Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

ΟΚ ... πάνω κάτω κατάλαβα τι λες.
Πριν και μέχρι να φτάσουμε στη συνδεσμολογία πρέπει να βρούμε τι μηχανήματα μπορώ να πάρω για να κάνω την κάφρικη δουλίτσα μου με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος φυσικά καταλαβαίνω ότι το κόστος θα είναι υψηλό για καφρίλα απλά να μην φτάσουμε και σε εξωπραγματικά επίπεδα.
Πριν αποφασίσουμε σχετικά με το τι χρειάζομαι θέλω να έχω αρκετές επιλογές για να επιλέξω μέσα από αυτές έτσι ώστε να δοκιμάσω σε κάποιο κατάστημα και έπειτα να προβώ στην αγορά.
Πιο πάνω έκανα edit αλλά μπορεί και να μη το είδατε οπότε ξαναρωτώ κι εδώ τι γνώμη σας για τα ηχεία μου και όπως έχετε καταλάβει τη χρήση που τους κάνω.
Ξέχασα να σας πώ ότι πριν 2 μήνες έμενα σε διαμέρισμα στη Γερμανία οπότε η ένταση της μουσικής ήταν σε χαμηλά επίπεδα ... έχω περίπου ένα μήνα που μπήκα στο σπίτι μου στην Ελλάδα (μονοκατοικία) και η ένταση έχει ανέβει κατά πολύ.

Με 200 ευρώ θα βρεις κάτι που θα κάνει για καφρίλα και με 300 ευρώ κάτι που κατεδαφίζει τοίχους για να έχεις καλύτερες σχέσεις με του γείτονες. :afro: Εγώ ας πούμε το βρίσκω πιο ιδανικό να φύγει η μεσοτοιχία για να μη μου χτυπάνε συνέχεια τον τοίχο να το χαμηλώσω... :flipout::violent-smiley-030:

Καλό αερισμό μόνο να εξασφαλίσεις γιατί οι επαγγελματικοί έχουν ανεμιστήρα (αυτό ισχύει για όλους τους ενισχυτές βέβαια).

καλό ή κακό δεν έχει ξεκάθαρα. Προσωπικά δεν ξέρω τα ηχεία σου αλλά κάτι μου λέει πως εσύ είσαι ευχαριστημένος. Για οικονομικές λύσεις ισχύος googlαρε τις μάρκες που σου πρότεινε ο pleo. για πιο hifi καταστάσεις νομίζω πως ο rotel που σου πρότεινα θεωρείται πολύ καλό vfm. Σε κάθε περίπτωση μη βιάζεσαι. Πάρε πρώτα τον 2313 ή τον πιονέρο και βλέπεις αργότερα κατά πόσο σου χρειάζεται. Και ξαναλέω πως αν δεν έχεις αίσθηση του μέτρου στην ένταση είναι πολύ πιθανό να σου ξανασυμβεί ότι εξοπλισμό και να πάρεις.

Καλά δεν καθόσουν εκεί λοιπόν? Τι ήθελες και γύρισες , κάηκες κυριολεκτικά :) !
Για την περίπτωσή σου , αυστηρα AV με pre outs και τελικός. Μονο ετσι θα εχεις καθαρες , μεγάλες εντασεις . Και πάλι όμως θα πρεπει να διαβασεις τις οδηγιες χρήσης και να αποφεύγεις τα πριμα για νυχτεριδες !!!

Last edited:
Ο φίλος μένει σε μονοκατοικία και καλά κάνει και βγάζει το άχτι του, κάτι που ενδεχομένως εκεί που ήτανε δεν μπορούσε.

Στον δικό μου SR8002 που παίζει με ηχεία 88dB, για την καφρίλα το πας στο -10, -5 (αναλόγως ηχογράφησης) με τέρμα το το +18. Θεωρώ επομένως λογικό τα +2 dB ευαισθησίας του ηχείου (αλλά πιο αδύναμου βεβαίως ενισχυτή) 1910, να αρχίζουν να παίζουν δυνατά στο -15.
Εμένα δεν έχει σπουδαίο εξαερισμό εκεί που είναι τοποθετημένος και σε αυτές τις εντάσεις στο τρίωρο (πόσο μάλλον πεντάωρο του φίλου) αρχίζει να ζεματάει. Πιθανόν να έφταιξε και αυτό στο κάψιμό του.

