Ο Σιδεράς - Mεταλλικές κατασκευές

Μπράβο Στέλιο! Άξιος! (y)

Για τα κόστη: Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει. Υπάρχει το emporio-sidirou.com.gr που έχει σχεδόν τα πάντα από προϊόντα σιδήρου με τιμές για όλα. εκει μπορει να βρεις και πληροφορίες για το πολύκαρβονικό φυλλό καθώς και βιντεο τοποθετησης του. Αν μπει σωστά το συγκεκριμένο καταστημα δίνει 10 χρόνια εγγυηση.

Μπράβο Στέλιο! Άξιος! (y)

Για τα κόστη: Δεν θυμάμαι αν το έχω ξαναγράψει. Υπάρχει το emporio-sidirou.com.gr που έχει σχεδόν τα πάντα από προϊόντα σιδήρου με τιμές για όλα. εκει μπορει να βρεις και πληροφορίες για το πολύκαρβονικό φυλλό καθώς και βιντεο τοποθετησης του. Αν μπει σωστά το συγκεκριμένο καταστημα δίνει 10 χρόνια εγγυηση.

Ευχαριστώ!!!
Ο Καρυπίδης είναι γνωστός στους επαγγελματίες, αλλά επειδή είναι πολύ μακριά από εμένα δεν έχω πάει ποτέ.
Τιμές δεν είδα στο site.

Κατασκευή κάγκελου για παράθυρο

Διαστάσεις: 65 x Y73cm
Υλικο: Μασιφ 14mm
Σχεδόν όλες οι κοπές έγιναν στην πριονοκορδέλα της PARKSIDE.
Οι κοπές στις 4 γωνίες των χιαστί έγιναν με τον μικρό τροχό της PARKSIDE

101422.jpg

20250917_101357.jpg 20250917_101436.jpg

20250917_125611.jpg 20250917_191009.jpg

Και αισίως φτάσαμε στο τέλος και βαμένο (λέμε τώρα)

20250922_103421.jpg

Σχετικά εύκολη κατασκευή, αλλά όπως πάντα ο χρόνος του βαψίματος ήταν πολλαπλάστιος των κοψιμάτων και κολλήσεων.

Βάψιμο
2 χέρια αστάρι
2 χέρια χρώμα.

20250922_113938.jpg

Από τα ρολάκια, χρησιμοποίησα το 1ο από αριστερά (έλεγε για λάκα) γιατί μου φάνηκε πιο εύκολο. Το microstar μάλλον θέλει περισσοτερη εμπειρία.

20250922_115350.jpg

Θυμηθηκα ότι είχα τους παρακάτω μαγνήτες και πραγματικά μετάνιωσα που δεν είχα πάρει 4. Απίστευτη βοήθεια
20250917_091433.jpg

Του κάγκελου συνέχεια

Άλλη μία κατασκευή κάγκελου παραθύρου (τώρα που βρήκαμε παπά,,,,,,)
Διαστάσεις: 62 x Y66cm
Υλικο: Μασιφ 14mm, λάμες σφυρήλατες και καράβολα.

Αρχική τοποθέτηση και πολλές μετρήσεις (πάρα πολλές) πριν τα τσιμπίματα. Σημαντική βοήθεια οι κόκκινοι οδηγοί που φαίνονται επάνω αριστερά.
20250923_101405.jpg

Τσιμπίματα, μετρήσεις και τελικές κολλήσεις εσωτερικά της μιας πλευράς.
20250923_105724.jpg

Τοποθέτηση και της επάνω λάμας. Σταθεροποιήθηκε με 2 τσιμπίματα και μετά κολλήθηκε εσωτερικά
20250923_112120.jpg

Μπήκανε και τα καράβολα.
20250923_114623.jpg

Και φυσικά το αγαπημένο μου βάψιμο 😁
20250924_133251.jpg

Κωστή @KOSSTV, για τις γωνίες τι πινέλο να πάρω; Έκλεψα κάποια ζωγραφικής, αλλά με κυνηγήσανε και πρέπει να τους τα αντικαταστήσω.

