Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

Μέχρι 1000 1200 ΜΑΧ για ενισχυτή και υπογούφερ.
Το συγκεκριμένο είχα κι εγώ στο μυαλό μου αλλά ήθελα πρώτα να δώ τι θα μου προτείνει ο κόσμος εδώ πριν το αναφέρω έτσι ώστε να μην κατευθύνω κανέναν προς τα εκεί και να μου πεί αμερόληπτα τη γνώμη του.

edit
Επειδή δε σκοπεύω να αλλάξω τηλεόραση στο άμεσο μέλλον μάλλον δε θα μου χρειαστεί προφανώς αυτή η λειτουργία του 4Κ. Ο Pioneer ναι φαίνεται ότι είναι πιο δυνατός αλλά κάποιος μου είπε ότι η Pionner έχει θέμα με το aftersale service και είναι κάτι που με φρέναρε αλλιώς ναι είναι υποψήφιος μαζί με τους Denon & Yamaha παρόλο του ότι είναι πολύ πιο ακριβός.

Last edited:
Στην τιμή του 3313 υπάρχει και ο HK AVR-370.

Πολλά τα Watt... άρη :BDGBGDB55:

4Κ upscaling, εξόδους προενίσχυσης 7.2, τάξη AB με διακοπτικό τροφοδοτικό, 8 HDMI, 42 αμπέρια ρεύμα. Ισχύς και πάλι ισχύς. Το λέω για τη μουσική που ακούς. Στην κόντρα με τον δικό μου Marantz, ήταν λίγο πιο δυνατός, αν και κάπως μη φινετσάτος.

Θα στο πω απλά. Αν θέλεις χροιές και τέτοια, κοιτάς Marantz-Denon χωρίς να υπολείπονται σε ρεύμα. Αν θες γκάζι με λίγα λεφτά, κοιτάς Pioneer και αφήνεις τις χροιές. Αν θες δυνατότητες με λίγα φράγκα αλλά όχι σπουδαία ρεύματα κοιτάς Yamaha. Κι αν θες κάτι διαφορετικό κοιτάς Harman Kardon.

Απάντηση: Re: Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

Στην τιμή του 3313 υπάρχει και ο HK AVR-370.

Πολλά τα Watt... άρη :BDGBGDB55:

4Κ upscaling, εξόδους προενίσχυσης 7.2, τάξη AB με διακοπτικό τροφοδοτικό, 8 HDMI, 42 αμπέρια ρεύμα. Ισχύς και πάλι ισχύς. Το λέω για τη μουσική που ακούς. Στην κόντρα με τον δικό μου Marantz, ήταν λίγο πιο δυνατός, αν και κάπως μη φινετσάτος.

Θα στο πω απλά. Αν θέλεις χροιές και τέτοια, κοιτάς Marantz-Denon χωρίς να υπολείπονται σε ρεύμα. Αν θες γκάζι με λίγα λεφτά, κοιτάς Pioneer και αφήνεις τις χροιές. Αν θες δυνατότητες με λίγα φράγκα αλλά όχι σπουδαία ρεύματα κοιτάς Yamaha. Κι αν θες κάτι διαφορετικό κοιτάς Harman Kardon.

ΣΥΜΦΩΝΩ.αυτο με τα αμπερ δεν καταλαβα :D

Μεγάλα τα διλήμματα με το τελευταίο σου μήνυμα.
Ας τα πάρουμε σιγά σιγά.
Ξεχνάμε το 4Κ μιας και δε σκοπεύω να αλλάξω τηλεόραση.
Ο HK AVR-370 καλός αλλά πάει σχεδόν χιλιάρικο μόνος του, οπότε "πολλά τα λεφτά Άρη" ...
Σχετικά με την χροιά δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρω τι είναι ακριβώς οπότε δε μπορώ να σου πώ αν είναι must για τα γούστα μου ή όχι.
Μη ξεχνάμε ότι εκτός κι από μουσική θα είναι και Home Cinema για 3D και HD ταινίες.

Μεγάλα τα διλήμματα με το τελευταίο σου μήνυμα.
Ας τα πάρουμε σιγά σιγά.
Ξεχνάμε το 4Κ μιας και δε σκοπεύω να αλλάξω τηλεόραση.
Ο HK AVR-370 καλός αλλά πάει σχεδόν χιλιάρικο μόνος του, οπότε "πολλά τα λεφτά Άρη" ...
Σχετικά με την χροιά δεν είμαι σίγουρος ότι ξέρω τι είναι ακριβώς οπότε δε μπορώ να σου πώ αν είναι must για τα γούστα μου ή όχι.
Μη ξεχνάμε ότι εκτός κι από μουσική θα είναι και Home Cinema για 3D και HD ταινίες.

οποτε γνωμη μου τοτε να πας στον 2313 που ειναι πιο μουσικος και γλυκοηχος.....

Re: Απάντηση: Re: Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

ΣΥΜΦΩΝΩ.αυτο με τα αμπερ δεν καταλαβα :D

Έχω ρεύμα, του δίνω το δρόμο να πάει. Δείγμα ικανών κυκλωμάτων.

Αν μπορείτε να μου πείτε και τι είναι ακριβώς η χροιά και σε τι υπογούφερ να προσανατολιστώ γιατί όπως το βλέπω η επιλογή ενισχυτή κλειδώνει στον Denon 2313.

Απο αμερικα το νου σου στα μεταφορικα και κυριως στο τελωνειο! Παρε δωδεκαρι της jbl. Το καλυτερο σα σειρα που φτανουν τα λεφτα σου.
Ως χροιες εννοει τη φυσικοτητα στα μουσικα οργανα.

Δε θα το πάρω από Αμερική απλά το βρήκα εκεί και σας το δείχνω να μου πείτε τη γνώμη σας αν αξίζει να το συνδυάσω με τα υπόλοιπα που έχω. Εκτός κι αν προτείνεται κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Δε θα το πάρω από Αμερική απλά το βρήκα εκεί και σας το δείχνω να μου πείτε τη γνώμη σας αν αξίζει να το συνδυάσω με τα υπόλοιπα που έχω. Εκτός κι αν προτείνεται κάτι ακόμα μεγαλύτερο.

Οχι ειναι μια χαρά το 12" και οτι πρεπει για την περίπτωση σου και ασύρματο!!!

Re: Απάντηση: Ο παλιός ενισχυτής πέθανε, καινούργιος ... ποιος θα είναι?

Τελικά το βρήκες το JBL ES250PW? Το ψάχνει και ένας συνάδελφος για αγορά αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να το βρει κάπου διαθέσιμο...

Έκανα μια βόλτα από ένα κατάστημα για να δώ τον Denon 2313 και να μιλήσω με τον υπάλληλο να μου πεί τη γνώμη του.
Τον ρώτησα αν θα έχω το ίδιο πρόβλημα με τη θερμοκρασία και είπε ναι σε εξαιρετικά μεγάλες και με διάρκεια εντάσεις.
Επίσης κάτι σοβαρό που με απασχολεί είναι το γεγονός πως όταν άκουγα μουσική το SW δεν λειτουργούσε. Μόνο σε ταινίες είχε ήχο και μου είπε πως και με τον νέο Denon 2313 πάλι το ίδιο θα ισχύει αλλά δεν ήξερε να μου πεί το λόγο. Ξέρετε να μου πείτε το λόγο και αν υπάρχει λύση ή να κατευθυνθώ στον Yamaha RX V75, εκτός κι αν ακόμα και με αυτόν έχω το ίδιο πρόβλημα. Το SW το δοκίμασα και το άκουσα εκεί που πήγα, πολύ καλός ήχος, 400άρι που φτάνει στα 700 σε pick και ασύρματο, κάναμε το τεστ THX, αν και δε ξέρω τι είναι ακριβώς αυτό, μου είπε όμως ότι θα ακούσω και θα καταλάβω. Ανεβοκατέβαινε η ένταση σε διαφορετικές συχνότητες αν κατάλαβα καλά. Έπειτα ακούσαμε και δύο τραγουδάκια από Nightwish. Εκεί φάνηκε το μεγαλείο του.
Δεν είναι μεγάλο κατάστημα, ένα της πόλης που μένω το είχε αλλά ήταν παραγγελία για άλλον. Χάρη μου έκανε επειδή είναι φίλος για να το ακούσω πέρνωντας πρώτα και την άδεια του αγοραστή.

