ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Status
Not open for further replies.
Έχεις γίνει κατανοητός.

Και τα διπλάσια να είχαμε θα περνάγαμε καλύτερα? Η είναι θέμα τρόπου ζωής?

Αυτό αναρωτιέσαι......................

Ας πουμε ναι κατα καποιο τροπο,αλλα να σκεφτουμε λιγο εχοντας τα λεφτα εκτος.Τοτε θα καταλαβουμε ισως οτι δεν ειναι τα λεφτα το μεγαλητερο προβλημα μας.(για αρκετους σιγουρα ειναι βεβαια και αυτο)Αν διαβασεις τα τελαιυταια μου ποστ...

Εδώ ενσωματώνουν τη νοοτροπία.:flipout:

Πλάκα πλάκα και οι περισσότεροι τουρίστες που βλέπω κάθε μέρα, γύφτοι είναι....

Για να μη πω karagiftoi (να το πω ευρωπαικά)-bye-

Ισως τελικα σε ολους αρεσει η ανηπακοη στους κανονες και η καλοπεραση...αρκει να τους δοθει η ευκαιρια...:ADFADF1:

Ισως τελικα σε ολους αρεσει η ανηπακοη στους κανονες και η καλοπεραση...αρκει να τους δοθει η ευκαιρια...:ADFADF1:

Την προηγούμενη εβδομάδα 3 γερμανάκια έτρωγαν πίττες και τις είχαν ακουμπίσει σε ένα καπό αυτοκινήτου. Έφαγαν και άφησαν τα αποφάγια με τα χαρτιά έτσι, πάνω στο καπό.-bye-

Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Έχεις γίνει κατανοητός.

Και τα διπλάσια να είχαμε θα περνάγαμε καλύτερα? Η είναι θέμα τρόπου ζωής?

Αυτό αναρωτιέσαι......................

E βέβαια έγινε κατανοητός. Εγκάθετος τηλεκατευθυνόμενος μάρτυρας του Ιαχωβά! (Α ρε μάνα μου!!!)

Πες τα ρε παληκάρι μου γιατί όπως φαίνεται και ορμή έχεις και δεν αλλοτροιώθηκες πλήρως εσύ (ακόμα). Πες τα μήπως ξυπνήσουμε και μείς καμιά ώρα!!!

Μόνο κάποια στιγμή γύρνα το και σε προτάσεις γιατί οι διαπιστώσεις βρίσκονται στην 15η επανάληψη ...

Την προηγούμενη εβδομάδα 3 γερμανάκια έτρωγαν πίττες και τις είχαν ακουμπίσει σε ένα καπό αυτοκινήτου. Έφαγαν και άφησαν τα αποφάγια με τα χαρτιά έτσι, πάνω στο καπό.-bye-

Εχω δει και εγω πολλα.Μαλλον οταν ερχονται εδω(μην τους παρει ολους η μπαλα)βλεπουν οτι δεν θα υπαρξει συνεπεια και οτι και οι ιδιο οι ελληνες βρωμεζουμε τον τοπο μας,και ετσι κανουν τα ιδια.Και παλι λεω μην τους παρει ολους η μπαλα.

Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

E βέβαια έγινε κατανοητός. Εγκάθετος τηλεκατευθυνόμενος μάρτυρας του Ιαχωβά! (Α ρε μάνα μου!!!)

Πες τα ρε παληκάρι μου γιατί όπως φαίνεται και ορμή έχεις και δεν αλλοτροιώθηκες πλήρως εσύ (ακόμα). Πες τα μήπως ξυπνήσουμε και μείς καμιά ώρα!!!

Μόνο κάποια στιγμή γύρνα το και σε προτάσεις γιατί οι διαπιστώσεις βρίσκονται στην 15η επανάληψη ...

Καποιες προτασεις

Να προσπαθησουμε να σεβομαστε το περιβαλλον(με πολλους και διαφορους τροπους)

Να σεβομαστε τους συνανθρωπους μας,το συντροφο μας.να κανουμε κατα το δυνατον τιμιοτερα τη δουλεια μας.

Να προσπαθησουμε να κατανοησουμε σε τι μας χρησιμευουν τα υλικα αγαθα,και ποια ειναι η λογικη χρηση τους.Να καταλαβουμε οτι τα υλικα αγαθα εξυπηρετουν καποιες αναγκες και αλλα μας δινουν καποια ευχαριστηση(χομπι)

Αν εγω εχω bmw και ο αλλος φιατ πουντο,εγω δεν ειμαι καλητερος απο τον αλλον

Δεν ειναι δυνατο ποτε να τα ξερουμε ολα,να τα εχουμε ολα και να ειμαστε οι μαγκες της παρεας(αναθεματισμενα μ.μ.ε.)

Να εχουμε υπομονη και να προσπαθουμε να σκεφτομαστε μερικα πραγματα λιγο πιο βαθια,ωστε να μπορεσουμε να διαπιστωσουμε τι ειναι πραγματικα προβλημα και τι δεν ειναι,ωστε να μπορεσουμε να δωσουμε και στα παιδια μας τις βασεις για μια σωστη,ηρεμη και ισορροπημενη ζωη.

Εχω και εγω πολυ δουλεια ακομη...!

Last edited:
Πιο συγκεκριμένα?

Και ξέχασες και τα εθνικά θέματα (ελπίζω να μην ασπάζεσαι τις απόψεις του Ευρωβουλευτή που μας φόρτωσες με τη ψήφο σου...)
Συνέχισε με τα της Παιδείας και Θρησκευμάτων (:flipout:, εμείς και η Σαουδική Αραβία μονο, πρέπει να είχαμε τέτοιο υπουργείο)

Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Πιο συγκεκριμένα?

Και ξέχασες και τα εθνικά θέματα (ελπίζω να μην ασπάζεσαι τις απόψεις του Ευρωβουλευτή που μας φόρτωσες με τη ψήφο σου...)
Συνέχισε με τα της Παιδείας και Θρησκευμάτων (:flipout:, εμείς και η Σαουδική Αραβία μονο, πρέπει να είχαμε τέτοιο υπουργείο)

Πιο συγκεκριμενα πρεπει να σκεφτει και ο καθενας αναλογα με το που εχει φτασει στη ζωη του.

Εσυ για παραδειγμα,ποσο χρονων εισαι(συγγνωμη για την αγενεια)
Εχεις κανει ποτε καποιες παρομοιες σκεψεις,δεν σε ενοχλουν πολλα πραματα στην καθημερινοτητα που πιστευεις οτι ειναι λαθος,και θα επρεπε να ειναι αλλιως?

Οσο για τα πολιτικα/εθνικα τι να πω,δε ξερω πολλα πραματα.
Το μονο που πιστευω ειναι οτι εμεις οι ανθρωποι μπορουμε να κανουμε τη ζωη μας πιο ανθρωπινη,ηρεμη και πολιτισμενη.
Καλο θα ηταν βεβαια και οι μισθοι σε πολλα επαγγελματα να ηταν καλητεροι,θα ηρεμουσαν πολλοι συνανθρωποι μας.
Απλα να βλεπουμε λιγο και τον κοσμο απο αλλες αποψεις γιατι πολλα κακως κειμενα σπανιως βλεπω να συζητιουνται.

Ενα αλλο παραδειγμα.Κοιταξτε τους εφηβους.Ενα τιμονι στα χερια ενος εφηβου σημερα ειναι κινδυνος.Αυτο το πραμα που γινεται καθε βραδυ στους δρομους ειναι πολυ επικυνδυνο.
Πως διασκεδαζουν οι νεοι.Μπορει να παθεις προβλημα στα αυτια αν πας σε ενα κλαμπ.Τι πινουν(γιατι αν δεν πιουν υπαρχει κινδυνος να γινουν περιγελος)
Οι σχεσεις των νεων.Αν δεν εισαι ο μαγκας με το αμαξι και το υφακι γκομενα χλωμο.(Απορω πως εχω κοπελα εδω και 3 χρονια και δε με εχει σουταρει:flipout:)Αντιστοιχα,αν δεν εισαι γκομεναρα,να βρεις καποιον χλωμο.
Πολλα ομορφες ασχολιες,οπως για παραδειγμα το χομπυ μας,δεν γινονται γνωστες.
Εγω βλεπω αρκετα κοινωνικα προβληματα,πολιτιστικα κενα,που δεν γινονται γνωστα,δε συζητιουνται συχνα.
Γενικα βλεπω οτι η ζωη μας εχει γινει καπως "βιτρινα".Κανουμε μαρκετινγκ στον ιδιο μας τον εαυτο.(πολυ ευστοχη εκφραση ενος γνωστου μου)Πρεπει ολοι να σπουδασουμε,να ανεβουμε κοινωνικως αλλιως θα νιωθουμε κομπλεξ.
Ειλικρινα,καμια ωρα θα τα παρατησω ολα και θα παω στο χωριο να αρμεγω κατσικες και προβατα:sheep:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Πιο συγκεκριμενα πρεπει να σκεφτει και ο καθενας αναλογα με το που εχει φτασει στη ζωη του.

Εσυ για παραδειγμα,ποσο χρονων εισαι(συγγνωμη για την αγενεια)
Εχεις κανει ποτε καποιες παρομοιες σκεψεις,δεν σε ενοχλουν πολλα πραματα στην καθημερινοτητα που πιστευεις οτι ειναι λαθος,και θα επρεπε να ειναι αλλιως?

Οσο για τα πολιτικα/εθνικα τι να πω,δε ξερω πολλα πραματα.
Το μονο που πιστευω ειναι οτι εμεις οι ανθρωποι μπορουμε να κανουμε τη ζωη μας πιο ανθρωπινη,ηρεμη και πολιτισμενη.
Καλο θα ηταν βεβαια και οι μισθοι σε πολλα επαγγελματα να ηταν καλητεροι,θα ηρεμουσαν πολλοι συνανθρωποι μας.
Απλα να βλεπουμε λιγο και τον κοσμο απο αλλες αποψεις γιατι πολλα κακως κειμενα σπανιως βλεπω να συζητιουνται.

Δεν υπάρχουν αγενείς ερωτήσεις μόνο αγενή συμπεράσματα! Ρώτα ότι θές (όχι γενικώς, γιατί πολλοί εδω μέσα θεωρούν ότι υπάρχουν πολλών "ειδών" ερωτήσεις...)

Αν πατήσεις πάνω στο όνομα μου θα βρείς εύκολα όσα στοιχεία ήθελα να φαίνονται όπως και κάθε μέλος του AVClub.

Θα σου δώσω δύο συμβουλές και μία πρόταση.
Συμβουλές
1) Να ενημερώνεσαι περισσότερο για τον προορισμό της ψήφου σου. Από αυτήν εξαρτάται το μέλλον και του δικού μου παιδιού.
2) Προτάσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν το πώς θα πετύχουμε, τι θα πετύχουμε, ποιο θα είναι το κόστος και πιά η τιμωρία του παραβάτη δεν μου λένε τίποτα.

Να και μια πρόταση για σένα και μόνο (επειδή έχεις διατηρήσει την παιδική σου ταυτότητα και μόνο γι' αυτό)
Πάρε ένα ωραίο και ανθεκτικό μπλοκάκι. Κατέγραψε σ' αυτό τα στραβά που βλέπεις στο κόσμο. Γράψε μετά το πώς πρακτικά θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Όταν με το καλό τελείώσεις το στρατιωτικό σου και πιάσεις και καμιά δουλεία κάνε μια επανάληψη στα γραφόμενά σου και αν συμφωνείς ότι αξίζει τον κόπο να κάνεις κάτι γι'αυτά τότε κυνήγησέ το όπως μπορείς καλύτερα.

ΥΓ Ρώτησες αν με ενοχλούν πράγματα στη ζωή μου... Σε πληροφορώ ότι έγινα ο σπ@ζ@rxίδας της παρέας φίλε μου επειδή με ενοχλούν πολλά και όπως θα διαπιστώσεις αρέσκωμαι να τα κοινοποιώ συχνά-πυκνά...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Δεν υπάρχουν αγενείς ερωτήσεις μόνο αγενή συμπεράσματα! Ρώτα ότι θές (όχι γενικώς, γιατί πολλοί εδω μέσα θεωρούν ότι υπάρχουν πολλών "ειδών" ερωτήσεις...)

Αν πατήσεις πάνω στο όνομα μου θα βρείς εύκολα όσα στοιχεία ήθελα να φαίνονται όπως και κάθε μέλος του AVClub.

Θα σου δώσω δύο συμβουλές και μία πρόταση.
Συμβουλές
1) Να ενημερώνεσαι περισσότερο για τον προορισμό της ψήφου σου. Από αυτήν εξαρτάται το μέλλον και του δικού μου παιδιού.
2) Προτάσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν το πώς θα πετύχουμε, τι θα πετύχουμε, ποιο θα είναι το κόστος και πιά η τιμωρία του παραβάτη δεν μου λένε τίποτα.

Να και μια πρόταση για σένα και μόνο (επειδή έχεις διατηρήσει την παιδική σου ταυτότητα και μόνο γι' αυτό)
Πάρε ένα ωραίο και ανθεκτικό μπλοκάκι. Κατέγραψε σ' αυτό τα στραβά που βλέπεις στο κόσμο. Γράψε μετά το πώς πρακτικά θα μπορούσαμε να τα αποφύγουμε. Όταν με το καλό τελείώσεις το στρατιωτικό σου και πιάσεις και καμιά δουλεία κάνε μια επανάληψη στα γραφόμενά σου και αν συμφωνείς ότι αξίζει τον κόπο να κάνεις κάτι γι'αυτά τότε κυνήγησέ το όπως μπορείς καλύτερα.

ΥΓ Ρώτησες αν με ενοχλούν πράγματα στη ζωή μου... Σε πληροφορώ ότι έγινα ο σπ@ζ@rxίδας της παρέας φίλε μου επειδή με ενοχλούν πολλά και όπως διαπιστώνεις αρέσκωμαι να τα κοινοποιώ συχνά-πυκνά...

Πολυ ομορφη η προταση σου,χαιρομαι που καποιος εχει καταλαβει πανω κατω τι ηθελα να πω,διοτι μου εχει δοθει η εντυπωση οτι πολλοι το πηραν προσωπικα και δεν καταλαβαν ακριβως τι με προβληματιζει.(μαλλον γι'αυτο ισως φταιει ο τροπος που αρχικα εξεφρασα την αποψη μου)

Μαλλον θα το κανω αυτο που λες.Αν και αυτα τα πραματα,"γραφονται στο μυαλο"θα ελεγα.

Last edited by a moderator:
Δυστυχώς όταν γράφονται μόνο στο μυαλό, τότε γίνονται παραδείγματα προς μίμηση, παρά προς αποφυγή...

Εχουν συζητηθεί απο όλες τις γενιές.

Οι προηγούμενες έκαναν και κάποια πράγματα,άφησαν πίσω τους κάτι.

Η δικιά σου φίλε μου,δεν έχει κανένα στίγμα...

Σε σάς πέφτει το βάρος να βρείτε νέους δρόμους.Μακάρι νάναι καλύτεροι.

Το θέμα δεν είναι άν ο κόσμος έχει χρήματα.Δεν έχει,κάρτες και δάνεια έχει.Υποθηκευμένοι είναι σχεδόν όλοι.Αυτός είναι ο λεγόμενος "λαϊκός καπιταλισμός":flipout:.

Το θέμα είναι να μην είναι αυτοσκοπός τα χρήματα κι ο καταναλωτισμός. Εδώ είναι που υπάρχει πρόβλημα με την γενιά σου.Απο τάχα και δήθεν,να διεκδικήσετε και να κερδίσετε σεβασμό κι αυτοσεβασμό.

Σόρρυ,που στην λέω,αλλά αυτά τα δεν ξέρω απο εθνικά-πολιτικά-οικονομικά δεν σας τιμούν ιδιαίτερα.Χρειάζεται να γίνετε πιό συνειδητοί κι υποψιασμένοι πολίτες.

Re: Απάντηση: Re: ο κοσμος δεν εχει λεφτα?Αυτο ειναι το προβλημα μας?

Οκ φταιμε εμεις λοιπον, συμφωνα με τα λεγομενα σου. Και αν ξαφνικα αποκτησουμε καταναλωτικη συνειδηση, θα αλλαξει η Παιδεια, θα εξαφανιστουν οι ελλειψεις στην Υγεια, το Ασφαλιστικο θα λυθει, τα Εργασιακα θα λυθουν, ο πρωτος μισθος θα ειναι 1500 ευρω και ολοι θα μαστε με ενα χαμογελο στο στομα. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
.

Τελικά για ολα στην Ελλάδα φταινε οι Πολίτες ενώ στο Εξωτερικό έχουν πήξει απο Συνειδηση...
Ετσι οπως πάς θα βγάλεις ολους τους Ελληνες με Πορσε,Καγιέν,Ρολεξ και Κοτερα.
Αληθεια πού ταχεις διαπιστώσει ολα αυτά??????
Εχεις 'περπατήσει´στην Αθήνα??
Πηγες ποτέ στις δυτικές συνοικίες??
Εχεις δεί ακόμα και μεσοαστικές συνοικίες??
Εκτος πιά αν μιλάς για Παλαιό Ψυχικό,Φιλοθέη και Εκάλη.
Η Ιστορία με τον κακό Ελληνα που φταιει σε ολα και τον Καλο Ευρωπαίο πού είναι απολύτως συνετός και συνειδητοποιημένος δεν έχει Δράκο...Η Αθώωση ενός Κράτους Μπάχαλου,πού φυσικά δέν εκπροσωπεί τούς Πολίτες του αρχίζει και γίνεται αν μή τι άλλο υπερβολική..............................................
Ολες αυτές οι Ορδές ´συνειδητοποιημένων´πού πλακώνουν στην Ελλάδα ειναι συχνότατα τσίρκουλα τού κερατά,παντελώς ανάγωγα και άξεστα...
Δεχομαι πώς μερικά Ευρωπαϊκά Κράτη εχουν πετύχει μερικά σημαντικά πράγματα(αν και πλέον παντού υποχωρεί το Κράτος Δικαίου) αλλά η αίσθηση τού ´Μαγικού Ευρωπαϊκού Κόσμου´μού θυμίζει λιγάκι τις Θειές και τούς Θειούς τής δεκαετίας τού 60 πού θελανε να γίνουμε 'Σουηδία´...
Τέλος οι ´συνειδητοποιημένοι´Ογροπαίοι αντιθέτως απο τούς ´αξεστους´Ελληνες νομιζαν πώς πέφτει χαλάζι αντί γιά μπόμπες στην Σερβία και Κομφετί αντί για Συνεχόμενες Σφαγές στο Ιράκ..........-bye--bye-

Και έτρωγαν κανονικότατα οτι τούς πλάσσαραν τά ´αντικειμενικά ´Κανάλια τους μέχρις πού δήθεν έκπληκτοι ´ανακάλυψαν´μετά απο χρονια τίς Μπόμπες Φωσφόρου στην Γιουγκοσλαβία καθώς και οτι τύποι σαν τον Μπλέρ και άλλους τούς έλεγαν τρελλά ψέμματα γιά το ´πυρηνικό μαγαζί´τού Σαντάμ....

