Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψεις...

DIPIE δεν είναι κακό το να αναζητούμε το καλύτερο, αλλιώς θα σταματήσει η πρόοδος τόσο η δική μας αλλά και άλλο τόσο των μηχανημάτων αναπαραγωγής μουσικής.
Φτάνει κάποιος να έχει την γνώση και πείρα ώστε να ξέρει κάθε φορά πού βαδίζει, αλλιώς θα είναι για λύπηση. Έχω δει πολύ κόσμο να ταλαιπωρείται.
Γιαυτό διαρκώς τονίζω το πόσο απαραίτητη είναι η εμπειρία ακρόασης ζωντανής ακουστικής μουσικής αλλά και από ένα καλοστημένο μουσικό σύστημα. Λ.Σ.

Και κάτι ακόμα. Προσωπικά δεν ασχολούμε πολύ με αλλαγές στο σύστημά μου, αν και έχω τη δυνατότητα. Γνωρίζω και άλλους που έφτασαν σε ένα επίπεδο πολύ ικανοποιητικό και απλώς ακούνε μουσική που είναι και το ζητούμενο.
Συνήθως οι άνθρωποι που αλλάζουν διαρκώς μηχανήματα, αν δεν είναι μηχανάκηδες, το κάνουν γιατί δεν είναι ικανοποιημένοι με αυτό που έχουν, εχουν χαθεί στο δρόμο και έχουν χάσει το νόημα του χόμπι. Λ.Σ.

Αγαπητέ Λουκά μην κρίνεις ίνα μην κριθείς-γιατί το συνηθίζεις να κρίνεις τους άλλους.

Αν εσύ έφτασες στο τέλος,γιατί δεν υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα,στις εταιρείες που αντιπροσωπεύεις,πιθανόν αλλού να υπάρχουν.

Ο εχθρός το καλού είναι το καλύτερο!
Απλά από ένα σημείο και μετά αρχίζει να γίνεται ψύχωση και ψυχοφθόρο.
Ο σκοπός των ηχοσυστημάτων είναι να υπηρετούν τον ιδιοκτήτη τους και να
του χαρίζουν χαλάρωση και μουσική απόλαυση και όχι να τον κάνουν
υπηρέτη τους! Προσωπικά προτιμώ πλέον (αν και πάντα έτσι ήταν), να τα
''χώνω'' στην δισκοθήκη μου!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψεις..

Δεν διαβάζεις καλά τότε...

Γιααααα δες πάλι! :flipout:

15αύγουστος με τη μπύρα στο ένα χέρι, το γουρουνοπούλα στο άλλο, το τσιγάρο στο τρίτο και να χτυπάς παλαμάκια...
Αχμ... Guybrush θυμήσου να σου μάθω το Viscicitude... :flipout:

Μάνα μ' σόρρυ για την παράβλεψις!:a0210:

Από κει και πέρα και καθώς μιλάμε για το προσωπικό μας γούστο... το γούστο μου είναι ένα, το γνωστό άλλωστε... αλλά επειδή δεν πρόκειται... δεν θα χάσω και τον ύπνο μου για πράγματα που δεν γίνονται... και εκ των πραγμάτων (βλ. π.χ γραπτά supersonic)
Ούτε θα χάσω χχχχχχ ευρώ εντελώς "ανειδίκευτα" και χωρίς υποδομές... καθώς γνωρίζω πλέον (και μπορώ να αποδείξω) πως αν "εξειδικευτείς" τα 6χ μπορούν άνετα να γίνουν 3-4χ...
Τέσπα.

Που λέτε προχθέ ήρθε στο τσαρδί μου φίλος καλός.
Βάλαμε και καλές ηχογραφίες και κακές.
Τουλάχιστον αμφότεροι έτσι νομίζαμε...
Μου λέει την επομένη:
-"Ρε συ το σύστημά σου είναι απόλυτο!"
-"Γιατί μπρέ μάνα μου???"
-" Ρε συ αυτό πάιζει τα καλά πράματα τρομερά αλλά στα "κακα" το δικό μου ακούγεται καλύτερα."
- "Και τι να κάνω ρε συ???"
-"Ξέρω γω???" (με λίγα λόγια πιάσαμε τα υπαρξιακά μας...)
- "Φιλαράκ άσε, άμα ασχοληθείς με τις ηχογραφίες θα μπλέξεις.
Άμα βάλεις ένα γραφικό EQ όλες (τις κακές) θα τις φέρεις εκεί που θες με αποδεκτό αποτέλεσμα. Και όχι κανά τρελλό ψηφιακό που για ψηλώσεις τα πρίμα θες το μάνιουαλ παραμάσχαλα...
Ένα απλό γραφικό και κάνεις το μάπα δισκάκι αξιοπρεπές".
-Μπααα...
-Γιατί???
Τέλος συζήτησης (για τα υπαρξιακά που λέγαμε).

