Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

Anastasios Mallios

Established Member
27 April 2013
120
Μάνδρα Αττικής
JBL Northridge E60 3-Way 8-Inch Floorstanding Speaker (2)
JBL Northridge EC25 2-Way Dual 5-Inch Center Channel Speaker,
JBL ES20BK 5.25-Inch 3-Way Bookshelf Speaker (2)
JBL Northridge E150P 10-Inch Powered Subwoofer with 150-Watt Digital Amplifier

Έχω αυτά τα ηχεία με πηγή ένα LG 3D-Blu-ray-Festplattenrekorder HR590S 1TB Festplatte + DVB -S και προβολή σε Philips LED-TV 37PFL7606K 94 cm (37") 3D -FullHD +Ambilight+400Hz.

Ο ενισχυτής που είχα (Denon 1610) πέθανε :violent-smiley-011::violent-smiley-011: έπειτα από μερικές ώρες συνεχόμενης μουσικής με τσίτα τα γκάζια :drummer::drummer::drummer:.
Κάτι κάηκε μέσα δεν ξέρω ακριβώς τι, πάντως μύρισε καμένο και δεν ανοίγει πια. Έχω την εντύπωση πως είναι πρόβλημα στη τροφοδοσία.
Θέλω να μου προτείνετε λοιπόν έναν ενισχυτή που τα "σηκώνει" άνετα σε 5.1 σύνδεση και παίζει απροβλημάτιστα συνεχόμενα ταινίες και μουσική σε κάθε format που μπορείτε να σκεφτείτε.

Απαραίτητη σύνδεση με Ίντερνετ.

Τώρα το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης. Να είναι όσο οικονομικότερος γίνετε.

Επειδή ξέρω όμως ότι το τελευταίο που ζητάω είναι δύσκολο θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας ούτως ή άλλως.

Last edited:
Μια μικρή διόρθωση.
Τα πίσω ηχεία (surround) δεν είναι αυτά που αναφέρω στο αρχικό μου μήνυμα αλλά τα παρακάτω.
JBL Sat2 Satellite Speakers 8-ohms 10-120 watts (2)
Συγνώμη για το μπέρδεμα.

Αν δεν δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το πως τον καθαρισες ισως δεν μπορεσουμε να βοηθησουμε σωστα.
Πρεπει να ξερουμε
Τι ακουγες
Σε τι ενταση
Με τι ρυθμισεις

Διοτι πιθανον να μην φταιει ο συγκεκριμενος ενισχυτης ουτε η κακια ωρα αλλα ο χειρισμος.
Και συνεπως το ιδιο να παθει ο επομενος

Εκείνη την ώρα έπαιζε Θώδη, μπήκαν τα γίδια στο μαντρί :BDGBGDB55: .
Ασταμάτητα η μουσική σε ένταση -15db.
Ρύθμιση εξόδου εκείνη την ώρα 5 channel stereo.
Το υπογούφερ δεν ήταν συνδεμένο καν εκείνη την ώρα.
Οι ασφάλειες που κοίταξα δεν έχουν καεί αλλά το τροφοδοτικό αν δε κάνω λάθος μυρίζει καμένο και την ώρα που το άνοιξα και κοίταξα μέσα δεν μπορούσα να το αγγίξω καν. Επίσης τώρα μετά από πολλές ώρες και λίγο πριν σας γράψω το παρόν μήνυμα δοκίμασα να τον ανοίξω και δεν ανοίγει καν ούτε η οθόνη.
PS. Και το υπογούφερ μου έπαθε ζημιά πρώτον ξεκόλλησε ο θόλος από κάτω και δεύτερον όταν ανοίγω την ένταση κάνει σαν πολυβόλο.
Λέτε να θέλω και νέο υπογούφερ? Αν ναι το ίδιο ή κάποιο άλλο?

Last edited:
-15 τι σημαινει?
Ανεβαινει κι αλλο?
Ισοσταθμιση υπηρχε?
Πειραγμα στην ισορροπια καναλιων?

Τερματίζει στο +15db αυτό είναι το MAX.
Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρεις μόνο την απόσταση έχω πειράξει από τις ρυθμίσεις. Τα υπόλοιπα είναι στις αυτόματες τιμές.
Να μην πω ψέματα δεν ξέρω να τα ρυθμίσω τα υπόλοιπα και τα άφησα έτσι ως είχαν.
Ούτε καν το Audyssey δεν έχω ρυθμίσει ...

Last edited:
Pioneer 2022.
Class d με εξαιρετικη αποδοση για τα χρήματα που κοστίζει, και δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα.

Απάντηση: Re: Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

Pioneer 2022.
Class d με εξαιρετικη αποδοση για τα χρήματα που κοστίζει, και δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα.

Σε σύγκριση με τον Denon 2313 τι έχετε να πείτε?

χωρίς να μπορώ να είμαι και σίγουρος, αλλά τρίδρομα jbl (με προτεινόμενη ένταση ενισχυτή στα 175w) μπροστά κ.ο.κ. σε εντάσεις βανδαλισμού με εισαγωγικό avr... και πολύ άντεξε μάλλον.
Δυστυχώς νομίζω πως τα γούστα κοστίζουν. Πρέπει μάλλον για να βανδαλίζεσαι πιό άνετα να πας σε κάποιο avr με preouts και να κολλήσεις κανένα τελικό γομάρι τουλάχιστον για τα μπροστινά ηχεία. Δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον ενάμισυ χιλιάρικο.
Κι εσύ βρε πουλί μου τέτοια γομάρια ηχεία με το νεροπίστολο τα έπαιζες?

χωρίς να μπορώ να είμαι και σίγουρος, αλλά τρίδρομα jbl (με προτεινόμενη ένταση ενισχυτή στα 175w) μπροστά κ.ο.κ. σε εντάσεις βανδαλισμού με εισαγωγικό avr... και πολύ άντεξε μάλλον.
Δυστυχώς νομίζω πως τα γούστα κοστίζουν. Πρέπει μάλλον για να βανδαλίζεσαι πιό άνετα να πας σε κάποιο avr με preouts και να κολλήσεις κανένα τελικό γομάρι τουλάχιστον για τα μπροστινά ηχεία. Δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον ενάμισυ χιλιάρικο.
Κι εσύ βρε πουλί μου τέτοια γομάρια ηχεία με το νεροπίστολο τα έπαιζες?

Ακόμα γελάω ... ευχαριστώ :2thumb22sup:.
Πες μου τι προτείνεις γιατί όπως καταλαβαίνεις είμαι άσχετος κάπως . Επίσης πριν τα συνδέσω όλα αυτά είχα πάρει πληροφορίες από κάποιο άλλο φόρουμ και μου είχαν πεί ότι θα είμαι ΟΚ. Τότε βέβαια δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού εδώ του φόρουμ.
Επίσης θα χρειαστώ και πληροφορίες όταν με το καλό πάρω καινούργιο για το πως θα το συνδέσω και ρυθμίσω. Αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό. Τώρα μας καίει ο εξοπλισμός που χρειάζομαι έτσι ώστε να ακούω Nightwish, Judas Priest, Manowar κ.ο.κ σε εντάσεις "σπάω κάθε τι γυαλικό" με τα ηχεία που έχω.

βασικά όποιον από τους δύο θες. Ο πιονέρος έχει περισσότερο γκάζι αλλά μην περιμένεις και θαύματα. Άσε που έχει και κάποια θεματάκια με aftersales η pioneer και βλέπω να σου χρειάζεται...
Όποιον και να πάρεις καλό είναι σε κάποια φάση να προγραμματίσεις και ένα τέτοιο http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1448

edit: τώρα που ξαναβλέπω τα specs στο cnet για ευαίσθητα τα δίνουν και με 90w nominal impendance αλλά πετάνε και ένα max 365w. Μάλλον βουτάνε αρκετά.

Last edited:
Εγω εξακολουθω να πιστευω οτι κστι αλλο παιζει
Στα -15 με τερμα το +15 δεν ηταν τσιτα.