Επειδή σας εκτιμώ και τους δύο, μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι απλά δεν καταλάβατε τι λέω, γι'αυτό και με προβληματίζει αυτή η συνεχής προσπάθεια να βγάλετε από τόσο απλά και ξεκάθαρα λόγια μου υπόγεια συμπεράσματα που δεν υπάρχουν. Αυτά τα κάνουν εδώ μέσα συγκεκριμένα άτομα που δεν έχουν επιχειρήματα και βολοδέρνουν στα θρετνς μόνο για να ειρωνεύονται, οπότε με εκπλήσσει αυτή η στάση από σας.

Δε χρειάζεται λοιπόν να γράψω για 4η φορά στο ίδιο thread ότι δε μιλάω για τις βασικές ανάγκες που θερίζουν τα νοικοκυριά και κάνουν τους νέους να αναγκάζονται να μένουν με τους γονείς τους μέχρι τα 30-35, για το κράτος πρόνοιας που δεν υπάρχει, για την δημόσια παιδεία που δεν υπάρχει, αλλά για την βλακώδη "χλίδα" που καθημερινά κλείνει σπίτια, επειδή ο Νεοέλληνας την έχει ανάγει σε σκοπό της ζωής του. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα θέμα με συγκεκριμένο αντικείμενο πρέπει πάντα να επεκτεινόμαστε για να λύσουμε όλα τα προβλήματα της Οικουμένης. Ο λόγος δε που δε μίλησα για τα παραπάνω είναι απλός:

Ο άνθρωπος ξεκάθαρα αναρρωτήθηκε "ΓΙΑΤΙ" ενώ εμείς μεγαλώσαμε απλά και ευτυχισμένοι, σε κανονικά σπίτια, με νορμάλ ρούχα, με νορμάλ αυτοκίνητα, και χωρίς να μας λείπει τίποτα, ο νεοέλληνας για να ευτυχήσει πρέπει να ζει όπως οι εκπομπές lifestyle, σε trendy "ουάου" μαγαζιά όπου αφήνει σε μια του έξοδο μόνο ένα 50αρικο, με τρίλιτρα αυτοκίνητα και ρούχα ετικέτας? Και φτάσατε να βγάλετε μεχρι κι αυτον κατευθυνόμενο...

Επειδή λοιπόν βλέπω διάχυτη ειρωνεία και σε όσα γράφω εγώ, επιχειρώ μια μικρή αποτοξίνωση και σας αφήνω να μοιραστείτε τις κοινές σας απόψεις χωρίς αντίλογο...

Παραθέτω απλά κάποια λινκ, για προβληματισμό:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_13/05/2006_183901

http://www.protothema.gr/content-carspeed.php?id=12465

http://www.tvxs.gr/v10993

http://forum.4x4fun.gr/viewtopic.php?f=21&t=1780

Πάω για κάνα μπάνιο να ηρεμήσω :D:D:D

Last edited:

Εχουν συζητηθεί απο όλες τις γενιές.

Οι προηγούμενες έκαναν και κάποια πράγματα,άφησαν πίσω τους κάτι.

Η δικιά σου φίλε μου,δεν έχει κανένα στίγμα...

Τι αφησαν οι προηγουμενες γενιες ? Και με ποιο τροπο και για ποιο λογο ενω υπηρξε μεγαλη προσπαθεια να δωσουν τα μυνηματα τους στη νεα γενια , αυτες τα απερριψαν ? :flipout:

Και σ' αυτήν την άγνοια και την τάχα εξυπνάδα αναφέρομαι...

Φίλε mstr,

έτσι όπως τα περιγράφεις, σκιαγραφείς μια ''τελειωμένη'' κοινωνία. Σε ρωτήσαμε πιο μπροστά τι ποσοστό της ελληνικής κοινωνίας, πιστεύεις, ότι ζει με τον τρόπο που διαπιστώνεις, και δεν απάντησες.

Θα ξανακάνω, λοιπόν, άλλη μια ερώτηση.

Αν τα πράγματα είναι έτσι όπως τα γράφεις, πως ''προχωράει'' αυτό το ταλαίπωρο κράτος??? Γιατί δεν έχει ήδη διαλυθεί??

Διότι, κατά τη γνώμη μου, όλα αυτά που αναφέρεις είναι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Θέλεις να πεις ότι παραείναι μεγάλο το ποσοστό για εξαιρέσεις?? Μαζί σου....όμως, η διαπίστωση ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, ακόμα και σοβαρό, από το τσουβάλιασμα και τις γενικολογίες, απέχει όσο η Αθήνα από το Πεκίνο...

Φυσικά, αν κάποιος κάτσει και ακούσει τα Μ.Μ.Ε. το πιο πιθανό συμπέρασμα που θα βγάλει είναι είτε ότι ζούμε στον Παράδεισο είτε στην Κόλαση, αναλόγως τι ''πουλάει'' περισσότερο εκείνη την περίοδο. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει.

Φυσικά, αν κάποιος κάνει μια βόλτα στην πλατεία Κολωνακίου θα νομίσει ότι οι Έλληνες ζούμε μέσα στις πολυτέλειες και την άνεση. Αν, όμως, κάνει μια βόλτα σε πιο υποβαθμισμένες περιοχές θα δει με τα μάτια του ότι το Κολωνάκι είναι η εξαίρεση.

Τι θέλω να πω??

Θέλω να πω, ότι ούτε όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου είναι διεφθαρμένοι, ούτε όλοι οι γιατροί αρπάζουν φακελλάκια, ούτε όλοι οι δικηγόροι είναι λαμόγια και κυκλοφορούν με τα Καγιέν, ούτε όλοι οι ιερείς είναι αντίχριστοι, ούτε όλοι οι καθηγητές άχρηστοι, ούτε όλοι οι μηχανικοί απατεώνες, ούτε όλοι οι Έλληνες, γενικά, ασύδοτοι και δήθεν...

Ναι, υπάρχει πρόβλημα.
Ναι, η κοινωνία μας έχει αλλάξει και αλλάζει προς το χειρότερο.
Ναι, ότι πρέπει να σταθούμε με σοβαρότητα πάνω από αυτά τα συμπτώματα,

αλλά, όχι, να καταλήξουμε ότι είμαστε ένα βήμα πριν την καταστροφή. Όχι, ότι δεν υπάρχει επιστροφή, επειδή μας το είπαν τα Μ.Μ.Ε....

Ξεκίνα, λοιπόν, με κάτι απλό και θα δεις πόσο διαφορετικά θα γράφεις σε 3 μήνες.

Κλείσε την τηλεόραση. Δόξα τω Θεώ, σήμερα έχουμε δεκάδες διαφορετικούς τρόπους ενημέρωσης από το να στεκόμαστε και να καταπίνουμε αμάσητα τα ''αποφθέγματα'' των τηλε σωτήρων...

Παιδια,θα ηθελα να σας παρακαλεσω για αλλη μια φορα να σηζηταμε λιγο ηρεμα,γιατι εγω αρχισα το νημα αυτο και δε μου αρεσει να καταληξει σε εντασεις και διαξιφισμους.

Καποιο πιστευω καταλαβαν τι ηθελα να θιξω,καποιοι αλλοι ισως οχι και τοσο πολυ.Ακουω παντως με ενδιαφερον αυτα που λετε,ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες,ειδικα απο ατομα μεγαλητερα απο μενα με πιο πολλες εμπειριες στη ζωη.

Και σ' αυτήν την άγνοια και την τάχα εξυπνάδα αναφέρομαι...

Ναι αλλα δεν απαντησες.Γιατι στα λογια...

Και στο αναμάσημα έτοιμων απαντήσεων αναφέρομαι...

Status
Not open for further replies.