Υπάρχουν όμως και προυποθέσεις.
Διότι για τις διορθώσεις που στα κακά σοφτ είναι συνήθως προς τα πάνω... πρέπει να αντέχει και συστηματάκι.
Δηλαδή έλλειψη πρίμων, χαμηλό χαμηλό... οπότε νάσου οι τονισμένες μεσαίες
η κούραση, η έλλειψη σωμάτων ή ακόμα και οι τσιρίδες...
Άρα τσιμπας λίγο τα 100, λίγο και τα 8Κ-10Κ και βουαλά.
Και αν δεν... έπειτα μας φταίνε τα EQ και όλοι άλλοι... καθώς το σύστεμ πονά στα τσιμπήματα...
Στο φινάλε εμένα δεν μ' αρέσει να χαμηλώνω για να πάιξει αλλά να σηκώνω!
Ακόμα και τα βραχέα που είπε ο Μορφέας θέλω να τα ακούω όπως γουστάρω, ξέρω και αγαπώ.

Τι λέτε περί αυτού του σκεπτικού????
Μην γεμίσουμε τα ράφια μόνο με όντιοφίλ. Δεν είναι πρέπον...
Και δηλαδής και εφόσον εγώ δεν γνωρίζω τις ηχογραφίες και τα λοιπά μιας παραγωγής... όπως όλοι μας άλλωστε... γιατί να μην φέρω τις ασχήμιες
της εκάστοτε παραγωγής εκεί που θέλω?
Θα με δείρει κανείς ή θα μου πει πως δεν είμαι χαιεντάς, χαιφιντελάς και μουσικόφιλος διότι δεν ακούω το έργον όπως ηχογραφήθηκε???? αλλά το "πειράζω" με EQ!!!
Δηλαδής οι άλλοι που πειράζουν με καλώδια ξέρουν τι κάνουν και γω όχι???

Και ξαναρωτώ:
Μήπως κάτι δεν πάει καλά και απλά κυνηγάμε την ουρά μας????

Re: Απάντηση: Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψεις...

Αγαπητέ Λουκά μην κρίνεις ίνα μην κριθείς-γιατί το συνηθίζεις να κρίνεις τους άλλους.
Αν εσύ έφτασες στο τέλος,γιατί δεν υπάρχουν καλύτερα μηχανήματα,στις εταιρείες που αντιπροσωπεύεις,πιθανόν αλλού να υπάρχουν.

Κάνεις λάθος. Υπάρχουν και καλύτερα από αυτά που έχω και που παράγουν οι εταιρείες που αντιπροσωπεύω. Αν θέλω τα έχω.
Έχω σαν μέτρο και οδηγό την ζωντανή μουσική και ακροάσεις πολλών συστημάτων και σε διαβεβαιώ ότι ξέρω τί κάνω.
Υπάρχουν φίλοι που δεν έχουν σαν τα δικά μου μηχανήματα, αλλά δεν ασχολούνται γιατί έφτασαν σε ένα υψηλό επίπεδο και απολαμβάνουν τη δισκοθήκη τους. Και αυτό είναι το ζητούμενο.

Όσο για την "κριτική", είμαι υπέρ της ελεύθερης έκφρασης. Μάλλον θα πρέπει να συμφωνώ με τα όσα λες οπότε δεν θα βλέπεις τα όσα υποστηρίζω σαν κριτική. Λ.Σ.

Πιστεύω τουλάχιστον οι αμαρτίες που κάνεις,νάναι για δίσκους τραγουδισταράδων-κανένα Στελάρα άς πούμε.

(Προς αξιότιμον κον Ακριβόπουλον)

Βρε Λουκά ποιός σου απαγορεύει να εκφράζεις ελεύθερα την άποψή σου?!
Απλά κουβέντα κάνουμε και δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε!

Βρε Λουκά ποιός σου απαγορεύει να εκφράζεις ελεύθερα την άποψή σου?!
Απλά κουβέντα κάνουμε και δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε!
Αυτό λέω κι εγώ. Λ.Σ.

Ένας χαϊεντάς δεν βάζει ΠΟΤΕ στο σύστημά του equalizer!

Μη γελά... Ο λόγος είναι ένας και πολύ βασικός! Μέχρι να ρυθμίσει το EQ για να παίζει όπως θέλει θα έχει τελειώσει το δισκάκι και φπτου και από την αρχή στο επόμενο!

Απάντηση: Re: Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψεις...

Ένας χαϊεντάς δεν βάζει ΠΟΤΕ στο σύστημά του equalizer!

Μη γελά... Ο λόγος είναι ένας και πολύ βασικός! Μέχρι να ρυθμίσει το EQ για να παίζει όπως θέλει θα έχει τελειώσει το δισκάκι και φπτου και από την αρχή στο επόμενο!

Άρα γι' αυτό όλοι λένε πως θέλει κόπο και εμπειρία το χάιεντ.:flipout:

Παίδες όβερ.-bye-
Καλό σας βράδυ, καλό Σ/Κ και αδιάβροχο (επικίνδυνα τα καιρικά φαινόμενα του Σ/Κ στον πάνω μαχαλά).