Έκανα μια βόλτα από ένα κατάστημα για να δώ τον Denon 2313 και να μιλήσω με τον υπάλληλο να μου πεί τη γνώμη του.
Τον ρώτησα αν θα έχω το ίδιο πρόβλημα με τη θερμοκρασία και είπε ναι σε εξαιρετικά μεγάλες και με διάρκεια εντάσεις.
Επίσης κάτι σοβαρό που με απασχολεί είναι το γεγονός πως όταν άκουγα μουσική το SW δεν λειτουργούσε. Μόνο σε ταινίες είχε ήχο και μου είπε πως και με τον νέο Denon 2313 πάλι το ίδιο θα ισχύει αλλά δεν ήξερε να μου πεί το λόγο. Ξέρετε να μου πείτε το λόγο και αν υπάρχει λύση ή να κατευθυνθώ στον Yamaha RX V75, εκτός κι αν ακόμα και με αυτόν έχω το ίδιο πρόβλημα. Το SW το δοκίμασα και το άκουσα εκεί που πήγα, πολύ καλός ήχος, 400άρι που φτάνει στα 700 σε pick και ασύρματο, κάναμε το τεστ THX, αν και δε ξέρω τι είναι ακριβώς αυτό, μου είπε όμως ότι θα ακούσω και θα καταλάβω. Ανεβοκατέβαινε η ένταση σε διαφορετικές συχνότητες αν κατάλαβα καλά. Έπειτα ακούσαμε και δύο τραγουδάκια από Nightwish. Εκεί φάνηκε το μεγαλείο του.
Δεν είναι μεγάλο κατάστημα, ένα της πόλης που μένω το είχε αλλά ήταν παραγγελία για άλλον. Χάρη μου έκανε επειδή είναι φίλος για να το ακούσω πέρνωντας πρώτα και την άδεια του αγοραστή.

το σαμπ δεν παιζει για τους εξης λογουσ...
ειτε εχεισ δηλωσει τα ηχεια large οποτε υπολειτουργει...
ειτε εχεις κανει ισοσταθμιση οποτε οπως σε ολους το εχει χαμηλωσει οσο δεν φανταζεσαι
ειτε το εχεις σε επιλογη LFE.
τωρα για να το ακους πρεπει να ειναι small τα ηχεια αλλιως βαλε το στην επιλογη LFE + MAIN και θα το ακουσεις κανονικα.αλλα να μην εχεις ισοσταθμιση αλλιως παλι προβλημα θα εχεις.εγω τα εχω χειροκινητα και εχω τρομερα καλυτερο αποτελεσμα......

Οπότε προτείνεις να παραμείνω στην απόφαση του Denon 2313 κι όχι να αλλάξω γνώμη πηγαίνοντας στον Yamaha RX V775.

θα ελεγα ναι γιατι ειναι λιγο πιο δυνατος ο ντενον και με περισσοτερες δυνατοτητες - ρυθμισεις......

Ευχαριστώ.
Όταν έρθει η ώρα να τον αγοράσω γιατί προς το παρόν το ταμείο είναι άδειο θα ζητήσω ξανά τα φώτα σας για τις ρυθμίσεις.

οποτε θες εδω ειμαστε πολυ ευχαριστως....!!!!
δες και στου φιλου KPOMPOTIS το θεμα με τον 2313.....