ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Αμα με σουταρουν απ'την πρωτη μερα...:firstprize:θα σπασω ρεκορ!

Μέ τετοια Ζέστη φίλε μου ακομα και οι Διαχειριστές βαριούνται να πατάνε Κουμπιά...:flipout::flipout::flipout:

Αλλά γιατί να σε διαγράψει κάποιος??:grinning-smiley-043
Σημερα και αυριο θα δεις ακομα και βαζελους και γαυρους αδελφωμένους απο τά 42άρια.:flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο

Τώρα το ότι ψηφίζεις οικολόγους δείχνει ότι παρα είσαι ευγενικός έως και καλοπροαίρετος θα έλεγα ... :grinning-smiley-043 -bye-

Εσύ τώρα κάπου το πάς με δαύτους αλλά σήμερα δέν ανεβαίνει άλλο ο Πυρετός.:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλ

Τα Νοικοκυριά είναι Χρεωμένα κυρίως επειδή θέλουν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες και οχι γιά να αγοράσουν Προβόλια.
Τα χρήματα πού κερδίζουν οι Γονείς συχνά δεν επαρκούν γιά να καλύψουν Σχολεία,Φροντιστήρια Φαγητό ,Ντύσιμο..
Αυτό πού λέγανε κάποιοι ´ξεχασμένοι´και πάντα επίκαιροι ´Υπεραξία´...
Κάποιοι κερδίζουν δηλαδή απο την Δουλειά πού προσφέρουν οι Πολλοί.-bye-
Αν τώρα μερικοί αναγκάζονται να πάρουν θαλασσοδάνειο για να πάνε διακοπές γιά μιά βδομάδα γιά να μήν ´πήξουν´στην Αθήνα οπως τον υπόλοιπο χρόνο,να με συγχωρείς αλλά δεν θα τούς κατηγορήσω...

Συμφωνω απολυτα. Ο μεση οικογενεια πλεον εχει φτασει σε σημειο να θεωρει πολυτελεια να αγορασει ενα ασφαλες αυτοκινητο, να παει μια φορα τη βδομαδα σ ενα καλο εστιατοριο, να παρει δωρο στο παιδι τους εναν καλο η/υ. Σε τετοιο σημειο μιζεριας εχουμε φτασει-να πρεπει να λεμε κ ευχαριστω που εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να εξασφαλισουμε τροφη, θερμανση, στεγαση, και ολα τα αλλα να θεωρουνται ''πλασματικες αναγκες''.

Η ποιοτητα στη ζωη μας ειναι απαραιτητη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλ

Συμφωνω απολυτα. Ο μεση οικογενεια πλεον εχει φτασει σε σημειο να θεωρει πολυτελεια να αγορασει ενα ασφαλες αυτοκινητο, να παει μια φορα τη βδαδα σ ομενα καλο εστιατοριο, να παρει δωρο στο παιδι τους εναν καλο η/υ. Σε τετοιο σημειο μιζεριας εχουμε φτασει-να πρεπει να λεμε κ ευχαριστω που εχουμε την οικονομικη δυνατοτητα να εξασφαλισουμε τροφη, θερμανση, στεγαση, και ολα τα αλλα να θεωρουνται ''πλασματικες αναγκες''.

Η ποιοτητα στη ζωη μας ειναι απαραιτητη.

Δε διαφώνησε κανείς σ'αυτό. Όμως ασφαλές αυτοκίνητο είναι και ένα Toyota Auris, όχι μόνο μια 320...

Kαλά εστιατόρια είναι και αυτά στα οποία μια οικογένεια τρώει με 50 ευρώ, όχι μόνο αυτά που ζητάνε 300...

Καλό υπολογιστή οφείλει να έχει κάθε σπίτι, αλλά δε χρειάζεται να αγοράζουμε στο γιόκα μας επειδή τέλειωσε το δημοτικό σαν ανταμοιβή ένα macbook air...

Πουκάμισο (καλής ποιότητας), μπορείς να πάρεις από άλλα μαγαζιά δίπλα στο attica με 25 ευρώ, και όχι με 125 που κοστίζει μέσα σ'αυτό. Το ότι τα γύρω μαγαζιά μαστίζονται από την "κρίση" ενώ το Attica έχει ουρές που φτάνουν ως τον δρόμο πως εξηγείται?

Όσα έγραψα παραπάνω, και όσα είπε εξαρχής ο συμφορουμίτης κινούνταν γύρω από την "πολυτέλεια" ,όχι γύρω από την "ποιότητα"...

Επίσης, ο καθένας μας δικαιούται να έχει χόμπυ στη ζωή του, πράγματα που λατρεύει. Τώρα αν εγώ γουστάρω να ακούω μουσική μόνο από MarkLevinson, να οδηγώ μόνο από Porsche και πάνω, η κάθε μου "αλλαξιά" να κοστίζει περί τα 1000 ευρώ, να τρώω μόνο σε εστιατόρια των 50 ευρώ/άτομο, και όλα αυτά ταυτόχρονα, τότε δε μου φταίει κανένα κράτος αν επειδή ο μισθός μου είναι 2 χιλιάρικα σε ένα μήνα η τράπεζα θα μου πάρει το σπίτι.

Last edited:
Ξερεις μαεστρο, και η πολυτελεια στην προσωπικη ζωη δεν ειναι τοσο κατακριτεα οταν μιλαμε για 2 γονεις εργαζομενους 8 ωρα και υπερωριες, που διπλο- και τριπλο- πληρωνουν μεχρι τελευταιου ευρω τους ανισοβαρεις φορους της πολιτειας, και που ουτως ή αλλως ποτε δε ζητησαν τα ρεστα για τα αθλια συστηματα Παιδειας-Υγειας-Προνοιας, που ομως τα πληρωνουν κ αυτα. Και φυσικα ποτε δεν τα καναν ολα μπαχαλο για να διαμαρτυρηθουν για τους πλουτισμους-express των πολιτικων και των οικονομικα κραταιων, ποτε δεν παρανομησαν, δεν φοροδιεφυγαν, δεν γιγαντωθηκαν στις πλατες καποιου αλλου. Αλλα βεβαια, αυτοι δεν αξιζουν την bmw 3.20 (που στο εξωτερικο την παιρνει ο καθε πιτσιρικας), ας παρουν Auris!! Και βεβαια δεν αξιζουν και να πανε σ ενα γκρουρμε ρεστοραν, πρεπει να πανε στη μπουρδελοταβερνα της γειτονιας τους για να φανε τα ''βυζακια της Μαριας'' και τον ''πικαντικο οργασμο''!

Καταλαβετε το, να στριμωχτει κ αλλο η μεσαια ταξη (ακομα και αν εχει αυτη την ανεση μια που δε θα ... ψοφησει οπως η ταξη των συνταξιουχων π.χ., αλλα θα επιβιωσει) ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Και τετοιες αποψεις οπως του τοπικ σταρτερ τις θεωρω, σ ενα βαθμο, κατευθυνομενες.

Last edited:
Κοίτα αν κάποιος για να βρει την ευτυχία χρειάζεται να αυτοεπιδεικνύεται σε BMW και σε κυριλλέ κολωνακιότικα εστιατόρια, για μένα είναι άξιος της τύχης του.

Για το εξωτερικό που ανέφερες για την 320, ναι, οι γερμανοί έχουν ακριβά αυτοκίνητα, (όχι για κανα άλλο λόγο, απλά επειδή αφενός είναι φτηνότερα από δω, αφετερου έχουν μεγαλύτερους μισθούς), αλλά παρ'όλους τους διπλάσιους μισθούς, μαγαζιά με τιμές τύπου Attica πάνε "άπατα" και κλείνουν κακήν κακώς στη Γερμανία, επειδή οι πολίτες δε μασάνε, αν θυμάμαι καλά έχεις ζήσει εκεί και θα το έχεις διαπιστώσει κι ο ίδιος: Με οποιαδήποτε αύξηση σε τιμές αγαθών ο Γερμανός δεν αγοράζει... και η αύξηση ακυρώνεται.