γι αυτο υπαρχουν κατι μαυρα κουτακια που λεγονται τηλεχειρηστηρια και μια λειτουργια που λεγεται ριπιτ

γι αυτο υπαρχουν κατι μαυρα κουτακια που λεγονται τηλεχειρηστηρια και μια λειτουργια που λεγεται ριπιτ

Τα ασημι δεν κανουν?

Προσωπικά τα λόγια του Angelo τα ερμήνευσα ως εξής:

Εϊσαι βουνίσιος κι έχεις φτιάξει ένα σύστημα στο χωριό.Ως γνωστόν στο βουνό οι πιθανότητες να υπάρχει χαιφιντελάς είναι μηδαμινές.Οπότε έχεις ένα σύστημα που εσύ ακούς μόνος σου και σου φαίνεται καταπληκτικό..

Το Πάσχα έρχονται οι Αθηναίοι χαιντάδες να φάνε το αρνί και θέλουνε να ακούσουνε το σύστημά σου.Ξαφνικά πέφτουνε οι παρατηρήσεις.."πολύ μουντό το σύστημα, δεν έχει διαφάνεια", "δεν λέω, καλό είναι αλλά δεν έχει πολλά δυναμικά"...

Ο τσοπάνος φίλος μας αρχίζει μόλις τελειώνει το Πάσχα και προβληματίζεται.Έχουν φύγει οι Αθηναίοι και ακούει πάλι μόνος του το σύστημά του που δεν του φαίνεται τώρα καλό.Του "δείξανε τον δρόμο" κι έχει αγχωθεί..Ξεκινάει τις τράμπες για να βρει τα χαμένα δυναμικά.Βρίσκει τα δυναμικά, πονάνε τα αυτιά του όμως από το ξύρισμα των υψηλών.Αφού έχει αλλάξει 500 μηχανήματα τελικά ανακαλύπτει πως του αρέσανε στοιχεία και από το 1ο του σύστημα παρ'όλο που οι χαιντάδες του λέγανε άλλα.

Μετά από 10 χρόνια αποφασίζει να μην ξαναβάλει άνθρωπο σπίτι του.Θα ακούει όπως γουστάρει με συγκερασμό των "παλαιών" και των "νέων" γούστων.Έχει πλέον βγάλει άσπρα μαλλιά από το άγχος κι έχει ένα δάνειο στην τράπεζα που λήγει σε 10 χρόνια αλλά ας είναι καλά τα πρόβατα..

Οι χαιντάδες του κάνανε καλό.Του ανοίξανε όντως τα αυτιά και του δείξανε κι άλλες όψεις της "σωστής" αναπαραγωγής.Το ταξίδι του φίλου μας τσοπάνου τον βοήθησε όντως να χαίρεται πιο πολύ την μουσική.Μπορεί να μην έχει την απόλυτη διαφάνεια γιατί τον κουράζει αλλά έχει δυναμικά και δεν έχει μουντό σύστημα πλέον.Στο κάτω κάτω εάν θέλανε διαφάνεια ας την πληρώνανε εκείνοι.

Τα γούστα αλλάζουν.Τον ίδιο ήχο τον βαριέσαι όσο καλός και να είναι.Θες κάτι διαφορετικό μετά από λίγο.Έστω μια πινελιά.

Ένα κακό σύστημα το καταλαβαίνουμε αμέσως όλοι.Για να ξεχωρίσουμε το καλό από το καλύτερο όμως εκεί δυσκολεύουνε τα πράγματα.Η έννοια του "φυσικού" δεν είναι για όλους η ίδια.Έχω δει ανθρώπους που "ξέρουνε" να διαφωνούνε για το ποιο είναι το σωστό ανάμεσα σε δύο πολλάκις.Εάν έχετε καλό σύστημα μην την ψάχνετε και πολύ γιατί θα τρελλαθείτε.Οι συσκευές είναι για να μας υπηρετούνε - να μας κάνουνε ευτυχισμένους - όχι το ανάποδο..

Από ένα σημείο και ύστερα όλα καλά είναι - απλά με διαφορετικό τρόπο - τέλειο δεν υπάρχει...-bye-

Τα γούστα αλλάζουν.Τον ίδιο ήχο τον βαριέσαι όσο καλός και να είναι.Θες κάτι διαφορετικό μετά από λίγο.Έστω μια πινελιά.

Αυτό συνοψίζει και εξηγεί ακριβώς τα πάντα. Το δυστύχημα είναι οτι συμβαίνει
όχι μόνον για μηχανήματα αλλά και για ανθρώπους.

[ Το δυστύχημα είναι οτι συμβαίνει
όχι μόνον για μηχανήματα αλλά και για ανθρώπους.

Χμμμ........σωστη παρατηρηση, ειδικα αν μιλαμε για........γυναικα....