Καλημέρα σε όλους,

Θέλω να φτιάξω μια πεταλιέρα σαν αυτή που έχουν στα ποδήλατα θαλάσσης.
Υπάρχει περίπτωση με ερασιτεχνικά εργαλεία να βρω έναν ανοξείδωτο σωλήνα και να τον λυγίσω στο σχήμα αυτό;
Γνωρίζετε κάποιο μαγαζί προς τα βόρεια της Αθήνας που να εμπορεύται σίδερο/αλουμίνιο/inox; ή ακόμα καλύτερα να κάνει DIY κατασκευές;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

bas-kano-5555-25A-800x800.jpg

Καλημέρα σε όλους,

Υπάρχει περίπτωση με ερασιτεχνικά εργαλεία να βρω έναν ανοξείδωτο σωλήνα και να τον λυγίσω στο σχήμα αυτό;
Γνωρίζετε κάποιο μαγαζί προς τα βόρεια της Αθήνας που να εμπορεύται σίδερο/αλουμίνιο/inox; ή ακόμα καλύτερα να κάνει DIY κατασκευές;

View attachment 258681

Καλησπέρα,
αυτό που έβαλες είναι μασίφ. Με φλόγιστρο, μέγγενη, σωλήνα για μοχλό και βαριοπούλα μάλλον θα τα καταφέρεις. Σε σωλήνα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα γιατί σε αυτές τις γωνίες τσακίζει, ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις ελατήριο, άμμο ή κουρμπαδόρο.

Κάνε μια ερώτηση εδώ, αν και υπάρχουν αρκετοί στην περιοχή.
Αν έχεις "άκρη" σε κάποια διαφημιστική εταιρεία, έχουν σίγουρα κάποιον που συνεργάζονται αλλά από τιμές.....

Θεωρώ ότι τα πλαστικά πετάλια είναι με βίδες.

Καλημέρα σε όλους,

View attachment 258681
Πολυ δυσκολο μονο σου. .
Εάν εχεις κοντα σου σιδηρουργειο με στρατζα μπορεί να σου "γυρισει" βέργα ινοξ όπως την θες...
Ο Αγελαδάκης στα Νότια κανει τέτοια...

• Like
Reactions: mare96
Πολυ δυσκολο μονο σου. .
Εάν εχεις κοντα σου σιδηρουργειο με στρατζα μπορεί να σου "γυρισει" βέργα ινοξ όπως την θες...
Ο Αγελαδάκης στα Νότια κανει τέτοια...
Γελαδακης βρε!
Χαχαχα

• Like
Reactions: KOSSTV and mare96
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.
Αν πάω σε απλό σωλήνα αλουμίνιο ή ατσάλι φ20~22 με πάχος 1~1,5mm με ένα κουρμπαδόρο σαν αυτό χειρός κάνω δουλειά;
Θα βγουν μεγάλες οι ακτίνες βέβαια αλλά δεν με πειράζει πολύ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.
Αν πάω σε απλό σωλήνα αλουμίνιο ή ατσάλι φ20~22 με πάχος 1~1,5mm με ένα κουρμπαδόρο σαν αυτό χειρός κάνω δουλειά;
Θα βγουν μεγάλες οι ακτίνες βέβαια αλλά δεν με πειράζει πολύ.

Ατσάλι και κουρμπαδόρο το ξεχνάς, εκτός και αν βάλεις στην συνάρτηση το φλόγιστρο. Αυτοί οι κουρμπαδόροι είναι κυρίως για σωλήνες χαλκού (βλ υδραυλικά). Σε κλειστές γωνίες, βάζουμε και ελατήριο μέσα. Αυτό που αναφέρει σαν ελαφρύ χάλυβα, μπορεί εύκολα να εννοεί 1mm.
Πιο πολύ θα σου κοστίσει ο κουρμπαδόρος, παρά να πας κάπου να στα φτιάξουν.

Επίσης, αλουμινένιος σωλήνας δεν σου κάνει - θα στραβώσει εύκολα από την χρήση. Ούτε Φ20 πάχος σου κάνει (σε οποιοδήποτε υλικό) - θα βγει πολύ χοντρό γιαυτό που το θες.

• Like
Reactions: mare96 and newbie
Αλλαγή πλάνου. για ενα εντελως αρχαριο στο κομματι σιδερο, ποια ειναι η πιο vfm επιλογη για αγορα ηλεκτροσυγκόλησης για ερασιτεχνικό επίπεδο?

Αλλαγή πλάνου. για ενα εντελως αρχαριο στο κομματι σιδερο, ποια ειναι η πιο vfm επιλογη για αγορα ηλεκτροσυγκόλησης για ερασιτεχνικό επίπεδο?

Χωρίς να έχω την παραμικρή άποψη, ρίξε μια ματιά στην HELIX
HELIX έχουν πάρει αρκετοί από το forum και κάποια στιγμη την εκθείαζε το SKMETAL. Γενικά έχει καλό όνομα στην αγορά με βάση την τιμή της, τουλάχιστον για στράντζα 2mm.
Σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι είναι η μάσκα.

• Like
Reactions: mare96
Καλή είναι η HELIX, την έχω πάρει κι εγώ.
Κινέζικο πρσ´μα όμως, με τους συμβιβασμούς που πρέπει να κά εις και τις γνωστές Κινέζικες κουτοπονηριές για μείωση κόστους.
Π.χ. Εγώ πρίν λίγες μέρες έμαθα οτι τα καλώδια της είναι αλουμινένια κι όχι χαλκός.

Καλή είναι η HELIX, την έχω πάρει κι εγώ.
Κινέζικο πρσ´μα όμως, με τους συμβιβασμούς που πρέπει να κά εις και τις γνωστές Κινέζικες κουτοπονηριές για μείωση κόστους.
Π.χ. Εγώ πρίν λίγες μέρες έμαθα οτι τα καλώδια της είναι αλουμινένια κι όχι χαλκός.

Μπάμπη δυστυχώς πλέον θα συναντάμε ολο πιο συχνά καλώδια με επιχαλκωμένο αλουμίνιο. Είχαμε κάνει και μια κουβέντα εδω
Βέβαια, όταν με 60€ παίρνεις ηλεκτροκόλληση, αναγκαστικά θα συμβιβαστείς αρκετά αλλά κάποιες κολλήσεις των 2-3' στα 80Α θα τις καταφέρεις.
Θυμάσαι ότι στα νιάτα μας η αγορά ηλεκτροκόλλησης (αυτή των 30kg) ηταν σαν να αγόραζες σήμερα τόρνο;

το VFM για μένα είναι κάτι που με τα λιγότερα χρήματα θα κάνεις τη δουλειά σου σωστά και εύκολα.

Αν είσαι "εντελώς αρχάριος" όπως λες και επειδή και εγώ πέρασα από αυτή τη φάση, θα έλεγα να δώσεις λίγα ευρώ παραπάνω και να πάρεις μια ηλεκτροκόλληση με σύρμα και όχι με ηλεκτρόδιο. Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη, αλλά βλέπω πως με 89€ μπορείς να πάρεις μια Bormann BIW1120 που είναι και MMA και MIG

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των MIG και ΜΜΑ.
Ξεκίνησα με μια φτηνή ΜΜΑ (με ηλεκτρόδιο) και απογοητεύτηκα γιατί μετά από άπειρο παίδεμα, ούτε η μια στις δυο κολλήσεις μου δεν ήταν καλή. :( Κόντευα να παρατήσω το άθλημα μέχρι που πήρα μια MIG (σύρματος, χωρίς αέριο) και ... ένιωσα πως είμαι έμπειρος μάστορας! :p Όλες οι κολλήσεις μου ήταν σωστές σχεδόν από την πρώτη μέρα χωρίς να παιδεύομαι καθόλου.

το VFM για μένα είναι κάτι που με τα λιγότερα χρήματα θα κάνεις τη δουλειά σου σωστά και εύκολα.

Αν είσαι "εντελώς αρχάριος" όπως λες και επειδή και εγώ πέρασα από αυτή τη φάση, θα έλεγα να δώσεις λίγα ευρώ παραπάνω και να πάρεις μια ηλεκτροκόλληση με σύρμα και όχι με ηλεκτρόδιο. Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη, αλλά βλέπω πως με 89€ μπορείς να πάρεις μια Bormann BIW1120 που είναι και MMA και MIG

Δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ των MIG και ΜΜΑ.
Ξεκίνησα με μια φτηνή ΜΜΑ (με ηλεκτρόδιο) και απογοητεύτηκα γιατί μετά από άπειρο παίδεμα, ούτε η μια στις δυο κολλήσεις μου δεν ήταν καλή. :( Κόντευα να παρατήσω το άθλημα μέχρι που πήρα μια MIG (σύρματος, χωρίς αέριο) και ... ένιωσα πως είμαι έμπειρος μάστορας! :p Όλες οι κολλήσεις μου ήταν σωστές σχεδόν από την πρώτη μέρα χωρίς να παιδεύομαι καθόλου.

Πολύ καλή τιμή στο ToolMarket, μάλλον προσφορά. Αν την προλάβει σε αυτή την τιμή, με τα μεταφορικά και 1kg σύρμα 0,8 θα παει περίπου 100€ συν η μάσκα.
Το κόστος των μεταφορικών χρειάζεται επιβεβαίωση, για ευνόητους λόγους.

Πλήρης φαίνεται:
• Ρεύμα συγκόλλησης: 20-120A
• Κυκλος εργασιας: 60%
• Ψηφιακη οθόνη
• Διάμετρος σύρματος 0,8-0,9mm
• Hot Start/Arc Force/Anti-Stick
• Περιεχει τσιμπιδα συρματος, ηλεκτροδιου & γειωσης
• Εγγύηση Κατασκευαστή: 2 Έτη

Πάντως το βάρος της (450gr) μου κάθεται κάπως, αλλά μάλλον φταίει η ηλικία μου 😁 (έχω ακόμα την 1η μου ηλεκτροκόλληση που πλησιάζει τα 30kg!!!)

....
Πάντως το βάρος της (450gr) μου κάθεται κάπως, αλλά μάλλον φταίει η ηλικία μου 😁 (έχω ακόμα την 1η μου ηλεκτροκόλληση που πλησιάζει τα 30kg!!!)

Ε όχι και μισό κιλό ολόκληρη ηλεκτροκόλληση! Είπαμε ελάφρυναν αλλά όχι και έτσι :ROFLMAO::LOL:

Το βάρος της είναι 5kg
Αυτό που διάβασες είναι το βάρος της κουλούρας (το οποίο είναι περίεργο. Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Δεν παίρνει δηλαδή την κλασική κουλούρα του ενός κιλού; )

Είπαμε, στην τύχη την βρήκα, ενδεικτικά. Ας το ψάξει ο φίλος, μην τον παρασύρουμε σε λάθος αγορά.
Μια παρόμοια (και πιο φτηνή νομίζω) είχε φέρει και το lidl πριν λίγο καιρό.

Ε όχι και μισό κιλό ολόκληρη ηλεκτροκόλληση! Είπαμε ελάφρυναν αλλά όχι και έτσι :ROFLMAO::LOL:

Το βάρος της είναι 5kg

:ROFLMAO: :LOL: :ROFLMAO: το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον,

Αυτό που διάβασες είναι το βάρος της κουλούρας (το οποίο είναι περίεργο. Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Δεν παίρνει δηλαδή την κλασική κουλούρα του ενός κιλού; )

Είπαμε, στην τύχη την βρήκα, ενδεικτικά. Ας το ψάξει ο φίλος, μην τον παρασύρουμε σε λάθος αγορά.
Μια παρόμοια (και πιο φτηνή νομίζω) είχε φέρει και το lidl πριν λίγο καιρό.

Σύρμα υπάρχει, αλλά αν δεν είναι λάθος το 0,5kg η τιμή ξεφεύγει αναλογικά. Θέλει επιβεβαίωση και αυτό.
Φασόν είναι η ηλεκτροκόλληση αλλά η BORMANN δεν είναι καποια άγνωστη εταιρεία, οπότε πιθανόν να κάνει αυτά που αναφέρει.

• Like
Reactions: nikfor