Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψεις..
Δεν διαβάζεις καλά τότε...
Γιααααα δες πάλι!
15αύγουστος με τη μπύρα στο ένα χέρι, το γουρουνοπούλα στο άλλο, το τσιγάρο στο τρίτο και να χτυπάς παλαμάκια...
Αχμ... Guybrush θυμήσου να σου μάθω το Viscicitude...
Μάνα μ' σόρρυ για την παράβλεψις!:a0210:
Από κει και πέρα και καθώς μιλάμε για το προσωπικό μας γούστο... το γούστο μου είναι ένα, το γνωστό άλλωστε... αλλά επειδή δεν πρόκειται... δεν θα χάσω και τον ύπνο μου για πράγματα που δεν γίνονται... και εκ των πραγμάτων (βλ. π.χ γραπτά supersonic)
Ούτε θα χάσω χχχχχχ ευρώ εντελώς "ανειδίκευτα" και χωρίς υποδομές... καθώς γνωρίζω πλέον (και μπορώ να αποδείξω) πως αν "εξειδικευτείς" τα 6χ μπορούν άνετα να γίνουν 3-4χ...
Τέσπα.
Που λέτε προχθέ ήρθε στο τσαρδί μου φίλος καλός.
Βάλαμε και καλές ηχογραφίες και κακές.
Τουλάχιστον αμφότεροι έτσι νομίζαμε...
Μου λέει την επομένη:
-"Ρε συ το σύστημά σου είναι απόλυτο!"
-"Γιατί μπρέ μάνα μου???"
-" Ρε συ αυτό πάιζει τα καλά πράματα τρομερά αλλά στα "κακα" το δικό μου ακούγεται καλύτερα."
- "Και τι να κάνω ρε συ???"
-"Ξέρω γω???" (με λίγα λόγια πιάσαμε τα υπαρξιακά μας...)
- "Φιλαράκ άσε, άμα ασχοληθείς με τις ηχογραφίες θα μπλέξεις.
Άμα βάλεις ένα γραφικό EQ όλες (τις κακές) θα τις φέρεις εκεί που θες με αποδεκτό αποτέλεσμα. Και όχι κανά τρελλό ψηφιακό που για ψηλώσεις τα πρίμα θες το μάνιουαλ παραμάσχαλα...
Ένα απλό γραφικό και κάνεις το μάπα δισκάκι αξιοπρεπές".
-Μπααα...
-Γιατί???
Τέλος συζήτησης (για τα υπαρξιακά που λέγαμε).
Υπάρχουν όμως και προυποθέσεις.
Διότι για τις διορθώσεις που στα κακά σοφτ είναι συνήθως προς τα πάνω... πρέπει να αντέχει και συστηματάκι.
Δηλαδή έλλειψη πρίμων, χαμηλό χαμηλό... οπότε νάσου οι τονισμένες μεσαίες
η κούραση, η έλλειψη σωμάτων ή ακόμα και οι τσιρίδες...
Άρα τσιμπας λίγο τα 100, λίγο και τα 8Κ-10Κ και βουαλά.
Και αν δεν... έπειτα μας φταίνε τα EQ και όλοι άλλοι... καθώς το σύστεμ πονά στα τσιμπήματα...
Στο φινάλε εμένα δεν μ' αρέσει να χαμηλώνω για να πάιξει αλλά να σηκώνω!
Ακόμα και τα βραχέα που είπε ο Μορφέας θέλω να τα ακούω όπως γουστάρω, ξέρω και αγαπώ.
Τι λέτε περί αυτού του σκεπτικού????
Μην γεμίσουμε τα ράφια μόνο με όντιοφίλ. Δεν είναι πρέπον...
Και δηλαδής και εφόσον εγώ δεν γνωρίζω τις ηχογραφίες και τα λοιπά μιας παραγωγής... όπως όλοι μας άλλωστε... γιατί να μην φέρω τις ασχήμιες
της εκάστοτε παραγωγής εκεί που θέλω?
Θα με δείρει κανείς ή θα μου πει πως δεν είμαι χαιεντάς, χαιφιντελάς και μουσικόφιλος διότι δεν ακούω το έργον όπως ηχογραφήθηκε???? αλλά το "πειράζω" με EQ!!!
Δηλαδής οι άλλοι που πειράζουν με καλώδια ξέρουν τι κάνουν και γω όχι???
Και ξαναρωτώ:
Μήπως κάτι δεν πάει καλά και απλά κυνηγάμε την ουρά μας????