Και τετοιες αποψεις οπως του τοπικ σταρτερ τις θεωρω, σ ενα βαθμο, κατευθυνομενες.
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις.Επαναλαμβανω,οτι εγω ειμαι ενας φοιτητης,τελειωνω,παω φανταρος και μετα πιανω δουλεια.Απλως εγω αυτο που ειπα ειναι οτι αφενος δυσκολευομαι με αυτα που βλεπω καθημερινα να πιστεψω οτι ο κοσμος εχει σοβαρα οικονομικα προβληματα,και αφετερου οτι ο κοσμος πιστευει οτι τα λεφτα ειναι το προβλημα μας,ενω το πραγματικο προβλημα ουσιαστικα των ανθρωπων(και παλι ζητω συγγνωμη απο αυτους που πραγματικα ζοριζονται)ειναι το τι κανουμε τελικα στη ζωη μας,εχουμε δεν εχουμε λεφτα,και αν θα ειχαμε περισσοτερα λεφτα,αν τελικα σε γενικες γραμμες ο κοσμος θα ηταν και καλητερος?Τι θα κανανε οι περισσοτεροι συμπολιτες μας τα λεφτα αυτα?Προς θεου,δεν θελω να πω οτι γι'αυτο το λογο δε θα πρεπει αυτοι που εχουν προβλημα να αυξηθουν ξερω γω οι μισθοι τους.
Γενικα τωρα τελευταια βλεπω και σκεφτομαι διαφορα πραματα που με προβληματιζουν.Δεν ειναι μονο τα λεφτα.Βλεπω τους ανθρωπους πως φερονται ο ενας στον αλλον,στο συντροφο του,ο καθενας στο επαγγελμα του τι κανει για να βγαλει λεφτα(μπορει και εγω στο μελλον τα ιδια να κανω)
ο καθενας πρεπει να τα ξερει ολα,να τα εχει ολα,να ειναι "μαγκας",να ειναι Η "γκομενα",ο καθενας να κοιταει πως θα τη βολεψει με το βυσμα(και εγω μεσα)
να οδηγαμε οπως γουσταρουμε και ας ενοχλουμε τους αλλους που θελουν να οδηγησουν ηρεμα,να βρωμεζουμε τον τοπο πετωντας σκουπιδια απο εδω και απο εκει και εχουμε κανει την ελλαδα που ειναι ομορφη γενικα χωρα σκουπιδαριο και πολλα αλλα.
Για ολα αυτα ποιος φταιει?Εμεις δε φταιμε?Και εγω ετσι ειμαι πανω κατω,και τα βλεπω τωρα τελευταια και θελω να αλλαξω.Μου φαινεται πως η ποιοτητα και η συνεση στη ζωη μας(το παν μετρον αριστον)ειδικα εδω στην ελλαδα παει να χαθει.Εγω κυριως βλεπω μια υπερβολη στη ζωη μας,εχουμε δεν εχουμε λεφτα.
Να γ......ω,να περασω καλα,να φαω καλα,να κοιταξω την παρτη μου,να ειμαι πιο μαγκας απο σενα,και στο τελος εχουμε αποξενωθει ο ενας απο τον αλλο και ειμαστε πιο δυστυχισμενοι.
Δε θελω να το γενικευσω αυτο,αλοιμονο να υποστηριζα οτι ολοι ειναι ετσι.Ουτε πιστευω οτι οσοι ειναι ετσι που περιεγραψα ειναι κακοι και βλακες.Εγω ολα αυτα τα χρονια συναναστρεφομουν με ανθρωπους της ηλικιας μου που ασχολουνταν με πραματα που δεν ειμαι συμφωνος.Το να πειραξει καποιος το αυτοκινητο του και να αρχισει να τρεχει του σκοτωμου,και να μου κολλαει πισω στο μισο μετρο οταν εγω θελω να οδηγησω με ασφαλεια δεν παει να πει οτι αυτος ειναι κακος.Αυτο ομως ειναι προβλημα.
Το να μη με ενδιαφερουν οι συμπολιτες μου και να βρωμεζω τον τοπο με σκουπιδια και να γινεται αυτο το χαλι εξω ειναι προβλημα.Το να μη ζω τη ζωη μου με ποιοτητα και μετρο,ειναι προβλημα.Το να θελω να το παιξω ανωτερος και εξυπνοτερος απο ολους ειναι προβλημα.Το να μην κανω τη δουλεια μου οπως πρεπει,και να λεω ψεματα και να κανω πραματα που δε πρεπει για τα λεφτα ειναι προβλημα.Εγω δουλευα καπου στην αθηνα πριν λιγο καιρο(δεν προκειται να πω που και τι ειδα)και απογοητευτηκα πολυ με αυτα που ειδα.Η λογικη του "να πουλησουμε και ο πελατης δεν πειραζει και τοσο"πηγαινε συννεφο.Τι να πω.Μπορει και γω το ιδιο να εκανα στη θεση τους.
Εγω θα ηθελα να ζω σε μια κοινωνια οπου οι ανθρωποι θα ασχολιοντουσαν με ομορφα πραματα,θα οδηγουσαν ομορφα,θα φαιροντουσαν ομορφα,θα σεβοντουσαν το περιβαλλον και την πολη τους,θα κανανε την δουλεια τους οσο καλητερα μπορουσαν,θα ηταν πιο ηρεμοι και πιο ανθρωπινοι και οχι "εγω ειμαι και κανεις αλλος"
Εγω συνεχιζω και πιστευω οτι τα υλικα αγαθα(παροτι ειμαι μεγαλος φαν οπως ειδη ανεφερα των ωραιων πραγματων)καταστρεφουν τον ανθρωπο.Γιατι ο ανθρωπος ειναι πολυ εγωιστης.
Επισης ενα αλλο πραμα που φταιει στην ελλαδα κατα τη γνωμη μου ειναι οτι δεν υπαρχει ενας μπαμπουλας πανω απ'το κεφαλι μας.Για να μπει ισχυρη αστυνομευση στους δρομους να δουμε ποτε θα μαθουμε να οδηγουμε σαν τους ανθρωπους.Για να πεσουν μερικα εκατομυρια προστιμα για τα σκουπιδια που πεταμε κατω να δειτε για ποτε θα σταματησουμε.Γενικα για να εχουμε το μπαμπουλα απο πανω να δειτε για ποτε θα γινουμε ανθρωποι.
Μη μου πειτε για παιδεια.Και παιδεια να ειχαμε ολοι,οι περισσοτεροι τα ιδια θα καναμε γιατι η φυση των ανθρωπων ειναι αυτη.Να επιλεγουμε τον ευκολο δρομο.Βλεπω εγω και τους τουριστες εδω στην ελλαδα πως τρεχουν στις εθνικες και πως προσπερνανε σε διπλες λωριδες.
Επαναλαμβανω πως υπαρχουν παρα πολλοι ανθρωποι που ειναι αδικο να τους βαλεις στο ιδιο τσουβαλι.Απλα σαν νεος ανθρωπος βλεπω καποια πραματα στον κοσμο και κανω καποιες διαπιστωσεις.Και αυτο που βλεπω μαλλον ειναι οτι για την πλειοψηφια απο εμας το πραγματικα προβλημα δεν ειναι η ελλειψη χρηματων αλλα πολλα πολλα αλλα.