Ο παράγοντας "προσωπικό γούστο" στο Hi-End. Κάποιες σκέψεις...

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω:
Ποτέ μου δεν μπόρεσα να *συνηθίσω* ώστε να βαρεθώ τον [καλό] ήχο ενός συστήματος αναπαραγωγής. Όπως ακριβώς ΠΟΤΕ μου δεν θα βαρεθώ τον ζωντανό ακουστικό ήχο σε μια αίθουσα συναυλιών.
Όταν αυτό συνέβαινε πριν πάρα πολλά χρόνια αυτό σήμαινε την πρόοδο που είχα κάνει και είχα 'ξεπεράσει' τον ήχο του συστήματός μου.
Κάτι που δεν συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια και μου δίνει το [αναλογικό μου] σύστημα ώρες ατέλειωτης ευχαρίστησης.
Προσπαθώ πάντα να εξασφαλίσω χρόνο για ακρόαση.
Ακούω κάθε μέρα μουσική και είμαι πολύ απαιτητικός ακροατής και αυστηρός κριτής του εαυτού μου και του συατήματός μου. Λ.Σ.

Όταν έχεις πιάσει κάποιο επίπεδο στην απόδοση του συστήματός σου, δύσκολα
θα πείς ότι το βαριέσαι! Με εξαίρεση την αλλαγή των ηλεκτροστατικών μου, με
την νέα ιδιοκατασκευή μου (ηλεκτροστατικά, η οποία έγινε γιά λόγους
χωροταξίας), δεν έχω αλλάξει καμία από τις συσκευές μου απο το 97' και μετά,
αντιθέτως από εκείνη την εποχή, έως και σήμερα, έχουν προστεθεί στην
δισκοθήκη μου πάνω από 3000 δίσκοι βινυλίου και CD.

Εγώ σκέφτομαι να αλλάξω λάμπες...
Η κατάρα με τους λαμπάκηδες!
Αυτό τον καιρό έχω την εντύπωση ότι οι Electroharmonix μου έπαιζαν πιο καλά από τις GE...
Εκτός από τέτοιες χαζές αλλαγές, κατά τα άλλα όταν τελειώνω με ένα σύστημα αράζω και ακούω...
Και αυτό θα έρθει σύντομα! (καταραμένο πικάπ!)

Εγώ σκέφτομαι να αλλάξω λάμπες...
Η κατάρα με τους λαμπάκηδες!
Αυτό τον καιρό έχω την εντύπωση ότι οι Electroharmonix μου έπαιζαν πιο καλά από τις GE...
Εκτός από τέτοιες χαζές αλλαγές, κατά τα άλλα όταν τελειώνω με ένα σύστημα αράζω και ακούω...
Και αυτό θα έρθει σύντομα! (καταραμένο πικάπ!)
Tzimisce η αλλαγή των λυχνιών ΔΕΝ είναι 'κατάρα' που λες αλλά ευλογία.Παντα έχεις 'καινούργιο' μηχάνημα. Φτάνει να μην κοστίζουν μια περιουσία και να μην χρειάζονται αλλαγή κάθε τόσο.
Φυσικά όπως καταλαβαίνεις και εδώ ισχύει το ανάλογο του 'μηχανάκιας', όπου κάποιος νομίζοντας ότι βάζοντας τις πιο ακριβές λάμπες θα πετύχει και το καλύτερο [που πάντα δεν ισχύει], ενώ θα μπορούσε να ξόδευε τα χρήματά του σε καλύτερο μηχάνημα με καλύτερες λυχνίες από κατασκευής ή σε μηχάνημα που δεν απαιτεί ακριβές λυχνίες ή χρειάζονται αλλαγή κάθε 10-20 χρόνια. Λ.Σ.

Φυσικά όπως καταλαβαίνεις και εδώ ισχύει το ανάλογο του 'μηχανάκιας', όπου κάποιος νομίζοντας ότι βάζοντας τις πιο ακριβές λάμπες θα πετύχει και το καλύτερο [που πάντα δεν ισχύει],

Οι λυχνίες που έχω πάνω αυτή τη στιγμή είναι οι καλοκαιρινές και είναι οι πιο ακριβές (120 ευρώ το ζευγάρι).
Οι χειμωνιάτικες που σκέφτομαι να βάλω κάνουν 40 ευρώ το ζευγάρι...
Το κάθε ζευγάρι μου δίνει και κάτι διαφορετικό... -bye-

Όποιος μαζεύει τις μοκέτες και τα χαλιά θα καταλάβει τι εννοώ με το "χειμωνιάτικες" και το "καλοκαιρινές" -bye-

Οι λυχνίες που έχω πάνω αυτή τη στιγμή είναι οι καλοκαιρινές και είναι οι πιο ακριβές (120 ευρώ το ζευγάρι).
Οι χειμωνιάτικες που σκέφτομαι να βάλω κάνουν 40 ευρώ το ζευγάρι...
Το κάθε ζευγάρι μου δίνει και κάτι διαφορετικό... -bye-

Όποιος μαζεύει τις μοκέτες και τα χαλιά θα καταλάβει τι εννοώ με το "χειμωνιάτικες" και το "καλοκαιρινές" -bye-
Κάποτε στο παρελθόν είχα και εγώ αυτη την άποψη περί χαλιών και ήχου.
Όταν κάποτε αγόρασα πιο 'μουσικά' ενισχυτικά [όχι αυτά που εμπορεύομαι] τότε είχα διαπιστώσει ότι το άκουσμα ήταν σχεδόν το ίδιο καλό με ή χωρίς χαλιά.
Στις συνθήκες που ζω εδώ και 20 χρόνια σε δικό μου σπίτι, τα χαλιά δεν βγαίνουν ποτέ. Αυτό θα συμβούλευα στον καθένα αν μπορεί να τα χρησιμοποιεί όλο το χρόνο. Φυσικά απαραίτητος ο κλιματισμός. Έτσι απομονώνουμε και θόρυβο, ρύπανση και απολαμβάνουμε την μουσική μας ΟΛΟ το χρόνο. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς μουσική ούτε μία μέρα τον χρόνο. Λ.Σ.

Δεν είπα πουθενά ότι παίζει χειρότερα ή καλύτερα...
Απλά, άλλος ο ήχος που βγάζει με το δωμάτιο στρωμένο με χαλί, άλλος όταν παίζει σε ξερό πλακάκι...
Και αναλόγως αλλάζω τις λάμπες... -bye-