Ωραίο είναι να τα ρίχνουμε πάντα όλα στο κράτος, αλλά εδώ φταίμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό εμείς. Ζούμε σε ελεύθερη οικονομία. Τις τιμές τις καθορίζει το πόσο τσιμπάμε. Τουλάχιστον σε όσα είδη δεν είναι βασικές ανάγκες. Ας αρχίσουμε απο κει λοιπόν..... Ή αλλιώς ας κάνουμε μακροσκελείς συζητήσεις για κλέφτες πολιτκούς... λες και θα αλλάξουμε κάτι έτσι...

Δεν θα γινουμε και η Γκεσταπο της ευτυχιας του αλλου..ο καθενας εχει δικαιωμα να ευτυχει με τον τροπο του..

Σε πληροφορω παντως οτι η Γερμανια εχει πολυ πιο ακριβα και ποιοτικα μαγαζια απ οτι η Ελλαδα. Αν πας μια βολτα απο Αμβουργο/Βερολινο, θα με θυμηθεις.

Αν αρχισουμε να συγκρινουμε την ποιοτητα ζωης που εχει ενας μεσος εργατης στη ΓΕρμανια, με εναν μεσο επιστημονα στην Ελλαδα, πιστεψε με, θα βαλουμε τα κλαμματα. Και δε μιλαω για τον μισθο, μιλαω για τις συνθηκες που τοθυ παρεχει το κρατος.

Οκ φταιμε εμεις λοιπον, συμφωνα με τα λεγομενα σου. Και αν ξαφνικα αποκτησουμε καταναλωτικη συνειδηση, θα αλλαξει η Παιδεια, θα εξαφανιστουν οι ελλειψεις στην Υγεια, το Ασφαλιστικο θα λυθει, τα Εργασιακα θα λυθουν, ο πρωτος μισθος θα ειναι 1500 ευρω και ολοι θα μαστε με ενα χαμογελο στο στομα. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.

Μπορει οντως να υπαρχουν αυτοι οι οποιοι ειναι πλουσιοι κ ξοδευουν αλογιστα,
αυτοι που μεγαλοπιανονται και αυτπο που το παιζουν μοστρα. Ουτε αυτοι ομως
αποτελουν αξιοπιστο δειγμα του λαου, ουτε πρεπει οι αναγκες τους να καθοριζουν την οικονομικη πολιτικη. Το γεγονος ειναι πως η μεγαλη πλειοψηφια των πολιτων δεινοπαθει με τις παρουσες οικονομικες συνθηκες.

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Κοίτα αν κάποιος για να βρει την ευτυχία χρειάζεται να αυτοεπιδεικνύεται σε BMW και σε κυριλλέ κολωνακιότικα εστιατόρια, για μένα είναι άξιος της τύχης του.

Για το εξωτερικό που ανέφερες για την 320, ναι, οι γερμανοί έχουν ακριβά αυτοκίνητα, (όχι για κανα άλλο λόγο, απλά επειδή αφενός είναι φτηνότερα από δω, αφετερου έχουν μεγαλύτερους μισθούς), αλλά παρ'όλους τους διπλάσιους μισθούς, μαγαζιά με τιμές τύπου Attica πάνε "άπατα" και κλείνουν κακήν κακώς στη Γερμανία, επειδή οι πολίτες δε μασάνε, αν θυμάμαι καλά έχεις ζήσει εκεί και θα το έχεις διαπιστώσει κι ο ίδιος: Με οποιαδήποτε αύξηση σε τιμές αγαθών ο Γερμανός δεν αγοράζει... και η αύξηση ακυρώνεται.

Ωραίο είναι να τα ρίχνουμε πάντα όλα στο κράτος, αλλά εδώ φταίμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό εμείς. Ζούμε σε ελεύθερη οικονομία. Τις τιμές τις καθορίζει το πόσο τσιμπάμε. Τουλάχιστον σε όσα είδη δεν είναι βασικές ανάγκες. Ας αρχίσουμε απο κει λοιπόν..... Ή αλλιώς ας κάνουμε μακροσκελείς συζητήσεις για κλέφτες πολιτκούς... λες και θα αλλάξουμε κάτι έτσι...

Τελικά για ολα στην Ελλάδα φταινε οι Πολίτες ενώ στο Εξωτερικό έχουν πήξει απο Συνειδηση...
Ετσι οπως πάς θα βγάλεις ολους τους Ελληνες με Πορσε,Καγιέν,Ρολεξ και Κοτερα.
Αληθεια πού ταχεις διαπιστώσει ολα αυτά??????
Εχεις 'περπατήσει´στην Αθήνα??
Πηγες ποτέ στις δυτικές συνοικίες??
Εχεις δεί ακόμα και μεσοαστικές συνοικίες??
Εκτος πιά αν μιλάς για Παλαιό Ψυχικό,Φιλοθέη και Εκάλη.
Η Ιστορία με τον κακό Ελληνα που φταιει σε ολα και τον Καλο Ευρωπαίο πού είναι απολύτως συνετός και συνειδητοποιημένος δεν έχει Δράκο...Η Αθώωση ενός Κράτους Μπάχαλου,πού φυσικά δέν εκπροσωπεί τούς Πολίτες του αρχίζει και γίνεται αν μή τι άλλο υπερβολική..............................................
Ολες αυτές οι Ορδές ´συνειδητοποιημένων´πού πλακώνουν στην Ελλάδα ειναι συχνότατα τσίρκουλα τού κερατά,παντελώς ανάγωγα και άξεστα...
Δεχομαι πώς μερικά Ευρωπαϊκά Κράτη εχουν πετύχει μερικά σημαντικά πράγματα(αν και πλέον παντού υποχωρεί το Κράτος Δικαίου) αλλά η αίσθηση τού ´Μαγικού Ευρωπαϊκού Κόσμου´μού θυμίζει λιγάκι τις Θειές και τούς Θειούς τής δεκαετίας τού 60 πού θελανε να γίνουμε 'Σουηδία´...
Τέλος οι ´συνειδητοποιημένοι´Ογροπαίοι αντιθέτως απο τούς ´αξεστους´Ελληνες νομιζαν πώς πέφτει χαλάζι αντί γιά μπόμπες στην Σερβία και Κομφετί αντί για Συνεχόμενες Σφαγές στο Ιράκ..........-bye--bye-

Και έτρωγαν κανονικότατα οτι τούς πλάσσαραν τά ´αντικειμενικά ´Κανάλια τους μέχρις πού δήθεν έκπληκτοι ´ανακάλυψαν´μετά απο χρονια τίς Μπόμπες Φωσφόρου στην Γιουγκοσλαβία καθώς και οτι τύποι σαν τον Μπλέρ και άλλους τούς έλεγαν τρελλά ψέμματα γιά το ´πυρηνικό μαγαζί´τού Σαντάμ....

Last edited:
"Η φαμίλια μου δεν έχει ούτε τα προς το ζην.Όμως εγώ διαβάζω lifestyle magazine.
Γιατί με νοιάζει που ψωνίζει η Μαρί Σαντάλ.Κι ας γυρνώ σαν αργοναύτης μόνο μ' ένα σανδάλ."

ΗΜΙΣΚΟΥΜΠΡΙΑ.

Και τετοιες αποψεις οπως του τοπικ σταρτερ τις θεωρω, σ ενα βαθμο, κατευθυνομενες.

Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.Επαναλαμβανω,οτι εγω ειμαι ενας φοιτητης,τελειωνω,παω φανταρος και μετα πιανω δουλεια.Απλως εγω αυτο που ειπα ειναι οτι αφενος δυσκολευομαι με αυτα που βλεπω καθημερινα να πιστεψω οτι ο κοσμος εχει σοβαρα οικονομικα προβληματα,και αφετερου οτι ο κοσμος πιστευει οτι τα λεφτα ειναι το προβλημα μας,ενω το πραγματικο προβλημα ουσιαστικα των ανθρωπων(και παλι ζητω συγγνωμη απο αυτους που πραγματικα ζοριζονται)ειναι το τι κανουμε τελικα στη ζωη μας,εχουμε δεν εχουμε λεφτα,και αν θα ειχαμε περισσοτερα λεφτα,αν τελικα σε γενικες γραμμες ο κοσμος θα ηταν και καλητερος?Τι θα κανανε οι περισσοτεροι συμπολιτες μας τα λεφτα αυτα?Προς θεου,δεν θελω να πω οτι γι'αυτο το λογο δε θα πρεπει αυτοι που εχουν προβλημα να αυξηθουν ξερω γω οι μισθοι τους.

Γενικα τωρα τελευταια βλεπω και σκεφτομαι διαφορα πραματα που με προβληματιζουν.Δεν ειναι μονο τα λεφτα.Βλεπω τους ανθρωπους πως φερονται ο ενας στον αλλον,στο συντροφο του,ο καθενας στο επαγγελμα του τι κανει για να βγαλει λεφτα(μπορει και εγω στο μελλον τα ιδια να κανω)
ο καθενας πρεπει να τα ξερει ολα,να τα εχει ολα,να ειναι "μαγκας",να ειναι Η "γκομενα",ο καθενας να κοιταει πως θα τη βολεψει με το βυσμα(και εγω μεσα)
να οδηγαμε οπως γουσταρουμε και ας ενοχλουμε τους αλλους που θελουν να οδηγησουν ηρεμα,να βρωμεζουμε τον τοπο πετωντας σκουπιδια απο εδω και απο εκει και εχουμε κανει την ελλαδα που ειναι ομορφη γενικα χωρα σκουπιδαριο και πολλα αλλα.

Για ολα αυτα ποιος φταιει?Εμεις δε φταιμε?Και εγω ετσι ειμαι πανω κατω,και τα βλεπω τωρα τελευταια και θελω να αλλαξω.Μου φαινεται πως η ποιοτητα και η συνεση στη ζωη μας(το παν μετρον αριστον)ειδικα εδω στην ελλαδα παει να χαθει.Εγω κυριως βλεπω μια υπερβολη στη ζωη μας,εχουμε δεν εχουμε λεφτα.
Να γ......ω,να περασω καλα,να φαω καλα,να κοιταξω την παρτη μου,να ειμαι πιο μαγκας απο σενα,και στο τελος εχουμε αποξενωθει ο ενας απο τον αλλο και ειμαστε πιο δυστυχισμενοι.

Δε θελω να το γενικευσω αυτο,αλοιμονο να υποστηριζα οτι ολοι ειναι ετσι.Ουτε πιστευω οτι οσοι ειναι ετσι που περιεγραψα ειναι κακοι και βλακες.Εγω ολα αυτα τα χρονια συναναστρεφομουν με ανθρωπους της ηλικιας μου που ασχολουνταν με πραματα που δεν ειμαι συμφωνος.Το να πειραξει καποιος το αυτοκινητο του και να αρχισει να τρεχει του σκοτωμου,και να μου κολλαει πισω στο μισο μετρο οταν εγω θελω να οδηγησω με ασφαλεια δεν παει να πει οτι αυτος ειναι κακος.Αυτο ομως ειναι προβλημα.
Το να μη με ενδιαφερουν οι συμπολιτες μου και να βρωμεζω τον τοπο με σκουπιδια και να γινεται αυτο το χαλι εξω ειναι προβλημα.Το να μη ζω τη ζωη μου με ποιοτητα και μετρο,ειναι προβλημα.Το να θελω να το παιξω ανωτερος και εξυπνοτερος απο ολους ειναι προβλημα.Το να μην κανω τη δουλεια μου οπως πρεπει,και να λεω ψεματα και να κανω πραματα που δε πρεπει για τα λεφτα ειναι προβλημα.Εγω δουλευα καπου στην αθηνα πριν λιγο καιρο(δεν προκειται να πω που και τι ειδα)και απογοητευτηκα πολυ με αυτα που ειδα.Η λογικη του "να πουλησουμε και ο πελατης δεν πειραζει και τοσο"πηγαινε συννεφο.Τι να πω.Μπορει και γω το ιδιο να εκανα στη θεση τους.

Εγω θα ηθελα να ζω σε μια κοινωνια οπου οι ανθρωποι θα ασχολιοντουσαν με ομορφα πραματα,θα οδηγουσαν ομορφα,θα φαιροντουσαν ομορφα,θα σεβοντουσαν το περιβαλλον και την πολη τους,θα κανανε την δουλεια τους οσο καλητερα μπορουσαν,θα ηταν πιο ηρεμοι και πιο ανθρωπινοι και οχι "εγω ειμαι και κανεις αλλος"

Εγω συνεχιζω και πιστευω οτι τα υλικα αγαθα(παροτι ειμαι μεγαλος φαν οπως ειδη ανεφερα των ωραιων πραγματων)καταστρεφουν τον ανθρωπο.Γιατι ο ανθρωπος ειναι πολυ εγωιστης.

Επισης ενα αλλο πραμα που φταιει στην ελλαδα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει ενας μπαμπουλας πανω απ'το κεφαλι μας.Για να μπει ισχυρη αστυνομευση στους δρομους να δουμε ποτε θα μαθουμε να οδηγουμε σαν τους ανθρωπους.Για να πεσουν μερικα εκατομυρια προστιμα για τα σκουπιδια που πεταμε κατω να δειτε για ποτε θα σταματησουμε.Γενικα για να εχουμε το μπαμπουλα απο πανω να δειτε για ποτε θα γινουμε ανθρωποι.

Μη μου πειτε για παιδεια.Και παιδεια να ειχαμε ολοι,οι περισσοτεροι τα ιδια θα καναμε γιατι η φυση των ανθρωπων ειναι αυτη.Να επιλεγουμε τον ευκολο δρομο.Βλεπω εγω και τους τουριστες εδω στην ελλαδα πως τρεχουν στις εθνικες και πως προσπερνανε σε διπλες λωριδες.

Επαναλαμβανω πως υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι που ειναι αδικο να τους βαλεις στο ιδιο τσουβαλι.Απλα σαν νεος ανθρωπος βλεπω καποια πραματα στον κοσμο και κανω καποιες διαπιστωσεις.Και αυτο που βλεπω μαλλον ειναι οτι για την πλειοψηφια απο εμας το πραγματικα προβλημα δεν ειναι η ελλειψη χρηματων αλλα πολλα πολλα αλλα.

Last edited:
Επισης ενα αλλο πραμα που φταιει στην ελλαδα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει ενας μπαμπουλας πανω απ'το κεφαλι μας.Για να μπει ισχυρη αστυνομευση στους δρομους να δουμε ποτε θα μαθουμε να οδηγουμε σαν τους ανθρωπους.Για να πεσουν μερικα εκατομυρια προστιμα για τα σκουπιδια που πεταμε κατω να δειτε για ποτε θα σταματησουμε.Γενικα για να εχουμε το μπαμπουλα απο πανω να δειτε για ποτε θα γινουμε ανθρωποι.

Συμπτωματικά άκουσα χθες από το ραδιόφωνο τις εντυπώσεις κάποιου που ζει στη Σουηδία, σχετικά με αυτά τα θέματα.
Έλεγε λοιπόν ότι εκεί αν κάποιος οδηγώντας ανοίξει το παράθυρό του και πετάξει σκουπίδια, δεν χρειάζεται να τον δει κάποιος αστυνομικός για να βρει το μπελά του. Αρκεί ο οποιοσδήποτε πολίτης να του πάρει τον αριθμό και να τον καταγγείλει.
Εδώ κάτι τέτοιο θεωρείται ρουφιανιά. Τους λαούς δε με τέτοια νοοτροπία τους θεωρούμε φασίστες και χιτλερικούς.
Όλα όμως προέρχονται από την παιδία.
Αν εμείς αντιληφτούμε κάποιον να σταματά το αυτοκίνητό του δίπλα σε ένα παιδάκι, να του προσφέρει μια χούφτα καραμέλες και σε λίγο να πείθει το παιδάκι να μπει μέσα στο αυτοκίνητο, εμείς δε καταγγείλουμε το γεγονός και προλάβουμε το κακό, υπάρχει κανένας που θα μας κατηγορήσει ως καρφί και φασίστα;
Ε, λοιπόν να τι εννοώ παιδία.
Οι άνθρωποι εκεί έχουν εκπαιδευτεί ότι αυτός που ρυπαίνει το περιβάλλον, είναι το ίδιο βλεδυρός με τον βιαστή παιδιών και έτσι κάνουν χωρίς τύψεις αλλά με αίσθηση καθήκοντος αυτό που θεωρούν αυτονόητο να κάνουν.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ ΠΑΛΙ

ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ

ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΚΤΛ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΡΧΙΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΜΑ.ΑΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΣ ΖΩΗ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ?ΤΙ ΠΑΡΑΤΕΙΡΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΕΝΙΚΩΣ?ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ?ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ?ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ?ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ?ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΜΕ?ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ?ΣΤΙΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ?ΠΑΡΑΤΕΙΡΕΙΣΤΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑ ΤΟ ΝΗΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ/ΕΧΕΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΙ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΦΕΡΑ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΙΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΒΑΣΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ,ΠΑΡΑΤΕΙΡΕΙΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΕΛΤΙΟΝΩΤΑΝ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ,ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ,ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ Η ΛΟΓΙΚΗ,Η ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ,ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ,ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ.ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ Η ΛΟΓΙΚΗ,Η ΣΥΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.

Ετσι οπως τα λες ειναι σαν 10 εκκατομυρια Ελληνες να συμπεριφερονται σαν νικητες κανα τυχερου παιχνιδιου που δεν μπορουν να χωνεψουν τα ξαφνικα μεγαλα κερδη τους.

Οποιος θελει συνεση και λογικη (λες και ολοι πεταμε στα συννεφα η ο σκοπος της ζωης μας ειναι να την μπουμε στο γειτονα στην πολυκατοικια μας), την επομενη φορα που θα αρρωστησει ας πληρωσει με αυτα .

Συμπτωματικά άκουσα χθες από το ραδιόφωνο τις εντυπώσεις κάποιου που ζει στη Σουηδία, σχετικά με αυτά τα θέματα.
Έλεγε λοιπόν ότι εκεί αν κάποιος οδηγώντας ανοίξει το παράθυρό του και πετάξει σκουπίδια, δεν χρειάζεται να τον δει κάποιος αστυνομικός για να βρει το μπελά του. Αρκεί ο οποιοσδήποτε πολίτης να του πάρει τον αριθμό και να τον καταγγείλει.
Εδώ κάτι τέτοιο θεωρείται ρουφιανιά. Τους λαούς δε με τέτοια νοοτροπία τους θεωρούμε φασίστες και χιτλερικούς.
Όλα όμως προέρχονται από την παιδία.
Αν εμείς αντιληφτούμε κάποιον να σταματά το αυτοκίνητό του δίπλα σε ένα παιδάκι, να του προσφέρει μια χούφτα καραμέλες και σε λίγο να πείθει το παιδάκι να μπει μέσα στο αυτοκίνητο, εμείς δε καταγγείλουμε το γεγονός και προλάβουμε το κακό, υπάρχει κανένας που θα μας κατηγορήσει ως καρφί και φασίστα;
Ε, λοιπόν να τι εννοώ παιδία.
Οι άνθρωποι εκεί έχουν εκπαιδευτεί ότι αυτός που ρυπαίνει το περιβάλλον, είναι το ίδιο βλεδυρός με τον βιαστή παιδιών και έτσι κάνουν χωρίς τύψεις αλλά με αίσθηση καθήκοντος αυτό που θεωρούν αυτονόητο να κάνουν.

