Ξέρω ότι το κούρασα ΑΛΛΑ είμαι πια σε σημείο να λέω ότι έχω άποψη επί του θέματος... :worshippy:
Λοιπόν, χθες το βράδυ δοκίμασα τον δέκτη. Καταρχήν, από το σπίτι το βράδυ σήμερα θα βάλω κ φωτογραφίες να δείτε κ εσείς όσο γίνεται βέβαια με τις φωτό.
Εντυπώσεις :
Όταν τον πρωτοανοίγεις σου λέει να κάνεις εγκατάσταση, όπου μεταξύ άλλων έχει κ επιλογή γλώσσας. Εκεί λοιπόν με περίμενε μια έκπληξη αφού ο δέκτης υποστηρίζει τα ελληνικά κ μάλιστα όσο έπαιξα χθες, η μετάφραση είναι ακριβέστατη κ λογική. Επίσης, ρύθμισα ώρα κ μέρος εγκατάστασης (Athina) κ τον άφησα να βρει τα κανάλια...:ernaehrung004:
Έκανα λίγη ώρα, εγώ έχω μόνο hotbird κ ξεκίνησα να δω τι κάνει... Με ρώτησε σε αυτό το σημείο τι τηλ έχω, του έβαλα 16:9 κ αυτόματα έβαλε τα 1080i. :BDGBGDB55:
Για να δούμε λοιπόν λέω από μέσα μου...αξίζουν τα 120 ευρώ ή μάπα το καρπούζι...?
Λοιπόν, ξεκίνησα να ψάχνω να βρω τα κανάλια της Νόβα. Ο δέκτης μόλις βγάλει ένα μήνυμα ότι η κάρτα στην CI είναι έτοιμη, τότε ξεκλειδώνει τα αντίστοιχα κανάλια. Στην ουσία, μόλις τον ανοίγεις τον δέκτη, περνούν 1-2 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλει το μήνυμα. Η πλοήγηση λοιπόν στα κανάλι είναι ταχύτατη, σαφώς ταχύτερη από τον echostar που έχω. Βγάζει τις πληροφορίες του καναλιού κανονικά στα ελληνικά.
Ξεκίνησα λοιπόν να βλέπω τα κανάλια, να δω αν κάνει δουλειά το upscaling. Μάλιστα ο δέκτης σου δίνει την δυνατότητα να αλλάξεις το σήμα πατώντας ένα κουμπί την ώρα που βλέπεις το κανάλι, 576p, 720p, 1080i. Κάνοντας λοιπόν την σύγκριση αυτή, είδα καθαρά ότι πράγματι κάνει δουλειά το upscaling. Στα "κακά" σήματα της Νόβα όπου από τα 2 μέτρα που καθόμουν, έβλεπα στα 576p πιξελιάσματα, στα 1080i συτά ναι μεν δεν έχουν εξαφανισθεί αλλά έχουν μειωθεί πάρααααα πολύ !!! Από ότι κατάλαβα από τις δύο ώρες που έκανα δοκιμές, είναι ότι 'διαβάζει' το σήμα κ προσπαθεί να λειάνει τα πιξελιάσματα, να ´στρογγυλέψει' τις γωνίες δλδ, δεν ξέρω πόσο καλύτερα να το περιγράψω...:worshippy:
Ελπίζω να φανεί κάτι από τις φωτό το βράδυ. Βασικά, όταν κάθομαι από τα 3,5 μέτρα που είναι ο καναπές, το σήμα της 'κάκιστης' Νόβα στις 46" μου είναι σαφώς βελτιωμένο από αντίστοιχο σήμα scart rgb που είχα πριν, είτε από τον δέκτη Νοκια 9800 που είχα, είτε από τον τωρινό Echostar που έχω.
Εν κατακλείδι, αν αξίζει...πιστεύω ότι αξίζει τα λεφτά του. Σίγουρα δεν κάνει θαύματα αλλά το σήμα συτό που όλοι μας βλέπουμε το "ομορφαίνει" με κάποιον τρόπο κ το τελικό αποτέλεσμα είναι λίγο καλύτερο. Προσωπικά λοιπόν δεν τα λυπήθηκα τελικά τα χρήματα που έδωσα. Πιστεύω ότι κάνει δουλειά, όχι φοβερή κ γουάου, αλλά κάνει... :ernaehrung004: