Ο κόσμος της πλαζ (2013) ....

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
49,932
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Βρισκομαι στην ευτυχη θεση να λιαζομαι σε παραλια της Χαλκιδικης και νομιζω οτι ο κοσμος της χριζει ενδιαφεροντος
αλλα και κουτσομπολιστικης κριτικης (ιδιως εδω μεσα στο Καφενειο). Ζητω προκαταβολικα συγνωμη απο οσους δεν
εχουν την τυχη να κοσμουν καποιες αλλες παραλιες και τους ευχομαι να ειναι προσωρινη η ατυχια/αδυναμια τους.
To νημα μπηκε για να σχολιασει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ πλαζ και τις ιδιοτροπιες της, τα γνωρισματα της και τα φαιδρα της.

O κοσμος της πλαζ ειναι ενα περιεργο συνοθυλευμα ανθρωπων, νοοτροπιων και διαθεσεων.
Οι ιδιοι ανθρωποι στην πολη ... ειναι αλλα οντα. Στην πλαζ ομως, μεταμορφωνονται αλλοτε στην Απολλωνια μορφη τους
και αλλοτε στην Διονυσιακη :laugh: Για να μην μακρυγορω, οι περισσοτεροι μεταμορφωνονται στην Διονυσιακη μορφη τους.

Προχθες ειδα μια κυρια (ετων 60φευγα) στην εντελως διονυσιακη περιβολη της, τα κιλακια της σε ρολο ολοσωμου σωσιβιου
να εχει στρωσει την ξαπλωστρα της με κατευθυνση προς τα μεσα (την παραλια) ενω ολοι οι υπολοιποι προς τα εξω (την θαλασσα).
Θα το χαρακτηριζα καπως αγενες αλλα το προσπερναω. Καποια στιγμη ανοιξε ελαφρως και τα ποδια της ... για να απλωθει
καλυτερα το αντιηλιακο. Το προσπερναω και αυτο.

Στην παραλια, βρισκονταν καμια πεντακοσαρια ατομα, και ολοι ... κοιτουσαν την κυρια Τουμπου. Ειτε πλαγιως ειτε καταφατσα.
Η κυρια μαλλον το απολαμβανε. Καποια στιγμη ηρθε μια φιλη της (ιδιας ηλικιας) αλλα αυτη εκατσε με θεα προς την θαλασσα.
Η αλλη ... προσπαθουσε να την πεισει να κατσει αναποδα. Σκηνες απειρου καλλους (να μην πω τιποτε αλλο). Το κερασακι
στην τουρτα ηταν οταν περασε ο πλανωδιος πωλητης με τα ντονατ. Πηραν δυο ντονατ, εκ των οποιων, το ενα φαγωθηκε
απο την Τουμπου εν ριπη οφθαλμου και το αλλο (που ηταν για την φιλη της) .... μετα απο 10 λεπτα απο την Τουμπου, παλι.

Καποια στιγμη περασε και ο αφρικανος με τα κορδονακια (για το ποδι, πως λεγεται αυτη η παπαρια δεν ξερω) και αρχισε το
ΜΕΓΑΛΟ SHOW. Σηκωνονταν, σκυβανε, στριβανε, δοκιμαζαν τα κορδονακια σε ολα τα σημεια του κορμιου τους εκτος απ'τα
αυτια. Η πλαζ ... ειχε ψιλοξερασει οταν ηρθε η λυση του δραματος. Ερχεται ο αντρας της Τουμπου με ορμη και βαρος νταλικας
και της ξεφωνιζει ... "αφηνουμε κανα κλειδι σπιτι ... δεν τα βαζουμε ολα στην τσαντα" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Το νημα στην διαθεση σας ... παιδες .... -bye-
"Καταγγειλτε", ξεκαρδιστειτε και δροσιστειτε ελευθερα ...