Και τι τον κάνω αυτόν το 2ο?
Πως τα συνδέω?
Θα έχω DTS HD μετά?
Τα ηχεία που πάνε?
Όπως καταλαβαίνεις πολλές οι ερωτήσεις που έχω? Έχεις χρόνο να σε ζαλίσω?
:grandpa:

edit:
Τα ηχεία μου πως τα βλέπετε? Όχι μόνο τα μπροστινά, αλλά σαν 5.1 σύστημα.
Καλή σύνθεση έχω φτιάξει για τα λεφτά που έδωσα (όλα τα ηχεία και ο ενισχυτής κόστισαν μόνο 1000 στρογγυλοποιημένα προς τα πάνω αρχική τιμή 1600 περίπου καθώς τον ενισχυτή και τα 2 μπροστινά ηχεία τα είχα αγορασμένα χρόνια πριν όταν πρωτοκυκλοφόρησαν)

Last edited:
Ο ενισχυτής o πολυκάναλος (και ο 2313 και ο 2020) έχει preouts. δηλαδή προενισχύει το σήμα και το στέλνει στον τελικό (με κλασσικά rca). Μάλιστα έχει preouts για όλα τα κανάλια. Δηλαδή θεωρητικά μπορείς να συνδέσεις σε κάθε κανάλι και ένα τελικό. Βέβαια δε χρειάζεται να ασχοληθείς με όλα εκτός και αν το τραβάει ο οργανισμός σου. τα ηχεία τα μπροστινά τα συνδέεις στις μπόρνες του τελικού. τα υπόλοιπα κανονικά πάνω στον avr. ως αποτέλεσμα τα συνήθως απαιτητικά δύο μπροστινά κανάλια τραβάνε το ρεύμα που θέλουν από τον τελικό. από φορμάτ δε χάνεις τίποτα αφού την επεξεργασία συνεχίζει να την κάνει ο πολυκάναλος. Βέβαια αν υπερκαφρίζεις το κάψιμο δεν το γλυτώνεις ούτε έτσι χεχεχε!

Το +15 είναι το max αφού έχεις αφήσει την αυτόματη ρύθμιση η οποία ενδεχομένως μείωσε κάποια dB στα μπροστινά ή αύξησε στα πίσω; Τέλος πάντων το max αν θυμάμαι πάει στο +21 σε αυτούς.

Το θέμα είναι ότι 5 channel stereo και χωρίς να παίζει κάποιο sub, δηλαδή αν τα οδηγούσε full, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ζορίστηκε. Δεν κάνουν τα μηχανάκια αυτά για βανδαλισμούς. Αν πας σε class D όπως ο Pioneer, θα είναι απλά κρύος. Δεν σημαίνει ότι θα αντέξει.

Γνώμη μου είναι κάποιος επαγγελματικός τελικός για τα εμπρός (σιγά τώρα, δεν ψάχνουμε για χροιές, αλλά να μπορούμε να γκαζώνουμε με την κιθάρα). Αυτό σημαίνει ότι ψάχνεις A/V με pre-outs.

Last edited:
Παιδιά χίλια συγνώμη αλλά δε κατάλαβα τι εννοείτε ...
Τι είναι pre out?
Πως τα συνδέω, τι και που.
Δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα. Τώρα προσπαθώ να μάθω έτσι ώστε να αγοράσω κάτι καλό να κάνω τις καφρίλες μου χωρίς να κινδυνεύσω να τα καταστρέψω ξανά.
Θα μάθω που θα μου πάει ...
Απλά θα χρειαστώ τα φώτα σας για να μάθω . :p

Εκείνη την ώρα έπαιζε Θώδη, μπήκαν τα γίδια στο μαντρί :BDGBGDB55:
Τώρα μας καίει ο εξοπλισμός που χρειάζομαι έτσι ώστε να ακούω Nightwish, Judas Priest, Manowar κ.ο.κ σε εντάσεις "σπάω κάθε τι γυαλικό" με τα ηχεία που έχω.

Aδερφε θελω να πιστευω οτι μας κανεις πλακα σε ενα απο τα 2 ποστς (ευελπιστω στο 1ο).
Γιατι αν τοσο καιρο ακουγες Nightwish, Judas Priest, Manowar εχω μια εντονη υποψια οτι ο ενισχυτης σου
δεν καηκε. Μαλλον αυτοκτονησε, μολις τον εβαλες να παιξει Θωδη!!!!:devil-smiley-029:
:jester:

Παιδιά είστε φοβεροί ...
Η γυναίκα μου αν της έβαζα μέρα Πάσχα στο σούβλισμα να ακούσει Nightwish μάλλον εμένα θα σούβλιζε ...
Εκείνη ήθελε Θώδη κι εγώ απλά της έκανα το χατήρι.
Τι να έκανα ... ? :HTEHEH56:

Re: Απάντηση: Re: Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

Μαλλον αυτοκτονησε, μολις τον εβαλες να παιξει Θωδη!!!!:devil-smiley-029:
:jester:

:flipout::flipout::flipout:

χοντρα χοντρα: υπάρχουν δύο στάδια ενίσχυσης από την έξοδο της πηγής μέχρι τα ηχεία. Το πρώτο είναι η προενίσχυση και το δεύτερο είναι η τελική ενίσχυση. Οι δικάναλοι ολοκληρωμένοι καθώς και οι συνήθεις avr κάνουν και τα δύο. Αντίθετα υπάρχουν και συστήματα που τα έχουν σπασμένα σε δύο κουτιά. Στον προενισχυτή και στον τελικό ενισχυτή. Γενικά η ιστορία της προενίσχυσης δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από ρεύματα. Οι καθαροί δικάναλοι προενισχυτές για να καταλάβεις έχουν κάτι τροφοδοτικά 120w ενώ έχει δικάναλους τελικούς με τροφοδοτικά 1500w. Το τελικό στάδιο έχει και τη μεγάλη ανάγκη για ρεύματα και ισχύ.
Για τους πολυκάναλουςι, ακριβώς επειδή οι κατασκευαστές ξέρουν ότι τα ενσωματωμένα τροφοδοτικά από κάποιες απαιτήσεις και πάνω απλά δεν αρκούν, σε πιό πλήρη από τα εισαγωγικά μοντέλα των εταιριών φροντίζουν να σου βγάλουν στην πλάτη του ενισχυτή συνδέσεις rca από τις οποίες παίρνεις έξοδο προενίσχυσης του πρώτου σταδίου που σου έγραψα πριν. Από εκεί συνδέεις στις αντίστοιχες εισόδους που έχουν οι τελικοί και από τις μπόρνες των τελικών πας στα ηχεία. Αν δεις τις πλάτες των 2020 και 2313 θα δεις πως έχουν κάποιες εξόδους σκιαγραφημένες γκρί. Αυτές είναι οι έξοδοι προενίσχυσης. Σε εκείνες τις εξόδους, και συγκεκριμένα στις left right βάζεις τα rca. τα ίδια rca πας και τα βάζεις από την άλλη πλευρά στις rca εισόδους των τελικών. Εκεί δύσκολα να μπερδευτεί κανείς αφού οι τελικοί δεν έχουν και πολλές τρύπες από πίσω...

Re: Απάντηση: Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

Παιδιά χίλια συγνώμη αλλά δε κατάλαβα τι εννοείτε ...
Τι είναι pre out?
Πως τα συνδέω, τι και που.
Δεν έχω εντρυφήσει στο θέμα. Τώρα προσπαθώ να μάθω έτσι ώστε να αγοράσω κάτι καλό να κάνω τις καφρίλες μου χωρίς να κινδυνεύσω να τα καταστρέψω ξανά.
Θα μάθω που θα μου πάει ...
Απλά θα χρειαστώ τα φώτα σας για να μάθω . :p

Πανεύκολο είναι. Δύο καλώδια RCA από τον πολυκάναλο στον τελικό και από τον τελικό καλώδια ηχείων στα ηχεία.

Προτείνω κάτι σε Koning, Behringer, εύκολα καμιά τρακοσαριά βαττ στο κανάλι, ό,τι πρέπει για καφρίλα. :drummer: