων αλλά να έχουμε Σοβαρή δωρεάν Υγεια και Παιδεία όλοι...
Τοτε ναί...
Οποιος δεν ειναι Νομιμος να τον τσακίζουν..

Δεν χρειάζοντε πολλά λογιά νομίζω ότι το ξέρεις ότι συμφωνούμε σε όλα τα παραπάνω και μέχρι τη στιγμή του παραβάν... Εκεί τα χαλάμε λίγο!!!

Δεν χρειάζοντε πολλά λογιά νομίζω ότι το ξέρεις ότι συμφωνούμε σε όλα τα παραπάνω και μέχρι τη στιγμή του παραβάν... Εκεί τα χαλάμε λίγο!!!

Αδιαφορώ για την Νομιμότητα τετοιου ´Μαγαζιού´-βλ.Ελληνικό Κράτος-
Ο μονος λόγος πού το κάνω ειναι για ναχω καθαρή σχέση μέ τούς πελάτες μου..
Ως θέμα αρχής.
Απο εκει και πέρα αν ο διπλανός μου μεροκαματιάρης κρυβει 5 φράγκα καλά κάνει..
Θα τα πληρωσει άλλως τε στην δήθεν ´Δημοσια Υγεια´και στά Φροντιστηρια τών Παιδιών του..
Και σε χιλιαδες εμμεσους φορους.
Μας χρωστανε.Δεν τούς Χρωσταμε.

Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Ισως και εγω οταν βγω στην αγορα εργασιας να αναθεωρησω τις αποψεις μου.
Ευχαριστω παντως για τις αποψεις σας,δεν θελω να θεωρηθει οτι ειρωνευομαι καποιους η οτι θελω να περασω την αποψη μου ως σωστη.Καταγομαι απο μια κανονικη οικογενεια(οχι πλουσια ουτε φτωχη)και πολλες φορες μπορει να ζοριστουμε και εμεις.

Απλα βρε παιδια βλεπω καποιες φορες στις ειδησεις για τα λεφτα,τον κοσμο να παραπονιεται...και πιστευω οτι δεν ειναι και τοσο χαλια.Λιγο υπομονη και λιγο μετρο θελει.Παντα θα υπαρχουν δυσκολιες,καλο ειναι απο αυτες να μαθαινουμε.
Τωρα με την κριση ισως κατσουν πολλοι που θα ζοριστουν να αναθεωρησουν καποια πραματα,και να βγει σε καλο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Ισως και εγω οταν βγω στην αγορα εργασιας να αναθεωρησω τις αποψεις μου.
Ευχαριστω παντως για τις αποψεις σας,δεν θελω να θεωρηθει οτι ειρωνευομαι καποιους η οτι θελω να περασω την αποψη μου ως σωστη.Καταγομαι απο μια κανονικη οικογενεια(οχι πλουσια ουτε φτωχη)και πολλες φορες μπορει να ζοριστουμε και εμεις.

Απλα βρε παιδια βλεπω καποιες φορες στις ειδησεις για τα λεφτα,τον κοσμο να παραπονιεται...και πιστευω οτι δεν ειναι και τοσο χαλια.Λιγο υπομονη και λιγο μετρο θελει.Παντα θα υπαρχουν δυσκολιες,καλο ειναι απο αυτες να μαθαινουμε.
Τωρα με την κριση ισως κατσουν πολλοι που θα ζοριστουν να αναθεωρησουν καποια πραματα,και να βγει σε καλο!

Ασε τις ειδήσεις αγαπητέ.Αυτοί ξεκινανε με τους Νεκρούς τής γριππης στην Βρεττανια...Σε λίγο δεν θα τολμάμε να φτερνιστούμε.:flipout::flipout:
Και πουθενά δεν ενοιωσα να ειρωνευτηκες στο Νήμα.
Ισα-Ισα.
Και πάλι Καλώς Ορισες.:grinning-smiley-043

Ως θέμα αρχής.
Θα τα πληρωσει άλλως τε στην δήθεν ´Δημοσια Υγεια´και στά Φροντιστηρια τών Παιδιών του..

Κυριε Σπυρο,οι πολιτικοι δε νομιζω να εχουν καποια ιδιαιτερη διαφορα με εσας,εμενα και τον οποιοδηποτε αλλο.Ολοι κοιτανε την παρτη τους.Ολοι κατηγορουμε παπαδες,αστυνομικους,πολιτικους και εμεις ειμαστε τα ιδια.Ανθρωποι ειναι και αυτοι,ανθρωποι και εμεις.Μαναβικο να εχεις κοροιδευεις και λες ψεματα.Και εμεις να ημασταν στη θεση τους τα ιδια θα καναμε.
Ειναι πολυ ευκολο να διαπιστωσεις οτι ο καθενας,ειτε κρεοπωλης ειναι ειτε πολιτικος,κοιταει το συμφερον του.Απο την καθημερινη ζωη.

Ευχαριστω και παλι για το καλωσορισμα-bye-

Last edited:

Ως θέμα αρχής.

Ναι... Δεν πολυκατάλαβα την απάντηση σου!
Εγώ αναφερόμουν στο παραβάν των εκλογών και την επιλογή μου να λάμπω δια της απουσίας μου, μη δεχόμενος να συμετέχω σε αυτά που ανάφερες...

Ειναι στατιστικώς σημαντικά αυτά τα παραδείγματα???????????:D:D
Οσο για τον πολύ κόσμο τού Attica με τα Χιλιάρικα Ψώνια επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω.-bye--bye-

O καθένας έχει την καθ'όλα σεβαστή γνώμη του. Από κει και πέρα επίτρεψε μου να πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν έχει τυχαία τις πιο ακριβές τιμές συγκεκριμένα σε είδη που αποτελούν πλασματικές ανάγκες (ρούχα, διασκέδαση κλπ). Αν το παράδειγμα που ανέφερα ήταν στατιστικώς ασήμαντο, οι τιμές αυτές θα έπεφταν. Το ότι μένουν εκεί που είναι σημαίνει ότι πουλάνε. Άρα ότι υπάρχει κόσμος που αγοράζει.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος διαβάζοντας το ποστ που άνοιξε το thread αυτό, αναφερόμαστε σε πλασματικές ανάγκες. Φυσικά και για θέματα υγείας και παιδείας ο καθένας από μας θα έδινε τα "ρέστα" του, και πολύ καλά θα έκανε. Δεν γίνεται σ'αυτό το επίπεδο η κριτική...

Κυριε Σπυρο,οι πολιτικοι δε νομιζω να εχουν καποια ιδιαιτερη διαφορα με εσας,εμενα και τον οποιοδηποτε αλλο.Ολοι κοιτανε την παρτη τους.Ολοι κατηγορουμε παπαδες,αστυνομικους,πολιτικους και εμεις ειμαστε τα ιδια.Ανθρωποι ειναι και αυτοι,ανθρωποι και εμεις.Μαναβικο να εχεις κοροιδευεις και λες ψεματα.Και εμεις να ημασταν στη θεση τους τα ιδια θα καναμε.
Ειναι πολυ ευκολο να διαπιστωσεις οτι ο καθενας,ειτε κρεοπωλης ειναι ειτε πολιτικος,κοιταει το συμφερον του.Απο την καθημερινη ζωη.

Δεν συγκρίνω φίλε μου τον καθημερινό άνθρωπο(οχι οτι δεν επηρεάζεται απο την περιρεουσα ατμόσφαιρα)με τους διάφορους Προύχοντες.
Αυτοι δεν στηνονται στο ΙΚΑ για μια συνταγή και παίρνουν ραντεβού 40 μέρες μετά...
Και μιά χαρά τακτοποιούν ολες τους τίς ´εκκρεμότητες´...
Το Κράτος ειχε την δυνατότητα παλιοτερα να ειναι Ανταποδοτικό.
Δεν τοκανε...
Το παράδειγμα το δινουν οι ´Αρχοντες´πρώτοι.
Οσα και να πάρει απο τον διπλανο Κρεοπώλη η τρύπα δεν κλεινει..
Μιλάμε για Κράτος Πελατειακό οπου οποιος κερδίζει το ´Ντέρμπυ´σκέφτεται την επομενη τετραετία..
Κρατος που αδιαφορει για τους Πολιτες του θαχει αναλογη αντιμετωπιση και απο αυτούς.
Δυστυχώς λυπηρό,αλλά αυτό συμβαινει.

O καθένας έχει την καθ'όλα σεβαστή γνώμη του. Από κει και πέρα επίτρεψε μου να πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν έχει τυχαία τις πιο ακριβές τιμές συγκεκριμένα σε είδη που αποτελούν πλασματικές ανάγκες (ρούχα, διασκέδαση κλπ). Αν το παράδειγμα που ανέφερα ήταν στατιστικώς ασήμαντο, οι τιμές αυτές θα έπεφταν. Το ότι μένουν εκεί που είναι σημαίνει ότι πουλάνε. Άρα ότι υπάρχει κόσμος που αγοράζει.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος διαβάζοντας το ποστ που άνοιξε το thread αυτό, αναφερόμαστε σε πλασματικές ανάγκες. Φυσικά και για θέματα υγείας και παιδείας ο καθένας από μας θα έδινε τα "ρέστα" του, και πολύ καλά θα έκανε. Δεν γίνεται σ'αυτό το επίπεδο η κριτική...
Υπάρχει και η Εκδοχή οτι οι Τιμές δεν πέφτουν γιατί μερικοί βλακωδώς ποντάρουν πώς αφού αγροάζουν έτσι και αλλοιώς λιγότεροι τουλάχιστον να αγοράζουν ακριβά.
Ομως ουυτε η Βενζίνη πέφτει γιατί που θα πάει θα πρεπει να γεμισεις το ρημαδι το ρεζερβουάρ.
Ουτε οι τιμές στα Σουπερ Μαρκετ πέφτουν..
Οπως και νάχει Γάλα και Ψωμί και Μακαρόνια θα αγοράσει και ο Φτωχός...
Και εν πάσει περιπτώσει Πραγματικότητα δεν ειναι Αυτή που βλέπεις Μονον Εσύ,αλλά και αυτοί που ζούνε με Οικογενειες και πληρώνουν το μάρμαρο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Δεν συγκρίνω φίλε μου τον καθημερινό άνθρωπο(οχι οτι δεν επηρεάζεται απο την περιρεουσα ατμόσφαιρα)με τους διάφορους Προύχοντες.
Αυτοι δεν στηνονται στο ΙΚΑ για μια συνταγή και παίρνουν ραντεβού 40 μέρες μετά...
Και μιά χαρά τακτοποιούν ολες τους τίς ´εκκρεμότητες´...
Το Κράτος ειχε την δυνατότητα παλιοτερα να ειναι Ανταποδοτικό.
Δεν τοκανε...
Το παράδειγμα το δινουν οι ´Αρχοντες´πρώτοι.
Οσα και να πάρει απο τον διπλανο Κρεοπώλη η τρύπα δεν κλεινει..
Μιλάμε για Κράτος Πελατειακό οπου οποιος κερδίζει το ´Ντέρμπυ´σκέφτεται την επομενη τετραετία..
Κρατος που αδιαφορει για τους Πολιτες του θαχει αναλογη αντιμετωπιση και απο αυτούς.
Δυστυχώς λυπηρό,αλλά αυτό συμβαινει.

Εγω πιστευω οτι η νοοτροποια των απλων πολιτων θα μπορουσε να ειναι πολυ καλητερη.Οι ανθρωποι ειναι πονηροι σημερα.Πιστευετε οτι φταινε οι πολιτικοι γι'αυτο?
Να μην ξεχναμε οτι εμεις οι απλοι πολιτες ειμαστε το κρατος.Εμεις τους ψηφιζουμε,εμεις τους κατηγορουμε:fahne90:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλ

Εγω πιστευω οτι η νοοτροποια των απλων πολιτων θα μπορουσε να ειναι πολυ καλητερη.Οι ανθρωποι ειναι πονηροι σημερα.Πιστευετε οτι φταινε οι πολιτικοι γι'αυτο?
Να μην ξεχναμε οτι εμεις οι απλοι πολιτες ειμαστε το κρατος.Εμεις τους ψηφιζουμε,εμεις τους κατηγορουμε:fahne90:

Ουπς!!! Wrong!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλ

Εμεις δεν ειμαστε το Κράτος.
Ιστορικά ο Ελληνας ηταν καχυποπτος πάντα με το Κράτος που στηθηκε σε Βαυαρικά Πρότυπα.
Και τελικά το μειγμα Τουρκοκρατίας και Βαυαροκρατίας εφτιαξε ενα Υβρίδιο Πολιτών Καχυποψίας και Ανάγκης ταυτόχρονα.
Επίσης το Κράτος δεν ειναι Ουδέτερο,αλλά ενας Ταξικός Συσχετισμός Δυνάμεων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το π

Ουπς!!! Wrong!!!

Τροπος του λεγειν,εγω ψηφιζω οικολογους(αληθεια!):turtle:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το π

Εμεις δεν ειμαστε το Κράτος.
Ιστορικά ο Ελληνας ηταν καχυποπτος πάντα με το Κράτος που στηθηκε σε Βαυαρικά Πρότυπα.
Και τελικά το μειγμα Τουρκοκρατίας και Βαυαροκρατίας εφτιαξε ενα Υβρίδιο Πολιτών Καχυποψίας και Ανάγκης ταυτόχρονα.
Επίσης το Κράτος δεν ειναι Ουδέτερο,αλλά ενας Ταξικός Συσχετισμός Δυνάμεων.

Συγγνωμη,αλλα τι εχετε σπουδασει?Αν συνεχιστει η συζητηση σ'αυτο το υφος με βλεπω να αποχωρω!!!:chinscratch:

Status
Not open for further replies.