Last edited:
Εδώ και χρόνια αποφεύγω τις πολυσύχναστες παραλίες,με απωθεί το πανηγύρι που στήνεται εκείΔώξα τω Θεώ εδώ που είμαι υπάρχουν απίστευτες παραλίες όλων των ειδών χωρίς ψυχή..Νιρβάνα!

Η αλήθεια είναι ότι το θέμα έχει απασχολήσει και μένα έντονα. Ο κόσμος των μεγάλων οργανωμένων πλαζ χρήζει ανθρωπολογικής παρατήρησης. Όρεξη να έχεις...
Πριν 4-5 χρόνια στρώθηκαν δίπλα μας δύο αγίες ελληνικές οικογένειες. Παραγγέλνουν φραπεδιές, σάντουιτς και οι άντρες πέφτουν με τα μούτρα στο τάβλι.
Παρά το γεγονός ότι μαζί με τους καφέδες ήρθε και τασάκι, οι άντρες δεν πτοήθηκαν και τα τσιγάρα τα πετούσαν ανερυθρίαστα στην άμμο.
Μου προξένησε τρομερή εντύπωση καθώς το τασάκι ήταν ακριβώς δίπλα από τα ποτήρια τους.
Ποιος είπε ότι άπαντες πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου; :flipout:
Κατά τα άλλα, έχω εγκαταλείψει αυτού του είδους τις παραλίες εδώ και πολλά χρόνια, οπότε ξέμεινα από παρατηρήσεις.

Δεν είναι να σου κάνει εντύπωση τίποτα απο αυτά που βλέπεις στις πλαζ...
Τα φαινόμενα της νύχτας, πουτανιά - χαϊλίκι - ποζεριά - "θεαθήναι" κλπ , και γενικά ότι απασχολεί ένα μεγάλο μέρος του πλυθησμού ακόμα κι αυτήν την εποχή, μεταφέρεται ουσιαστικά αυτούσιο στις πλάζ απλά με άλλη ενδυμασία.
Κατα τ' άλλα, ο μήνας έχει 9...

Αν και πολλα τα γλυτωνω γιατι συνηθως πηγαινω πρωι στην οποια παραλια, φετος ειδα και αυτο.!
Κυρια με σκυλο μεσαιου μεγεθους κρατωντας τον με το λουρι.
Καποια στιγμη ο σκυλος εκανε τη χαρακτηριστικη κινηση να σηκωσει το ποδι του προς ουρηση διπλα σε μια αδεια ξαπλωστρα.
Η κυρια ειχε ολο το χρονο μιας και τον κοιτουσε, να τον τραβηξει μακρια απο την ξαπλωστρα για να μην την ...βρεξει. Ομως δεν το εκανε και η ξαπλωστρα γεμισε κυριολεκτικα απο τα ουρα του σκυλου, καθως εκεινη τον κοιτουσε με απαθεια χαμογελωντας.

Σε ερωτηση μου γιατι δεν τον απετρεψε κι αν θα της αρεσε να απλωσει μετα αυτη τη δικη της πετσετα σε αυτη την ξαπλωστρα, μου μιλησε με ασχημη γλωσσα.
Δεν εδωσα συνεχεια και πηγα και επλυνα μονος μου την ξαπλωστρα με θαλασσινο νερο.

Παλαιοτερα οταν βρισκομουν και αργα το μεσημερι στις πλαζ, ερχονταν τα κλασσικα μπουλουκια οικογενειων με τα παιδακια.
Το τι αμμο τρως απο τρεχαλητα, τι μπαλακια απο ρακετες σου σκανε στα μουτρα, τι ουρλιαχτα γονεων προς τα παιδια να βγουν απο τη θαλασσα, και τοσες αλλες καταστασεις που ολοι γνωριζουμε με εκαναν σιγα σιγα να αλλαξω συνηθεια και να πηγαινω στις πλαζ νωρις το πρωι και να αποχωρω το μεσημερι ερχονται οι ...ξαναμμενοι. Αχτι το εχω να κατσει καποιος διπλα μου σε ξαπλωστρα που να μην ουρλιαζει ειτε στο παιδι του, ειτε για παραγγελια, ειτε για οτιδηποτε και μιλαμε για πολλα db, μεσα στο αυτι σου.

Το μονο που βλεπω οτι εχει λιγακι βελτιωθει σε σχεση με τα πολυ παλια χρονια, ειναι λιγο η προσοχη στην καθαριοτητα στα σκουπιδια που αφηνουν πισω τους.
Βεβαια, σε μια οργανωμενη παραλια οπου ο ιδιοκτητης εχει γεμισει με ξαπλωστρες σε αποσταση αναπνοης τη μια απο την αλλη και εχει καταλαβει σχεδον ολη την εκταση μιας μικρης παραλιας, εχει και αυτος μεριδιο ευθυνης αν ο αλλος δεν εχει χωρο να απλωσει τα ποδαρια του ή δεν εχει χωρο να παιξει βολευ ή ρακετες λιγο μακρυτερα.

Η αισθηση μου ομως ειναι οτι γενικα η ελλειψη σεβασμου ως προς τον συμπολιτη υπαρχει ακομη. Δεν καταλαβαινουν οτι σε εναν περιορισμενο χωρο με πολλα ατομα οφειλουμε να ειμαστε πιο κοσμιοι και προσεκτικοι.
Δεν ειμαι μυγιαγγιχτος αλλα βρε παιδι μου, δεν εχουν την αισθηση οτι ενοχλουν, ή δεν τους νοιαζει καν. ?

Ευτυχως τα πιο πολλα για μενα ειναι παρελθον αφου φροντιζω στις 8 να κανω την πρωτη μου βουτια και να πινω το καφεδακι μου στην ξαπλωστρα που επελεξα (ολες αδειες τα πρωινα) και οταν θα αρχισει το...πανηγυρι το μεσημερακι τα μαζευω σιγα σιγα και φευγω.

Το μονο κακο ειναι οτι τα πολυ πρωινα δεν βλεπεις και εκεινα τα γυναικεια σωματα που θες να δεις τι μαγιω βρισκεται στη μοδα φετος. :laugh:

Κυριακή έντεκα το πρωί στο σχοινιά. Φυσικά η παραλία γεμάτη από οικογένειες και με μικρά παιδιά να παίζουν στην άμμο. Ξαφνικά σκάει μύτη μια πολύ ωραία κοπέλα μόνη της. Απλώνει την πετσέτα της πάνω στην ξαπλώστρα και αρχίζει να γδύνεται. Μόνο που έκανε ένα μικρό λάθος και γδύθηκε λίγο παραπάνω βγάζοντας και τα πάνω μέρος του μαγιού της! Αφού έκατσε λίγο στην ξαπλώστρα, μετά από λίγο άρχισε να κόβει βόλτες στην παραλία. Νομίζω ότι δεν είναι θέμα εντυπωσιασμού αλλά θέμα πολιτισμού και σεβασμού. Αν θες να κάνεις γυμνισμό έχεις κάθε δικαίωμα αλλά όχι μπροστά σε άλλους που δεν κάνουν και ειδικά μπροστά σε εκατοντάδες μικρά παιδιά. Τι να πω..... ίσως θα έπρεπε γενικά οι γυναίκες να είναι πιο σοβαρές, με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια και αν δεν σέβονται τον εαυτό τους, τουλάχιστον να σέβονται τον διπλανό τους. Να είναι πιο καθώς πρέπει ντυμένες, έστω και στην παραλία και όχι αρκετές να κάνουν μπάνιο με τα κορδόνια στον κώλ..... τους.

Last edited:
vegos.bmp

Ο κόσμος της πλαζ είναι μία καλή ευκαιρία να καταλάβουμε ποια πραγματικά είναι η κοινωνία που ζούμε.

Σε όλους τους υπόλοιπους χώρους που συνυπάρχουμε με ανθρώπους απλά βρίσκουμε άτομα που έχουμε κοινά γούστα ή ανάγκες , οπότε είναι μικρόκοσμοι με ειδικές ιδιότητεςι. Δεν είναι το … πλήρες δείγμα.

Στο γήπεδο , στο θέατρο , στο σινεμά , τα πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας ,στα νοσοκομεία , στις εφορίες, νυχτερινή διασκέδαση κλπ . Όλα είναι τμήματα – υποσύνολα.

Η πλαζ είναι σαν την …τηλεόραση. Σου παρουσιάζει ΠΩΣ είναι το σύνολο...

Ειλικρινά πιστεύω ότι πρέπει να είναι και ο καλύτερος χώρος να κάνεις μία …δημοσκόπηση.

Last edited:
Μετά απο απέλπιδες προσπάθειες πρός ανεύρεση κορδονοφορούσων κορασίδων ανα τις παραλίες , απελπίστηκα με τόνους κυταρίτιδας και χιλίαδες μπολάκια και παιδάκια με γιορμάδες και τοστάκια

φρίκη

χάλασε η παραλία που ξέραμε ,,

χάλασε ...

Re: Απάντηση: Ο κόσμος της πλαζ (2013) ....

Μετά απο απέλπιδες προσπάθειες πρός ανεύρεση κορδονοφορούσων κορασίδων ανα τις παραλίες , απελπίστηκα με τόνους κυταρίτιδας και χιλίαδες μπολάκια και παιδάκια με γιορμάδες και τοστάκια

φρίκη

χάλασε η παραλία που ξέραμε ,,

χάλασε ...
καλά πλάκα θα κάνεις...? χθες που πήγα για μια βουτιά έψαχνα να βρω μια με (κανονικό) μαγιό, όλες μπραζιλ... και παραδόξως το 80% το φορούσαν άξια...
οι Σερβες πάντως είναι από άλλο πλανήτη :speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0 δεν υπάρχουν οι κορμαρες!!! χαλάλι οι παντοφλιες που έφαγα χαχαχα

Re: Απάντηση: Ο κόσμος της πλαζ (2013) ....

καλά πλάκα θα κάνεις...? χθες που πήγα για μια βουτιά έψαχνα να βρω μια με (κανονικό) μαγιό, όλες μπραζιλ... και παραδόξως το 80% το φορούσαν άξια...
οι Σερβες πάντως είναι από άλλο πλανήτη :speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0 δεν υπάρχουν οι κορμαρες!!! χαλάλι οι παντοφλιες που έφαγα χαχαχα

Για πες βρε συμπολίτη που πήγες. Από περιέργεια δηλαδη, όχι τίποτα άλλο! :captain:

Σιγά μην τρέχουμε στην παραλία για να χαζεύουμε μπραζίλ και κορδόνια !! Εγώ τα βλέπω αυτά και νευριάζω, και όσες τα φοράνε επιεικώς είναι απαράδεκτες !!

Σιγά μην τρέχουμε στην παραλία για να χαζεύουμε μπραζίλ και κορδόνια !! Εγώ τα βλέπω αυτά και νευριάζω, και όσες τα φοράνε επιεικώς είναι απαράδεκτες !!

Oχι ρε φιλαράκι μια χαρά ειναι τα μπραζιλ :p
Τα κορδόνια οντως δεν ειναι παντα ωραια και βγαζουν μια προστυχια που δεν ταιριάζει πα´ντα με την διαθεση και το υφος αυτων που τα φοράνε.
Με τα μπραζιλ , ομως δεν ξέρω , αναστατώνομαι !!! :p

Συγχαρητήρια στον topic starter για το πρωτοτυπο και ωραιο θέμα και επιβάλεται να υπάρχουν φωτογραφίες :)