Εγω προσωπικα βλεπω και πολους τουριστες στην εθνικη οδο να κανουν πολλες παραβασεις.Δεν εχω βγει εξωτερικο ποτε,οτι ακουω απο τριτους κτλ,βασικα λενε οτι ειπες και εσυ.θα ηθελα παρα πολυ να παω σε ξενα κρατη,να δω πως φαιρονται οι ανθρωποι κτλ.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ακόμα και το να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σε αυτή τη συνείδηση που λέτε, θέλει τέχνη.

Όσο και να το έχεις "μάθει" το παιδί, θα δει το συμμαθητή του με τα ακριβά πράγματα και παιχνίδια και θα κομπλάρει.

Αργότερα αυτό το κόμπλεξ θα του βγει.

Ετσι οπως τα λες ειναι σαν 10 εκκατομυρια Ελληνες να συμπεριφερονται σαν νικητες κανα τυχερου παιχνιδιου που δεν μπορουν να χωνεψουν τα ξαφνικα μεγαλα κερδη τους.

Οποιος θελει συνεση και λογικη (λες και ολοι πεταμε στα συννεφα η ο σκοπος της ζωης μας ειναι να την μπουμε στο γειτονα στην πολυκατοικια μας), την επομενη φορα που θα αρρωστησει ας πληρωσει με αυτα .

Δεν εχεις αδικο αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι δεν εχει γινει κατανοητο τι θελω να πω.Λυπαμαι γι'αυτο.Δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτο.Ισως εκφραστηκα απο την αρχη με λαθος τροπο.Μαλλον φταιω εγω.

Εγω προσωπικα βλεπω και πολους τουριστες στην εθνικη οδο να κανουν πολλες παραβασεις.Δεν εχω βγει εξωτερικο ποτε,οτι ακουω απο τριτους κτλ,βασικα λενε οτι ειπες και εσυ.θα ηθελα παρα πολυ να παω σε ξενα κρατη,να δω πως φαιρονται οι ανθρωποι κτλ.

Εδώ ενσωματώνουν τη νοοτροπία.:flipout:

Πλάκα πλάκα και οι περισσότεροι τουρίστες που βλέπω κάθε μέρα, γύφτοι είναι....

Για να μη πω karagiftoi (να το πω ευρωπαικά)-bye-

Δεν εχεις αδικο αλλα συνεχιζω να πιστευω οτι δεν εχει γινει κατανοητο τι θελω να πω.Λυπαμαι γι'αυτο.Δεν μπορω να κανω κατι γι'αυτο.Ισως εκφραστηκα απο την αρχη με λαθος τροπο.Μαλλον φταιω εγω.

Έχεις γίνει κατανοητός.

Και τα διπλάσια να είχαμε θα περνάγαμε καλύτερα? Η είναι θέμα τρόπου ζωής?

Αυτό αναρωτιέσαι......................

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, ακόμα και το να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας σε αυτή τη συνείδηση που λέτε, θέλει τέχνη.

Όσο και να το έχεις "μάθει" το παιδί, θα δει το συμμαθητή του με τα ακριβά πράγματα και παιχνίδια και θα κομπλάρει.

Αργότερα αυτό το κόμπλεξ θα του βγει.

Αυτο ακριβως ειναι κατι που σκεφτομαι και με προβληματιζει,οτι θα ειναι δυσκολο να μεγαλωσεις παιδια,γιατι ακομα και οι γονεις να ειναι τελειοι,η ψυχολογικη επηρροη απο το σχολειο-περιβαλλον κτλ ειναι πολυ δυνατη.Απλα προσπαθεις για τα καλυτερα.

Status
Not open for further replies.