Ο πρώτος μου βιντεοπροβολέας Optoma HD300X !!

Οταν εχουμε ανοιχτο χρωμα, ευκολα το σκουραινουμε. Οταν εχουμε ενα σκουρο, χρειαζονται πιο πολλα χερια ανοιχτου χρωματος. Ετσι λοιπον αν υποθετικα παντα θες π.χ. 4 χερια βαψιμο, δεν ειναι αναγκη να βαλεις 4 γκρι, απλα τα ρωτα χερια θα ειναι απλο λευκο, για να ανοιξεις το προηγουμενο χρωμα. Δεν μπορω να σου πω ποσα χερια θα χρειαστεις απο τι, μιας και δεν εχω καλες γνωσεις στα χρωματα. Ομως απο εκει που θα πας να αγορασεις χρωματα, αυτοι γνωριζουν και θα σου προτεινουν οτι χρειαζεται.

Απάντηση: Ο ΠΡΩΤΟς ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑς OPTOMA HD300X !!

Σε ερωτηση για το ιδιο θεμα...σε εππαγγελματιες που ερχονται εδω που δουλευω..μου εχουν πει οτι δεν χρειαζεται ασταρι...κατευθειαν το χρωμα που θελω διοτι ασταρι παιζει σε σοβα οχι σε χρωμα...αυτα μου ειπαν

Re: Απάντηση: Ο ΠΡΩΤΟς ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑς OPTOMA HD300X !!

Σε ερωτηση για το ιδιο θεμα...σε εππαγγελματιες που ερχονται εδω που δουλευω..μου εχουν πει οτι δεν χρειαζεται ασταρι...κατευθειαν το χρωμα που θελω διοτι ασταρι παιζει σε σοβα οχι σε χρωμα...αυτα μου ειπαν
Δεν σου τα είπαν σωστά...το αστάρι χρειάζεται στην περίπτωση σου για να μειώσεις την ενταση του προηγούμενου σκούρου χρώματος που εχεις και κατά συνέπεια να ενσωματώσεις πιο εύκολα το καινούργιο χρώμα ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ο ΠΡΩΤΟς ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑς OPTOMA HD300X !!

Δεν σου τα είπαν σωστά...το αστάρι χρειάζεται στην περίπτωση σου για να μειώσεις την ενταση του προηγούμενου σκούρου χρώματος που εχεις και κατά συνέπεια να ενσωματώσεις πιο εύκολα το καινούργιο χρώμα ....

ετσι ειπα κ εγω και μου ειπαν βαζω ενα χερι ακομα το χρωμα που θελω....

Re: Ο ΠΡΩΤΟς ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑς OPTOMA HD300X !!

Όταν πχ. βάφουν με graffiti τον τοιχο μιας οικοδομής για να σβήσεις τα σημάδια πάντοτε βάφεις με δύο χέρι ααστάρι για να καλύψεις το έντονο χρώμα του σπρει και στην συνέχεια βάφεις με το χρώμα του τοιχου.Χρησιμοποίησε αστάρι για να καλύψεις πολυ πιο εύκολα το σοκολά και να βάψεις με λιγότερα χέρια χρώμα τον τοίχο σου.

Απο τη στιγμη που σε ενδιαφερει η ακριβης αποχρωση του γκρι, θεωρω πιο σωστο οχι να περαστουν επανω στο σοκολα, κατευθειαν τα γκρι. Ετσι δεν θα ξερεις αν εσβησε εντελως το σοκολα ή μιξαριστηκε με το γκρι. Εκτος κι αν πλακωσεις 10 χερια γκρι.

Για ασταρι δεν γνωριζω και δεν εχω αποψη, αλλα οταν θες να εισαι 100% σιγουρος για το χρωμα που θες να εισπραξεις, πρεπει πρωτα να εξαφανισεις εντελως το σκοτεινο απο πισω.

Οποτε εγω θα εβαφα τοσα χερια λευκο, μεχρι να εξαφανισω εντελως το σοκολατι. Τοτε μονο θα ημουν σιγουρος οτι το γκρι μου θα πατησει σε ουδετερο χρωματικα χρωμα (λευκο) και δεν θα αλλοιωθει η αποχρωση μου.

Ισως αν ειχα προθεση να βαψω 2 (ή και 3 χερια) γκρι, να αφηνα μια υποψια να μην εχει ερθει απολυτα λευκο απο το σοκολα, με την προυποθεση οτι και το πρωτο χερι γκρι, θα μασκαρει εντελως πλεον το σοκολα που ισως ξεμυτιζε απο τις στρωσεις λευκου.

Αλλα μιας και δεν ασχολουμαι με χρωματα, τι ειναι το ασταρι βρε παιδια. ? Εννοω χρωματικα. ασπρο. ?
Αν ναι, τοτε φυσικα πρεπει να περασεις οσα χερια χρειαζεται για να σβησεις τη σοκολατα απο μεσα.

Last edited:
Re: Ο ΠΡΩΤΟς ΜΟΥ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑς OPTOMA HD300X !!

Επιβεβαιώνω και εγώ που έχω κάποιες γνώσεις και εμπειρία σε βάψιμο πως απαιτείται οπωσδήποτε αστάρι.Έχεις πιο σίγουρο αποτέλεσμα και με λιγότερα χέρια του κανονικού χρώματος.

Λοιπον μαλλον ισως αυτο το σκ θα ξεκινησω διαδικασια για το βαψιμο του τοιχου...τωρα θα ηθελα να αναφερθω σε καποια τεστ που εκανα (2d 720p-1080p) και σε 3d...στον σοκολα τοιχο...
εχω μεινει με το στομα ανοιχτο με λαθος χρωμα στον τοιχο,με ρυθμησεις out of the box...εχω παθει πλακα με την αποδοση του,που εως τωρα εχει παιξει συνολο 21 ωρες...δηλαδη φανταζομαι με σωστοτερο χρωμα στο τοιχο,με στρωσιμο καλυτερο της λαμπας,αλλα κ με calibration τι θα βλεπω?ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αγορα του...
ς

καλησπερα κ παλι μετα το τελος του 3d life of pi....μολις τωρα....στον νεο χρωματικα τοιχο!!!!
Εως τωρα γιαννη εχει γραψει το κοντερ....36 ωρες..λες να τις πιασω τις 50 μεχρι την κυριακη που ειναι η συναντηση?

αααααα ξεχασα το αποτελεσμα του τοιχου σε σχεση με πριν.....ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ...ΑΨΟΓΟ....πολλα ευχαριστω γιαννη....

απλα αλλοσ βιντεοπροβολεας σε σχεση με πριν...αααα και κατι αλλο..θυμασε τον αριστερο διπλανο τοιχο?

απλα αλλοσ βιντεοπροβολεας σε σχεση με πριν...αααα και κατι αλλο..θυμασε τον αριστερο διπλανο τοιχο?

Toν εβαψες σοκολα για να κοβει τις αντανακλασεις. ? :Banane0:
Για τη λαμπα αν και δεν προλαβαινεις να συμπληρωσεις παραπανω ωρες, οταν παιζεις βαλε τη λαμπα στο high. (normal ή οπως το ονομαζει)