Έχω από παλιά έναν δικάναλο τελικό 600άρι ενισχυτή μέσα από ένα κλαμπ που έκλεισε. Μου τον είχε χαρίσει ο τότε ιδιοκτήτης του κλαμπ. Δε θυμάμαι μάρκα. Πάνε και μερικά χρόνια που δεν τον έχω χρησιμοποιήσει. Τον έχω στην αποθήκη καλά πακεταρισμένο.
Θα τη κάνει τη δουλειά που λέτε?
Για πολυκάναλο ενισχυτή μπορείτε να δώσετε κάποια λινκ από συγκεκριμένες προτάσεις για να μην ψάχνω στα τυφλά?
Το υπογούφερ όπως σας είπα (νομίζω) και πιο πριν έχει κάποιο πρόβλημα γιατί όταν το ανοίγω κάνει σαν πολυβόλο. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Φτιάχνετε ή πάω κι εκεί για καινούργιο κι αν ναι ποιο?

Πολλά σας τα είπα πάλι έ?

Παιδιά είστε φοβεροί ...
Η γυναίκα μου αν της έβαζα μέρα Πάσχα στο σούβλισμα να ακούσει Nightwish μάλλον εμένα θα σούβλιζε ...
Εκείνη ήθελε Θώδη κι εγώ απλά της έκανα το χατήρι.
Τι να έκανα ... ? :HTEHEH56:

Σε καλο θα σου βγει βρε.
Και καλυτερο ενισχυτη θα παρεις και δεν θα ταλαιπωρουνται τα αυτια σου με Θωδη κλπ.
Αμα σου την ξαναζητησει, θα της πεις: Tι λες ρε γυναικα? Σιγα μην ξαναβαλω αυτην που μου καψε τον ενισχυτη!!
:flipout:

Σοβαρα παντως, οτι ενισχυτη και να παρεις, προσπαθησε να εισαι λιγο πιο συντηρητικος στις εντασεις.
Υπαρχει ο κινδυνος να παρεις γομαρι ενισχυτη, που δεν καταλαβαινει τιποτα και να την πληρωσουν τα ηχεια.
Better safe than sorry

Edit Τωρα ειδα το ποστ σου.
:blink:600αρη τελικο?!!!!!!!!
Μαλλον θα κανει τη δουλεια που σου ειπα πιο πανω. Με το μαλακο γιατι θα σου δωκει τα ηχεια στο χερι...:drummer:

Last edited:
Re: Απάντηση: Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

Έχω από παλιά έναν δικάναλο τελικό 600άρι ενισχυτή μέσα από ένα κλαμπ που έκλεισε. Μου τον είχε χαρίσει ο τότε ιδιοκτήτης του κλαμπ. Δε θυμάμαι μάρκα. Πάνε και μερικά χρόνια που δεν τον έχω χρησιμοποιήσει. Τον έχω στην αποθήκη καλά πακεταρισμένο.
Θα τη κάνει τη δουλειά που λέτε?
Για πολυκάναλο ενισχυτή μπορείτε να δώσετε κάποια λινκ από συγκεκριμένες προτάσεις για να μην ψάχνω στα τυφλά?
Το υπογούφερ όπως σας είπα (νομίζω) και πιο πριν έχει κάποιο πρόβλημα γιατί όταν το ανοίγω κάνει σαν πολυβόλο. Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει? Φτιάχνετε ή πάω κι εκεί για καινούργιο κι αν ναι ποιο?

Πολλά σας τα είπα πάλι έ?

Μια χαρά ακούγεται. Βρες τη μάρκα και πες μας, να σου πούμε. Γλύτωσες από το έξτρα κόστος. Ωραίοςςςς!

Άρα το sub δεν δούλευε και το κατάργησες. Και όλα τα ρεύματα τα έδινε ο 1910. Ε πόσο να αντέξει; Μερικές βουτιές ohmικές να έκαναν τα ηχεία, πάει ο ενισχυτάκος.

Ποιο υπογούφερ είναι; Προσπαθώ να μαντέψω βλέπεις. Αφού το κατάργησες, τα ηχεία σε καλύπταν από μπάσο; Αν ναι μάλλον ήταν μικρό. Αυτά τα ηχεία με το οκτάιντσο γούφερ, κανονικά θέλουν κάτι μεγάλο.

Το γράφω και στην αρχή το JBL Northridge E150P 10-Inch Powered Subwoofer with 150-Watt Digital Amplifier είναι το υπογούφερ. Ο ενισχυτής που κάηκε είναι ο 1610 κι όχι ο 1910 ... χιχιχιχι.
Δε με κάλυπταν ... ειδικά σε ταινίες με καλά εφέ όπως Transformers ...

Εντάξει, δεν κάνει το sub. Τώρα το βλέπω. Ευκαιρία όλα αυτά αλλά λάθος σύμπραξη. Πολύ μικρό το sub, ίσα ίσα θα χτύπαγε σε κανά εφφέ. Σωστά;

Λοιπόν, το χώρο δεν τον γνωρίζω, αλλά όπως και να έχει θέλεις κάτι που να έχει νόημα σε sub. Εφ' όσον καταλήξεις σε ενισχυτή με pre-outs (εξόδους προενίσχυσης δηλαδή) και βάλεις τον τελικό επάνω και μετά θελήσεις sub (δεν νοείται να μην έχεις sub σε ταινίες) εδώ είμαστε.

Μιλάμε για 12-ιντσο και πάνω με καμιά 500άρα watt ενισχυτή τουλάχιστον.

Ενισχυτές AVR με pre-outs ξεκινώντας από τον πιο οικονομικό κάθε εταιρίας:

Pioneer SC-2022

Marantz SR-5007

Yamaha RXV 773

Denon AVR-2313

Αυτά είναι τα μοντέλα κάθε κατασκευαστή που ξεκινάνε με pre-outs σε όλα τα κανάλια. Δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα μεταξύ τους, τα βάζω για την ευκολία.

Ο Yamaha και ο Denon μου κάθονται καλύτερα στα specs, ποιον από τους δύο δεν ξέρω όμως.
Μαζί με τον ενισχυτή θα πάρω και το υπογούφερ οπότε καλό θα ήταν να δούμε κι εκεί κάποιες ιδέες αν δεν είναι κόπος.

Εφόσον τα κυρίως ηχεία σου θα οδηγούνται απο τον τελικό , μπορεις να επισκευάσεις και τον 1610 αν αυτός έχει pre outs και πάρεις και μια λογικη τιμη που να συμφέρει . Εξέτασε και αυτό το ενδεχόμενο μηπως γλυτώσεις κάποια έξοδα ...
Αν όμως καταλήξεις σε καινούργιο , φρόντισε να πάρεις κάποιον που να είναι ταυτόχρονα και "μουσικός" , έτσι ώστε να μην είναι ο ήχος του σκληρός ή αυστηρά κινηματογραφικός και να συνεργάζεται πιο αρμονικά με τον επαγγελματικό τελικό.

Last edited:
Αν κατάλαβα και τα εντόπισα σωστά ο Denon 1610 που έχω δεν έχει pre out όπως ο 2313.
Μακάρι να είχε και το κόστος της επισκευής να ήταν μικρό.
Αν όντως είναι το τροφοδοτικό όπως νομίζω, πόσο περίπου κοστίζει η αντικατάσταση του, και σε τέτοια περίπτωση μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο και πάλι βέβαια με τι περίπου κόστος?
Σχετικά με υπογούφερ έχετε καμιά ιδέα?

Εντάξει, δεν κάνει το sub. Τώρα το βλέπω. Ευκαιρία όλα αυτά αλλά λάθος σύμπραξη. Πολύ μικρό το sub, ίσα ίσα θα χτύπαγε σε κανά εφφέ. Σωστά;

Λοιπόν, το χώρο δεν τον γνωρίζω, αλλά όπως και να έχει θέλεις κάτι που να έχει νόημα σε sub. Εφ' όσον καταλήξεις σε ενισχυτή με pre-outs (εξόδους προενίσχυσης δηλαδή) και βάλεις τον τελικό επάνω και μετά θελήσεις sub (δεν νοείται να μην έχεις sub σε ταινίες) εδώ είμαστε.

Μιλάμε για 12-ιντσο και πάνω με καμιά 500άρα watt ενισχυτή τουλάχιστον.

Ενισχυτές AVR με pre-outs ξεκινώντας από τον πιο οικονομικό κάθε εταιρίας:

Pioneer SC-2022

Marantz SR-5007

Yamaha RXV 773

Denon AVR-2313

Αυτά είναι τα μοντέλα κάθε κατασκευαστή που ξεκινάνε με pre-outs σε όλα τα κανάλια. Δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα μεταξύ τους, τα βάζω για την ευκολία.

Τι εννοείς με το "λάθος σύμπραξη"?

Pioneer 2022.
Class d με εξαιρετικη αποδοση για τα χρήματα που κοστίζει, και δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα.

Τι εννοεί με το "Class d"?
Τι άλλες κατηγορίες υπάρχουν?

Last edited:
Εννοώ ότι είναι μικρό για το συγκεκριμένο setup ηχείων.

class D και AB υπάρχουν στους AVR. Δηλαδή η Pioneer από κάποια μοντέλα και πάνω βγάζει ενισχυτές τάξης Δ. Είναι οι λεγόμενοι "ψηφιακοί".

Λάθος σύμπραξη εννοείς το υπογούφερ σε σχέση με τα υπόλοιπα ηχεία ... εγώ νόμιζα ότι εννοούσες όλα τα ηχεία δεν είναι καλά ή δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.
:p

Δεκάιντσο 150 βαττ ενώ τα εμπρός έχουν οκτάρι γούφερ; Ε, μικρό είναι. Πολύ λίγο θα συμπλήρωνε τα εμπρός. Κατά τη γνώμη μου.

Αναφορικά με την τάξη Δ, σύμφωνα με τη μουσική που ακούς, ο Pioneer είναι και αυτός υποψήφιος. Και αν δεν κάνω λάθος έχει καλό γκάζι. Για την ώρα εγώ δοκιμάζω κάτι σε τάξη Δ (όχι AVR) και έχει γκάζι το σκασμένο χωρίς να ζεσταίνεται... :drummer:

εγω με τον 3313 και δυο κολωνες σε εξωτερικο χωρο ανοιχτο στα 50τμ με τσιτα θωδη πανηγυρι στο -20 χαμος εγινε και την γλιτωσα.με ανεμιστηρακι πανω να τον βαραει παντως με τετοια ζεστη εξω 30βαθμους.
αν σε παιρνει ακουσε τον επεσε η τιμη του πολυ για λιγες μερες μειον 200ευρω

Η απώλεια της λειτουργίας 4k video scaling, 4k HDMI switching, 4k GUI overlay του Pioneer 2022 σε σύγκριση με τον Denon 2313 αλλά και το Yamaha RX V773 που διαθέτουν κάτι ανάλογο δεν είναι σημαντική?

Σχετικά με υπογούφερ δεν έχουμε μιλήσει? :p

Ο 3313 είναι πάρα πολύ καλός και θα τον ήθελα αλλά ξεφεύγω νομίζω αρκετά με το θέμα κόστους αν αναλογιστείς ότι ευτυχώς θυμήθηκα τον τελικό που έχω στην αποθήκη και γλίτωσα από εκεί λεφτά για να μπορέσω να τα διαθέσω σε υπογούφερ που μου λείπει. Είμαι και άνεργος οπότε κάθε αγορά πάει για τέλος καλοκαιριού γιατί Ιούνιο ξεκινώ δουλειά.Τα 670 του 2313 είναι μεν πολλά αλλά μπορώ να τα διαθέσω για ενισχυτή. Για το υπογούφερ που ακόμα δεν έχω κάποια πρόταση θα ήθελα να διαθέσω όσο γίνεται λιγότερα αλλά αρκετά έτσι ώστε να κάνω άνετα τη δουλίτσα μου στο άκουσμα μουσικής με τσίτα τα γκάζια και θέαση ταινιών HD.

Last edited:
Η απώλεια της λειτουργίας 4k video scaling, 4k HDMI switching, 4k GUI overlay του Pioneer 2022 σε σύγκριση με τον Denon 2313 αλλά και το Yamaha RX V773 που διαθέτουν κάτι ανάλογο δεν είναι σημαντική?

Σχετικά με υπογούφερ δεν έχουμε μιλήσει? :p

μελοντικα ειναι για το αν θα παρεις τηλεοραση με 4κ αναλυση...
καλο ειναι να υπαρχει γιατι ποτε δεν ξερεις....
για σαμπακι μεχρι ποσα λεφτα υπολογιζεις?
πολλα βατ και μουσικα ειναι και τα αντιστοιχα jbl https://www.skroutz.gr/s/347510/JBL-ES250PW-12.html?from=account_favorites