"Ω , παρεμπιπτόντως" ... ήταν τελικά οι Floyd μεγάλο γκρούπ ;

Αυτό όμως που δεν έθιξε κανείς ήταν το ΤΕΧΝΙΚΟ του πράγματος και εκεί πιστεύω ήταν που οι PF ήταν πρωτοπόροι. Βλέπετε καλώς ή κακώς έκαναν τους sound and light engineers πρωταγωνιστές ......

Θυμάμαι τις ατέλειωτες συζητήσεις με φίλους και την τρέλλα που είχαμε: να δούμε live τη μουσική τους παράσταση.

Το έθιξα... επιγραμματικά! :smile:

Moλις ακουσα το Wish you were here, αμεσως μετα το mirrored των Battles. Αναρωτιεμαι τι ακριβως εννοει ο Κ.Λ. οταν γραφει πως τα προσφατα αλμπουμ του Burial και των Battles ειναι πολυ καλυτερα απο οποιοδηποτε απο τα αλμπουμ των Floyd. Δεν ξερω...

Re: Απάντηση: "Ω , παρεμπιπτόντως" ... ήταν τελικά οι Floyd μεγάλο γκρούπ ;

Moλις ακουσα το Wish you were here, αμεσως μετα το mirrored των Battles. Αναρωτιεμαι τι ακριβως εννοει ο Κ.Λ. οταν γραφει πως τα προσφατα αλμπουμ του Burial και των Battles ειναι πολυ καλυτερα απο οποιοδηποτε απο τα αλμπουμ των Floyd. Δεν ξερω...

Ξέρεις, όμως, την κολοκυθόπιτα ;)

Παλιότερα είχα τρακάρει σε κάποια ιστοσελίδα μια πληρέστατη ανάλυση της δισκογραφίας των Floyd, η οποία παρουσίαζε ενα προς ενα όλα τα επίσημα άλμπουμς αλλά και τα "κρυφά" που είχαν ως επί το πλείστον αρκετό ζουμί.

Βootlegs, acetates, ακυκλοφόρητα στουντιακά εγχειρήματα και λοιπά περίεργα, τα οποία ανέρχονταν στο εξωπραγματικό νούμερο 1700 και κάτι ψιλά...
Για το καθένα υπήρχαν ακριβή στοιχεία (εξώφυλλα/οπισθώφυλλα, τόπος, χρόνος, ποιότητα ηχογράφησης, ειδικές ενδείξεις για κομάτια που δεν ηχογραφήθηκαν σε επίσημη κυκλοφορία, διαφορετικές εκτελέσεις κτλ. κτλ.)
Κόλαση για όποιον δεν είχε ιδέα τι υπάρχει πίσω από τα ορίτζιναλς.

Δυστυχώς την εποχή που το πέτυχα, δεν ήξερα τι δουλειά κάνει το πλήκτρο "add to favorites"...:confused:
Αν πάλι το συναντήσω, θα το ανεβάσω.

Για μένα είναι απλά κορυφαίοι... Δεν μου αρέσουν όλα τα κομμάτια τους αλλά π.χ το Shine on you crazy diamond θεωρώ ότι είναι ίσως το αρτιότερο κομμάτι που έχω ακούσει. Δε με νοιάζει πώς το έφτιαξαν και σε τι κατάσταση ήταν όταν το έφτιαχναν, αλλά δεν μπορώ και να αρνηθώ αυτό που ακούν τα αφτιά μου...

Η μουσική τους ήταν πρωτοποριακή για την τότε εποχή και διαχρονική σήμερα, αύριο και για πολλά χρόνια ακόμα...

Ξέχασα να πω τα καλύτερά τους για τα αυτιά μου:
Atom Heart Mother - Μore

Σωστός....Το atom ήταν η πρώτη μου κασέτα ελληνικής άθλιας εγγραφής...:rifle:

Κορυφαίο group.-

Για την ώρα απλά να πω απλά δύο πραγματάκια από εμένα:
ότι πρόσφατα είδα PF στο MediaMarkt στα 7-8euro, είχαν στην ίδια τιμή και το SACD.
Προσωπικά έχω πλήρη (επίσημη) δισκογραφία σε CD, και διαφορές εκδόσεις σε vinyl. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν διαφορές στα CD και vinyl mix. Από άλλες πυγές έχω βρει και διάφορα αλλά pressings και remixex και bootlegs. Το dvd από Πομπηία είναι κώλυμα.